4890 + win 7 problem sa slikom

poruka: 9
|
čitano: 2.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Ne znam dal je problem zbog Windowsa 7 ili grafičke (drivera) 4890 pa se nemojte ljutiti ako sam fulao temu :)

Uglavnom, problem je sljedeći... kod brzih scena slika se jako kvari. To se manifestira na sljedeći način.. kod brzih scena, pogotovo kad su svijetle boje u pitanju ti dijelovi slike koji se brzo kreću kao da se poduplavaju. Dobijaju kao neke koncentrične kružnice (ili druge oblike, ovisno o samom objektu koji je u pokretu) po sebi. Nešto kao kad bacimo kamenčić u vodu i onda oni krugovi što nastaju.

To mi se događa bilo kod gledanja filmova bilo kod igranja igrica. Recimo, dok igram i naglo se idem okrenuti oni objekti koji su svijetli dobiju te kružnice po sebi.

Pokušao sam napraviti screenshot u igri, ali se taj problem ne vidi pošto on uhvati samo jednu sliku i ona je dobra... možda ako ne kužite mogu probati snimiti filmić pa se bude vidjelo?

Kompjuter je nov, star tjedan dana i grafička je ATI 4890 sa novim driverima instaliranim.

Driver Packaging Version    8.671-091104a-091527C-ATI   
Catalyst™ Version    09.11   
Provider    ATI Technologies Inc.   
2D Driver Version    8.01.01.973   
2D Driver File Path    /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000   
Direct3D Version    8.14.10.0708   
OpenGL Version    6.14.10.9116   
Catalyst™ Control Center Version    2009.1104.959.17837   

Nadam se da su to dobri driveri koje sam stavio?

Windows je 7-ica 64 bitna.

Još jedna stvar me buni... u propertisima od grafičke ne piše točan model 4890 nego ovo:

Graphics Chipset    ATI Radeon HD 4800 Series      

Molim za savjet odnosno pomoć jer me ovo jako živcira, a ne znam što više da napravim jer sam drivere reinstlirao već dvaput i po postavkama prčkao svim mogućim bezuspješno :(

P.S.

Možda sam skinuo krive drivere za ATI? Na njihovoj stranici je bilo više toga, a ja sam skinuo prvo: 

ATI Catalyst™ 9.11 Suite for Windows 7 (64 bit)

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

evo ti link za tvoju grafu i win 7 64bit driveri

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

zvowea
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koja maticna i verzija biosa?

Meni se javljao isto problem sa grafickom i mislim da sam ga rijesio flashanjam biosa maticne (prije 20tak min :D)

I takodjer mi je komp star tjedan dana

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: 4890 + win 7 problem sa slikom
zvonebaba kaže...

evo ti link za tvoju grafu i win 7 64bit driveri

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx

To driveri koje sam i ja instalirao.

15 godina
protjeran
RE: 4890 + win 7 problem sa slikom
AA-d00d kaže...

Koja maticna i verzija biosa?

Meni se javljao isto problem sa grafickom i mislim da sam ga rijesio flashanjam biosa maticne (prije 20tak min :D)

I takodjer mi je komp star tjedan dana

Matična je P55-UD3

Bios ne znam koja verzija?

Probat ću i ja onda fleshirat bios pa javim :)

17 godina
neaktivan

Skini Everest, tamo pogledaj koju verziju biosa trenutno imas i pogledaj na Gigabyte-ovoj stranici koja je zadnja verzija biosa za tu tvoju maticnu

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Snašao sam se sa biosom i napravio update na najnoviju verziju F4, ali ni to nije pomoglo.

I onda mi odjednom sine ideja... pa možda malo i na monitoru pogledati postavke. I naravno monitor je i radio problem :))

Naime, i monitor je nov tako da sam prčkajući po njemu stavio opciju "Response time" na "Fastest" misleći kako je to najbolje pa da imam odličnu sliku, ali ne... bolja opcija od "Fastest" je "Normal". Ima još i "Fast" ali se slika pokazala najbolja na "Norlmalu" tako da će na njemu i ostati :)

Još nisam igricu probao, ali se nadam da će i tamo stvari krenuti na bolje :)

Bez obzira na sve hvala na pomoći,

a modovi mogu ovo slobodno lockati i prebaciti pod monitore i to Samsung P2370 pa možda u budućnosti nekome pomogne :)

P.S.

U svakom slučaju sad mi je silom prilika sve "up to date" tako da sam neko vrijeme na miru što se toga tiče ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja imam sličan problem.windows 7-4890-lgw2353v i dok igram PES mi se pojavljuju kao neke vertikalne crte na ekranu.probao sam u ati catalyst amjestit u 3d modu-wait for wertical refresh-stavim of ali onda mi onako lagano koci dok igram.a to šta si ti spomenuo(response time kako si ti to namjestio na monitoru)??? jer mozda i meni bas to steka.

Skole
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Response time sam namjestio baš na samom monitoru pod "Menu" pa "Picture" i tu imam opciju "Response time".

Prije kupnje Samsunga sam čitao recenzije i pronašao sam ovo:

Za nekoga tko nema namjeru igrati igre, možete isključiti overdrive okretanjem odziva sa "brzog" na "normalno" pomoću OSD-a. Zaslon će biti malo manje osjetljiv ali to će biti savršeno prihvatljivo za uredske potrebe.

Ja pošto igram igre sam, prisjećajući se tog citata, stavio odaziv na najbrže ali kako vidiš nije mi pomoglo nego odmoglo.

Sad kako je na tvom monitoru, ne znam? Pretpostavljam da je taj overdrive drugi naziv za "Response time" kako i piše na mom monitoru pa pogledaj dal imaš možda tu opciju. Uglavnom ako negdje imaš tri brzine odaziva kao ja (normal, fast, fastest ili slično) smanji na norlmalno pa probaj.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice