Znaći tražim si polovni 550D/600D sa kit objektivom, ima jedan momak u zagrebu,prodaje ga za 3900, kupljen je u 3. mjesec ove godine a ima garanciju do 3. mjeseca iduće godine. Zanima me da li je to isplativa i pametna kupnja? Jedan kolega s foruma će mi pregledat da li je u izvrsnom stanju a sestra će ga preuzest u Zg-u i donijet mi ga u Split. Ima li nesto oko cega bi trebao biti zabrinut ili?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je stanje aparata kako bi trebalo biti za gotovo nov aparat..itekako isplativo. Nadam se samo da mu nije koji put slucajno ispao (cak se izvana ne mora ni vidjeti ) pa da je mirror pomaknut ili ostecen. I ako je sva oprema s njim (punjac , ispravna baterija , kit objektiv ) Go for it.
Obavezno pogledati stanje stakla u objektivu..da nema koja zesca ogrebotina ili prasina...iako sse prasina u servisu lako ukloni .
ok,nema problema. Ide sva oprema s njime. Kolega s foruma će mi dobro pregledat aparat pa se ne bojim da ce me zajebat sta se tice stanja :)
Isplati se ako bude sve besprijekorno.... ipak je potpuno novi citavih 1000 kn skuplji a za te novce mozes kupiti ostatak opreme... koju brzu memorijsku...torbu pod obavezno .. koji filter...ili umjesto toga svega neki polovan a solidan objektiv ..
Isplati se ako bude sve besprijekorno.... ipak je potpuno novi citavih 1000 kn skuplji a za te novce mozes kupiti ostatak opreme... koju brzu memorijsku...torbu pod obavezno .. koji filter...ili umjesto toga svega neki polovan a solidan objektiv ..
Je,znam, nista onda cu ga kupit kad se momak vrati s odmora. A prvo ce ga kolega pogledat i javit mi sve :) .
Jedino me brine jos samo 6mj garancije međutim vidim da skoro svugdje se dobiva samo jedna godina, zasto je to tako?
Eh...uredjaji su u zadnjih par godina postali doslovno ''potrosna roba'' ...kad ti se pokvari kupi drugi. Iako ne znam nii sam zasto je tako bar na uredjajima koji kostaju par stotina eur (i naravno skupljim ). I ja sam za Sony A 450 isto dobio godinu dana...na bateriju je cak i manje..6 mjeseci. Eto...jednostavno je to politika nasih kuca. Na international warranty pise mi 2 godine..ali svijet medija daje samo 1. Ne znam gdje je kupljen taj Canon. Ali mozda je i on preko njih.
Eh...uredjaji su u zadnjih par godina postali doslovno ''potrosna roba'' ...kad ti se pokvari kupi drugi. Iako ne znam nii sam zasto je tako bar na uredjajima koji kostaju par stotina eur (i naravno skupljim ). I ja sam za Sony A 450 isto dobio godinu dana...na bateriju je cak i manje..6 mjeseci. Eto...jednostavno je to politika nasih kuca. Na international warranty pise mi 2 godine..ali svijet medija daje samo 1. Ne znam gdje je kupljen taj Canon. Ali mozda je i on preko njih.
A mislim nešto za sta izdvojim 4 soma ne gledam baš kao potrošni materijal. Znam da je fotografija skup sport al ovo je već abnormalno.
Da..znam. I ja sam za svoj prije skoro dvije godine dao 4800 kn...pa opet je bila samo godina jamstva. Ali u drugu ruku kod takvog aparata se podrazumjeva pazljivo rukovanje..ne mozes ga dati u ruke nekome ko nema osjecaja ni za lopatu ...zar ne ?? :)))
Da..znam. I ja sam za svoj prije skoro dvije godine dao 4800 kn...pa opet je bila samo godina jamstva. Ali u drugu ruku kod takvog aparata se podrazumjeva pazljivo rukovanje..ne mozes ga dati u ruke nekome ko nema osjecaja ni za lopatu ...zar ne ?? :)))
A dobro jutro da ne mogu, nakon sta se ispuca toliko para to se ćuva ko oći u glavi. Kod mene vrijedi možeš mi napravit sta oces ali napravis li mi nesto kao upreš prstom po površini ekrana kidam obe ruke :), a kamoli oštetiš fotić.
Onda... nadam se da ces biti zadovoljan. Taj Canon je mrcina . Uz jos jedan pravi objektiv..