Molim hitno pomoc oko kupovine digitalca

poruka: 6
|
čitano: 1.872
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

U roku 3 dana kupujem digitalni fotoaparat. Nakon puno trazenja po internetu izbor sam sveo na 2 modela, Panasonic DMC-FS42 i Sony DSC-W220

Panasonic mogu dobiti za 900kn, a Sony-ja za 1100. Karakteristike su im podjednake ali Sony ima Carl Zeiss optiku. Koliko je to stvarno bitno? Molim nekoga tko se stvarno razumije da za savjet. Takoder otvoren sam i za preporuku nekog drugom modela u tom cjenovnom rangu. Puno hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Molim hitno pomoc oko kupovine digitalca

Kao dodatak prilazem i specifikacije oba aparata da ih ne morate traziti po netu...

Panasonic - http://www.retrevo.com/search?q=Panasonic+DMC-FS42&rt=sp&modelid=23537459

Sony - http://www.retrevo.com/search?q=Sony+DSC-W220&rt=sp&modelid=23204933

16 godina
maverick9 kaže...

U roku 3 dana kupujem digitalni fotoaparat. Nakon puno trazenja po internetu izbor sam sveo na 2 modela, Panasonic DMC-FS42 i Sony DSC-W220

Panasonic mogu dobiti za 900kn, a Sony-ja za 1100. Karakteristike su im podjednake ali Sony ima Carl Zeiss optiku. Koliko je to stvarno bitno? Molim nekoga tko se stvarno razumije da za savjet. Takoder otvoren sam i za preporuku nekog drugom modela u tom cjenovnom rangu. Puno hvala!

Ta dva aparata imaju skoro identične karakteristike. Razlika je u megapikselima ,što znači da SONY ima 12,1 mpx ili max. rez. 4000x3000, a PANASONIC ima 10,1 mpx što je max. rezolucija 3648x2736 . Ta razlika je zanemariva jer ti nećeš raditi velike slike (plakate). Druga stvar po čemu se razlikuju je snimanje video filmova gdje SONY ima mogućnost snimanja u rez. 640x480 i 320x240 ,a PANASONIC ima 848x480, 640x480 i 320x240 što je vrijedno pažnje i gdje je po meni PANASONIC bolji. Još jedna razlika je u memoriji, internu neću ni spominjati jer se nadograđuje karticama, a to je u SONY-a memory stick duo, memory stick pro duo koji je dosta skuplji nego u PANASONIC-a koji koristi SD i SDHC kartice. Sve druge karakteristike su slične.

Po meni stvar je osobnog ukusa, iako bi ja dao prednost PANASONIC-u radi snimanja filmova.

Skoro sam zaboravio, a što se tiče leća PANASONIC koristi LEICA leće koje su vrhunske kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 18:02 (bodija).
17 godina
neaktivan

Ja bih radije ovaj Sony. Jer se radi o digitalnom fotoaparatu, a ne video kameri. Ako zelim nesto da snimam za to necu koristiti fotoaparat, nego kameru. Istina Panasonic ima prednost kada su u pitanju memorijske kartice, ali svejedno bih uzeo Sony. Ma da je to opet stvar korisnika i za sta ce ga on koristiti. Ali sumnjam da bi neko uzimao fotoaparat za snimanje video zapisa. To je opcija koja po meni vise sluzi za onako usput, ajde neka je tu mozda nekada zatreba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 17:56 (Iron Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bodija kaže...
maverick9 kaže...

Ta dva aparata imaju skoro identične karakteristike. Razlika je u megapikselima ,što znači da SONY ima 12,1 mpx ili max. rez. 4000x3000, a PANASONIC ima 10,1 mpx što je max. rezolucija 3648x2736 . Ta razlika je zanemariva jer ti nećeš raditi velike slike (plakate). Druga stvar po čemu se razlikuju je snimanje video filmova gdje SONY ima mogućnost snimanja u rez. 640x480 i 320x240 ,a PANASONIC ima 848x480, 640x480 i 320x240 što je vrijedno pažnje i gdje je po meni PANASONIC bolji. Još jedna razlika je u memoriji, internu neću ni spominjati jer se nadograđuje karticama, a to je u SONY-a memory stick duo, memory stick pro duo koji je dosta skuplji nego u PANASONIC-a koji koristi SD i SDHC kartice. Sve druge karakteristike su slične.

Po meni stvar je osobnog ukusa, iako bi ja dao prednost PANASONIC-u radi snimanja filmova.

Skoro sam zaboravio, a što se tiče leća PANASONIC koristi LEICA leće koje su vrhunske kvalitete.

potpisujem gore navedeno i glasam za Panasonica!

17 godina
neaktivan

Leće na jednom i drugom su nikakve (rang malo boljeg mobitela)pa se nemoj povodit s tim pri odabiru. 

Sonyjevi aparati daju bolje slike, boje izgledaju malo zasićenije od stvarnih ali na dobar nacin.

Prednost Panasonica je manji broj megapiksela.

Najbolje ti je otic na dpreview ili na flicker i pogledat slike uslikane jednim i drugim u raznim uvijetima i ocijenit koje ti se vise svidjaju. Sve u svemu danas je teško kupit los fotoaparat^^

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice