X264.exe benchmark

poruka: 71
|
čitano: 13.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: X264.exe benchmark
Teerex kaže...

Pitanjce za OP: zašto tvoj benč kod nekih SB-a koristi AVX, a kod drugih ne?

Nije to njegov bench, on je samo izrezao djelić animea sa blu-raya, a enkodira se putem x264 programa. To pitaj developere x264.

Prilično sam zadovoljan rezultatima, jer ionako enkodirat na 4+GHz nitko neće, pregorit će matična ili se degradirat, to je ogromno opterećenje za procesor i tako ga mučit 15+h za jedan anime blu-ray...

Clock2Clock, x6 Phenom II pobjedi 2500k što je i očekivano samo tu marginu smanjuje AVX i optimiziranost za intel općenito, ali s druge strane X6 Phenom II manje košta i pravi je procesor za enkodiranje tko nema para za gulftowna ili i7 2600k.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 14:08 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

I ja sam zadovoljan s rezultatima za mobilca na 2,6, ali mi je i dalje misterija zašto na procovima koji svi imaju AVX instrukcije - negdje ih koristi, negdje ne. Recimo, na mojem da.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Teerex kaže...

I ja sam zadovoljan s rezultatima za mobilca na 2,6, ali mi je i dalje misterija zašto na procovima koji svi imaju AVX instrukcije - negdje ih koristi, negdje ne. Recimo, na mojem da.

Ili zašto na Phenomima II ne koristi SSE 4A ili SSE3 nego SSE2 weird...

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ili zašto na Phenomima II ne koristi SSE 4A ili SSE3 nego SSE2 weird...

Upravo. Nešto je trulo u benču tom.

Early adopter
17 godina
Teerex kaže...

Upravo. Nešto je trulo u benču tom.

Nije bench, već profesionalno enkodiranje, samo još fali Avisynth skripta.

Šta mislite kako je farkaševcu kada mora na onom jadnom athlončeku 30h enkodirat ovo? Pa dade posao meni koji to napravim za više nego duplo brže.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 14:31 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Ajmo cijepati dlake, a?

Sada je benč - naime, ne radimo niš korisno.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Podrška za AVX dolazi s W7 SP1, ja nemam instaliranog.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Viš, to mi uopće nije palo na pamet. {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Šta mislite kako je farkaševcu kada mora na onom jadnom athlončeku 30h enkodirat ovo?

30h za qurac, kvaliteta mi je ispala gora nego dvd rip.

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
AA-d00d kaže...

30h za qurac, kvaliteta mi je ispala gora nego dvd rip.

U mad?

17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

?

Zar bi trebao? Samo velim da nakon 30h čekanja ne bih to ni u ludilu gledao.

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Ne kontam, sto lose izgleda?

You are already dead!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Kvaliteta općenito. 1min trajanje, a koliko je izlazni file bio velik, 150-160MB(ne sjećam se točno)?

Ulazni file je bio super kvalitete.

Evo baš gledam sad Quantum of Solace (BR-rip 720p); trajanje 106min, veličina filea "samo" 2.44GB i slika je nekoliko klasa iznad.

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Kvaliteta općenito. 1min trajanje, a koliko je izlazni file bio velik, 150-160MB(ne sjećam se točno)?

Evo baš gledam sad Quantum of Solace (BR-rip 720p); trajanje 106min, veličina filea "samo" 2.44GB i slika je nekoliko klasa iznad.

Ne znam, ja osobno ne vidim toliku razliku, no ovdje jos fali i avs skripta.

You are already dead!
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Ne znam u čemu je problem, c/p sam sve postavke kao što je stavio u prvom postu.

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Yo ulazni file je blu-ray od 20 i nešto GB i koji ima puno graina i jako je kompresiran. Neznam šta farka hoće sam je rekao da ga nezadovoljava kvaliteta ripa(ispadne veći od samog blu-raya ili jednostavno se slika zblurra ako bude premali bitrate, to su i drugi zaključili i stavljali su na torrente remux sa titlovima.) Sigurno je nešto smislio sa AVS skriptom.

Nemožeš film i anime uspoređivat i za obične filmove se koriste nešto drukčije postavke ne CRF nego 2pass sa zadanim bitrate-om. CRF je konstantna kvaliteta, bitrate varira od scene do scene.

Ja neskidam te low grade 720p ripove od 2GB, minimalno 4.5GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 19:50 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Dobro ali mi i dalje nije jasno kako mi je loše to ispalo, ili vi možda imati kriterije ispod zemlje{#}

Neda mi se sad po 3.put to radit (izbrisao sam prijašnje fileove), stavit ću preko noći i ss-at iz mpchc-a da i sami vidite kako mi je ispalo.

P.S. Slika tih 720p ripova od 2 i nešto GB-a mi je ovako ionako odlična, a nije da sam takve ripove jednom skidao.

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 19:54 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Dobro ali mi i dalje nije jasno kako mi je loše to ispalo, ili vi možda imati kriterije ispod zemlje{#}

Neda mi se sad po 3.put to radit (izbrisao sam prijašnje fileove), stavit ću preko noći i ss-at iz mpchc-a da i sami vidite kako mi je ispalo.

P.S. Slika tih 720p ripova od 2 i nešto GB-a mi je ovako ionako odlična, a nije da sam takve ripove jednom skidao.

Da bar...

Stavi ss i mene bas zanima, meni dobro izgleda.

You are already dead!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 20:02 (GW freak).
17 godina
AA-d00d kaže...

E da, dali ti imaš MadVR, CoreAVC ili nešto na tom MPC-HC-u tako da možeš vrtit 10-bitni video kak treba bez artefakata?

17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Gdje to mogu provjeriti?

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
X264.exe benchmark

Skini posljednji ffdshow i vrtiti ćeš 10 bitne stvari bez problema...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

i7 870 @ 4GHz

1.38 fps

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:02 (Sima007).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
X264.exe benchmark

Core2Quad q6600@2.63GHz

0.41 FPS

Time: oko 1 sat uz surfanje na FF

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:29 (Travn0Shik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Nije mi nešto dalo mira, tako da evo ona usporedba.

Pogodite šta je lijevo, a šta desno:

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Nije mi nešto dalo mira, tako da evo ona usporedba.

Pogodite šta je lijevo, a šta desno:

I mislio sam si da ce to biti. Nemas podrsku za 10bit. Mozes ili moj tutorijal pratiti ili samo skini cccp najnoviji.

You are already dead!
17 godina
neaktivan
X264.exe benchmark

Skinuo sam zadnji ffdshow kao što je Elles D. rekao, nema promjene, btw šta je cccp?

EDIT: instalirao sam taj cccp, sad je ok.

Y U FAIL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:55 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
X264.exe benchmark

Phenom II X4 965 @ 4.00 GHz

0.81 fps

I am grateful that I am not as judgmental as all those censorious, self-righteous people around me. If I want your opinion... I'll ask you to fill out the necessary forms.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
X264.exe benchmark

hahaha znao sam da ce netko zazujat sa 10bitom :D

10bit sam stavio da dodatno optereti procesor ,a i video je pomno izabran jer sadrzi jaaako puno filmskog zrna koje isto dodatno opterecuje procesor i otezava enkodiranje

bez brige ove postavke su jako dobre ,ali treba znat za kaj i nacemu se to moze pustit  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Skinuo sam zadnji ffdshow kao što je Elles D. rekao, nema promjene, btw šta je cccp?

Kod ffdshowa moraš paziti na 2 stvari - da je stvarno posljednja verzija, ili barem od kad je uvedeno 10-bitno kodiranje (posljednja verzija je rev 3995, btw) i da u MPCu omogućiš korištenje ffdshowa, odnosno isključiš interne filtere u MPCu :)

A od cccp-a, kao i od ostalih "codec packova", bježi kao vrag od tamjana...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
16 godina
protjeran
Elles D. kaže...
AA-d00d kaže...

Kod ffdshowa moraš paziti na 2 stvari - da je stvarno posljednja verzija, ili barem od kad je uvedeno 10-bitno kodiranje (posljednja verzija je rev 3995, btw) i da u MPCu omogućiš korištenje ffdshowa, odnosno isključiš interne filtere u MPCu :)

A od cccp-a, kao i od ostalih "codec packova", bježi kao vrag od tamjana...

cccp je specijaliziran za anime

znaci haali(za ordered chaptere) , directvobsub (za pravilo prikazivanje .ass titlova) i ffdshow 

no ja preporucam od GW freak-a tutorial sa MADvr i MADflac

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice