Bug 236/237

poruka: 162
|
čitano: 21.028
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Bug 236/237
royalhero kaže...
DamageHigh kaže...
royalhero kaže...

Ja sam se davno prebacio na Mrežu, mada sam od svibnja prošle godine kupio svaki Bug do sada, i rekao sam sebi da ću još kupiti ovaj dvobroj i fajront. Mreža rocks!

Kako se možeš "prebaciti" na Mrežu? To nisu uopće časopisi iste tematike.

Pa upravo zbog toga. Ja sam developer, mene igre ne zanimaju, jedini hardver koji me zanima je serverski hardver. Šta ja imam tražiti u Bugu?

{#}

13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ovo je zadnji put da sam ja tebe citirao (well, možda i nije..:D). Nemam se snage raspravljat s tobom.

Što god da netko kaže, ti ćeš nekak doći na to kak si ti developer, pišeš programe za lansiranje svemirskih modula i ne znam ni ja kaj.

Pretpostavljam da ovaj post pišeš na mašini s dva Xeona i 64 GB RAM-a?

O majko mila, odakle ti to, misliš na ono u temi Gmail najveći?, pa volim svoj uradak pa nek je 100 puta lošiji. Uopće to ne ističem i nemam namjeru, čak nemam ni što isticati, takvi e-mail programčići su mi jedno od najvećih dostignuća.

Bolje ti je da ne znaš sa čega ovo pišem. :-D (damage, ovo pišem sa jednog jako lošeg računara, da ne bi bilo zabune)

Senaid
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 18:47 (royalhero).
13 godina
odjavljen
Bug 236/237

Kakve su ovo žalopojke o hardveru koji se nalazi na testovima? Čista glupost.

Naravno da želim čitati o skupom hardveru/gadgetima,jeftinjaci su bezvezni i nezanimljivi.

Zašto onda ovi koji se žale na dobar hardver ne pišu Playboyu i sličnim časopisima i žale se što stavljaju dobre ženske kad znaju da ih nikad neće imati?

Ne žale se i ne traže da se stave ružne,debele,anoreksične, črbave i ostale rugobne ženske nego prave mačke.

Zašto se onda napada Bug? Jbg,ne postoje časopisi Cheap PC ili PC best buy. A i nije da u Bugu fali testova komponenanata i periferije do 1000 kn. I uredno objavljuju sve dolaske i recenzije tog low i mid range hardvera.

Tako da, STFU & GTFO.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
3 7 hvala 0
16 godina
Bug 236/237

kolega nebi bas reko da si u pravu, jeftinog hardvera uopce nema, samo se recenzira top top kategorija.

po kolicini tu-ova na postu kolege koji je to prvi spomenuo da se iscitat da dosta ljudi dijeli to misljenje, ali kako to u ovoj drzavi biva, zaboli bug ona stvar sto njezini citatelji imaju rec, oni ce nastavit po svom.

Moj PC  
1 6 hvala 0
13 godina
odjavljen
mar123 kaže...

kolega nebi bas reko da si u pravu, jeftinog hardvera uopce nema, samo se recenzira top top kategorija.

po kolicini tu-ova na postu kolege koji je to prvi spomenuo da se iscitat da dosta ljudi dijeli to misljenje, ali kako to u ovoj drzavi biva, zaboli bug ona stvar sto njezini citatelji imaju rec, oni ce nastavit po svom.

Nema uopće?

Jesi ti čitao Bug u posljednjih godinu dana? Za totalno nezanimljiv hardver, previše je tema o njemu bilo.

Sad bi te pitao nešto-jesi li pratio cijene računalnih komponenata proteklih 10 godina? Danas su jeftinije nego ikad, i ljudi se opet žale. Jbg,nije to za svakoga. Ja bih isto želio imati fotić od 4000+ kn pa ništa od toga, i neću zbog toga kriviti Bug. To je jadno.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Bedastoće, unazad par mjeseci imao si velike testove i recenzije jeftinog hardvera ko u priči. Od monitora, preko mobitela do laptopa i ostalog.

Filtrirate si sadržaj kako vam paše i onda pričate kao da se u časopisu opisuje isključivo jedna cjenovna kategorija proizvoda, što jednostavno nije točno.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
moderator
mar123 kaže...

Čitaš li ti uopće Bug? U ovom broju imamo prikaze uređaja od 59 kuna do 15.000 kuna. Test 17" prijenosnika ide od 3.800 do 13.900 kuna. Tema broja je BBK - posve besplatni programi. 

Što bi trebali testirati - grafitne olovke od 1,20 kuna komad? Koristiš li ikoji neuron prije nego nešto postaš na ovaj forum? Pitam te to i zbog toga jer si na forumu za oglašavanje pod softver svojedobno prodavao kokošja jaja i tenisice. 

Ako je to ono o čemu bi želio čitati - fulao si časopis, forum, a vjerojatno i galaksiju.

This space for rent!
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

a valjda među vama ima bar neko ko se kuzi u to.

A ne nema, šta je sa Sašom?

Prijedlozi ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/bug/sto-zeljeli-citati-novom-bugu/926.aspx

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug 236/237

Meni se samo čini kako nedostaje dovoljno entuzijazma, prije je to sve bilo kvalitetnije, upotpunjenije. Evo baš listam broj 111 iz 2002. godine gdje je bio veliki test grafičkih kartica. Tu je bilo svega, o cjevovodima, multisamplingu, overdrawu, pixel shaderima, rasterizaciji, doslovno svemu i čovjek je mogao stvarno dosta naučiti iz toga. Sad je to sve u obliku koja je kartica jača i to je otprilike to.

Al dobro, jasno mi je da su smartphonei i ostali gadgeti sad in, i da će prodaja naravno bolje ići ako pišete o njima a ne o nekakvim tamo grafičkim karticama, šaderima, pikselima ovim onim.

Sve je to razumljivo i logično, ali čini vas manjim geekovima nego što ste to nekad bili - što je po meni velika uvreda. 

Al dobro, nova vremena novi klinci, treba njih sad zadovoljit sa smarfonima. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bug 236/237

Vidim dobrano se zakuhalo...

Ja stajem na stranu BuG-a, ima uvijek testova i jeftinijih i skupljih stvari. I svakako želim vidjeti recenzije svih TOP stvari koje se mogu vidjeti, i isto tako i onih jeftinijih. Tako da ja glasam da se broj best buy recenzija malo poveća, ali samo u vidu dodatnih stranica, ne nauštrb nekih drugih stvari.

Što se tiče uradi sam, i raznih školica - to bi bilo lijepo vidjet malo redovitije., ali sve u svemu ja sam zadovoljan BUG-om već godinama, ali naravno mjesta za napredak ima.

Ono što me je alo razočaralo jest broj stranica ovog dvobroja, ali ajde, šta je tu je. Barem će biti taj među broj pa je opet ok.

A sada ono zbog čega sam uopće došao u temu: potkrala se mala graškica, i/ili nadopuna na stranici 40/41 u tekstu o Links računalu.

Naime kućište CM 690II Advanced može u svoj dock na vrhu primiti i 3,5" diskove također, dok se u tekstu na jednom mjestu i još jednom ispod slike baš navodi da je za 2.5". Dakle može i 2.5 i 3.5".

I ono u što nisam siguran posve, ali jesam jedno 94%, rupičasti metal koji je sa prednje i gornje strane kućišta mislim da nije aluminij, tj prilično sam siguran. Evo držim ga u ruci i sve mi govori da to nije aluminij.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
miki1981 kaže...
I ono u što nisam siguran posve, ali jesam jedno 94%, rupičasti metal koji je sa prednje i gornje strane kućišta mislim da nije aluminij, tj prilično sam siguran. Evo držim ga u ruci i sve mi govori da to nije aluminij.

Nego? Meni se isto čini kao aluminij.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
DamageHigh kaže...
miki1981 kaže...

Nego? Meni se isto čini kao aluminij.

A ne znam, evo ja bi rekao klasični lim, ništa aluminij, ali kažem, nisam baš 100% siguran. Tako mi se nekako i svija kao obični lim, i osjeti pod rukom.

EDIT: a i neka logika mi isto nema smisla, što bi išli na to trošit za aluminij kad je već sve ostalo od čelika i plastike i gume.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 18:04 (miki1981).
17 godina
Penryn kaže...

Meni se samo čini kako nedostaje dovoljno entuzijazma, prije je to sve bilo kvalitetnije, upotpunjenije. Evo baš listam broj 111 iz 2002. godine

Stvar je u tome da pred desetak i više godina nije bilo ADSL-a, malo je ljudi koristilo 56k te na internetu nije bilo toliko stranica koje se bave novostima i recenzijama svega što si možete zamisliti. BUG je onda bio glavni izvor svih informacija o informatici, igrama, itd.

Kad se samo sjetim izlaska demoa Age of Empires 2, Quake III Arena, ... na BUGovom DVD-u. Koji su to dani bili...

Danas se sve može naći na internetu, pročitati sve informacije, skinuti demoi daleko prije nego stigne BUG i onoga koga to zanima već sve zna, tako da mu BUG ne predstavlja skoro ništa.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
13 godina
odjavljen
Bug 236/237

Ja osim Buga čitam i jedan strani časopis- Custom PC. Bug je jedno 5 svjetlosnih godina ispred CPC-a, puno je kvalitetniji, bolji, jednostavno,vidi se da je utrošeno više truda u taj časopis. CPC čitam samo zbog case moddinga i hardvera kojeg nema na našem tržištu. I još povrh svega CPC ima brdo reklama, znači i na tom području je Bug bolji.

Na domaćem tržištu još nisam pročitao niti jedan časopis bolji od Bug-a,jednostavno on je broj 1.

Evo,jutros me nazvala gospođa Vesna iz odjela za pretplatnike,i lijepo me pitala da li mi je stigao novi Bug jer sam prošli mjesec imao poteškoća sa dostavljačima. Znači, i customer support je na vrhuncu. Dvije godine,22 broja kvalitene tiskovine, odlična podrška (još i prihvaćaju prijedloge i savjete), odlični dodatni sadržaji (forum,dig. arhiva,novi multiplatformski Bug) i to sve za 400-tinjak kuna. Bug je među časopisima isto što i Sheraton među hotelima.

Da,ima i nekih stvari koje bi promijenio,ali to je časopis za široki raspon čitatelja,nemoguće je svima ugoditi-pa ne očekujete valjda da svaki primjerak prigođuju baš vama?

Uostalom,ljudski je griješiti, i pokoja pogreška u Bugu znači da iza časopisa stoje ljudi,a ne strojevi za tipkanje teksta.

Eto,ja skidam kapu svim ljudima koji stoje iza Bug-a,ekipa,samo tako nastavite!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 19:24 (Pranja).
Moj PC  
7 0 hvala 7
15 godina
Pranja kaže...
Na domaćem tržištu još nisam pročitao niti jedan časopis bolji od Bug-a,jednostavno on je broj 1.

Apsolutno se slažem. A čitao sam ih sve. Malo razočaranje je što sam u Vidiju za ovaj mjesec pročitao recenzije GTX-a 690 i Vertex-a 4, kojih nema u Bugu...samo, đabe im je to, kad im je kvaliteta banana (primjerice, GTX 690 nazivaju dvojezgrenom karticom, WTF?!).

Pranja kaže...
Evo,jutros me nazvala gospođa Vesna iz odjela za pretplatnike,i lijepo me pitala da li mi je stigao novi Bug jer sam prošli mjesec imao poteškoća sa dostavljačima. Znači, i customer support je na vrhuncu.

E da, što se toga tiče. Moram i ja pohvaliti Vesnu. Ne samo da je pitala je li Bug stigao, nego i dostavila odgovor od firme zadužene za distribuciju. Kapa do poda.

17 godina
neaktivan
Busola kaže...

Bug više ne kupujem iz razloga podržavanje ACTA-e

lolwut?

Moj PC  
15 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug 236/237

Dobar je novi Bug, kao i obicno, mada me je ono pismo o tome kako je programerski posao los malo iznerviralo, al' ajd :) Nego, ne znam gde da pitam, da li i mi koji smo se preplatili preko Appleovog News Standa imamo pristup digitalnoj arhivi?

Everything's just fine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zoolok kaže...

mada me je ono pismo o tome kako je programerski posao los malo iznerviralo

Šta malo?, ma budala obična, ja ne znam ko je ono pismo pustio u časopis.

15 godina
Zoolok kaže...

Nego, ne znam gde da pitam, da li i mi koji smo se preplatili preko Appleovog News Standa imamo pristup digitalnoj arhivi?

Ne. To je povlastica pune pretplate.

royalhero kaže...
Zoolok kaže...

mada me je ono pismo o tome kako je programerski posao los malo iznerviralo

Šta malo?, ma budala obična, ja ne znam ko je ono pismo pustio u časopis.

S čim se točno ne slažeš i od kud ti iskustvo da uopće možeš suditi o tome?

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

U odgovoru royalheroa mozes ocekivati bajku o tome kako je on developer i da "bolje da ne znas s cega ovo pise"..

--------------------------
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...

bolje da ne znas s cega ovo pise"..

LOL. Vi ste stvarno zabrijali da sam ja pod tim mislio na nešto jako?

Pa evo, Intel Celeron E3200 2.4 GHz, 2 GB DDR2, 160 GB HDD SATA2, Club 8400 GS, Biostar G31 M7 Te...

