CPU-Z Benchmark
- poruka: 1.248
- |
- čitano: 240.901
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opa, 1.4+ volti, period mazenja i pazenja nije dugo trajao ;-)
Rat haswell protiv broadwella se nastavlja ;)
ansha - i7 5820K - 4.8ghz - single 2180 - multi 13865
Udario si na sve frontove ko NOB '45.
Udario si na sve frontove ko NOB '45.
Ma malo da ozivim benchmark sekciju :)
ma zar je bitno, cache multy, napon, memorija tko ce ga znati sad sam ga upalio... sta je tebi s single scorom?lp
Pa ok je single a i multi za normalan oc na 4.9ghz. Vjerovatno je cache na 3900, a tvoj je na 800. Jel i memorija downklokana?
memoriju nisam dirao!
ma zar je bitno, cache multy, napon, memorija tko ce ga znati sad sam ga upalio... sta je tebi s single scorom?lp
Single za 4.9GHz je ekstra,ja samo dizem multy i napon!Imaš 1000 bodova manje,to je ogromna razlika,i prije si imao tako loše multye!!
Single za 4.9GHz je ekstra,ja samo dizem multy i napon!Imaš 1000 bodova manje,to je ogromna razlika,i prije si imao tako loše multye!!
a gle najvjerojatnije losija ploca, 5g stari windowsi pregazeni tonom hw/drivera itd(win7)!
evo s tvojom verzijom cpu-z-a na 4.9ghz:
multy je uvjek nesto manji da ga yebes!lpVjerovatno je Win7 vs Win10 u pitanju,još si na 7ici!?Ja si ovo lito kupio Win10 key i postao legite!
HPET timer je problem na Windows 7. Probajte ga ukljucit na Win10 pa cete imat isti score kao na Win7. Bas sam testirao to neki dan, Win10 sa iskljucenim HPETom je davao preko 9300-9500 a sa ukljucenim 8 i nesto sitno, instalirao win7 i isto je bilo 8 i nesto.
O kojem taktu pričamo? Jer ja nisam dirao event timer (mislim da je isključen po defaultu na win10) i dobijem 9700+ mutli. Mogao bih testirat pa da vidimo ima li razlike.
O kojem taktu pričamo? Jer ja nisam dirao event timer (mislim da je isključen po defaultu na win10) i dobijem 9700+ mutli. Mogao bih testirat pa da vidimo ima li razlike.
cini mi se da sam testirao na 4.7-4.8 i dobio oko 9500-9600 na multiju. ja sam bas jedan dan istrazivao o tome i izgleda da je to razlog manjeg score ali samo u cpuz dok na primjer u cinebenchu nema razlike izmedu win7-8-8.1-10 sa ili bez hpet timera. mozda ima jos programa koji sporije rade zbog tog timera ali meni je poznat samo cpuz (opcenito od programa ne samo benchmarka).
je cpu-z ima neki bug i kad klokas prek bclk, doticni se sjebe, netko se i sjeca da sam stavljo rezultat od 3000bodova za single..pa niste vjerovali onda sam morao snimati video(ima tu u temi)
Ako netko ima pentium g4560 lijepo bih zamolio da objavi rezultate, hvala! :)
Evo moj mali za 466 kn.
Pa njega dere i prastari xeon x5470 koji sam proda
Pa onda bolje da si ga zadržao
Evo moj mali za 466 kn.
Pa njega dere i prastari xeon x5470 koji sam proda
Nista cudno, dere i 2670 xeon koji je kostao50-60$ 7700K bez problema...
onda nemoj pokazivati svoj hw, pogotovo ne u benchmark temama jer ovdje je vladavina najjacih zeljnih takmicenja, pokazivanja, pljuvanja i pišanja po slabijimasamo najjaci smiju spominjati kurcevedakle ako boli pravac doktoru a ne u bench temu!lp