Pojeftinio Olympus E-3

poruka: 37
|
čitano: 12.964
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Pojeftinio Olympus E-3

Zalosno je sto su dslr aparati postali podredjeni obimu prodaje u kojem fotografi (bilo amateri, bilo profesionalci, ali mislim na one koji razumiju barem osnove fotografije) imaju jako malen udio od kojeg se ne zivi.

Takodjer je zalosno sto je posljedica toga da sve vise dslr aparata posjeduje funkcije koje uopce ne bi trebale tu da se nalaze, a samo podizu cijenu, a neke druge, jako bitne, bivaju zakinute. Na pamet mi pada snimanje videa, filtri, dodavanje vecih zakretnih ekrana da bi se liveview bolje iskoristio, itd, a zakinuti budu recimo viewfinderi, npr kod a300 i a350 su korak unazad zbog ustupaka za lw, pa je tesko precizno fokusirati.

Kao kad bogatuncici koji nisu nuzno dobri vozaci kupe automobil od 600ks, a proizvodjaci ugradili hrpu elektronike, da bi taj bogatuncic mogao sjesti za volan, bez obzira sto onda ne koristi ni pola te snage. Ali bitno je da se nadje, nije bitno da li je potrebno ili ne. :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pojeftinio Olympus E-3
tnakir kaže...

Kao sto san vec milijun puta napisa... Ja san amatercina :)

I ja sam. I ponosan sam na to. I nemam niakvu ambiciju postati išta drugo. 

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
16 godina
neaktivan
ksoric kaže...
tnakir kaže...

Također Namigiva
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
17 godina
Pojeftinio Olympus E-3

Zato ja i koristim autofokus, prioritet blende i auto WB.

Ne mucim se svako malo podesavat shutter cim mi se svjetlost malo promjeni, fotoaparat sam odradi to jako dobro. Ne mucim se fokusirat kad cu krivo fokusirat jer sam corav ko kokos, provjerim uslikano pa ako nevalja... :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 23:54 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
ksoric kaže...
tnakir kaže...

Također Namigiva
 ma daj nemojte me zezat... znate više o fotografiranju nego šta cu ja ikada znati Izlanuo se
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
17 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

to što oni znaju ne znači da su profesionalci

profesionalni fotograf živi od svojih slika (prodaje ih) a amater slika za gušt, koliko jedan i drugi znaju o fotografiji nema veze s ničim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Da li se to sprema nasljednik e-3 modela? Moze li se onda ocekivati pad cijene i e-30, ili ce on jos drzati cijenu jer je novijeg datuma? Kakva je olympusova politika cijena? Meni je zapeo za oko e-620, ali mi je najavljena cijena prevelika, u rangu je s  pentaxom k20d, 5.600 kuna za tijelo e-620, dok je k20d 5.700 kuna.

Na fotozine forumu se nešto govorilo o E-3 Evolution ili E-3 mk II ovih dana... Trebao bi imati osobine E-30 i E-3... No mislim da bi E-5, ili tako nešto, trebao doći tek 2011/2012 (ako uzmemo da je toliko trebalo između E-3 i E-1, a Olyu se nikamo ne žuri ;))

Što se tiće pojeftinjenja E trojke, od 4 mjeseca nije baš pojeftinio, nego je poskupio za 82 kune

Atomska bubamara - Last known good rank
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.10.2009 11:30 (Oly_E3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice