Pozdrav.
Jučer dok sam čita tablet verziju jednog časopisa na iPadu i ugleda papirnati Bug na stolu, pala mi je na pamet ideja.
Zašto ne bi napravili BUG za čitanje na tabletima?
Časopis koji čitam na iPadu dolazi mi doma i u papirnatoj verziji, ali to mi nije uopće bitno jer najčešće dođe kad nisam doma pa se skupi nekoliko komada dok se ja vratim.
Stvar je u tome da ima puno ljudi koji putuju i nisu u mogućnosti vuć za sobom hrpe knjiga i časopisa, iako vole čitati. Zato ti ljudi kupe tablet i knjige čitaju na njemu, ali časopise je malo teže nabavit, bar HR časopise.
Ja sam u situaciji da putujem s malim kuferom, na aerodromu mi je limit 25kg, a za helikopter 11kg?!!!! Moram nosit max 11kg jer se helikopterom krcam na platformu i nema mogućnosti da ponesem više od toga. U tih 11kg stanu osnovne stvari, među njima i tablet, u mom slučaju iPad. Nema nikakve šanse da ponesem knjigu, a i časopisi postaju problem jer putem kupujem strane časopise koji kod nas nisu dostupni pa nema smisla nosit BUG od doma sa sobom.
Nemojte me krivo svatit, ne želim ja da napravite tablet verziju radi mene, ali mislim da nisam jedini kojemu bi to koristilo i da postoji isplativa financijska računica.
Osim ljudi koji putuju i koji bi se pretplatili na BUG iz potrebe, jer nisu doma i ne mogu kupit papirnatu verziju, postoji i velik broj snobova koji ne idu nigdi, ali bi svejedno uzeli pretplatu da se mogu kur*it na Rivi/Špici/Korzu sa svojim snobovskim prijateljima kojima bi izgledali pametno jer čitaju BUG (bar oni tako misle).
S obzirom da je 80% aplikacija na Apple storeu (vjerojatno i na androidu) totalna glupost, pretpostavljam da razvoj jedne takve aplikacije ne bi bia skup i da ulaganje u ovu ideju ne bi bilo velika investicija. Pogotovo zbog toga što imate digitalnu arhivu i moglo bi se samo na neki način spojit s aplikacijom i tako možda smanjit troškove.
Postoje i razne druge prednosti tablet verzije. Predlažem da kupite BBC focus (4 GBP) i vidite kako su ga oni napravili (morate ga downloadirat sa UK Apple storea). Umisto da imate slike neke stvari koju testirate mogli bi imat 3D prikaz, npr. laptopa, kojeg bi korisnik moga zavrtit i pogledat iz svih kutova.
Mogućnost ubacivanja video clipova i animacija u članak.
Siguran sam da bi i oglašivači, sponzori i sl. više platili za reklamu u kojoj njihov proizvod nije samo slika na papiru već bi moga postat iritantna animacija u kojoj se npr. veš mašina vrti priko stranice i prati korisnika dok lista stranice (pogledajte zadnju sliku koju sam attachira, reklama za Braun)...
Imam sad masu ideja, ali nema smisla da ja o tome pišem, to je vaš posal.
Mislim da je ideja dobra i da vridi barem razmislit o tome.
Još jedna stvar - živimo u 21. stoljeću i mislim da bi svaki IT časopis koji drži do sebe treba imat tablet verziju.
Papir se koristi već tisućama godina i morate priznat da je pomalo isfurana i zastarjela ta ideja tinte na papiru, a i ograničena je na slike i slova. Nema zvukova, videa, animacija... ništa.
37 | Dobra ideja |
---|---|
0 | Beskorisna ideja |