Tablet / iPad verzija Buga

poruka: 20
|
čitano: 4.267
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav.

Jučer dok sam čita tablet verziju jednog časopisa na iPadu i ugleda papirnati Bug na stolu, pala mi je na pamet ideja.

Zašto ne bi napravili BUG za čitanje na tabletima?

Časopis koji čitam na iPadu dolazi mi doma i u papirnatoj verziji, ali to mi nije uopće bitno jer najčešće dođe kad nisam doma pa se skupi nekoliko komada dok se ja vratim.

Stvar je u tome da ima puno ljudi koji putuju i nisu u mogućnosti vuć za sobom hrpe knjiga i časopisa, iako vole čitati. Zato ti ljudi kupe tablet i knjige čitaju na njemu, ali časopise je malo teže nabavit, bar HR časopise.

Ja sam u situaciji da putujem s malim kuferom, na aerodromu mi je limit 25kg, a za helikopter 11kg?!!!! Moram nosit max 11kg jer se helikopterom krcam na platformu i nema mogućnosti da ponesem više od toga. U tih 11kg stanu osnovne stvari, među njima i tablet, u mom slučaju iPad. Nema nikakve šanse da ponesem knjigu, a i časopisi postaju problem jer putem kupujem strane časopise koji kod nas nisu dostupni pa nema smisla nosit BUG od doma sa sobom.

Nemojte me krivo svatit, ne želim ja da napravite tablet verziju radi mene, ali mislim da nisam jedini kojemu bi to koristilo i da postoji isplativa financijska računica.

Osim ljudi koji putuju i koji bi se pretplatili na BUG iz potrebe, jer nisu doma i ne mogu kupit papirnatu verziju, postoji i velik broj snobova koji ne idu nigdi, ali bi svejedno uzeli pretplatu da se mogu kur*it na Rivi/Špici/Korzu sa svojim snobovskim prijateljima kojima bi izgledali pametno jer čitaju BUG (bar oni tako misle).

S obzirom da je 80% aplikacija na Apple storeu (vjerojatno i na androidu) totalna glupost, pretpostavljam da razvoj jedne takve aplikacije ne bi bia skup i da ulaganje u ovu ideju ne bi bilo velika investicija. Pogotovo zbog toga što imate digitalnu arhivu i moglo bi se samo na neki način spojit s aplikacijom i tako možda smanjit troškove.

Postoje i razne druge prednosti tablet verzije. Predlažem da kupite BBC focus (4 GBP) i vidite kako su ga oni napravili (morate ga downloadirat sa UK Apple storea). Umisto da imate slike neke stvari koju testirate mogli bi imat 3D prikaz, npr. laptopa, kojeg bi korisnik moga zavrtit i pogledat iz svih kutova.

Mogućnost ubacivanja video clipova i animacija u članak.

Siguran sam da bi i oglašivači, sponzori i sl. više platili za reklamu u kojoj njihov proizvod nije samo slika na papiru već bi moga postat iritantna animacija u kojoj se npr. veš mašina vrti priko stranice i prati korisnika dok lista stranice (pogledajte zadnju sliku koju sam attachira, reklama za Braun)...

Imam sad masu ideja, ali nema smisla da ja o tome pišem, to je vaš posal.

Mislim da je ideja dobra i da vridi barem razmislit o tome.

Još jedna stvar - živimo u 21. stoljeću i mislim da bi svaki IT časopis koji drži do sebe treba imat tablet verziju.

Papir se koristi već tisućama godina i morate priznat da je pomalo isfurana i zastarjela ta ideja tinte na papiru, a i ograničena je na slike i slova. Nema zvukova, videa, animacija... ništa.

37 Dobra ideja
0 Beskorisna ideja
Library, di možete vidit brojeve koje imate Library, di možete vidit brojeve koje imate
pogled po poglavljima / temama pogled po poglavljima / temama
Mogucnost dodavanja bookmarka Mogucnost dodavanja bookmarka
Ovaj printer se moze okrenit i vidit sa svih strana Ovaj printer se moze okrenit i vidit sa svih strana
Mogucnost dodavanja i uspoređivanja printera sa testa Mogucnost dodavanja i uspoređivanja printera sa testa
Ovaj aparat za brijanje sa reklame se okrece i zuji Ovaj aparat za brijanje sa reklame se okrece i zuji
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 3:10 (mateo).

18 0 hvala 5
16 godina
odjavljen

Odlična ideja, u potpunosti podržavam s obzirom da od nedavno imam tablet-samo neka bude i verzija za Android i sve 5. 

Jaco,moja mater te traži!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da, to sam i mislia, verzija za android i iOS. Puno ljudi koje poznajem je kupilo tablet u zadnje vrime, a i stalno čitamo o njima...

1 0 hvala 0
17 godina
moderator

Pa naravno da će postojati verzija Buga i za čitanje na tabletu, to uopće nije u pitanju, mislim da sam to već pisao... Interno smo već ponešto i napravili, ali ima nekih problema (u prvom redu distribucijskih), pa dok se to ne riješi - morat ćete biti strpljivi!

...
Moj PC  
5 1 hvala 4
16 godina
odjavljen

Možemo li računati sa nižom cijenom pretplate na digitalno izdanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Tablet / iPad verzija Buga
vexx5555 kaže...

Polako - ima vremena za ta pitanja! {#}

...
16 godina
odjavljen
Miro kaže...
vexx5555 kaže...

Polako - ima vremena za ta pitanja! {#}

Ok. Ako bude trabala kakva pomoć, tu sam. {#}

16 godina

Ja se ne bi složia sa teorijom većine ljudi, da bi digitalno izdanje trebalo bit jeftinije.

Istina, uštedi se na papiru, ali ljudi bi trebali svatit da ne plaćaju papir nego ono šta na papiru piše.

Možda nema troškova tiskanja, papira, distribucije po trafikama i sl., ali pojavljuju se NOVI TROŠKOVI i treba to razumit. A da ne govorim da će stari troškovi i dalje postojat jer se papirnato izdanje neće prestat proizvodit.

Nedavno je na BUG online bila anketa u kojoj su se ljudi izjasnili, kako sam ja svatia, da im ne pada na pamet e-knjigu platit jednako ka i papirnatu?! Mislim da je glas većine (oko 40% glasača) bia da bi platili ako košta 80% manje od papirnate. Ne sićam se dobro i ne znam točne brojke, ali znam da sam osta šokiran kad sam vidia kako ljudi razmišljaju.

Toliko dodatnih pogodnosti donose e-knjige/ časopisi, a ljudi očekuju manju cijenu?

Ako mislite da je papir skup, raspitajte se koliko košta stotinjak stranica praznog papira u veleprodaji...

Ja želim platit više, ako se može to sredit :)

P.S. Imam još jedan prijedlog.

Ako pogledate na appStoreu, vidit ćete da se može downloadirati LonelyPlanet aplikacija. Ta aplikacija vam omogućuje da kupite e-verziju turističkog vodiča za neke zemlje.

E sad, šta je tu zanimljivo: ne morate kupit cili vodič nego možete kupiti samo određene djelove koji vam trebaju. Naravno, i to košta, ali npr. ako vam treba samo dio za Barcelonu, nećete kupovati vodič za cilu Španjolsku.

U slučaju BUGa, ako netko nije pretplatnik, a zanima ga tema broja, ali ne i ostale stvari, kupit će samo temu broja i za nju će platit 50% cijene časopisa. Možda se nekome čini neisplativo, ali nekima se isplati, ako ionako ne bi pročitali ostale stvari koje ih ne zanimaju.

To su zasad svi prijedlozi, nemam više ideja...

EDIT

evo naša sam ANKETU pa pogledajte ljudi moji, ovih 42% muktaroša i džabalevatora (730 ljudi) koji bi da im se da knjiga za 80% manju cijenu. Pa ko bi onda bia toliko lud da piše knjige kad bi najskuplja koštala 30kn?!

Ja sam izračuna da za knjige prosječno platim 85kn. To znači da bi ovi muktaroši platili 17kn za iste knjige?! Pa šta ti ljudi misle, da se knjiga napiše priko noći?!

Pita bi ja njih bi li isto razmišljali da oni rade svoj posal i na kraju miseca im neko isplati 17kn...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 6:21 (mateo).
16 godina
odjavljen

Mateo, digitalno izdanje osim što je jeftinije za samo izdavača i to na nebrojene načine (ne plaća se tiskari, ne plaća se dostava, ne plaća se dvd...)  otvara se široj publici. Digitalno izdanje može izlaziti sva dva tjedna sa manjim sadržajem. A da ne kažem mogućnost postojanja verzija na stranim jezicima koja donosi širu publiku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

problem je sto bi onda ga ljudi samo skinuli i stavili na torrent

Ako zelite zaraditi http://www.potentialbux.com/?ref=thenovak65

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
lnova65 kaže...

LOL. Nije to tako jednostavno-ne bi ti redakcija slala mail sa pdf datotekom. Imali bi neki sustav zaštite koji bi bio ugrađen u aplikaciju za čitanje Bugova.

16 godina
vexx5555 kaže...
lnova65 kaže...

LOL. Nije to tako jednostavno-ne bi ti redakcija slala mail sa pdf datotekom. Imali bi neki sustav zaštite koji bi bio ugrađen u aplikaciju za čitanje Bugova.

Da, treba postojat neki sustav zaštite, npr. ja ne mogu ni kopirat ni nikako "izvuć" iz aplikacije ovaj časopis na koji sam već pretplaćen. Otvorim aplikaciju i u njoj ga čitam - To je sve šta mogu.

Bilo bi glupo da se može išta više radit s časopisom (osim čitanja) jer bi tako sigurno završia na torrentu...

16 godina
vexx5555 kaže...

Mateo, digitalno izdanje osim što je jeftinije za samo izdavača i to na nebrojene načine (ne plaća se tiskari, ne plaća se dostava, ne plaća se dvd...)  otvara se široj publici. Digitalno izdanje može izlaziti sva dva tjedna sa manjim sadržajem. A da ne kažem mogućnost postojanja verzija na stranim jezicima koja donosi širu publiku.

DA, u pravu si, ali svejedno mislim da se ne bi trebali grebat za nižu cijenu, barem ne dok taj projekt malo ne zaživi i dok se ne skupi neki pristojan broj pretplatnika (npr. 20% od pretplatnika na papirnato izdanje).

17 godina
protjeran
Thumbs up

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na ios 5 imate newsstand pa možete na njemu staviti, za android ne znam.
I da bude malo jeftinije od papirnate verzije. {#} 
Ja ću biti sigurno među prvima koji će uzeti e-pretplatu :D 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gdje je kod za nas iPad pretplatnike :)
Nagradna igra Nagradna igra
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 23:29 (salecg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
salecg kaže...
Gdje je kod za nas iPad pretplatnike :)

Klik.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan
Da li imate problema sa Bug app na iPadu (iOS 6.1)? Povremeno se skuca...
4 Da
7 Ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
salecg kaže...
Da li imate problema sa Bug app na iPadu (iOS 6.1)? Povremeno se skuca...

Slični problemi ovise, kako o verziji uređaja, tako i o verziji iOS-a. S novim verzijama aplikacije koje povremeno izdajemo nastojimo otkloniti sve moguće probleme. Imate li stariju verziju iPada ili stariji iOS, ono što vam mogu preporučiti je da časopis na iPadu listate polako i strpljivo, ili da koristite donji skočni izbornik za odabir pojedine stranice želite li brzo navigirati na određeno mjesto unutar časopisa. Što se više grafičkih elemenata nalazi na stranici, to je potrebno više memorijskih resursa da obrade sadržaj, stoga postoji i mogućnost rušenja. Međutim, kod ponovnog učitavanja iste stranice problema ne bi smjelo biti.

Vinko Krištić | BUG Marketing
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 12:30 (vincimus).
14 godina

Ma sve radi sada, i mreza i bug bez greske. Otkad je update za mrezu od neki dan ne rusi se uopce a bug se vec duze vrijeme ne rusi.

Za trijumf zla dovoljno je da dobri ljudi ne cine nista.

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice