Metro 2033 benchmark

poruka: 556
|
čitano: 224.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Dakle bas ono o cemu sam govorio, jedan i5 potpuno mijenja stvari. Jos ostaje lufta nekih 90-ak MHz na jezgri i mozda jos par desetaka na memoriji. I eto ga, moze konkurirati nVIDIAma. A kada sam ja to maloprije govorio, ispalo je da drobim glubosti {#}

@bugofil: flashanjem na Asusov BIOS dobis lufta od 1.5 mV u Smart Docktoru, ovako imas 1.3 u Afterburneru sto je premalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Metro 2033 benhcmark
ATiGamer kaže...

Dakle bas ono o cemu sam govorio, jedan i5 potpuno mijenja stvari. Jos ostaje lufta nekih 90-ak MHz na jezgri i mozda jos par desetaka na memoriji. I eto ga, moze konkurirati nVIDIAma. A kada sam ja to maloprije govorio, ispalo je da drobim glubosti {#}

@bugofil: flashanjem na Asusov BIOS dobis lufta od 1.5 mV u Smart Docktoru, ovako imas 1.3 u Afterburneru sto je premalo

točno !

ma išla bi ona na 1000 s 1.3mV.

znači da Asusov Smart Doktor ima opciju povećanja većeg od 950/1450 pošto CCC i Msi afterburner beta 7 to nemaju, a opet sapphire TRIXX još uvijek nije izdao voltmode za 6970 {#}

Edit: ma daj, s micromanovim procesorom bih ih stvarno počistio {#}

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 23:40 (Bugofil).
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

točno !

ma išla bi ona na 1000 s 1.3mV.

znači da Asusov Smart Doktor ima opciju povećanja većeg od 950/1450 pošto CCC i Msi afterburner beta 7 to nemaju, a opet sapphire TRIXX još uvijek nije izdao voltmode za 6970 {#}

Edit: ma daj, s micromanovim procesorom bih ih stvarno počistio {#}

Ima i Afterburner opciju za veći clock samo moras u CFG fileu stavit "enable unoficial overclock" na 1. Također i unlock voltage control te unlock voltage monitoring za dizanje napona.

Kod koristenja Asusovog BIOS-a imas opciju za veci volmood, a koristenjem Smart Doctora dobivas i veci plafon u samom CCC-u. Ne vjerujem da ce s 1.3mV izdrzat 1GHz.

Microman se procom ne moze napraviti nista vise od tebe jer igra ne koristi vise od 4 jezgre. Eventualni OC bi jos dao pokoji FPS.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Kod koristenja Asusovog BIOS-a imas opciju za veci volmood, a koristenjem Smart Doctora dobivas i veci plafon u samom CCC-u. Ne vjerujem da ce s 1.3mV izdrzat 1GHz.

Evo ovdje ima kako da se podesi max napon po želji u MSI AF ali nemojte se zahebavat sa preko 1.4V na zraku, da nebi bilo.......

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Evo ovdje ima kako da se podesi max napon po želji u MSI AF ali nemojte se zahebavat sa preko 1.4V na zraku, da nebi bilo.......

Jel podrzava 69xx seriju posto su dobile voltmod support tek s beta 6 verzijom...

Max sta sam joj dao je 1,4mV, iznad neidem

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 0:08 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Jurky kaže...

Jel podrzava 69xx seriju posto su dobile voltmod support tek s beta 6 verzijom...

Max sta sam joj dao je 1,4mV, iznad neidem

mislim da podrzava sve verzije ....

osim napona, bitna stvar je temperatura, jer sto je god kartica hladnija to ce potezati veci clock pri istom zadanom naponu.

Google is your friend
17 godina
protjeran
Metro 2033 benhcmark

evo, malo digao procesor na 4.2 i već average preko 71

SLIKA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark
Ja još nisam vidio da si pomeo bilo mene bilo Hypa,sto bi sa ovom svojom grafom doslovce i trebao napraviti.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
microman kaže...
Ja još nisam vidio da si pomeo bilo mene bilo Hypa,sto bi sa ovom svojom grafom doslovce i trebao napraviti.

da mi je procesor kao što je tvoj, već bih odavno gurnio karticu na rub, kojih 1100/1550 (samo zbog vas benč geekova) al mi se neda, jer je nisam kupio grafičku kao "neki" zbog benčeva već zbog igara a u igrama se na mojih 1920x1200 toliko ne osjeti razlika između tvog i mog procesora na istoj brzini.

ti si napisao da su se kupci novih AMD grafa "preplašili" pa ne benčaju Metro2033.

vidiš da nije istina, pa ti je malo krivo zbog mog rezultata. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 0:52 (Bugofil).
16 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
microman kaže...

da mi je procesor kao što je tvoj, već bih odavno gurnio karticu na rub, kojih 1100/1550 (samo zbog vas benč geekova) al mi se neda, jer je nisam kupio grafičku kao "neki" zbog benčeva već zbog igara a u igrama se na mojih 1920x1200 toliko ne osjeti razlika između tvog i mog procesora na istoj brzini.

je`l tako ?

Neznam kakve veze ima pak vrsta procesora sa max taktom GPU-a. Stavi na 1000Mhz i da vidimo koliko si dobio u odnosu na 950Mhz. Ono čisto da vidimo koliko se dobije. Naravno treba još puno zganceka za 75FPS-a
I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...

Naravno treba još puno zganceka za 75FPS-a

ne, treba mi samo i7 (bilo koji) pa da vidiš šou {#}

17 godina
protjeran
microman kaže...

još bih nadodao da se nemam namjeru utrkivati s tvojim i7 980X, s tvojom Asus Rampage III pločom koja je sama brža 40% od moje, te s tvojom GTX 580.

a ova 560 ti ide na 75 average zbog ploče i procesora kojeg još gurneš na 4.4 ghz, a ti reci što hoćeš.

stavi tu 560 ti u moje računalo i imat će score max 55 average.

16 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark
U ponedeljak mi stiže i3 550 pa ćemo vidit tih 50FPS-a. Dam se kladit u barem 70FPS-a.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Evo i mog scora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 4:39 (iggy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bugofil kaže...
dokly kaže...

bugofil : kupi nvidiu pa ce ti radit bench .. lol

siroče moje malo, ajde ti nešto izbenčaj pa da te vidimo, samo trkeljaš po forumu. {#}

jbga moram skidat cijelu igru..

nemam kaj benchat gtx 460 sli (768/1gb) > gtx570 6970 6950 i cak mozda i gtx 580 nisam sig za nju ..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 10:19 (dokly).
15 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Sta ste napali covjeka, jasno je ukazao i prikazao da nije stoncinov score do teselacije, TWIMTBP ili bilo cega drugog vec jednostavno do kvalitete ostalih komponenata. Grafa je u rangu GTX570 i ne znam sta se tu vise ima pricati. Ako ne zeli stavljati karticu na 1GHz, posve ga razumijem, nije svejedno zahebavat s s naponom i klokom na novoj kartici. A i sam je rekao da ga zaboli nispe za bench.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 10:37 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Sta ste napali covjeka, jasno je ukazao i prikazao da nije stoncinov score do teselacije, TWIMTBP ili bilo cega drugog vec jednostavno do kvalitete ostalih komponenata. Grafa je u rangu GTX570 i ne znam sta se tu vise ima pricati. Ako ne zeli stavljati karticu na 1GHz, posve ga razumijem, nije svejedno zahebavat s s naponom i klokom na novoj kartici. A i sam je rekao da ga zaboli nispe za bench.

Di piše da nije do čarobnog slidera? Čovijek vijeruje u ono šta želi vijerovati, no to ne znaći da je to njegovo vijerovanje tocno.

Dečki da je baba muško zvala bi se Duško.{#} Al eto ATIgamer ti si malo hrabriji pa eto odvrti Crysis Warhed na 1680x1050 bez AA na Enthusiast postavkama i tri lopa.

Ja ću napravit isto pa da vidimo kolika je razlika u overclockiranim grafama. Pravilo je samo jedno. Tvoj procesor na 3.4Ghz moj procesor na 3.4Ghz bez HT-a. Crysis Warhed je ionako CPU nezahtijevan tako da neće predstavljati tvojoj grafi problem.

Ako se pokaže da sam ja ukrivu i da HD6950/70 nemaju loše skaliranje javno se ispričam, naravno vrijedi i obrnuto.

I'll be back
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

Metro2033 kaeš?... huh

MSAAx4, AFx16, DOF, Tesselation, 1680x1050, Very high imam preko 30 AVG čitavo vrijeme

Rijetki su to momenti kad padne ispod tih super igrivih 30 FPS-ova

Jel ti DOF uključen?

Da!;-))

Sve ti kažem igra ne da leti nego sanjao sam ju sad ju igram što se tiče izvođenja i grafičke prezentacije

i performansi računala

xD

sell the kids for food-weather changes moods
14 godina
protjeran
microman kaže...

AMD-ove grafe vole jako pumpati brojeve, no Nvidia u istom rangu radi fluidnije čak i na nižim FPS-ovima. Prvi primjer je Crysis, u benchmarku brjevi kažu jedno, no duži gameplay sa obije grafe govori drugo. Na Nvidiji se tocno primjeti kako se krećeš brže, kako se puška mice brže,eksplozije su mnogo fluidnije. Jednostavno moraš imati obije grafe i isporbati da se uvijeriš. Nadalje ima masu igra gdi AMD-ove grafe rade probleme, doduše u puno njih nije kriv AMD. Recimo uzmimo u primjer Saboteur koji se je na AMD-ovim grafama rušio nakon pet minuta igre.U AC2 texture se pred nosom izoštravaju što stvarno iritira. Spiderman WoS trokira svakih par sekundi. Dal je za to kriv AMD ili netko deseti mene ne zanima, ja samo znam da ne želim moliti Boga da mi igra ne radi probleme ili da moram cekati nove drivere il patch.

To je AMD/ATi-jev problem, provlaci se vec par godina, nvidia sa tim nema nikakve veze jer u dosta slucajeva je nvidia radila i za ati po pitanju twimtbp, evo par slika koje govore o tome

17 godina
protjeran
Bugofil kaže...

evo, malo digao procesor na 4.2 i već average preko 71

SLIKA

dakle ovako:

napravio sam 3 testa s grafičkom na 950/1450

u sva 3 testa je različita brzina CPU-a

test 1. cpu 3.6 ghz   average 67.24

test 2. cpu 4.2 ghz   average 71.36

test 3. cpu 2.8 ghz   average 60.55 grafika 950/1450

SLIKA

i sad neka netko još blebeće i mekeće kako CPU nema puno veze u metro 2033 benchmarku pri ovim postavkama testa {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 15:26 (Bugofil).
15 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Evo Warheada

6950 1536SP 800/1250

min: 27.37/avg: 43.27/max: 52.45

6950 1536 SP 950/1450

min: 25.36/avg: 47.22/max: 61.56

Min FPS je posljedica loadanja bencha.

Dakle s klokanom grafom od 150 MHz sam dobio 4 FPS oliti 10% bolji rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Evo Warheada

6950 1536SP 800/1250

6950 1536 SP 950/1450

eh, da ti je micromanov procesor i ploča gdje bi ti bio kraj {#}

14 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Evo Warheada

6950 1536SP 800/1250

6950 1536 SP 950/1450

Stavi memoriju na 1250, a GPU na 950Mhz i usporedi sa referentnom 800/1250.

To je overclock oko 20% (malo manje) pa da vidimo dali ce perfomanse biti jednako toliko veće.

Samo takt GPU-a clockaj da vidimo skaliranje.

15 godina
neaktivan
Metro 2033 benhcmark

Mema donosi zanemarivih 0.5 FPS. Propusnost je ionako dosta visoka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Mema donosi zanemarivih 0.5 FPS. Propusnost je ionako dosta visoka.

Jesi testirao ili napamet govoris? Ipak je to metro.

15 godina
neaktivan
kristijan696 kaže...

Govorim za Crysis, testirano i provjereno.

14 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
kristijan696 kaže...

Govorim za Crysis, testirano i provjereno.

Ako 800Mhz daje 10 fps vise u slucaju bugofila, zasto mislis da u metrou nebi dobio bost od jednako toliko sa 6-7 GB/s vecom brzinom prjesnosa tekstura i poligona iz VRAM-a u GPU i obrnuto?

15 godina
neaktivan
kristijan696 kaže...

Ako 800Mhz daje 10 fps vise u slucaju bugofila, zasto mislis da u metrou nebi dobio bost od jednako toliko sa 6-7 GB/s vecom brzinom prjesnosa tekstura i poligona iz VRAM-a u GPU i obrnuto?

Njemu proc zacudo donosi veliki porast, GPU daje jako malo

Danas kada se propusnosti krecu od 150 GB/s, klokanje memorije donosi sve manje bosta

Zato mnogi ostavljaju memu na defaulti kako bi GPU jezgra imala vise lufta.

17 godina
protjeran
Bugofil kaže...
Bugofil kaže... 

napravio sam 3 testa s grafičkom na 950/1450

u sva 3 testa je različita brzina CPU-a

test 1. cpu 3.6 ghz   average 67.24

test 2. cpu 4.2 ghz   average 71.36

test 3. cpu 2.8 ghz   average 60.55 grafika 950/1450

Nadam se da je istina:P

Jer i ja sam clocknuo CPU na 3.33. Dakle, moj je bio na 2.4 stock dakle malo manji OC-ing nego u tebe sa 2.8 na 4.2GHz 1400MHz a ja skoro 1GHz

Dakle ako još kloknem HD6970 na 950/1450 u Overdrajvu AMD dobim i ja skoro pa 70 FPS-a avg?

Hvala i imaš TU i Hvala!!!{#}

sell the kids for food-weather changes moods
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 16:52 (stoncin3).
16 godina
Metro 2033 benhcmark

Šta je amd-ovci satrala vas pišljiva gtx560 na ovoj najzahtjevnijoj igri pa sad razglabate da to nije istina.Ne smije se ni zucnit protiv precjenjenih amd grafa odma grizete.Ne dajte se omest samo naprid.{#}

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
4 1 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice