AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Ivan(4) kaže...
zmegati kaže...

Ljudi jedno glupavo pitanje...dali postoji mogućnost da unutar CATALYST CONTROL CENTRA ili nekako napravim dva profila?

Evo zašto...koristim

ATI Eyefinity i neke igre igram na 3 monitora i sve je ok ali neke ne podržavaju tri monitora kao npr Starcraft 2, Diablo 3 npr.  nego jedan pa onda samo prebacim na drugi profil di mi on ugasi dva monitora a ostane mi raditi samo jedan recimo ili da mi prebaci na extendet ako tako namjestim.

Ako postoji, kako?

Imaš "Presets" u meniju sa leve strane CCC-a. Odeš tamo gde podešavaš Eyefinity i tu namestiš sve kako hoćeš, pa odeš na Add Preset i on ti snimi profil sa trenutnim podešavanjima.

Zez je da su oni tu menjali nešto da bi kao bilo prostije, a ja sad više nisam siguran kako sve to radi. Ako ti je u CCC-u otvoren deo gde podešavaš Eyefinity, on će u novi preset da ti snimi samo podešavanja vezana za to, što ti je valjda i potrebno. Osim toga, i dalje može da se napravi i preset koji obuhvata sve opcije u CCC-u, ali nisam siguran kako.

Ivan(4) puno hvala riješio sam

12 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Pozz. Imam problem Dispaly Driver otkazuje igram na primer World of Tanks ili Counter Strike ili cak nekad nista ne igrma desi se da dobijem poruku "Display Driver AMD driver has stopped responding and has recovered".. smanjivao sam klokove na grafi sa normalnih 775MHz pa sve po 5MHz u nazad nista...Instaliram na primer Catalyst 12.3 meni se sve pojebe internet explrorer stalno se kvari i tako.. Onda instaliram catalyst 13.6 beta2 i sve radi normalno al opet dobijem poruku...... I sad evo instaliram Catalyst 13.5beta2 i onda posle installa dođe restart računara i cim se restart i krene da se pali pokaze mi plavu sliku i neke brojeve sta vec (ekran smrti tako nesto sam cuo" i onda nista to traje 3 sekunde i bvrati se u normalu da se pali i kad dodje ono da treba da pise welcome on se restart sam  isve ponovo iz pocetka..iso sma sistem repair pa recover  ivratio ga pre installa drajvera i sve radi perfekto ne znam sta da radim vise... ovo je 21. dan kako pokusavam da popravim ovo.. ako moze pomoc molim vas....

Grafička je Radeon HD 5670 Series 512mb

2 RAM-a memorije

Napajanje je 165W

Procesor: amd athlon(tm) 64 x2 dual core processor 4000+ 2.11GHz

Windows 7 32bit

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 21:03 (Fika98).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fika98 kaže...

Pozz. Imam problem Dispaly Driver otkazuje igram na primer World of Tanks ili Counter Strike ili cak nekad nista ne igrma desi se da dobijem poruku "Display Driver AMD driver has stopped responding and has recovered".. smanjivao sam klokove na grafi sa normalnih 775MHz pa sve po 5MHz u nazad nista...Instaliram na primer Catalyst 12.3 meni se sve pojebe internet explrorer stalno se kvari i tako.. Onda instaliram catalyst 13.6 beta2 i sve radi normalno al opet dobijem poruku...... I sad evo instaliram Catalyst 13.5beta2 i onda posle installa dođe restart računara i cim se restart i krene da se pali pokaze mi plavu sliku i neke brojeve sta vec (ekran smrti tako nesto sam cuo" i onda nista to traje 3 sekunde i bvrati se u normalu da se pali i kad dodje ono da treba da pise welcome on se restart sam  isve ponovo iz pocetka..iso sma sistem repair pa recover  ivratio ga pre installa drajvera i sve radi perfekto ne znam sta da radim vise... ovo je 21. dan kako pokusavam da popravim ovo.. ako moze pomoc molim vas....

Grafička je Radeon HD 5670 Series 512mb

2 RAM-a memorije

Napajanje je 165W

Procesor: amd athlon(tm) 64 x2 dual core processor 4000+ 2.11GHz

Windows 7 32bit

Skini driver sweeper (link) i pokusaj igrati bez drivera samo da vidis dali je problem u driverima, ako ti se to nastavi događati nesto je drugo u pitanju, skini catalyst 13.4 (link) to su zadnji sluzbeni driveri pa pokusaj sa njima.

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
12 godina
neaktivan

Buraz sve sam to uradio,sve..Driver sweeper koristim kad obrisem drajvere iz Control panela pa onda preko njega ostatak.. al bez drajvera ne mogu da igram ne daje mi... sad cu da isprobam catalyst 13.3beta3 da l ce mi to pomoci? I je l miislis da mi nije do napajanja za ovu moju grafu? 

A Catalyst 13.4 njega sam prvog koristio i opet isto..

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 21:17 (Fika98).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fika98 kaže...

Buraz sve sam to uradio,sve..Driver sweeper koristim kad obrisem drajvere iz Control panela pa onda preko njega ostatak.. al bez drajvera ne mogu da igram ne daje mi... sad cu da isprobam catalyst 13.3beta3 da l ce mi to pomoci? I je l miislis da mi nije do napajanja za ovu moju grafu? 

A Catalyst 13.4 njega sam prvog koristio i opet isto..

Neznam bas dali je do napajanja obzirom da imas probleme i kad surfas - tj sa preglednicima jer tad opterecenje nije veliko - zvekni druge windwse u dual boot pa vidi dali ces sa njima imati problema - puno brze nego da trosis vrijeme uz vrijeme koje si do sada potrosio na trazenje problema - instaliras ih za pola sata i isprobas...

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
12 godina
neaktivan

Čekaj kako da uradim taj dual boot. Evo sad ne mogu ni jedan drajver uvek se pojavi plavi ekran i zuta slova preko njega nmg stignem procitam kolko se brzo izgubi kad restart.. 

12 godina
neaktivan

Napravi dvije particije ako nemas (naj lakse sa programom easus partition master free) i na drugu particiju samo instaliras windowse, ako imas xp sad instaliran onda instaliraj windows xp jer ako instaliras 7 neces imati opciju za odabir operativnog sustava u koji hoces bootatti - neznam zasto je to tako - moze se ispravit ali nije jednostavno - kako god bilo instaliraj na drugu particiju jednak operativni sustav koji vec imas i onda provjeri u cemu ti je problem ako nikako nemozes naci rjesenje za trenutni problem.

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fika98 kaže...

Čekaj kako da uradim taj dual boot. Evo sad ne mogu ni jedan drajver uvek se pojavi plavi ekran i zuta slova preko njega nmg stignem procitam kolko se brzo izgubi kad restart.. 

ako ne znaš zbog čega ti se javlja BSOD pitaj i prouči u ovoj temi kak da vidiš u čemu je problem pa postaj pitanje tam,možda je u problem u nečem drugom ili pogledaj pomoću event viewera koja je greška bila kad ti se dogodil bsod pa onda zguglaj na netu zbog čega ti se javljaju BSOD.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 10:26 (jura).
12 godina
neaktivan

Evo sta mi kaze..

Da napomenem ovo se desava kad instaliram drajver za graficku "Catalyst 13.4"

I sad koji god drugi da isntaliram isto onda moram da vratim u vreme kad nije bio isntaliran al' nemam drajver za grafu i sve mi glupo izgleda na kompu...to se pre nije desavalo brisao,instalirao nista se nije desavalo..

Pod "bug check string" imam ovo: 

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP

KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

A pod "Caoused by Driver": atikmdag.sys

moze pomoc molim vas...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 15:40 (Fika98).
17 godina
neaktivan
Fika98 kaže...

Evo sta mi kaze..

Da napomenem ovo se desava kad instaliram drajver za graficku "Catalyst 13.4"

I sad koji god drugi da isntaliram isto onda moram da vratim u vreme kad nije bio isntaliran al' nemam drajver za grafu i sve mi glupo izgleda na kompu...to se pre nije desavalo brisao,instalirao nista se nije desavalo..

Pod "bug check string" imam ovo: 

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP

KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

A pod "Caoused by Driver": atikmdag.sys

moze pomoc molim vas...

pa gledaj jesam ti stavil link od ove druge teme gdi bi možda mogli pomoći?jesam,a kolko vidim nisi ništ pital u toj temi i več sam ti poslal na pp dva linka koji govore o tom problemu,a nisi ništ napisal ako si probal na taj način riješiti,hebiga ako sam ne isprobaš sve te metode nemamo čarobni štapić pa da se sve jednostavno samo od sebe riješi.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=363233

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/737-27116RadeonSeries-ATIKMDAGhasstoppedrespondingerrormessages.aspx

ili napiši u google atikmdag.sys i bacilo ti bude more stranica o tom problemu pa čitaj...

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 17:39 (jura).
17 godina
jura kaže...
Fika98 kaže...

ako ne znaš zbog čega ti se javlja BSOD pitaj i prouči u ovoj temi kak da vidiš u čemu je problem pa postaj pitanje tam,možda je u problem u nečem drugom ili pogledaj pomoću event viewera koja je greška bila kad ti se dogodil bsod pa onda zguglaj na netu zbog čega ti se javljaju BSOD.

skini ovaj program, koji ti nakon rušenja nađe izvještaj i drito pokaže moguće greške tj. rješenja na netu.

http://www.resplendence.com/whocrashed

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
14 godina
neaktivan

Vidim da je ovo dosta popularna tema... naime zelim spojiti 2 monitora, ali nemogu naci kako da stavim postavke... moze pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

bilo koje drivere stavio gpu usage u cf-u skalira 100-64% ( mjenja se usage sa 100n na 64, i tako od gpu 1 do gpu 2 konstantno ) zakuca na 99-100 mozda pola sekunde i to je to... bootleneck nije sigurno jer sam se fino opremio ( i7 3820 na 4,3ghz )   rijec je o dvije 7770 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

bilo koje drivere stavio gpu usage u cf-u skalira 100-64% ( mjenja se usage sa 100n na 64, i tako od gpu 1 do gpu 2 konstantno ) zakuca na 99-100 mozda pola sekunde i to je to... bootleneck nije sigurno jer sam se fino opremio ( i7 3820 na 4,3ghz )   rijec je o dvije 7770 

A koliko FPS-a imas u igrici? Pada li i FPS drasticno?

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan

gosp. Fraps kaze ovako ( operation riverside, 1920x1080, ultra, 64playera online ) 

Avg: 83.151 - Min: 41 - Max: 127

problem je sto imam drop od 35-40fps-a i to me zakolje do neigrivosti

btw. procitao sam ovo na fb-u  

AMD Gaming

19 hours ago

Big news for CrossFire! We plan to release our driver that delivers improved multi-GPU frame pacing on July 31. More info soon.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 19:46 (NeoDJW).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

gosp. Fraps kaze ovako ( operation riverside, 1920x1080, ultra, 64playera online ) 

Avg: 83.151 - Min: 41 - Max: 127

problem je sto imam drop od 35-40fps-a i to me zakolje do neigrivosti

btw. procitao sam ovo na fb-u  

AMD Gaming

19 hours ago

Big news for CrossFire! We plan to release our driver that delivers improved multi-GPU frame pacing on July 31. More info soon.

Kako min 41FPS moze biti neigrivost? Ja sam igrao i na 25.

Probaj samo sa jednom karticom, i probaj lockat FPS sa V sync.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan

2 praedator - problem je sto fps padne sa npr 90 na 45, a to se JAKO osjeti ;) 

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
NeoDJW kaže...

Znam onda o cemu pricas, probaj ukljuciti V Sync da locka fps na 60.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Znaci, imam problem u ''Doti 2'' dropa mi FPS pri raznim animacijama, vecim team fightovima itd, na koliko god smanjio settings, ne vidim veliku razliku, između max i low, i na raznim herojima određeni dijelovi doslovno ''drhte'', gledao sam malo po forumima i pisu da moguce da je do drivera, pa me zanima koji bi bili najbolji, sa kojima da probam, i kako ih ''uninstal'' pravilno, da sve expres uninstal sta pod to spada, chipset, audio HD, dekstop drivers, CCC, ili samo određeno, tipa CCC itd.

I evo primjer što mi se događa sa drhtenjem ingame:

Here is what the standard rubick animation looks like.

My rubick looks like this;

Windows 7 - 64bit
RAM: 8GB
Procesor: AMD Phenom II x4 965   3.40GHz
Radeon HD6750 Vapor-X

Hvala puno

0 0 hvala 0
12 godina

Znaci sad se nemoram bojati uzeti jos jednu HD 7870 {#}

Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel mi može netko dati LINK  od nekih stabilnih drivera , a da nisu 13.4 i 13.5 beta zato što mi se 13.4 ruši , a 13.5 beta mi ne da da si ugasim kompjuter . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...
NeoDJW kaže...

Ako su dropovi ispod v synca onda ces i njih vidjeti, v sync neogranicava minimalni frame rate.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
12 godina
neaktivan
Glavas kaže...
Praedator kaže...
NeoDJW kaže...

Ako su dropovi ispod v synca onda ces i njih vidjeti, v sync neogranicava minimalni frame rate.

Da ali nece imati nagle dropove u toj kolicini pa ce mu fluidnije raditi. Do 25 fps-a je sve igrivo ako je fps u malim razmacima.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Glavas kaže...
Praedator kaže...
NeoDJW kaže...

Da ali nece imati nagle dropove u toj kolicini pa ce mu fluidnije raditi. Do 25 fps-a je sve igrivo ako je fps u malim razmacima.

Tocno - no dropovi veci od 5 fps su vec poprilicmno osjetni - on ako ima dropove od 45 fps onda treba nesto drugo mjenjati - vjerovatno mu to izaziva ovaj cfx setup jer proc sigurno nije.

13 godina

Jel mi moze itko odgovorit ?*??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Jel mi moze itko odgovorit ?*??? 

Evo ti Catalyst 13.1 official sa infom na cemu sve donosi boost, trenutni catalyst deinstaliraj i ocisti komp sa driver sweeperom.

http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_13_1_whql_download.html

12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Znaci, imam problem u ''Doti 2'' dropa mi FPS pri raznim animacijama, vecim team fightovima itd, na koliko god smanjio settings, ne vidim veliku razliku, između max i low, i na raznim herojima određeni dijelovi doslovno ''drhte'', gledao sam malo po forumima i pisu da moguce da je do drivera, pa me zanima koji bi bili najbolji, sa kojima da probam, i kako ih ''uninstal'' pravilno, da sve expres uninstal sta pod to spada, chipset, audio HD, dekstop drivers, CCC, ili samo određeno, tipa CCC itd.

I evo primjer što mi se događa sa drhtenjem ingame:

Here is what the standard rubick animation looks like.

My rubick looks like this;

Windows 7 - 64bit
RAM: 8GB
Procesor: AMD Phenom II x4 965   3.40GHz
Radeon HD6750 Vapor-X

Hvala puno

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, sjećam se tebe i tog problema, sve smo vec tada bili probali, i ocito nije upalilo, dakle jos jedino je ostalo da potpuno obrises igru i ponovno ju intaliras i da provjeris dali ti je sve u redu sa internetom, tj koliki ti je ping za vrijeme igranja, sto se tice drivera ovi bi ti morali radit, samo ih instaliraj na ove koje vec imas ako vec nemas tu verziju:

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 13:32 (Glavas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Igra je instalirana ponovo vise puta, sa internetom i pingom sve u redu. Te drivere i koristim, volio bi probat neke starije

12 godina
neaktivan
Zaara kaže...

Igra je instalirana ponovo vise puta, sa internetom i pingom sve u redu. Te drivere i koristim, volio bi probat neke starije

Probaj ove

http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_13_1_whql_download.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice