Stari brojevi BUG u PDF formatu zaključana tema

poruka: 81
|
čitano: 51.526
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Stari brojevi BUG u PDF formatu

Zapitajte se samo da li bi neko radio toliki posao i da bude besplatno.... Ja prvi ne, i bilo bi najbolje da sve ide u pdf i da se to prodaje na dvd-u, koliko moze da stane, a moze mnogo i da taj dvd sa oko 50-ak brojeva npr. bude 5-10 eura, ili da ide 10-ak brojeva mesecno uz bug dvd koji se dobija uz casopis (to je mozda bolje). Nemaju ni svi internet pa da skinu, a voleli bi procitati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stari brojevi BUG u PDF formatu

Promaklo ti je da pisem o zastiti protiv stampanja na papir a ne o naplacivanju, pravama ili sta vec.   Ima bezbroj pdf-ova gde je ona (nevidljivi watermark) vec "ugradena" ali je korisnici ne vide na monitoru (jer je nevidljiva, jel?) vec se pojavi prilikom stampanja.

Nikakva funkcionalnost ne bi bila narusena. Ovo je samo moj "film" i ne znaci da ce je BUGovci bezrezervno prihvatiti.

Uostalom, skini bilo koji pdf manual iz Canona i pokusaj ga odstampati i bit ce ti jasno o cemu pricam. Inace naravno da ce takav BUG biti besplatan....ali to ne znaci da ga svatko smije preradivati ili distribuirati u papirnatom obliku kako mu se prohtje

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

...Ima bezbroj pdf-ova gde je ona (nevidljivi watermark) vec "ugradena" ali je korisnici ne vide na monitoru (jer je nevidljiva, jel?) vec se pojavi prilikom stampanja.

Nikakva funkcionalnost ne bi bila narusena. Ovo je samo moj "film" i ne znaci da ce je BUGovci bezrezervno prihvatiti.......

a neki pritisne print screen i paste u photoshop.....

nema to funkcionalnost, onaj ko oce da kopira nacice nacin, pa makar i ovaj jednostavni...... ja mislim da ga treba prodavati ili da bude na dvd-u uz novi bug 10-ak starih, da ne bude da je radjeno za dzabe toliki trud ulozen, a i to je pomeni malo porazavajuce da bude free tako dobar casopis u koji ljudi uloze dosta

15 godina
neaktivan
bokile kaže...
Lazarus Long kaže...

...Ima bezbroj pdf-ova gde je ona (nevidljivi watermark) vec "ugradena" ali je korisnici ne vide na monitoru (jer je nevidljiva, jel?) vec se pojavi prilikom stampanja.

Nikakva funkcionalnost ne bi bila narusena. Ovo je samo moj "film" i ne znaci da ce je BUGovci bezrezervno prihvatiti.......

a neki pritisne print screen i paste u photoshop.....

nema to funkcionalnost, onaj ko oce da kopira nacice nacin, pa makar i ovaj jednostavni...... ja mislim da ga treba prodavati ili da bude na dvd-u uz novi bug 10-ak starih, da ne bude da je radjeno za dzabe toliki trud ulozen, a i to je pomeni malo porazavajuce da bude free tako dobar casopis u koji ljudi uloze dosta

nisam ja mislio da se to raspačava kako tko to želi.Naravno, kontrolirano, od strane samo BUG-a, a da koga drugog. Nije loše ideja da u novi bug ide i 10 starih, ali jednako tako ne bi bilo loše da je to sve kompletirano na jednom disku i da to BUG prodaje, ali naravno, po nekoj prihvatljivoj cijeni

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 18:53 (mikica1).
15 godina

Naplacivanje bi bila vrlo losa ideja te ne vjerujem da bi bas prosla. Staviti uz casopis bi bila jako lijepa gesta koju bi svi pohvalili.

Treba jednostavno sve bacit u pdf i gotovo, a ne komplicirat toliko oko neko watermarka i sl.

Kazem, ako treba budem ja posalo BUG-ovcima sve brojeve u pdf-u.....ako sam "zlocinac" sto to posjedujem, ne brinem se bas oko toga posto sam ionako svaki broj posteno platio i za ovo mogu recu da je backup tih brojeva. Namigiva

Sala, ali stvarno ako to ekipa koja nema bas nikakve koristi od toga napravit i uploadat onda to moze napraviti i netko mozda malo "profesionalnije" da sve to malo bolje izgleda, a do onda cu i dalje imati svoju kolekciju od vise od 10 GB BUG-ova. Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan

Sve je to super ali da li ti skenovi imaju bar 300 dpi da bi se mogli OCR-ati?

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef
17 godina
neaktivan

Da dignem temu iz mrtvih....

Pitanje za ekipu iz Buga... Radi li se nešto po pitanju starih brojeva u digitalnom obliku?

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Methane kaže...

Da dignem temu iz mrtvih....

Pitanje za ekipu iz Buga... Radi li se nešto po pitanju starih brojeva u digitalnom obliku?

Radi, bez brige... Uskoro više o tome...

...
15 godina
neaktivan

hajde na sunce stare bugove!!Smijeh

http://beterz.com/?Referer=136494

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nedavno sam svoju arhivu bugova, visoku skoro metar, još od 2003.godine, bacio. Kad sam vidio da skuplja prašinu i smeta u kući odlučio sam je poslati u stari papir. Izvukao sam poojedine listove koji mi možda zatrebaju, uglavnom rubriku Pitanja i odgovori i još ponešto. Reklame mi ne trebaju, stari testovi također jer već nakon možda godinu dana takvih stvarčica skoro i nema u prodaji (osim možda polovnih), a savjeti uvijek mogu zatrebati. Bilo bi zgodno u PDFu da se stave stari brojevi i da se pojedine rubrike mogu pretraživati. Mislim da ne treba sve stavljati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 8:19 (pterodaktill).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Kupujem BUG od 2003. godine, dosta su se "otrcali" (stranice), pa bi ovo bilo idealno.... Obozavam ponekad prolistati stare brojeve.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Supruga bi me častila ručkom da napokon izbacim stare BUG-ove iz podruma. Smijeh

Više puta sam se predomišljao da li da ih bacim kao stari papir, ali nekako su mi pri srcu.

Sve sam ih pročitao od prve do zadnje stranice, pa valjda zbog toga.

Da ih BUG izbaci nekom digitalnom obliku sa mogućnošću pretraživanja bilo bi super.

Ili barem pretragu rubrike Pitanja i odgovori, jer tamo uvijek možeš naći nešto što nisi znao

ili ti kad tad može pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Super. Jedva čekamo!

... a kad završite BUG, mogla bi potom i Mrež@ Namigiva

14 godina
neaktivan

Poštovani uredniče, budući nema ništa od odgovora na moje pitanje, postavljenog u temi Bug 216. Ponavljam ga u ovoj temi u nadi da ću dobiti koju podrobniju informaciju.

* U uvodniku broja 216 urednik reče: ".....ali sustav je već sada spreman za javni rad. Tako ćemo u idućim danima ili tjednima krenuti s nekom vrstom javnog beta-rada sustava koja će nam poslužiti zatestiranje stabilnosti sustava i opterećenja servera."

Zanimaju me detalji o gore navedenom (kada, na koji način i tko će moći pristupiti arhivi).

Ima nas koji uredno redovito čitamo i uvodnik (bolje rečeno pročitam broj od početka dok kraja, ali uvodnik sam naglasio u nadi da ću dobiti odgovor){#}.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Također i mene zanima kada će i gdje ta javna beta proraditi. :D
14 godina
neaktivan
Eagle-1 kaže...
Također i mene zanima kada će i gdje ta javna beta proraditi. :D

Miro je odgovorio u ovoj temi.

17 godina
protjeran
Miro kaže...
 LOL - doista misliš kako je jednostavno odskenirati film star 14-15 godina? Pazi radi se o četiri filma po stranici, koji su korišteni u izradi ploča, često izrezanih pasera, sljepljene emulzije, ljepljivi od raznih kemikalija... Ma nema šanse da bi se toga ikada prihvatili, a sasvim sigurno dobar dio brojeve nedostaje (tiskali smo se u Italiji i periodično su nam dostavljani ti filmovi za potrebe arhiviranja)...
Praktično ostaje skeniranje, znači jpg ili ništa...

A pripremu za tisak su radili vrhunski kaligrafi u TajlanduVijetnamu na papiru od trske?

I prije 20g se priprema radila ondasnjim DTP alatima, a nekako sam siguran kako je bilo puno jednostavnije arhivirati digitalni dokument nego ove emulzirane slike na 35mm filmu ;)

17 godina
moderator
gljinoliga kaže...
Miro kaže...
 LOL - doista misliš kako je jednostavno odskenirati film star 14-15 godina? Pazi radi se o četiri filma po stranici, koji su korišteni u izradi ploča, često izrezanih pasera, sljepljene emulzije, ljepljivi od raznih kemikalija... Ma nema šanse da bi se toga ikada prihvatili, a sasvim sigurno dobar dio brojeve nedostaje (tiskali smo se u Italiji i periodično su nam dostavljani ti filmovi za potrebe arhiviranja)...

A pripremu za tisak su radili vrhunski kaligrafi u TajlanduVijetnamu na papiru od trske?

I prije 20g se priprema radila ondasnjim DTP alatima, a nekako sam siguran kako je bilo puno jednostavnije arhivirati digitalni dokument nego ove emulzirane slike na 35mm filmu ;)

Priprema se dobrim dijelom radila u Italiji (recimo, prvih godina, sve slike su skenirane u jednom studiju u Veroni, specijaliziranom za takve poslove), mediji za zapis prvo su bile trake, a poslije magneto-optički diskovi... Softverski alati s kojima se radilo svakojaki, davno već napušteni, da se kojim čudom i čuvalo sve te medije, danas bi ih bilo nemoguće pročitati jer su uređaji koji ih mogu čitati davno otpisani. A i da nisu, morao bi se nači neki prastari Mac s OS-om koji bi podržavao te stare uređaje... A i kada bi se sve to riješilo - sljedio bi posao ponovne ručne obrade materijala jer se prije nije radio PDF, već priprema za postscripte (a njih se dobivalo obradom na RIP-ovim u tiskari)...itd. itd.

Zaključak bi bio - nema bolje arhive od papira, svatko ga može pročitati i nakon tisuću godina, dovoljno je da zna pismo i jezik! {#}

...
17 godina
gljinoliga kaže...
Miro kaže...

Odgovaraš na poruku staru 4 godine? Na nekim forumima je čak i zabranjeno odgovaranje na stare poruke.

17 godina
moderator
Kristyans kaže...

Odgovaraš na poruku staru 4 godine? Na nekim forumima je čak i zabranjeno odgovaranje na stare poruke.

Pa nije on ništa odgovorio, već pitao što je s arhivom - a ako ga to zanima i bolje je da pita unutar teme koja već postoji (i daje puno odgovora) nego da je otvorio novu (barem u ovom slučaju).

...
13 godina
neaktivan
denix kaže...

Nema ništa o tome, ali imašovo. Jedina njihova službena digitalna verzija.

Šteta samo preplatnici kako mainstream,ja osobno samo čitam bug u školskoj knjižnici.

Svejedno hvala na brzom odgovoru.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice