imam canon eos450D i planirala sam kupiti objektiv 50mm f/1.8 koji je tu kod nas u splitu 900kn..međutim prijateljica mi je rekla da mi se onda više isplati naručiti ga online, preko ebaya ili amazon (100$), i onda čak uzeti 50mm f/1.4 koji je bolji i kvalitetniji a za samo malo veću cijenu nego što je f/1.8 u splitu.. što vi mislite o tome? inače redovito naručujem preko ebaya i sve uredno stiže ali kada se radi o ovako skupoj stvari me nekako strah malo iako bi ušteda bila ogromna.. imate kakva iskustva, savjete? hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima dosta trgovina iz USA koje prodaju preko eBay-a tako da tu nebi trebalo biti problema, također trebaš pratiti koji je korisnik pozitivno ocjenjen.
Naravno uvjek postoji mogućnost da ćeš dobiti ogreban ili štogod...
I još jedna stvar, računaj na carinu, ne znam koliko ti tu mogu nabiti cijenu :/
Btw. koja trgovina u Splitu?
carine nebude jer je nema na fotoopremu ali......, cijena transporta+cijena papirologije pa na sve to računa se pedeve + što si več platio ebay i onda je to ukupna cijena toga objektiva (naravno postoji šansa da ti paket prođe bez ikakvih davanja ali to je samo sreča a ne i pravilo) , onda naravno nemaš nikakve garancije, canon ako nije kupljen u hrvatskoj ne priznaje garanciju tj. ne vrijedi nikakva internacionalna garancija
bila sam u jokera u onaj tehno market i rekli su mi da nemaju objektive pa me prodavač uputio na kodak centar..
http://www.anigota.com/start?clang=hr
:)
KSU: 50/1,8 oko 750 kn(mozes nac rabljeni za 500-tinjak kuna) a 50/1,4 oko 2500kn
Internet: 50/1,8 novi nemozes nac ispod 100$+postarina+30$ davanja u Hrvatskoj+nemas garanciju+rizik od ostecivanja kod transporta a 50/1,4 je oko 400$+120$ davanja.Ne vidim isplativost kupovine nijednog od ovih objektiva osim ako ti ih netko nece donijeti iz Amerike.