A krivo mi je što lik popljuvao programerski posao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2012 18:43 (royalhero).
17 godina
neaktivan
Bug 236/237

Programerski posao je gospodski posao, ne znam kako neko moze da kaze drugacije... Da, mi smo zanatlije 21. veka, ali sta sad? Na svakom poslu imas rokove, sefove, komplikovane klijente... Medjutim, zidari sa tim moraju da se nose na 40 stepeni, a programeri (barem ovi sa kojima ja radim) u klimatizovanoj prostoriji na najudobnijim stolicama koje sam ikad video... Jesam li spomenuo da radim sedam sati dnevno? Prekovremeno bude jako retko (pred delivery), a i tad budes zamoljen i stvarno ne moras da ostanes (i onda biras da li ces novac ili slobodne dane, ako ostanes), ako si bolestan, samo javis da neces doci na posao, mozes da radis od kuce, okruzen si skolovanim ljudima...

Ne znam, meni se to bas svidja :) Da ni ne spominjem da radimo sa strancima, pa i tu svasta naucis, a mozda i proputujes malo svetom...

Enivej, svakom svoje, I guess.

Everything's just fine.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
royalhero kaže...

Ne.

royalhero kaže...

A krivo mi je što lik popljuvao programerski posao.

Pa ja ne vidim nigdje da ga je popljuvao. Štoviše, istaknuo je kako je to vrlo koristan i naporan (što indicira da programeri nisu ljenčine) posao.

13 godina
odjavljen
royalhero kaže...
mate960 kaže...

bolje da ne znas s cega ovo pise"..

Iskreno,ja sam "zabrijao" da pišeš sa nekog servera na kojem testiraš svoj programerski uradak.

15 godina
Zoolok kaže...

Programerski posao je gospodski posao, ne znam kako neko moze da kaze drugacije... Da, mi smo zanatlije 21. veka, ali sta sad? Na svakom poslu imas rokove, sefove, komplikovane klijente... Medjutim, zidari sa tim moraju da se nose na 40 stepeni, a programeri (barem ovi sa kojima ja radim) u klimatizovanoj prostoriji na najudobnijim stolicama koje sam ikad video... Jesam li spomenuo da radim sedam sati dnevno? Prekovremeno bude jako retko (pred delivery), a i tad budes zamoljen i stvarno ne moras da ostanes (i onda biras da li ces novac ili slobodne dane, ako ostanes), ako si bolestan, samo javis da neces doci na posao, mozes da radis od kuce, okruzen si skolovanim ljudima...

Ne znam, meni se to bas svidja :) Da ni ne spominjem da radimo sa strancima, pa i tu svasta naucis, a mozda i proputujes malo svetom...

Enivej, svakom svoje, I guess.

Kako god okreneš, glupo je generalizirati. Nije svaki "programerski posao" jednak. Isto kao što nije niti svaki građevinski, niti obrtnički i sl.

Čovjek nije popljuvao niti posao niti programere, predstavio je svoje viđenje stvari iz iskustava koje je valjda osobno proživio. Ne može pričati o nećemu što nije vidio. Jedina zamjerka je što se previše bacio u generalizaciju...

17 godina
neaktivan

Mislim da autor pisma nije nikada bio programer, jer govori o nekakvim "normama" koliko linija koda programer mora da napise u datom vremenskom periodu. To tako jednostavno ne funkcionise u stvarnosti.

Everything's just fine.
15 godina
Zoolok kaže...

Mislim da autor pisma nije nikada bio programer, jer govori o nekakvim "normama" koliko linija koda programer mora da napise u datom vremenskom periodu. To tako jednostavno ne funkcionise u stvarnosti.

Pa i sam je jasno rekao da nije bio programer, a ovaj dio o normama je očigledno karikiranje...mislim, možda sam i ja krivo shvatio..

17 godina
neaktivan

Sto onda pise o programerskom poslu... Bleh, nebitno :P

Everything's just fine.
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Pa ja ne vidim nigdje da ga je popljuvao. Štoviše, istaknuo je kako je to vrlo koristan i naporan (što indicira da programeri nisu ljenčine) posao.

Dobro, malo sam prenaglio, iz revolta. Išao sam opet čitati, ali mi se ne sviđa članak i točka. Hoćemo li  sada raspravljati i tome što mi se ne sviđa u članku?

Pranja kaže...

Iskreno,ja sam "zabrijao" da pišeš sa nekog servera na kojem testiraš svoj programerski uradak.

LOL. Drago, šta čekaš počasti nas kartonima!

16 godina
mar123 kaže...

Trebas onda razmisliti o zivotnim prioritetima i tome sto je jeftino, a sto nije.

P.S. Sto je uopce kod nas jeftino od hardvera ? {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice