Ah čuj kloknuo si karticu, malo, ali ipak je overclockirana. Nije normalno, temp za GPU preko 90 su već štetne. Tj. normalno je kada je to Crysis. Btw tako je i u mene sa HD6950, pogotovo sa 65nm Q6600 OC koji ide na aftermarket cooleru preko 75° u igrici dok je pod OCCT-om ispod 65 cijelo vrijeme.:-))
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ah čuj kloknuo si karticu, malo, ali ipak je overclockirana. Nije normalno, temp za GPU preko 90 su već štetne. Tj. normalno je kada je to Crysis. Btw tako je i u mene sa HD6950, pogotovo sa 65nm Q6600 OC koji ide na aftermarket cooleru preko 75° u igrici dok je pod OCCT-om ispod 65 cijelo vrijeme.:-))
725/1000 80° al ovih 765/1125 na xfx je stock pa mislim da bi trebalo radit ok al ocito ne ide
E a da probaš Furmark? 3 min samo. Na stock? Pa vidi jer se onda grije preko 90°C? Jer ne bi smjela. Čuo sam da XFX na 5850-icama radi dobre kulere!
http://img88.imageshack.us/i/beznaslovax.png/ dalje nisam probao jer mislim da bi doslo preko 100° al cudno fan speed je na 0% pokazivalo u furmarku dok u ostalim programima pokazuje norm fan speed
Moze pomoc?
Probaj ponovo samo imaj otvoren GPU_Z. Stavi tab (karticu) Sensor i gledaj temp i fan speed koliko ide! Pa mi javi. Isto 3 min samo
Dobro ti je to:-) Samo ti nastavi. Crysis inače dosta iskoristi grafičke tako da nemaš šta brinuti. Ako ti je baš stalo možda možeš malo povećati manual fan speed, imaš u catalystima karticu overdrive, tamo otključaj postavke, na lokot klikni i podesi Manual fan Speed na 60, stisni Apply. Uživaj!
ma vec sam sprobavao s manual stavio 60 i 70 al isto
LOL kako to? Na 53% isto kao na 70? To ne može bit? Daj odvrti još na 100 pa vidi da li je temperatura još preko 90°. Da ti nije senzor crknuo?
100% 86 ° u furmarku da tak ostavim 30 min doslo bi do 90 :D
ma nek crkne grafa i nek onda daju novu
100% 86 ° u furmarku da tak ostavim 30 min doslo bi do 90 :D
ma nek crkne grafa i nek onda daju novu
lol Haha dabogda crkla ha..? Ma pusti ti to sve, to ti je Furmark, isto kao i OCCT GPU Stress Test, grije grafe ko' ludxD
Nmvz ajd probam još Crysis na svojoj pa ti postam ovdje poslije kad odigram jednu rundu:P
dns testao na igrama i konstantno 90-92
pa u cod 4 mi temp na 92
LOL
Kolko bi joj ti dao da ce izdrzat ?xD
a danas sam htio clocknut na 800/1175 pa povecavat.... a kad sam vidio 90°na stock...
Niš taj cooler ti je loš. Ja ti ne bih nagađao koliko će još tako potrajat anyways ja se ne bih igrao s time. Temperature su gadna stvar, GPU rijetko izdrži load preko 90 duže vrijeme, u igrama ti govorim nije preporučljivo nikakoxD
Ti ju lijepo chillaj malo kada ideš gejmat. Lol 92 u CoD-ovima i to još nije BlackOps:D Nije dobro nije dobro.
Odi u catalyste i kad igraš stavi na 80. Sad nez moj je bio prebučan onaj na Safirki već preko 60. Čuo se ko turbina ROFL, a to mi samo zato jer sam ju clockao na 975MHzi voltmodao, a to ju grije barem za 15 celzija više.
Ako ti nije preglasno, a u igrama nez što bi ti to trebalo predstavljati problem onda stavi sluške ili malo dodaj gasa na subwooferu i piči. Rađe da ode cooler nego GPU ako barem nešto.
Btw ako ne želiš tako sa ventom onda nemoj ni u snu reći da si clockao kad ode na servis
al nisam clockao 765/1125 normala za ovu XFX al jbg neam pare sad za novi cooler
stavit cu na 100% pa nek zuji jedini problem je sto ce uskoro bit ljeto a uz tu grafu bit ce vruce u sobi xD
Btw kolko ti je bila temp na 975
Da sry zahebao sam uvijek mislim da je 725/1000
Vent na 100 cijelo vrijeme-neće on jako dugo huh!?
Probaj se još malo igrat dok ne dobiješ 85° u CoD-u. Što ja znam, 70-75 maybe i 80 brzine, da nije baš preglasan jer se na 100 oštećuju (izlizuju) ležajevi coolera. Otići će ti to u vječna lovišta
ranije nego da ti je tih 92° tih par sati vjeruj mi. To ti se stavi 100 na par minuta za potrebe benchmarkanja
imam Amd Athlon 64 x2 6000+(3.10ghz) jeli ok temperatura 42-45c?
pa to bi moralo bit ok.sam pogle moju grafu xD
ja imam friško očišćen accelero na hd4850 ( + friška pasta ) , jednom davno dok je bila single-slot viđa san i po 110°c ( ljeti naravno ) . Evo sličica idle i kriza 2 ( na drugom skrinšotu se vidi samo "ljevi" ekran ali po loadu proca i grafe je lako zakljucit da se vrti igra na "glavnom" ekranu )
ma šta ih je smanjilo....nista se nevidi , evo linkovi;
http://slike.hr/slike/untitled_3b4f2.jpg.html
http://slike.hr/slike/untitled2_25217.jpg.html
prosto je nemoguce da ti tempod grafe bude toliko nisko 1 min nakon gasenja krize 2,pa cak i da je vent vrtio na max cijelo vrijeme...
prosto je nemoguce da ti tempod grafe bude toliko nisko 1 min nakon gasenja krize 2,pa cak i da je vent vrtio na max cijelo vrijeme...
Aha...to se meni onda samo čini.
Evo da se i autor javi.
Slikano minutu nakon gašenja Crysis 2.
Jbt dobro da znam da je to istina imao sam GTX460 768 i znam koje su joj temp u loadu
Svaka čast majstorexD
Btw kod mene slijedeća najtoplija grafa u povijesti GTX470 samo sa malo jačim coolerom na sebi Palitova GTX470 dual slot. Inače GTX-ice se nađu od 1800 na više ovisno o proizvođaču i naravno modelu kartice, dok ova zaista drži cijenu. xD 2250 kuna
Changeao sam se za HD6950 plus sam tražio 100 kuna jer je GTX-ica slabija od moje sada. Inače reason to do it je samo to što je Gigabyte napravio najvjerovatnije lošiju izvedbu 6950 kartice od ostalih koje su se bez daljnjega unlockale i clockale ko lude i davale performanse super visoke. Ova moje je bila fail kupnja po meni. Iako sam očekivao da ću i od Gigabytea dobiti HD6970 na 1GHz ako uzmem 6950 kada sam kupovao. Na 810MHz se freezao ekran, u nekim sintetičkim benchmarkovima se je crashao benchmark na 810MHz clock, za vašu informaciju stock joj je 800MHz.
Nisam izdržao više. Moj ponos je jači od toga. Dao sam ju za 1700 kuna jer je nova sad gledao sam u cjeniku gdje sam uzimao 1950. Šta da kažem imao sam skoro pet mjeseci kod sebe. Duboko razočaran, ali ne i žalostan što je otišla iz mojih ruku.
Na žalost opet je ispalo da sam downgradeao GPU. No to mi ne smeta. Ovaj Palit je bomba od 2200 kuna i vjerujem da se isplatilo prelazak sa jačeg Radeona iako je gubitak u performansama kod mene kad ju nisam mogao unlockati i OC-ati barem 10% što je stock HD6950 jača od GTX-ice 470. S time na umu da je prednost još i manja jer je ne mogu otključati u 6970 i novu 470 mogu naclockati do bola i igrati sve kako spada. Valjda će biti sada više Nvidija TWIMTBP igara :D
Sry za malo duži post. Ponukalo me samo to što je kolega postao temp sa mojom neprežaljenom GTX460 768MB Gigabyte.
Dat ću sutra i temperature u loadu.
Da joj neznam kaj radim nikad ne prelazi 55.
Dat ću sutra i temperature u loadu.
Da joj neznam kaj radim nikad ne prelazi 55.
Ide ona i na 65° vjeruj mixD samo i to je malo. Malo je za procesore, a kamo ne za neku dobru GPU kao što je GTX460. Ove moje prema testovima ide preko 93° u loadu. Još ću je ja overclockirati odmah, odvrtiti testove raznorazne, Furmark, OCCT, sintetske benchmarkove, igrati Crysis 2 na full HD monitoru.. Sutra je dan-D. Oko podneva stiže kod mene doma. Poslijepodne idu odmah OC-ing i benchmarkovi ovdje za forum i onda navečer igre da vidim performanse jer me baš zanima zašto joj je cijena tako visoka? Btw Info-spot ima dobre cijene, nez zašto bi se neka GTX470 Palit našla onda tamo samo ona po cijeni 2231 kn? Ako je GTX460 1GB 256-bitna samo 1300 ili neka Gigabyte HD6950 1950 kn. Isto kao i drugdje gdje su cijene povoljne kao recimo ADM ili Protis! GTX470 koštaju 1800-1850 kn samo sada..
Valjda sam ubo dobru GPU onda? Ipak je to lagani downgrade!
CPU?
cije je to?
i zast WTF?