MaxxMem

poruka: 417
|
čitano: 63.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
MaxxMem

Cekaj, sve mora biti na "default" postavkama...znaci ne smijem OC procesor, ne zmijem dirati latencije memorije i dizati meoriju ni nista.....bas sve mora biti default ili....!?

Tek sam sada vidio ovo temu pa zato pitam.....jer ne znam kako da odvrtim test tj. dali mogu dirati latencije na RAM-u i OC ga te isto tako dali mogu OC procesor i onda sve to izvrtit?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: MaxxMem
win32 kaže...

Cekaj, sve mora biti na "default" postavkama...znaci ne smijem OC procesor, ne zmijem dirati latencije memorije i dizati meoriju ni nista.....bas sve mora biti default ili....!?

Tek sam sada vidio ovo temu pa zato pitam.....jer ne znam kako da odvrtim test tj. dali mogu dirati latencije na RAM-u i OC ga te isto tako dali mogu OC procesor i onda sve to izvrtit?

Maxxmem mora biti na default, znači pokreneš ga i startaš benchmark, bez promjena postavki u opcijama... Sve ostalo je na tebi, koliko ćeš overclockati, zatezati, optimizirati memoriju, procesor, windowse i s čime ćeš sve to skupa hladiti...

Imamo već bogatu temu sa svakakvim inputima, 1x1, 2x1, 2x2, 3x2, 6x2, DDR2 i DDR3, Intel i AMD, znam da nitko neće čitati cijelu temu već samo bacit pogled na top listu pa se razmišljam da proširimo top listu jer mi je krivo da se ljudi potrude a ispadnu s liste...

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 23:34 (Cele303).
15 godina
Cele303 kaže...

Regular, sve pet (osim što ti je rezultat poprilično loš?), stavit ću te na listu...

Meni je sve na stocku,ništa OC-ano pa možda zato.

15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Regular, sve pet (osim što ti je rezultat poprilično loš?), stavit ću te na listu...

Jurky, nisam još probao oc-at, prva stvar koju sam primjetio dok sam okretao Noctuu je da po sredini procesor uopće ne dira hladnjak, i to više od 50% dodirne površine nema paste na bazi, samo po rubovima :( Morat ću ga lapat...

Pošto sam na dual channelu sjetio sam se da me microman pitao da izvrtim dual channel na 2000... Mogli bi čak i višeboj napravit, svima memorije potežu na 2000, da vidimo koliko latencije utječu na bandwidth i maxxmem score

Pa evo prvi screenshot za početak... Drugi ću stavit sa visokom frekvencijom procesora da vidim kolika je razlika...

http://img708.imageshack.us/img708/5092/maxxmem67618.jpg

A pepsi se hladi, hehe :D

Moze cele izvadit cu jedan keksic sutra pa cu postat rez, buduci me nasekiro spamer KihotyNamigiva

16 godina
neaktivan
MaxxMem

Ajde budem i ja odvrtio na 2000Mhz, sa svojima i Cele-ovima.No kod mene mora biti BCLK na 166Mhz.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MaxxMem

Idu rezultati za 2000 MHz DDR3 sa 2x2GB dual corsair dominator 1600 8-8-8-24 2t default

1. DDR3 2000 MHz 9-9-9-21 1T na 4000 MHz NB frekv. 18.01 GB/s - 41.5 ns - 1375,5 score

2. DDR3 2000 MHz 9-9-9-21 1T na 4200 MHz NB frekv. 18.46 GB/s - 41.3 ns - 1415,9 score

btw cele oslobodi mi drugo mjesto u bandwithu za ovo sto ce slijedit uskoroCool

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 19:14 (Jurky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cele303 kaže...
win32 kaže...

Maxxmem mora biti na default, znači pokreneš ga i startaš benchmark, bez promjena postavki u opcijama... Sve ostalo je na tebi, koliko ćeš overclockati, zatezati, optimizirati memoriju, procesor, windowse i s čime ćeš sve to skupa hladiti...

Imamo već bogatu temu sa svakakvim inputima, 1x1, 2x1, 2x2, 3x2, 6x2, DDR2 i DDR3, Intel i AMD, znam da nitko neće čitati cijelu temu već samo bacit pogled na top listu pa se razmišljam da proširimo top listu jer mi je krivo da se ljudi potrude a ispadnu s liste...

Sada sam treba naci malo volje da vidim do koliko sve ide, jer zadnji puta sam ovaj procesor OC kada je jos gore bila PQI memorija i hladenje AC Freezer Pro 64! Smijeh

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
MaxxMem

Ipak ima razlike u frekvenciji procesora, dobije se puno bolji score kad je oc-an

http://img25.imageshack.us/img25/7592/maxxmem4400.jpg

Za sada mi se 930 jako sviđa, sredio sam malo neravninu na procu i na 4.4 je tempa u biosu 39°C sa Noctuom... Skinuo sam hs na prvom keksu memorije za triple channel, ovako to sad obezglavljeno izgleda :)

http://img20.imageshack.us/img20/9106/dsc033722.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/8149/dsc033733.jpg

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MaxxMem

ajde ide mali update za ddr3 na 2000 dual 2x2gb

DDR3 2000 MHz 8-8-9-21 1T na 4200 MHz NB frekv. 18.65 GB/s - 39.6 ns - 1486,5 scoreNamigiva

nasao sam uzrocnika (kekisic koji je bio u slotu broj 2) koji se ne ponasa kao i

njegova braca u slotovima 1 i 3, te je odstanjen tako da sad mogu stavit zategnutije

latencije sto daje malo vecu propusnost i manju latenciju.

ajde cele stavi nb na 4200 da vidimo pravi scoreCool

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Jurky You falling down.BUHAHAHA...Belji se Ova moja matična i celeovi RAM-i rade čudo za čudom....Smijeh

Uspio sam proč čarobnu granicu od 4Ghz na UnCore-u.Cool I rezultati su sljedeči:

REACHED MEMORY SCORE: 19,23 Gb/sIznenađen

MEMORY LATENCY: 37,4 nsNamigiva

MAXXMEM MARKS: 1632,3Cool

ostavit cu te da imas bolji score na latencijama iz postovanja prema celeovim keksicimaCool

ali bandwith ide meni do daljnjega Smijeh psssssss.....

i to kako da te zgazim..............

dosao sam na tvoje podrucje dual channel dd3 Šutim

jer nije fer da te pokopam sa triple channelom Smijeh

a sad rezultati ddr3 2x2 dual channel gb 2150MHz 9-9-9-21 1T

REACHED MEMORY SCORE: 19,29 Gb/sIznenađen

MEMORY LATENCY: 38,9 nsNamigiva

MAXXMEM MARKS: 1.572,6Cool

toliko da se zna da je corsair kralj bandwitha

EDIT: bili suPlač

EDIT: opet jesuSmijeh bravo cele

cele uzmi mu keksice na vrijeme jer bi mogli uskoro bit sprzeniSmijeh

molim update liste Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 10:18 (Jurky).
17 godina
MaxxMem

Ideeeš Jurky, svaka čast na rezultatu! Vratio si izgubljeno drugo mjesto i opasno prijetiš prvom!

But be careful what you wish for :D

Poslušao sam te i izvrtio sam nb 4200 i nb 4400... I u dual channelu je pao novi rekord :))

cpu 4400, ram 2x2gb 2000 6-7-6-18, nb 4200 - 19.18 GB/s

http://img155.imageshack.us/img155/8917/maxxmem4400nb4200.jpg

I rekord koji skida triple channel za dlaku, i to na win7 x64... 930 + Giga UD5 sjedaju na tron

cpu 4400, ram 2x2gb 2000 6-7-6-18 i nb 4400 - 19.65 GB/s

http://img38.imageshack.us/img38/736/maxxmem4400nb4400.jpg

.

.

.

Lista proširena, ažurirana i dodan OC Challenge 2000MHz Dual Channel Memory Score...

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 1:51 (Cele303).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

tako se to radi nb 4400 radi cuda, nice score

ides djurdjaSmijeh

ja kad stavim nb na 4400 digne mi samo 2gb ddr Plač

16 godina
neaktivan
MaxxMem
Haha jurky
,vrag ti nije dao mira ha?
Nice score! SAD barem imam nešto za radit kad dođem doma.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
MaxxMem
@JURKY:Heh meni je ostao(nadam se) još jedan as u rukavu.dok ste se ti i cele fokusirali na brzinu UnCore-a ja sam išao na sirovu snagu cele-ovih RAM-a.
A sada ću pokušat povećati brzinu UnCore-a , smanjit brzinu RAM-a, a gubitak brzine RAM-a pokušati kompenzirati sa agresivnijim latencijama.
Uglavnom živi bili pa vidjeli. Ako to ne uspije morat cu priznat poraz.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Haha jurky
,vrag ti nije dao mira ha?
Nice score! SAD barem imam nešto za radit kad dođem doma.

vrag citaj kao micromanSmijeh

16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Hmh. Sad sam došao doma i malo bacil pogled na svoj screenshoot i tvoj screenshoot i zaključio da tvoji Corsair Dominatori baš nisu kraljevi Bandwitha, štoviše u kopiranju su isti,u čitanju je moj rezultat za 1000 Mbyte/sec brži,a jedino zapravo što te je spasilo jest pisanje, a to pak nije do RAM-a več do činjenice da vi sa X58 platvormama UnCore vozite i preko 4200Mhz, a ja muku mučim na 4000Mhz.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Jurky kaže...

Hmh. Sad sam došao doma i malo bacil pogled na svoj screenshoot i tvoj screenshoot i zaključio da tvoji Corsair Dominatori baš nisu kraljevi Bandwitha, štoviše u kopiranju su isti,u čitanju je moj rezultat za 1000 Mbyte/sec brži,a jedino zapravo što te je spasilo jest pisanje, a to pak nije do RAM-a več do činjenice da vi sa X58 platvormama UnCore vozite i preko 4200Mhz, a ja muku mučim na 4000Mhz.

pocele su izlike ????  Smijeh

je ali tvoji su na 2600 a moji na samo 2150 zato ........pssssssssssŠutim

loooooool nemoj se sekirat

cini se da ce ti cele morat dat dominatore GT

17 godina
MaxxMem

Ja za boot u win7 64bit 4200 trebam 1.59v vtt a za 4400 1.67v, na 920 sam za xp boot trebao 1.65v za 4400, da imam muda potegnut 1.80v vtt kao Jurky brijem da bi bootao 4600

Probaj barem 4200 bootat, ako bi ti bilo kao meni dobio bi boost oko 0.3 GB/s

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Ma kakvi Celeovi Gt. Ovi su prava zvijerka al mene hebe UnCore u zdrav mozak,evo upravo stavio VTT na 1,60v i neće prasica da boota.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 19:51 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Ma kakvi Celeovi Gt. Ovi su prava zvijerka al mene bebe UnCore u zdrav mozak,evo upravo stavio VTT na 1,60v i neće prasica da boota.

Neces ispod 1.65V postic nista, sibaj to preko 1.7-1.8V

neznam kakva je ploca ali moja bez problema podnosi i 1.8V

ali tada mi boota samo 2GB rama i na 4400 i 4600 - cele pomagaj

jeli to do keksica ili ????

17 godina
MaxxMem

Možda oboje imate slabiji IMC, ili neka druga postavka je na limitu? Koliki vam je IOH? To je za QPI link, za 220+ BCLK bi trebao biti 1.30-1.35V

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Neznam za Jurky-a,al za sebe znam da me jedna hebena latencija cijelo vrijeme koćila, bilo mi je čudno kak je pobogu memory write uvijek na 17000,

al ova anomalija je otkrivena i ispravljena i mogu samo reči da imam prvo mijesto.Smijeh

MAXMEM MARKS: 18245.5

MEMORY SCORE: 22,42 GB/sec

MEMORY LATENCY: 37,2 ns

Sutra postam rezultate sa 2000Mhz RAM-om, jer danas sam se cijelo popodne zahebaval sa ovime.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 19:39 (microman).
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
MaxxMem

Turbo bolestan rez... Svaka čast, ovo je sad definitivno na nivou 2600+ memorije... Jako teško će to biti za skinut sa 920/930... Prijavi rez na hwbotu definitivno!

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Turbo bolestan rez... Svaka čast, ovo je sad definitivno na nivou 2600+ memorije... Jako teško će to biti za skinut sa 920/930... Prijavi rez na hwbotu definitivno!

Več jesam i trenutno 24 na listi.

Joj kad Jurky ovo vidi.HEHE.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 19:59 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Cele303 kaže...

Več jesam i trenutno 24 na listi.

Joj kad Jurky ovo vidi.HEHE.

upravo gledamCool

svaka cast!!!!!!

to je pravi bandwith na 2680MHz

kapa do poda

15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Možda oboje imate slabiji IMC, ili neka druga postavka je na limitu? Koliki vam je IOH? To je za QPI link, za 220+ BCLK bi trebao biti 1.30-1.35V

znas da kad su u pitanju voltaze da sam je uvijek u crvenom IOH 1.42VCoolza 223+blck

a vvt mi je na 1.8V kad ganjam 4400nb

ali meni nije da nece da se pali nego se upali kom normalno ali

onda prijavi samo 2gb rama a blck je 215 recimo

jeli ima sta veze da probam kemijat sa ostalim latencijama osim 9-9-9-21-?-60-?-?-?-?

sta bi tu moga stavit di su ??

16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

znas da kad su u pitanju voltaze da sam je uvijek u crvenom IOH 1.42VCoolza 223+blck

a vvt mi je na 1.8V kad ganjam 4400nb

ali meni nije da nece da se pali nego se upali kom normalno ali

onda prijavi samo 2gb rama a blck je 215 recimo

jeli ima sta veze da probam kemijat sa ostalim latencijama osim 9-9-9-21-?-60-?-?-?-?

sta bi tu moga stavit di su ??

Možeš kemijat, dapaće samo treba nač stabilnu varijantu,jer koliko sam primjetio ove sporedne latencije su puno osijetljivije.

Ovo što ti prijavljuje samo 2Gb RAM-a kad je UnCore na 4400Mhz bi moglo biti do utora za RAM, meni je VTT u ovom benchu bio 1,50v i RAM na 1,84v.

I uspio sam ugurat onaj vent što se dobi uz keksiće tak da nema brige da se skure.

Eh da Jurky skoro sam zaboravio napomenut da je G.Skill kralj bandwitha.BUHAHAHA.......Cool

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 21:44 (microman).
15 godina
neaktivan
pogledaj moj post gore
napravio sam edit
Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
pogledaj moj post gore
napravio sam edit

Joj samo da znaš uz koju muku sam to uspio odvrtit, doduše u planu sam imao samo pokušat skinut tebe, i u jednom trenutku sam uspio dobit bandwith od 19,41 GT/sec,  i sve ljepo popali CPU-Z i uzeo screenshoot(barem sam mislio da sam slikao), al kad sam resetiral komp na desktopu nigdi screenshoota. Eh da si vidio te emocije i razočaranje skoro sam razbio monitorViče. I ništ išo ja ponovit to samo sa malo manjom voltažicom na VTT-u i dobio taj Bandwith i tako neplanirano skinuo i Cele-a, al pola zasluge je njegovo jer je ipak on taj koji mi je omogučio ove scorove.Smijeh

I'll be back
17 godina
MaxxMem

Ja ne kužim kako ekipa sa hwbota dobije 23 gb/s u triple channel sa memorijom na 2200 i preko 2000 markova, to mora biti isto neki trenutak kada pisanje podivlja jer imaju ogromno pisanje, skoro isto kao i kopiranje i čitanje... Meni je pisanje uvijek brdo lošije od kopiranja i čitanja

BTW. Meni je na Asrockici bios stalno mijenjao količinu memorije, držao sam hladnjak od memorije na njima i čim se malo pomaknu bi izgubio triple channel, imao bi čak i single channel :D Jako su to loše napravili, keksi su se mogli dosta klimat

EDIT: A jao, pa tek sam sad skužio da ekipa vrti dual channel sa 920tkama... Jurky, vrijeme je za 2200 u dual channelu za X58 uzvraća udarac :D

930tke nisu još popularne, ovaj je na prvom mjestu s 930, moj target, slaba frekva memorije, slab nb i slabe latencije ali proc skoro na 4.7 i dobio je 21.4 gb/s

http://hwbot.org/community/submission/991068_rawz_maxxmem_ddr3_1958.7_marks

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 23:38 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice