- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
iPad izdanja jos nema?
iPad izdanja jos nema?
Ja ga imam
Imam neki dojam da je novi bug pun bug-ova :)
Čitam malo o ovom ulasku u EU, pa pišu da se s osobnom može samo u Slo, IT, HU, a svugdje drugdje čitam da možemo s osobnom bilo gdje u EU (npr http://www.business.hr/dogadjaji/hr-u-eu-osobna-dovoljna-za-putovanje-brzi-prelazak-preko-schengenske-granice)
Pa u uvodu M. Rosandić piše od igri Age of Empire za android, ali nekako mi se čini da misli na igru Age of Warring Empire...
To sam zasad uočio a tek sam malo prolistao časopis...
Izveli ste IMHO jako los potez s ukidanjem kolumne od gosp. Dvoraka te umjesto nega stavivsi kolumnu gosp. Petrica.
Ne sumnjam u Petriceve spospobnosti i znanje no Dvorak je ipak meni osobno (i ne samo meni) puno drazi kolumnist i poznavaoc IT-a te mi je njegova kolumna te kolumna legendarnog gosp. Olega bila prva stvar koju bi procitao pri kupovini BUG-a.
Ne zelim ulaziti u te vase interne stvari i zasto Dvorak vise ne pise, ali tako cijenjenog poznavaoca tehnologija i jako cijenjenog kolumnista je steta izgubit i zamjenit ga s gosp. Petricem....jako lose.
BUG cu naravno kupovati i dalje, Dvorakove kolumne i tekstove cu i dalje citati na netu, a s njegovim odlaskom ste puno toga izgubili i pali na kvaliteti tekstova.
Tek sam otvorio BUG i nisam ga jos procitao, ovo je tek reakcija na izostanak kolumne, a i za sada mi se ove promjene nikako ne svidaju.
Izdvojio bi samo rubriku "Znanost i tehnologija" koja je pun pogodak.
LP
Imam neki dojam da je novi bug pun bug-ova :)
Čitam malo o ovom ulasku u EU, pa pišu da se s osobnom može samo u Slo, IT, HU, a svugdje drugdje čitam da možemo s osobnom bilo gdje u EU (npr http://www.business.hr/dogadjaji/hr-u-eu-osobna-dovoljna-za-putovanje-brzi-prelazak-preko-schengenske-granice)
Pa u uvodu M. Rosandić piše od igri Age of Empire za android, ali nekako mi se čini da misli na igru Age of Warring Empire...
To sam zasad uočio a tek sam malo prolistao časopis...
Pa nema Buga bez - bugova!
Osobne iskaznice - u pravu si, netočan je navod našeg autora da osobne iskaznice vrijede samo za susjedne EU zemlje. I sam je to uočio, ali prekasno za intervenciju. Kaže da je u vrijeme pisanja teksta u materijalima koje je on koristio to bilo drugačije definirano, pa je tako došlo do krivog navoda. Budemo u sljedećem broju složili ispravak...
E, sad što se tiče Age of Empire, tu su stvari malo kompliciranije. Doista se igra sada zove Age of Warring Empire, ali dok sam je ja intenzivno igrao (zasitio sam je se, pa je u zadnje vrijeme rijetko pokrenem), i na pozdravom ekranu i u imenu instalirane igre na smartfonu - nije bilo riječi "Warring". Riječ Warring se u pozdravnom ekranu pojavljuje tek u verziji 1.9.63 (posljednje izdana), pa sada više i nisam siguran da li je to oduvijek puno ime igre, a da sam ga ja previdio tijekom instalacije i poslije se držao samo imena koje se pojavljuje za vrijeme igranja? Dolje je slika starijeg pozdravnog ekrana, na kojoj možeš vidjeti da se uopće ne spominje "Warring".
Malo sam gledao po webu, sama igra AoWE ima kao službene jedino facebook stranice i to stare tek nekoliko tjedana i tamo o povijesti igre nema ništa. Pronašao sam fan stranice gdje se isključivo igra naziva Age of Empire, pa je ipak moguće da je došlo do promjene imena. S obzirom da je nedavno najavljeno da se napokon radi na verzija Age of Empires za mobilne uređaje, možda su natjerali Silent Ocean (ozdavač AoWE) na promjenu imena?
Kako god da bilo, svatko koga zanima ova igra lako će je pronaći na Google Playu, bez obzira upisao naziv sa ili bez Warring, a tebi hvala na ukazivanju na ovaj zanimljivi detalj, koji bi nekoga možda mogao zbuniti!
Izveli ste IMHO jako los potez s ukidanjem kolumne od gosp. Dvoraka te umjesto nega stavivsi kolumnu gosp. Petrica.
Ne sumnjam u Petriceve spospobnosti i znanje no Dvorak je ipak meni osobno (i ne samo meni) puno drazi kolumnist i poznavaoc IT-a te mi je njegova kolumna te kolumna legendarnog gosp. Olega bila prva stvar koju bi procitao pri kupovini BUG-a.
Ne zelim ulaziti u te vase interne stvari i zasto Dvorak vise ne pise, ali tako cijenjenog poznavaoca tehnologija i jako cijenjenog kolumnista je steta izgubit i zamjenit ga s gosp. Petricem....jako lose.
BUG cu naravno kupovati i dalje, Dvorakove kolumne i tekstove cu i dalje citati na netu, a s njegovim odlaskom ste puno toga izgubili i pali na kvaliteti tekstova.
Tek sam otvorio BUG i nisam ga jos procitao, ovo je tek reakcija na izostanak kolumne, a i za sada mi se ove promjene nikako ne svidaju.
Izdvojio bi samo rubriku "Znanost i tehnologija" koja je pun pogodak.
LP
Potpisujem. Doista je korak unazad ukidanje Dvoraka. I sam prvo pročitam njega pa onda Olega. Nakon toga uvodnik pa sve ostalo. Šteta, šteta!
Inače, cijeli mi je ovaj ljetni dvobroj po malo sterilan i sadržajno neinteresantan. Kada pročitam uvodnik, zapravo se vidi da se i Rosandić mučio pa većinu uvodnika govori o općim i "filozofskim" temama vezanih za informatiku danas kao što su navezanost na "pametne" telefone, virtualna prijateljstva, gubitak osobnosti. Jedanaest stranica testa matičnih ploča je ipak nešto što ne želim čitati u ljetnom dvobroju, kao niti prežvakanu temu "rata" konzola. Uvijek kod svih nas koji smo vezani za takve uređaje (ja još od kupnje i korištenja Psiona!) manje ili više "pale" teme o aplikacijama za mobilne platforme pa to ovdje dobiva prolaznu ocjenu... Inače, BUG čitam od prvog broja do danas, pretplatnik sam godinama, nastavit ću ga kupovati. No, bojim se da se po malo gubi visoki standard tema, sadržaja i tekstova. Volio bih da sam ipak u krivu.
Potpisujem gornje komentare.
Meni isto fali Dvorakova kolumna i rado sam je do sad čitao kao i Olegovu. Dragine teme da ne spominjem.
Isto tako imam osjećaj da kvaliteta časopisa pada iz broja u broj. Možda sam subjektivan, ali vas dovoljno dugo pratim da bih primjetio razliku u prijašnjim tekstovima i sadašnjim.
Uvjek je časopis natrpan hardverom, a softverskih tema ima na kapaljku, a onda kad ih ima dosta su šturo obrađene. Mislim da bi se softverske teme, opisi softvera ili tutorijali morali malo "žešće" i opširnije obrađivati. Isto tako, možda bi trebalo ubaciti još kojeg autora za softver i malo proširiti softverske teme te ubaciti neke nove prijedloge, što se tiče realizacije istih.
Mobilne aplikacije su mi već dosadne, dok desktop aplikacija ima opisanih na kapaljku. Pa dajte ubacite 100 besplatnih programa, malo komercijalne programe različitih namjena i kategorija i slično. Vi možete lakše "posuditi" licence od navedenih programa od nas običnih smrtnika.
Budite kreativni, proučite sugestije forumaša, konkurenciju i tako.
Jako loš broj, možda i najgori dvobroj otkako kupujem Bug.
Jako loš broj, možda i najgori dvobroj otkako kupujem Bug.
slažem se, mislim da je ovo definitvno najgori ljetni dvobroj Bug-a..10 stranica 'turneje po trgovinama', da li je to zamišljeno kao ozbiljna recenzija ili reklama ?
Prolistao i bacio u kut. Prošli broj nije bio dobar,ovaj je još gori. Mislim da neću obnavljati pretplatu.
ja si razmisljam nastavit pretplatu ...a dvobroj nisam jos kupio... bio na morenu imao pametijeg posla od citanja buga i igranja video igara :P ... hmm al vidim po vama da je shit ovaj broj ... ako sljedeci bude isto takav necu uzet ponovo pretplatu a ako bude dobar onda budem