Što bi željeli čitati u novom Bugu izdvojena tema

poruka: 2.129
|
čitano: 625.123
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Što bi željeli čitati u novom Bugu
M4X kaže...

pa bilo bi dobro malo o providerima,iako većina ljudi je osuđena na t-scum....bilo bi dobro malo pritisnut t-scum.....nije vrag da su i vama zaprijetili u bug-u da pazite šta pišete

Ako se sjecas u vrijeme "modema" tj. 56k u svakome broju BUG-a je bio popis providera, broj na koji se spajas sa modemom, cjenik te kompletna ponuda i to mi je bila jako korisna stvar uistinu jer sam vidio tko/sta je bolje tj. tko je najpovoljniji i od koga dobijem najvise, a za najmanje love.

Imam te brojeve pa ako treba stavim i screenshot.

Zato i kazem da bi bilo odlicno staviti bar u jednome broju kompletnu ponudu svih providera, brzine, uvjete, cjene....i mislim da bi ljudima to bilo jako korisna stvar.

Ne mora biti kao ono prije u svakome broju vec evo, da se u jednome broju obradi ta tema i da se nabroje svi provideri, usuge, paketi, brzine, pokrivenost.....IMHO korisna stvar.

Recimo meni uskoro u jednome stanu istice ugovor sa t-comom i nemam pojma sta cu uzeti, tako da bi mi tako neke informacije dobro dosle....pogotovo kada bi se sve nasle na jednome mjestu.

No takvih tj. slicnih tema je vec bilo u BUG-u, tocnije naziv je bio "Cjene ADSL-a u Europi", broj 148, stranica 36. Naravno, sada uopce ne ocekujemo istrazivanje cijena po Europi vec samo kod nas.

P.S.

Sada sam malo "listao" stare brojeve i bogme je bilo lijepo svega toga se prisjetiti...

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

mikica1 kaže...

i ja sam tražio test tv kartica, poluzadovoljan, jer nisu ni izdaleka sve kartice na tržištu pokazali, a kamoli recenzirali, dan je pregled ito najviše usb kaertica, ali ajde, ima nešto, pa je i to ok

Miro je rekao:

TV kartice su komponenta koja odumire i vrlo je skromna ponuda. Svi se okreću USB rješenjima, zato smo samo njih opisali u ovom broju. Istina je da ih u ponudi ima još puno (u odnosu na opisane), ali naš urednik testiranja je imao stav da nema koristi od gomilanja, zbog relativno malih razlika među njima. Sada se već upuštam u komentare koji su off-topic za ovu temu i mjesto im je u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/bug/bug-211/56508.aspx, pa ću ovdje staviti točku.

......................................

Sorry, ali nisi u pravu. ne znam na osnovu čega si zaključio da tv kartice odumiru. Hoćeš reći da će ih naslijediti usb varijante, one koje jesu opisane u časopisu....ili si mislio općenito na tv kaertice

zatim, ne znam na osnovu čega si zaključio da su one na odumiranju. pratim jako jako dugo tu scenu i one nisu u odumiranju, već su jako jako trendy, sudeći po novim prizvođačima, i ogromnom broju novih kartica na tržištu koji dobijaju svoj puni smisao pojavom digitalnog signala. I ne samo njih, već kad sam predložio da se u BUG-u piše o karticama, predložio sam sve vrste kartica, i dvb-t, dvb-s......

Možda je odzvonilo analognim karticama, što je točno, ali kada je riječ o digitalnim karticama, mislim da si potpuno fulao.

zatim navodiš da ih u ponudi ima jako puno u odnosu na opisane te kažeš da je urednik testiranja imao stav da nema koristi od gomilanja.  To je jako čudan stav, u najmanju ruku, obzirom da su navedene 5-6 usb varijante a nijedna PCI ili PCI-e kartica, te uzgred rečeno nije napravljen nijedan test kartice, već su samo navedene. nadalje, tim čudnije da nije navedena nijedna pci-e kartica jest tekst autora članka koji izrijekom kaže ( a ja se slažem s njim) da su citiram:"Prijemnici u obliku interne PCI ili PCI-e kartice su obično kvalitetnije rješenje zbog boljih komponenanta".

Stoga, tim više mi je čudnije da nije navedena nijedna takva kartica.

nadalje, u tekstu je korektno objavljena recenzija aplikacije i kako s njome raditi terratec home cinema i to je ok. volio bih da je objavljena recenzija još neke aplikacija, ali što je tu je.

eto, toliko od mene. Pozdrav

P.S. I da, sorry jer sam ovdje ovo napisao, imaš pravo, ovdje je ipak tema o predlaganjiu, a ne u broju 211 gdje treba biti, pa ako smtraš potrebnim, slobodno premjesti. nadam se da ov onije uzrokovalo neki veći probelm, samo sam izrazipo svoje mišljenje i nadam se, doprinjeo raspravi. I ispričavam se na krivom citiranju, trebao sam unutar poruke, ali se nadam da je i ovako razumljivo

U pregledu - ponavljam, pregledu, ne sveobuhvatnom hard-testu TV kartica - smo se svjesno ogranicili na trenutno najpopularnije, USB varijante.

Zasto su USB najpopularnije - i kod proizvodjaca i po prodajnim rezultatima? Pogledas li kod nekoliko najvecih proizvodjaca TV kartica, svatko od njih ima svega par PCI/PCI-E modela, od kojih je vecina vec poznata jer su u proizvodnji zadnjih godinu (mozda cak i dvije). S druge strane, USB kartica ima u svim bojama i velicinama, stalno izlaze novi modeli. (doduse, koliko su oni zaista novi a ne prepakiravanje ili osvjezavanje osnovne funkcionalnosti koje se vise nema sto novo izmisliti, vec je druga prica)

Dakle, nitko i ne kaze da su interne nestale, vec su se USBovke toliko omasovile i spustile cijenom da je logicno da su ljudima zanimljivije. Time smo se i mi vodili kad smo slagali pregled trzista.

Sasa

you don't have to be crazy to work here, but it helps
17 godina
moderator
win32 kaže...

Rekao sam i ja svoju zelju posto gle ima temo o B.net-u na forumu i njihovim brzinama.....sve vise providera sve cesce spominje samo "optiku". Gdje god se okrenes prica se o "optici" te sam zato rekao da bi bilo lijepo pogledati ponudu providera i sta oni konkretno kazu o tome te da se usporede njihove cijene i ponude.

Naravno, bilo je to prije dosta vremena i zauzimalo je neku trecinu stranice....pa bi danas bilo lijepo to obradit pa makar samo u jednome broju da citatelji vide sta svi nude, jer ima dosta providera, vodi se rat cijenama i sa brzinama te bi uistinu bilo lijepo vidjeti kompletnu ponudu da se ljudi malo informiraju posto se danas provideri "bore" za svakoga usera.  Ovo je bio dvobroj i taman bi se lijepo to uklopilo u njega.....no nadam se da ce jednoga dana i to doci na red.

Zasto sam spomenio optiku!? Zato sto je prije cca mj. dana predstavnik t-coma ili nekog drugoga providera na TV-u govorio o optici i kako ce biti uvedena u roku "xx" mjeseci (koliko se sjecam bila je rijec o mjesecima, ali nisam dobro sve cuo tj. kasno sam se "prikljucio" posto je bolja polovica pisala clanak za novine, a ja sam igrao i imao slusalice na usima te mi je ona dala znak da poslusam o cemu pricaju). Iskreno nisam cuo do kraja sta je rekao ni koji su tocno planovi + HRT (bar mislim da je bio HRT u pitanju) je  taj intervju  ocito debelo "srezao" i skratio maksimalno. Pa bi bilo lijepo o tome malo iscrpnije procitati u IT casopisu koji se bavi time....ako nista drugo onda bar to staviti u "Mrezu", ako mislis da to nije tema za "BUG".

Iskreno, kazem....prvi puta da nisam kupio BUG odmah cim je izasao no nadam se da ste bar malo obradili Ubuntu 10.04 jer je zasluzio da bude u ovome broju posto je ipak nova verzija u pitanju koja je donijela i neke promjene.

- spominje optiku, ali je se može dobiti na ektremno malo lokacija

- dvobroj? malo si se prebrojao :)

- pretpostavljam da misliš na osvrt kada se govorilo o promjeni zakona, koji je do sada bio restriktivan i navodno nije omogućavao izgradnju mreže. Znači - riječ je bila o promjeni regulative i dobrim namjerama

- slažem se bilo bi lijepo, ali ne nadaj se praktično iskoristivim informacijam

- nema Ubuntua, velika tema broja je sva o softveru, a ima i još drugih tekstova, pa nije bilo mjesta

mikica1 kaže...

Miro je rekao:

Sada se već upuštam u komentare koji su off-topic za ovu temu i mjesto im je u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/bug/bug-211/56508.aspx, pa ću ovdje staviti točku.

......................................

Sorry, ali nisi u pravu. 

Više mi nemoj ovdje odgovarati - jer ja ne mogu prebaciti pojedinačni post. već samo cijelu temu! Stavi komentar u Bug 211, pa će ti tamo odgovoriti kolega Saša (vidim da ti je, dok sam ja ovo tipkao, već ovdje odgovorio - grrr). Nemojte dalje tu voditi rapravu jer sve ću - OBRISATI!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 16:47 (Miro).
15 godina
neaktivan

Miro -> ma nema beda, samo sam izrazio neke svoje "zelje" i iskoristio priliku da pregledam neke stare brojeve (cak sam se prisjetio vremena kada si ti sa slikom koju koristis na avataru pisao kolumnu/uvod ili nesto trece....jurio sam preko tekstova jer nisam znao koji je bio broj u pitanju). Uz to sam se sokirao kada sam skuzio da sam jedan procesor platio cca 3500 kn, a cijelo vrijeme mislim da je bio cca 2000 kn! Šutim

Kazem, nisam jos kupio ovaj broj no mislio sam da obaj mj. izlazi dvobroj...ali ocito je to onda iduci mjesec.

Uz to ima u starim brojevima jako dobrih tekstova pa sam na to potrosio skoro cijeli dan (bolja polovica ludi).

No eto, moja zelja za iduci broje je Ubuntu 10.04 i sve novosti koje je donesao jer bilo bi steta ne napraviti recenziju istoga.

Te eto....i dalje ponuda providera i optika.

Necu vam ovam mj. vise spamat ovaj dio foruma...pa do iducega mjseca! Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
moderator
Veliki Brat kaže...

Ja bi recimo volio vidjeti jednu temu broja posvećenu datotečnim sustavima. Nekako mi se čini da živimo u uzbudljivim vremenima - uz Windowse i OSX, Linux dobija sve više pažnje a tu su i BSD, Solaris i slični Unixoidi. Svi od njih furaju neke svoje specifične zadatke i rade sa vlastitim datotečnim sustavima. koji su više ili manje kvalitetni.

<cut>

Uglavnom, mislim da je tema prilično široka, može ju se obraditi doboljno jednostavno za BUG i dovoljno složeno (za Mrežu), stvarno bi volio vidjeti te stvari kvalitetno predstavljene i pojašnjene, onako kako su to BUG-ovci nekad radili!

Informacija za prvu ruku - tekst o datotečnim sustavima objavljen je unutar teme broja u Mreži 02/2009.

15 godina
odjavljen
Miro kaže...
Veliki Brat kaže...

Informacija za prvu ruku - tekst o datotečnim sustavima objavljen je unutar teme broja u Mreži 02/2009.

Volio bih vidjeti takvu temu u Bugu makar bila kopirana iz Mreže - ne kupujem Mrežu, kupujem Bug a i raspravljamo o Bugu.

Inače, bez ljutnje, ali ovo je odgovor tipa ''bilo je prije 2 godine u Vidiju i prije 13 mjeseci u Pc chipu...''

Nemam 14 godina
17 godina
Danijel14 kaže...
Miro kaže...
Veliki Brat kaže...

Volio bih vidjeti takvu temu u Bugu makar bila kopirana iz Mreže - ne kupujem Mrežu, kupujem Bug a i raspravljamo o Bugu.

Inače, bez ljutnje, ali ovo je odgovor tipa ''bilo je prije 2 godine u Vidiju i prije 13 mjeseci u Pc chipu...''

Zapravo pitanje je bilo i u smjeru Buga i u smjeru Mreže. Odgovor je samo za prvu ruku i tiče se Mreže, dok se odgovor za Bug još čeka. Uostalom, kakva su to pitanja, sigurno imaš 14 godina? Smijeh

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 23:37 (Veliki Brat).
15 godina
neaktivan
Što bi željeli čitati u novom Bugu

Malo više Ubuntu-a.

Sta radi Chuck Norris u prokljucaloj vodi? -Ladi jaja.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Nešto o hostesama sa sajmova, sa puno slika uz neki prilog na BUG TV-u :-) (mala šala)
15 godina
protjeran
hrabri zec kaže...

Malo više Ubuntu-a.

Mozete li staviti na neki od sljedecih brojeva na dvd neku rubriku neke programe za ubuntu.....

15 godina

Ja bih već jednom, ako je ikako moguće,želio pročitati da sam dobio nagradu iz BUG-aOsmijeh.

Ne znam u biti što bi želio čitat, dosta toa su već obradili pa se ne mogu sjetit ničeg novoga.

- - -Space may be the final frontier, but it's made in the Hollywood basement - - -

5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako u slijedećem broju bude Extremni PC- super!!!

Onaj prošlogodišnji broj sa EPC-jem sam pročito barem 50-60 jer je stvarno bilo genijalno. Ove godine bi mogli staviti vodeno hlađenje.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda da tema broja bude konfa za što manje novaca,ipak je recesija.Mislim da stavite u svaku rubriku neku komponentu koja zadovoljava cijenom a nema loše performanse.Nekoliko takvih matičnih,procesora,grafičkih kartica itd.

Tako da se iz tih komponenti može složit nešto jeftino a dobro.Razumijete?Smijeh

Fućkaj ga!

4 0 hvala 0
17 godina

Evo još malo prijedloga:

1. KAd ste već uveli podforum Vijesti forumša mogli bi uvesti jednu stranicu sa najboljom vjesti od nekog forumaša.

2.organizirati neki game-party xD. Da pojasnim, napraviti neku partiju neke igre (mislim da bug već ima zakupljen jedan server za BF) i najboljim podjeliti nagrade, jer ovo izvlačenje sretni dobitnika nikako da me pogodiNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teško da će itko pobijedit/nadmašit Hr_The_Butchera u BC2...
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Nalazim se na: m.bug.hr /// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
17 godina
protjeran
Tomislav95 kaže...

Možda da tema broja bude konfa za što manje novaca,ipak je recesija.Mislim da stavite u svaku rubriku neku komponentu koja zadovoljava cijenom a nema loše performanse.Nekoliko takvih matičnih,procesora,grafičkih kartica itd.

Tako da se iz tih komponenti može složit nešto jeftino a dobro.Razumijete?Smijeh

Great! Ja bih svako malo da to naprave ako ne u slijedećem broju. Pa ljudi bi više tražili po novinama nego svaki dan neka tema na FORUM u PC konfiguracije. Neki best-buy katalog za složene konfe ili po kategorijama-low end, mainstream, high end konfa ili po komponentama ili po perifernim uredjajima za PC.

TU

;)

free speech for the dumbxD
15 godina
neaktivan

Review Danamicsova LMX and LMX Superleggera Liquid Metal CPU Coolera

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li još uvijek vrijedi da možemo slati slike svog PC-a umjesto "Desktopa mjeseca"? Također me zanima da li umjesto "Desktopa mjeseca" može biti fotografija mjeseca? To sam već predložio ovdje, ali nije se ništa odgovorilo pa me zanima Vaše mišljenje.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 14:50 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Ajde, ne zezaj. U svakom Bugu su reklame, moraju i oni nešto zaraditi- ipak je recesija. Meni su reklame u redu sve dok ne počnu reklamirati šampone ili lakove za nokte.

Ja sam zbog reklama našo novog telefonskog operatera, tak da i nisu baš bez veze a one koje me ne zanimaju jednostavno, pazi sad ovo, preskočim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 17:32 (Seky).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Koliko god one bile mrske, reklame ipak služe baš tome, da me informiraju o nečemu, pogotovo kad su neke akcije i slično. A ne da visim po svim mogućim web shopovima stalno da vidim kad će biti akcija nego da oni meni to kažu. Meni su glupe reklame kad nemaju bar meni nekog smisla, kao ona u BUG-u za neki auto, mislim ne vidim foru reklamirati auto u informatičkom časopisu, ali ako imaju para nek troše, briga meBelji se

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dugo niste imali neki tekst o 3D-u (ne one naoćale, nego o ljudima koji rade), da se u tome ćlanku predstave par programa, te da skupite par informacija o hrvatima što se tiće u 3D-u (ima ih dosta vjerujete).

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Već sam jednom rekao, ali ponovit ću se. Bilo bi odlicno napraviti veliki test napajanja i preporuke kakvo napajanje za kakvu vrstu konfiguracije. To bi riješilo i mnoge nedoumice na ovom forumu  Smijeh

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otkad su nvidia kao GPU-i i AMD kao CPU-i posrnuli naspram konkurencije čini mi se (barem meni) da nema tema koje me priljepe,ipak hardware mi je puno zanimljiviji od software-a,jer ruku na srce nema već dugo vremena nečeg novog,samo nove inačice već ionako dobog software-a. Po meni više hardware-a nebi škodilo.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Trebali bi da ponovo napravite test extrem pc konfiguracija onih najboljih i najskupljih.Evo predloga npr.HP Blackbird,HP Voodopc,Alienware,Mac pro,Asus ROGpc...Volijo bih da nas ostavite bez daha sto extremnije to bolje

voodo pc voodo pc
15 godina
neaktivan

customizing comp-a softmod i hardmod,....

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja isto mislim da bi bilo super staviti neke tutoriale za 3d modeliranje(mislim na 3DS MAX kad ga najviše ljudi koristi) i više savjeta za više stvari,najviše me živciraju testovi netbooka,laptopa i sličnih stvari jer ih ima previše u svakom broju.

15 godina

Pohvale za anketu o x86 & x64 os-u i kao sto se vidi iz ankete to je tu x64 sustavi uzimaju maha.

Pa bi bilo lijepo ako bi se moglo o tomeme malo raspisati.č

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rossoneros kaže...

Ja isto mislim da bi bilo super staviti neke tutoriale za 3d modeliranje(mislim na 3DS MAX kad ga najviše ljudi koristi) i više savjeta za više stvari,najviše me živciraju testovi netbooka,laptopa i sličnih stvari jer ih ima previše u svakom broju.

Da, ima dosta ljudi koji se žele baviti 3d-om a neznaju puno o tome... Nebi trebalo tutoriale nego predstaviti par programa, neke važne lićnosti u 3d-u, i naravno neke filmiće vezane uz navedeno... I navesti neke konfe koje bi bile preporućljive... To bi bilo nešto novo u bugu!

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan

Pa nebi bilo lose kada bi dodali neku rubriku kao top 10 pjesma,filmova, igara itd...

Nobody likes you, Nobody loves you, Nobody cares about you, Nobody want's you, I am Nobody
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Luxy2501 kaže...

Pa nebi bilo lose kada bi dodali neku rubriku kao top 10 pjesma,filmova, igara itd...

Luxy, za to imaš Klik....Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice