Metro 2033 benchmark

poruka: 556
|
čitano: 224.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Double-postaš{#}

NHF

HD6970 je iznimno jaka kartica i iskreno mi je žao da si je išao prodavat?

Why the Hell man? Pa išao si na GTX560 koja je 20-30% slabija, ajd neka je 15% slabija možda dobi u igrama nVidija TWIMTBP?

Dobro to što ti kaeš sa overclockom ju dostigne i to ti kažem NE može ti to biti uvijek! HD6970 je once forever high-end GPU i ne

košta uzalud 500 kuna više te je em i AMD proizvod koji su svi znaju isplativiji, dobiš više za omjer uloženo-dobiveno.

Pa koliko košta jedna GTX570 koja joj nije ravna? Dodje u Linksu 3100 kuna Zotacova 570!!!

To što s OC GTX560 dobivaš malo tu-malo tamo dobre bench scoreove ne znači da je kartica i jača. Em je taj Metro2033 nvidija igrica

i optimizirana za geforce GPU's! Isto kao i crysis barem kao piše. Iako u Crysisu dobi AMD.

btw I meni se ruši 3dmark 11 why the hell dont know why!!!???

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Metro 2033 benhcmark
xyan kaže...
stoncin3 kaže...

Pa koliko košta jedna GTX570 koja joj nije ravna? Dodje u Linksu 3100 kuna Zotacova 570!!!

kaj se tebi srusio 3dmark u glavi? :P

Evo pa gledaj!

KLIK!!!

anandtech.com je pouzdan izvor info tu smo na forumu već dokazali ima tema negdje..

GTX570 gubi od AMD kartice u većini igra, jedino u par njih vodi koje su nVidija igre sponzoruše,{#} 17/32 dobro ajde ukupnih testova ima AMD prednost, ali opet je bolja..

Em troši više struje u idle, u Crysis load troši više el. energije,

u Furmark load troši skoro pa 100 Watts više od AMD-a(!!!),

i u pod opterećenjem je nVidija kartica bučnija 3dBa jače se grije!

Tako da...{#}

I jeftinija je 250 kuna.

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:27 (stoncin3).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Ma pusti ih, njima je i 8400GS jača od HD6970.

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Metro 2033 benhcmark

HD 6870 ne bih kupio ni pokraj 30% slabije kartice zbog blagodati amdovih drivera

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:28 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

lol Najprije im kažem da je anandtech.com krivo napravio neke informacije

poslije im to postam na forum da im kažem i onda mi oni u to dokazuju suprotno kako je anandtech OK

i sad mi govore da je GTX570 jača. Ne kažem da nije jača negdje samo ipak ovdje to i nije

i ipak su to Geforceice koje su napravljene da rasturaju Crysis i Metro.

I još dodju 300 kuna više..

16 godina
Metro 2033 benhcmark

Stoncin imaš grafu koja je u vrhu i ne žesti se se šta ti neko govori.Miran si do nove serije grafa.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:32 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Bugofil kaže...
imaš u Protisu za 1600 i nešto.
i po čemu misliš da je gtx 570 slabija od 6970 ??
stoncin3 kaže...

To što s OC GTX560 dobivaš malo tu-malo tamo dobre bench scoreove ne znači da je kartica i jača.

Bugofil kaže...

nije jača u bechmarcima nego u igrama.

stoncin3 kaže...

btw I meni se ruši 3dmark 11 why the hell dont know why!!!???

Bugofil kaže...

ΔÞΛζλξÑÆ∞ i ostalo !

.

Nemam karakter. Lako se prodam T-comu za pišljivi hard disk !
17 godina
protjeran

Ako ti to ta onda nije 1600 nego 2 i 600 kn! klik

Evo ti gore anandtech pa vidi po čemu mis da je jača i koja to?

U kojim to igrama GTX560 OC vodi glavnu riječ pored HD6970?

WTF?{#}

16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark
Nitko nije rekao da je GTX570 isplativa,al da je slabija od HD6970 to nije.Pogledaj u BUG test i to je to nemam vise Sta objašnjavati. Stoncine nadalje nitko nije rekao da je GTX560 Ti brza od HD6970,ja i bugofil samo govorimo kako GTX560 Ti znatno vise profitira Overclockanjem nego AMD-ovi puleni.O isplativosti GTX560 ti bi se moglo raspravljati,al činjenica je da je HD6970 u prosjeku 8FPS-a brza u Metrou,Crysis Warhedu i BC2. dakle to su igre koje su pravi pokazatelj jer jedino te igre su u stanju izmusti zadnji atom graficke kartice i jedne su od rjetkih koje neidu samo tako na 60FPS-a.
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

WTF?{#}

Ajde stoncine pokazi ti meni kako HD6970 rastura,koliko sam vidio oprala te je i GTX470. Naravno da je HD6970 jača od GTX560, no tebi bi i GTX560 bila Previse za tvoj CPU, pa se moram zapitati čemu si uopste prelazio sa GTX460 na HD6970 kad ti je CPU rupa u sustavu. Pametnije bi ti bilo da si si uzeo neki novi AthlonII X4 i maticnu za njega,pa tek onda grafu.
I'll be back
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

WTF?{#}

no dobro, umjesto 2600 sam stavio jedinicu, jaka stvar {#}

vidio si benchmarke sa guru3d i overclockanu 6970 na 980/1450 (što ti možeš samo sanjati) i overclockanu  560 na 1100/ ne sjećam se koliko memorija, i u većini igara je 560 nešto bolja ili je jednaka s 6970.

dakle, ti sa svojim setupom si brzinski (dosta) ispod mene.

tebi je bila dovoljna 460 i ona dodatna za fiziku {#} samo si pare bacio.

evo ti link pa si pogledaj usporedbu u igrama

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:55 (Bugofil).
17 godina
protjeran
microman kaže...
Nitko nije rekao da je GTX570 isplativa,al da je slabija od HD6970 to nije.Pogledaj u BUG test i to je to nemam vise Sta objašnjavati. Stoncine nadalje nitko nije rekao da je GTX560 Ti brza od HD6970,ja i bugofil samo govorimo kako GTX560 Ti znatno vise profitira Overclockanjem nego AMD-ovi puleni.O isplativosti GTX560 ti bi se moglo raspravljati,al činjenica je da je HD6970 u prosjeku 8FPS-a brza u Metrou,Crysis Warhedu i BC2. dakle to su igre koje su pravi pokazatelj jer jedino te igre su u stanju izmusti zadnji atom graficke kartice i jedne su od rjetkih koje neidu samo tako na 60FPS-a.

@boldano LOL Vidim o čemu je riječ ovdje!{#} Dobro da više profitira OC-ingo slažem se sa svima, i tobom i Bugofil-om. OK. NHF OK? GTX560 je isplativija i od moje HD6950, a i od HD6970. To se također slažem. A to sam i napisao. Da je dobro što ju je uzeo kao i 5850 i kao i ja isto 5850 preklani. OK?

microman kaže...
stoncin3 kaže...

WTF?{#}

Ajde stoncine pokazi ti meni kako HD6970 rastura,koliko sam vidio oprala te je i GTX470. Naravno da je HD6970 jača od GTX560, no tebi bi i GTX560 bila Previse za tvoj CPU, pa se moram zapitati čemu si uopste prelazio sa GTX460 na HD6970 kad ti je CPU rupa u sustavu. Pametnije bi ti bilo da si si uzeo neki novi AthlonII X4 i maticnu za njega,pa tek onda grafu.

Gdje me to oprala GTX470? Sry ne sjećam se dobro. Pa koliko je došla GTX470 kad je izašla? Lanjske god? To je kartica istog ranga i normalno je da će me negdje i oprati, a opet i ti i ja znamo da će to biti negdje gdje je nVidija jača!

A za CPU nez jer je ta GPU overkill tj jer CPU lagga sustav jer je overclockiran na dobrih 3.33GHz? Sry ako neznam i ako biš mi mogao to potvrditi ako si kompetentan?

LOL

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 12:56 (stoncin3).
15 godina
microman kaže...
stoncin3 kaže...

WTF?{#}

Neznam sta fali tom Cpu Q6600

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
17 godina
protjeran

Ma znam da je grafa overkill ili da je barem malo prejaka za quada mog jer ipak je to high-end GPU iz 2010-te, a ovaj stari Q6600 datira 4 gdn prije:D

No dobro samo sam pitao za mišljenje.

Btw ako mene pitaš zašto neznam ja mislim da je za mog Q6600 na 3.33GHz taman neka GTX560, AMD ekvivalent HD6870. Sad znamo da je GTX-ica jača i overclockabilnija to ste već

dokazali mi samo kažem da uzimam graf iz klana GF-AMD koja bi mi bila dovoljna pa da nije overkill za CPU moj?

17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

stoncine3 evo ti i slika total performance rating gdje imaš score i za nabrijanu 6970 i nabrijanu 560 i flešanu 950 (koju imaš ti), pa pogledaj te "velike razlike"

Link i slika

a to je sve testirano s i7 i ddr3 itd..itd dakle isti uvjeti za sve grafičke, pa da je i tvoj 6600, bilo bi ravnopravno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 13:12 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Gdje me to oprala GTX470? Sry ne sjećam se dobro. Pa koliko je došla GTX470 kad je izašla? Lanjske god? To je kartica istog ranga i normalno je da će me negdje i oprati, a opet i ti i ja znamo da će to biti negdje gdje je nVidija jača!

A za CPU nez jer je ta GPU overkill tj jer CPU lagga sustav jer je overclockiran na dobrih 3.33GHz? Sry ako neznam i ako biš mi mogao to potvrditi ako si kompetentan?

LOL

Pokušat ću ti pojasniti šta je jednostavnije moguće. Ukratko CPU ti nemože pratiti tempo GPU-a. Tvoja HD6970 na Q6600 nemože pokazati ni polovicu onoga što ona ustvari može, Q6600 je u tvom slučaju veoma tanko usko grlo, i na tom procesoru nema prevelike razlike između jedne GTX460 i HD6970, jer(ponovno ti ponavljam) CPU(Q6600) ne dozvoljava HD6970 da diše punim plučima. Pogledaj koliko te Bugofil dere sa istom grafom samo uparenom sa mid range procesorom i5.

Kao šta je Bugofil napisao, uzaludno si stepo tolike pare na HD6970.

tpg kaže...
microman kaže...

Neznam sta fali tom Cpu Q6600

Ama baš ništa dok nije uparen sa trenutno drugim najacim single GPU-om, kada je uparen sa HD6970 fali mu sve, a najviše snaga da prati tempo takvog GPU.a

Ukratko u takvim slucajevima q6600 je vrlo tanko usko grlo. Pogledaj malo koji video od Linusa, puno puta je vizualno objašnjavao problematiku Uskog grla

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 13:21 (microman).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...
tebi je bila dovoljna 460 i ona dodatna za fiziku {#} samo si pare bacio.

evo ti link pa si pogledaj usporedbu u igrama

Nez baš da je Q6600 na 3.33 tako loš još uvijek? Para imam jer radim, a HD6970 @ u Metrou2033 se je pokazala dobra za ono šta sam ju naumio uzet. I u Crysisu 2 za mog brata će bit jako dobra:D

Pls ako netko može neka mi dokaže/pokaže nedostatnost mog CPU-a na 3.33 spram ove nove unlockane 6970!{#}

sintetički testovi vodi GTX-ica

Igre 12/2 za GTX-icu no dobro to ti ta SOC edition koja radi ipak na jednom gigahercu!!! 6970 OC ipak dobi u još par igri tako da je rezultat malo bolji za 6970 samo nez za taj tweaktown da li je relevantan?

15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

stoncine3 evo ti i slika total performance rating gdje imaš score i za nabrijanu 6970 i nabrijanu 560 i flešanu 950 (koju imaš ti), pa pogledaj te "velike razlike"

Link i slika

a to je sve testirano s i7 i ddr3 itd..itd dakle isti uvjeti za sve grafičke, pa da je i tvoj 6600, bilo bi ravnopravno.

TweakTown review sadrži jako loš izbor bencheva u kojemu nema 4 igre koje defakto spadaju pod obavezno u reviewima a to su Crysis (Warhead), Metro 2033, Stalker COP te BC2. Također mi ne pare kao stranica prema kojoj bi se uspoređivale performanse grafičkih kartica.

Evo kako stoje stvari u tim naslovima, sve Full HD reza

Dakle GTX560 Ti klokana na 1 GHz je dosta blizu stock 6970. Overclockom bi 6970 dobila cca 10% jer porastom takta GPU jezgre skaliranje je dosta dobro te je gotovo proporcionalno porastu takta. Međutim Oc-om VRAM-a dobitak je mizeran dok GTX560 Ti gladna bandwidtha bilježi solidan rast.

Dakle činjenica je da 560 @ 1Ghz moze parirati 6970 sto je posve logično no uzmite u obzir da će i 6970 OC-om profitirati. Doduše manje od GTX560 no postavlja se pitanje koliko će to ljudi držati grafu na 1Ghz 24/7 uz podizanje napona, osim ako ne kupe Gigabyte SOC koja nece bas cjenovno doci po vašim željama.

microman kaže...

Pokušat ću ti pojasniti šta je jednostavnije moguće. Ukratko CPU ti nemože pratiti tempo GPU-a. Tvoja HD6970 na Q6600 nemože pokazati ni polovicu onoga što ona ustvari može, Q6600 je u tvom slučaju debelo usko grlo, i na tom procesoru nema prevelike razlike između jedne GTX460 i HD6970, jer(ponovno ti ponavljam) CPU(Q6600) ne dozvoljava HD6970 da diše punim plučima. Pogledaj koliko te Bugofil dere sa istom grafom samo uparenom sa mid range procesorom i5.

Kao šta je Bugofil napisao, uzaludno si stepo tolike pare na HD6970.

Ama baš ništa dok nije uparen sa trenutno drugim najacim single GPU-om, kada je uparen sa HD6970 fali mu sve, a najviše snaga da prati tempo takvog GPU.a

Ukratko u takvim slucajevima q6600 je vrlo tanko usko grlo. Pogledaj malo koji video od Linusa, puno puta je vizualno objašnjavao problematiku Uskog grla

Netočno, razlika između GTX460 i 6970 bit će značajna, čak i sa Q6600. Overclockom je taj CPU donekle kompetentan Q9xxx quadovima koji sigurno nisu usko grlo. Činjenica da će s i5 imati nešto viši framerate nije upitna, no nikako se može reći da je jedn quad na 3.3 GHz usko grlo.

Linus je koliko se sjećam uspoređivao i7 @ 4GHz te C2D E4400 @ 2 GHz. Usporedba je za pet, nema šta {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 13:48 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Za razliku od tebe, ja sam imao GTX295 na Q6600 na 3.3 GHz i GTX295 na i7ici na 2.8 GHz.

Fps na i7ici je bio ohoho veći i još to nisu bili na istom taktu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
franky kaže...

Za razliku od tebe, ja sam imao GTX295 na Q6600 na 3.3 GHz i GTX295 na i7ici na 2.8 GHz.

Sto puta rečeno, multi GPU je nešto posve drugo

17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

Hvala ATiGamer! Imaš TU!!!

Evo jedna sitnica za Bugofila:

Crysis Warhead vidim da imaš ga instaliranog i da si već postao ovdje na forum pa evo ako hoćeš za utorak ovako po mojemu:

1680x1050

Very High all

DX10

Ambush

Runs:1

Time of day:0

AAx8

I kod mene je AVG: 40,41FPS

Čekam na odgovor sa GTX560 OC!{#}

btw isto tako ću i ja OC-ati HD6970 @ i ponoviti ovaj i Metro2033 benchmark da ne bude OT sve ovo što smo pisali prije ti, ja i microman.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

nemam ga više instaliranog, instalirao sam ga samo zbog bencha.

no rado ću se s tobom natjecati u modernoj igri kao što je metro2033.

metro mi je instaliran na računalu jer čeka karticu.

nećemo valjda u doba dx11 testirati zastarjelu dx10 igru.

dobro da mi nisi predložio doom 3 i quake 4 da benchamo.

imamo obojica dx 11 kartice i to je najpoštenije.

aj, sad sam vidio da hoćeš i metro.

onda može, moram ponovno instalirati taj crysis ....&$%&"&$%&"¸¸~q\|€ˇ~^˘, samo meni je malo tih 1680x1050.

ja bih bar na 1920x1080, ona rezolucija je preslaba za moj setup {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 16:29 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
franky kaže...

Sto puta rečeno, multi GPU je nešto posve drugo

Inače po snazi je HD6970 brza tako Da ti ovo o multi GPU pada u vodu. Rekao sam pogledaj koji video od Linusa,sve će ti biti jasnije. Nadalje veoma je kontradiktorno prvo tvrditi kako razlika u procesoru ima utijecaja(vidli smo kakvog),a sad najednom nema.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 18:59 (microman).
14 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

sta si prodao 980x {#} nisam vidio da je u oglasima bio 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Inače po snazi je HD6970 brza tako Da ti ovo o multi GPU pada u vodu. Rekao sam pogledaj koji video od Linusa,sve će ti biti jasnije. Nadalje veoma je kontradiktorno prvo tvrditi kako razlika u procesoru ima utijecaja(vidli smo kakvog),a sad najednom nema.

Ne razumiješ, komunikacija između CPU - GPU radi na drukčijem principu kod multi GPU sistema. On iziskuje arhitekturalno nadmoćan proc gdje je vrlo bitan broj jezgara, bandwidth, čak i prednost triple channela. Ukratko čim brži proc to bolje.

I nemam se namjere više ponavljati. Već sam par puta napisao istu stvar, čak i ovoj temi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 19:28 (ATiGamer).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...

nemam ga više instaliranog, instalirao sam ga samo zbog bencha.

no rado ću se s tobom natjecati u modernoj igri kao što je metro2033.

metro mi je instaliran na računalu jer čeka karticu.

nećemo valjda u doba dx11 testirati zastarjelu dx10 igru.

dobro da mi nisi predložio doom 3 i quake 4 da benchamo.

imamo obojica dx 11 kartice i to je najpoštenije.

aj, sad sam vidio da hoćeš i metro.

onda može, moram ponovno instalirati taj crysis ....&$%&"&$%&"¸¸~q\|€ˇ~^˘, samo meni je malo tih 1680x1050.

ja bih bar na 1920x1080, ona rezolucija je preslaba za moj setup {#}

Ajde instaliraš Warhead..{#} DX10 hah? Neka je i to je doba još ovdje.. hehe Makar neka je zbog ovog competition našeg internog radi pokazivanja snage nove GTX-ice. Kako ti TRAŽIŠ od mene.

No OK. Tu smo šta je tu jexD

Odmah se moram "pohvaliti" da ako ju unlockam ne mogu ni kur*a clockati preko stocka 6970 jer mi se freezaju windowsi. Tako da ako to neće biti to onda odmah ništa da se ne moraš truditi.

Metro mi je tu, Warhead isto ajd probaj onda i ti i to nam je to.

Jedino ako hoćeš TI mogu sada ju flashat BIOS natrag na HD6950 pa overclockirati original karticu 6950 pa da usporedimo reze sa GTX560 OC i mojom koja je zapravo 6950 OC jer sam dobar overclocker i mogu ju natjerati gore

koliko ide-radio sam to sa 5850 par puta i još je živa i kod ponosnog drugog i sad već trećeg koliko sam čuo vlasnika:D

btw glede reze sry samo nemam monitor tako jak moj ide do 1680x1050 samo. Jbg kratak sam s lovom ponekada jer kupujem uvijek GPU-ove NOVE svako malo i trošim bzvz pare ponekad kao sada kad je 6950 @6970 bila best buy za mog buraza jer oće Crysis 2 igrati a 5850 ili još manje GTX460 OC ne daju baš 30FPS na enthusiast i DX11+tesselation u toj igri, a ja sam mu dobar on mi brat pa rekao on ne zna niš nego bi rado zaigrao pa reko da mu udovoljim a ja zaigrao Metro malo btw.

17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

ne znam stoncine, meni je glupo kad netko kaže uh što imam dobar FPS, super sve, na very high detaljima 4xAA a ono nije barem full HD monitor ??

meni to nije very high (primjer metro) ako ne gruvaš na barem 1920x1080. moj monitor je Samsung T240 i on puca na 1920x1200 tako da njemu te sirotinjske rezolucije samo škode za zdravlje.

ne znam baš koliko mi smeta to stalno drkaranje po tim niskim rezolucijama za moj Samsung.  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Drage volje!

Pa se vidimo na 1680X1050 ako želiš. Moj ti je mlađi brat tvome T220!;-)

17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

prvo sam kupio taj monitor T22.

donio ga kući, prištekao, grafička kartica je bila 9800GT (sada će još malo dvije godine) i idem ja postaviti njegovu nativnu rezolucijo a ono ma jok !

kako god ga ja namjestim on ode na 1280x1080 !?

ja se ubio od muke, išao kod ljudi po druge kartice, stavljao 756 drivera i nikakva pomoć.

onda mi je fosna s foruma hr rekao da je otišao EPROM i da im slobodno vratim monitor jer je neispravan.

e, na kraju oni u Konikomu pristali ali više nije bilo 22 inča, već 3 komada 24 inča i što ću, kupio ja ovaj, al nije mi žao ni kune, mada je bio jedan od skupljih s TN matricom..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 22:44 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
igy kaže...

HD 6870 ne bih kupio ni pokraj 30% slabije kartice zbog blagodati amdovih drivera

meni se ta 6870 nikada nije sviđala.

radije bi kupio gtx 460 umjesto nje ili ako imam para gtx 560/470

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice