CPU-Z Benchmark 2. dio

poruka: 227
|
čitano: 70.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 mjeseci
Re: CPU-Z Benchmark 2. dio
MGloc kaže...

i5 12400F /5000mhz bclk OC / strix b660g / g.skill 6000mhz ddr5 single: 798.5 multi:6176.8

Nije loše samo si mu mogao još meda dat.

Kec na desetku kaže...

Pih kakav zmaj a 95e u ducanu, pomeo pod sa R5 7000 serijom ryzena i za ove pare to je apsolutni vrh kupnje danas uloženo dobiveno, zasluženo može naslijediti epitete nekadasnjeg G4560 pentiuma gold zvanog "nasapunani"

Pomeo pod sutra, ali malo sutra. Malo si pobrkao lončiće pa sam te ispravio gore. U igrama ga bilo koji od R5 7600x/7600/7500F pomete uzduž i poprijeko, a samo u rijetkim "bench" programima se R5 nađe malo ispod (iznad) ili blizu što je nebitno 95% populacije i foruma i općenito.

Ryzen 5 7600X/Manual OC 5.5 Ghz/AsRock B650M Pg Riptide/Corsair Vengeance RGB 5600 Mhz/OC 6000 Mhz Cl 28-36-36-28 1.45V

Single: 780 PTS

Multi: 6327 PTS

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2024 2:26 (Matan223).
5 mjeseci
protjeran
CPU-Z Benchmark 2. dio

Pa pomeo je pod da, pogledaj si ST rezultat koji je uostalom i utjecajniji na gaming nego MT stavka i to sve je napravio sa tim 12400F na casual 5GHz a ti se prelomio od siljenja tog 7500F na 5.5Ghz i jos ti nije bilo dovoljno da ST skines. On da stavi ja 5.2GHz svog sta je optimalno za Alder Lake izuo bi te iz čarapa a kamoli neki r5 na optimalnom overkloku koji nije upotrebljiv samo za jedan brzinski krug u benchmarku.

Za igrice je taj r5 brži ako je i5 na stock da, međutim pod OC u gamingu ga i5 stigne i to su onda pandani.

3 0 hvala 0
16 mjeseci
Kec na desetku kaže...

Pa pomeo je pod da, pogledaj si ST rezultat koji je uostalom i utjecajniji na gaming nego MT stavka i to sve je napravio sa tim 12400F na casual 5GHz a ti se prelomio od siljenja tog 7500F na 5.5Ghz i jos ti nije bilo dovoljno da ST skines. On da stavi ja 5.2GHz svog sta je optimalno za Alder Lake izuo bi te iz čarapa a kamoli neki r5 na optimalnom overkloku koji nije upotrebljiv samo za jedan brzinski krug u benchmarku.

Za igrice je taj r5 brži ako je i5 na stock da, međutim pod OC u gamingu ga i5 stigne i to su onda pandani.

Pomeo pod, a vodi za manje od 20 bodova u ST-u i gubi za 150 bodova u MT-u? Ma da, to je "metenje poda", ali u tvojim snovima. I to u pogramu gdje rezultati mogu dosta varirati, kako da ne. O ostalim boljim bench programima da ne pričamo. Uostalom ovo drugo isto što si napisao si napisao svašta bez razmišljanja. Za 12400f ne treba overclockerska ploča? I za isti na 5.0 Ghz se ne treba silit ha? Zašto onda ne ide na više od 5.0 Ghz? 

Bitno da sam ja silio R5 7600X na 5.5 Ghz sa 3 clicka u BIOSU za manual OC, stvarno sam se oslilio, evo preznojio sam se.

Osim svega toga kontradiktoran si sam sebi sa ovim što sam ti podebljao, bolji je R5 pa nije bolji, pa mete pod, pa su izjednačeni, ajde se odluči što je, ili izvadi kristalnu kuglu pa nam reci kako će to u budučnosti izgledati. Nigdje kraja tim tvojim kalkulacijama koje veze s vezom nemaju, toliko.

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 3:18 (Matan223).
5 mjeseci
protjeran
Matan223 kaže...

Pomeo pod, a vodi za manje od 20 bodova u ST-u i gubi za 150 bodova u MT-u? Ma da, to je "metenje poda", ali u tvojim snovima. I to u pogramu gdje rezultati mogu dosta varirati, kako da ne. O ostalim boljim bench programima da ne pričamo. Uostalom ovo drugo isto što si napisao si napisao svašta bez razmišljanja. Za 12400f ne treba overclockerska ploča? I za isti na 5.0 Ghz se ne treba silit ha? Zašto onda ne ide na više od 5.0 Ghz? 

Bitno da sam ja silio R5 7600X na 5.5 Ghz sa 3 clicka u BIOSU za manual OC, stvarno sam se oslilio, evo preznojio sam se.

Osim svega toga kontradiktoran si sam sebi sa ovim što sam ti podebljao, bolji je R5 pa nije bolji, pa mete pod, pa su izjednačeni, ajde se odluči što je, ili izvadi kristalnu kuglu pa nam reci kako će to u budučnosti izgledati. Nigdje kraja tim tvojim kalkulacijama koje veze s vezom nemaju, toliko.

Pa cinjenica je da si nabio taj r5 na 5.5Ghz sta je apsolutno svima jasno da je siljenje i da je to jedva stabilno na tih par sekundi da u benchu izdrži, nema ni jedan online test da je stabilan preko 5.3GHz u dnevnom radu i sa tih 5.3GHz si sretan ako te zapao dobar primjerak. Dok je Alder Lake naširoko poznato po testovima i recenzijama da ide na 5.2GHz bez problema ako nemas šrot primjerak. A to sta je on svog stavio na 5GHz jer mu je to neki optimum da ima najbolji omjer potrošnje/grijanja/performansi za 24/7 je njegova stvar a ti se popeo na trepavice da ga stignes i to sa 500MHz vise 

I da pošto si toliko neupucen za overklok na 5GHz mu je dovoljno 1.25v a ploča za OC mu je 120e, a tebi za tvog na 5.5GHz treba barem 1.4v, i to sta si ga stavio na 3 klika objasnjava neznam sta, pa mozes ga i na 6GHz staviti u 3 klika poanta je da nije stabilno za nista upotrebljivo.

I nigdje ja nisam rekao je R5 bolji neznam sa čime se ti boriš i sta haluciniraš, rekao sam da su to pod OC pandan procesori i to je to, uz to da je 12400F debelo jeftiniji.

Slobodno nam daj potvrdu stabilnosti na 5.5GHz u stress testu sa monitoringom da to sve vidimo kad se busaš u prsa tebi je stabilno ako smiješ i ne skrivaš nešto naravno 

13 godina
CPU-Z Benchmark 2. dio

Ako igras 4K 60-75hz svejedno je manje vise imao Ryzen ili intel, ali ako igras high refresh rate kao valorant,Rainbow six tu ti treba intel.Ja sam na Ryzen 3600 na svaki desni klik misa (ADS) imao opaki frame drop sto je protivniku vec davalo prednost da me prije nacilja.

U svakom slucaju dobro si ga nasvirao na 5.5ghz :)

Radio sam vec uspordbe i sve mi je manje vise jasno.

12400f 5000mhz 12400f 5000mhz
5600 PBO 4500mhz 5600 PBO 4500mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 mjeseci
Kec na desetku kaže...

Pa cinjenica je da si nabio taj r5 na 5.5Ghz sta je apsolutno svima jasno da je siljenje i da je to jedva stabilno na tih par sekundi da u benchu izdrži, nema ni jedan online test da je stabilan preko 5.3GHz u dnevnom radu i sa tih 5.3GHz si sretan ako te zapao dobar primjerak. Dok je Alder Lake naširoko poznato po testovima i recenzijama da ide na 5.2GHz bez problema ako nemas šrot primjerak. A to sta je on svog stavio na 5GHz jer mu je to neki optimum da ima najbolji omjer potrošnje/grijanja/performansi za 24/7 je njegova stvar a ti se popeo na trepavice da ga stignes i to sa 500MHz vise 

I da pošto si toliko neupucen za overklok na 5GHz mu je dovoljno 1.25v a ploča za OC mu je 120e, a tebi za tvog na 5.5GHz treba barem 1.4v, i to sta si ga stavio na 3 klika objasnjava neznam sta, pa mozes ga i na 6GHz staviti u 3 klika poanta je da nije stabilno za nista upotrebljivo.

I nigdje ja nisam rekao je R5 bolji neznam sa čime se ti boriš i sta haluciniraš, rekao sam da su to pod OC pandan procesori i to je to, uz to da je 12400F debelo jeftiniji.

Slobodno nam daj potvrdu stabilnosti na 5.5GHz u stress testu sa monitoringom da to sve vidimo kad se busaš u prsa tebi je stabilno ako smiješ i ne skrivaš nešto naravno 

Odogovit ću ti redom na sve, ali po zadnji put, jer daljnja rasprava s tobom, koji konkretno nemaš ništa za pokazati osim pretpostavki (i gatanja u šalicu od kave), nema smisla.

Dakle osnovna činjenica koju ti ovdje želiš prikazati, a to je da 12400f pomete pod sa 7500/7600/7600x x NE STOJI I NIJE ISTINA, TOČKA. Sad možemo dalje.

Da sam ja nabio R5 na 5.5 Ghz samo za ovaj bezvezni cpu-z bench je istina, stabilno na dugoročno sigurno nije. Za sve ispod toga nećemo se baviti lupetanjem i pretpostavkama od strane tebe nego imamo (i imam) konkretne cpu testove, duže bench testove i igre u kojima stabilno radi na 5.4 Ghz i 1.35V bez problema.

Opet o ovim daleko poznatim pretpostavkama i sl. nema smisla, ne vrijedi niti ima težinu, točka.
Ja nemam zašto kolegu stizati ili prestizati, kako sam i napisao "bezvezni cpu-z" bench test, u kojem rezultati variraju kao i tvoje pretpostavke, nije mjerodavno niti 1%. U igrama tog 12400F nema nigdje, a u usporedbi sa 12600k/12700k bi mogli raspravljati.

Opet sam ja neupućen a ti pretpostavljaš bez konkretnih dokaza, bez da išta vrtiš, samo spamaš, opet, nema smisla. Ajde ove neke pretpostavke i nagađanja mogu probavit, ali to što i dalje govoriš napamet, a imaš sliku iz cpu-z mi ne ide u glavu. Pa da ti i napišem ako ne vidiš sliku, 5.5 Ghz i 1.36V je napon. Jasnije?

6 Ghz ne može, ne znam zašto pišeš gluposti, ali doslovno. Bit je da sam se referirao na ono tvoje od prije "casual na 5Ghz" i sl. pa sam eto "casual" i ja odradio 5.5 Ghz. Činjenicu o tome da ne možeš 12400F "ocat" na svakoj ploči klasika, preskačeš, tj. ne vidiš.

Nisi napisao da je R5 bolji, ali svašta si nadrobio pa više ni sam ne znaš što i kako.

5.5 Ghz stabilno reda radi ne vrtim, tj. možda bi vrtio na nekom bijesnom naponu i sa custom vodenim, ali nemam to niti mi treba.

MGloc kaže...

Ako igras 4K 60-75hz svejedno je manje vise imao Ryzen ili intel, ali ako igras high refresh rate kao valorant,Rainbow six tu ti treba intel.Ja sam na Ryzen 3600 na svaki desni klik misa (ADS) imao opaki frame drop sto je protivniku vec davalo prednost da me prije nacilja.

U svakom slucaju dobro si ga nasvirao na 5.5ghz :)

Radio sam vec uspordbe i sve mi je manje vise jasno.

Ne igram na 60/75 Hz nego isključivo visoki refresh rate u FPS pucačinama, a to je 120/144+ Hz. I nemam problema da mi treba Intel, sa ovim R5 to radim bez problema bolje nego neki s Intelom.

5.5 Ghz sam nasvirao samo za tih 20sec cpu-z bench test, a inače nema smisla da ga nabijam na toliko (zbog upitne stabilnosti, još veće potrošnje, prevelikog napona itd itd) jer su i sobne temperature iznad 25 a vanjske preko 30.

Za 3600 je vjerovatno bio neki problem ako si imao "micro" laggove jer toga ne bi trebalo biti.

Usporedbe su ok što si radio, ali konkretno ovdje se radi o procesoru koji je jači i od 5600, a sa manual OC i dobro tweakanom ddr5 se još dobije više na FPS-u. U videu vidimo da je "manual OC" 12400F na visokih 170W, a 5600 lagano chill na 50W, ne ide nikako.

Manual OC 5600 na 4.8 GHz+ pa da vidimo onda gdje je koji, ako su u ovom tvom primjeru jednaki u Tom Raideru znači da bi 5600 ipak otišao više.

Deathmatch u PUBG-u mi nije isto toliko mjerodavno jer nema puno situacija koje se mogu desiti kao u "custom" fajtovima. Nije bilo dimnih bombi, samo jedna mapa je u pitanju i ima samo 16 igrača. Pošten bi test bio odigrat 3,4 ranked fajta i različite mape pa da se tu malo vidi kretanje maksimalnog, prosječnog, 1% Low i minimalnog fps-a.

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 13:10 (Matan223).
3 godine
suspendiran
CPU-Z Benchmark 2. dio

Matan223 moš pisat bibliju i borbene kaj hoces no prastari 12gen te nadjacao u single coreu za 500mhz manje i amen, tome i sluzi da se vidi koji je jaci ne?!
Tebi  svaka ćas na scoru odlican za taj cpu nemas se kaj opravdavati no život ide dalje!

Moj PC  
4 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
Matan223 kaže...

Odogovit ću ti redom na sve, ali po zadnji put, jer daljnja rasprava s tobom, koji konkretno nemaš ništa za pokazati osim pretpostavki (i gatanja u šalicu od kave), nema smisla.

Dakle osnovna činjenica koju ti ovdje želiš prikazati, a to je da 12400f pomete pod sa 7500/7600/7600x x NE STOJI I NIJE ISTINA, TOČKA. Sad možemo dalje.

Da sam ja nabio R5 na 5.5 Ghz samo za ovaj bezvezni cpu-z bench je istina, stabilno na dugoročno sigurno nije. Za sve ispod toga nećemo se baviti lupetanjem i pretpostavkama od strane tebe nego imamo (i imam) konkretne cpu testove, duže bench testove i igre u kojima stabilno radi na 5.4 Ghz i 1.35V bez problema.

Opet o ovim daleko poznatim pretpostavkama i sl. nema smisla, ne vrijedi niti ima težinu, točka.
Ja nemam zašto kolegu stizati ili prestizati, kako sam i napisao "bezvezni cpu-z" bench test, u kojem rezultati variraju kao i tvoje pretpostavke, nije mjerodavno niti 1%. U igrama tog 12400F nema nigdje, a u usporedbi sa 12600k/12700k bi mogli raspravljati.

Opet sam ja neupućen a ti pretpostavljaš bez konkretnih dokaza, bez da išta vrtiš, samo spamaš, opet, nema smisla. Ajde ove neke pretpostavke i nagađanja mogu probavit, ali to što i dalje govoriš napamet, a imaš sliku iz cpu-z mi ne ide u glavu. Pa da ti i napišem ako ne vidiš sliku, 5.5 Ghz i 1.36V je napon. Jasnije?

6 Ghz ne može, ne znam zašto pišeš gluposti, ali doslovno. Bit je da sam se referirao na ono tvoje od prije "casual na 5Ghz" i sl. pa sam eto "casual" i ja odradio 5.5 Ghz. Činjenicu o tome da ne možeš 12400F "ocat" na svakoj ploči klasika, preskačeš, tj. ne vidiš.

Nisi napisao da je R5 bolji, ali svašta si nadrobio pa više ni sam ne znaš što i kako.

5.5 Ghz stabilno reda radi ne vrtim, tj. možda bi vrtio na nekom bijesnom naponu i sa custom vodenim, ali nemam to niti mi treba.

Čovječe skačeš sam sebi u želudac sa glupostima da je to smiješno više...

Kažeš moje pretpostavke a onda sam potvrdis sve šta sam pričao i da CPU nije stabilan za rad na 5.5GHz a za napon kažeš piše u CPU-z 1.36v i tu pokazujes kolko pojma nemas ni o tematici jer napon koji piše u CPU-z nije taj koji se manifestira u LOAD-u jer tamo ovisno od LLC-a i naponske regulacije same ploče uvijek odskače od te bazne vrijednosti u IDLE. Onda jos spominješ da ga imas na 5.4GHz i 1.35v sta je turbo veliki napon za zen 4 i uz to abnormalno grijanje na malom procesu a po svim testovima vidimo koliko se griju i na manjim naponima i da udaraju blizu 100c a na 96c im je TjMAX od AMD, tako d ai tu prodajes muda pod bubrege 

A kad smo kod konkretnih dokaza pa tvoj problem šta si totalno neupucen i neznas kako je i sta je nego bubas gluposti napamet da i5 nema sa ta r5 pa cu te rado prosvijetliti da prestaneš spamati 

1. gaming usporedba gdje su i5 na 5GHz i 7500F na 5.3GHz uz max tuning rama, kod rusa u drugom klipu čak vidis i cijeli monitoring u LOAD-u pa nadalje i programima i renderima, i u igrama i kako se sta ponaša i da ZEN 4 i da su neck to neck a nikako da kako ti kažes i5 nema sta tražiti.

12400F vs 7500F 

i5-14400F vs R5 7500F vs R5 7600X vs i5-13400F vs i5-12400 (pred kraj videa su OC rezultati na početku su na stock)

A ovdje ti je kod Der8auera 12400F na 5.25GHz, dok na internetu ne vidim ni jedan relevantan test da netko na fixed 5.4Ghz ista radi sve završava od tog manualnog OC-a na 5.3Ghz kao plafon 

Inače prošle su mi i AM5 i LGA 1700 platforme kroz ruke tako da točno znam sta kako radi i zato mi ti ni netrebas reci svoje postavke i napone da zakljucim i pretpostavim točno kako stoje 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 14:17 (Kec na desetku).
3 godine
CPU-Z Benchmark 2. dio

R9 7900x @2,8000V, CO-35

Slika, najbolji single thread iz 3 bencha.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 14:45 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 mjeseci
Boris grozni kaže...

Matan223 moš pisat bibliju i borbene kaj hoces no prastari 12gen te nadjacao u single coreu za 500mhz manje i amen, tome i sluzi da se vidi koji je jaci ne?!
Tebi  svaka ćas na scoru odlican za taj cpu nemas se kaj opravdavati no život ide dalje!

Nadjačao me u ovom testu jer je to test kakav je, nema tu filozofije. Naći ćemo se i na nekim drugim benchmark temama pa ću opet možda ja njega nadjačat i ok, idemo dalje, sve je uredu, ali nećemo se bavit kristalnom kuglom i i izvlačenjem iz g. kao neki tu.

I bzvz se raspravljam s likom koji je ne znam koji po redu multi acc od nekog desetog računa i još k tome niti ima nešto od hardvera, ne stavlja rezultate, niti je testirao ako je imao nešto kako treba (a očito je da nije), nema navedeni cpu nego pretpostavlja i piše bajke meni koji imam taj cpu, smiješno da smiješnije ne može biti.

A tek kada krene stavljat ove sve video uratke sa YT u smislu "sad ću ja njemu dokazat", znaš koliko je ogorčen.

Evo jedna slika kao dokaz na brzinu kada se već radi o cpu-z bench testu. Pustio sam "stress cpu-z" 10 min i temp na 5.4Ghz i 1.34V nije prešla 85. Znači bulazni i o temperaturama i o svemu zbrda s dola kao "gospoda" koja se nađu ispred lokalne trgovine s dvolitrenjačom u ruci i krene nagađanje tko je kakav u selu.

EDIT: Bug je upropastio sliku pa sam cropao još dodatno i stavio iz 2 dijela da se bolje vidi. Uploadat ću još dodatno online na neki servis da se vidi cijela slika.

Link na cijelu sliku: https://imgur.com/R5L39gA

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 17:24 (Matan223).
3 godine
suspendiran
Matan223 kaže...
Boris grozni kaže...

Nadjačao me u ovom testu jer je to test kakav je, nema tu filozofije. Naći ćemo se i na nekim drugim benchmark temama pa ću opet možda ja njega nadjačat i ok, idemo dalje, sve je uredu, ali nećemo se bavit kristalnom kuglom i i izvlačenjem iz g. kao neki tu.

I bzvz se raspravljam s likom koji je ne znam koji po redu multi acc od nekog desetog računa i još k tome niti ima nešto od hardvera, ne stavlja rezultate, niti je testirao ako je imao nešto kako treba (a očito je da nije), nema navedeni cpu nego pretpostavlja i piše bajke meni koji imam taj cpu, smiješno da smiješnije ne može biti.

Evo jedna slika kao dokaz na brzinu kada se već radi o cpu-z bench testu. Pustio sam "stress cpu-z" 10 min i temp na 5.4Ghz i 1.34V nije prešla 85. Znači bulazni i o temperaturama i o svemu zbrda s dola kao "gospoda" koja se nađu ispred lokalne trgovine s dvolitrenjačom u ruci i krene nagađanje tko je kakav u selu.

EDIT: Bug je upropastio sliku pa sam cropao još dodatno i stavio iz 2 dijela sliku da se bolje vidi. Uploadat cu online na neki servis da se bolje vidi samo.

Ma pusti na stranu sve ovdje je tema rezultat! s cim to hladis? 1.34v i 100w je "nista" za ohladiti!

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 17:32 (Boris grozni).
5 mjeseci
protjeran
Matan223 kaže...

EDIT: Bug je upropastio sliku pa sam cropao još dodatno i stavio iz 2 dijela sliku da se bolje vidi. Uploadat cu online na neki servis da se bolje vidi samo.

Prethodne gluposti i teorije su ti razbijene iznad sada da zvaršim još ovo i da se odjavim iz ovog cirkusa!

Dokazao si nam da se CPU u 10min nije pretjerano zagrijao u CPU-z testu uvau svaka čast, neznam tko tamo inace testira stabilnost procesora i kome je ta aplikacija za to relevantna. Ja sam pricao o pravoj strabilnosti koja je u stress testu kao recimo AIDA 64 FPU nakon sat vremena potvrđena i također temperature koje se dostignu tokom takvog testa ne ovih kamilica.

Također to ti dokazuju testiranja iz recenzija od iznad gdje se fino vidi zagrijavanje 

Inace od tvoje tvrdnje kako r5 7600x/7600/7500F pometu uzduž i poprijeko i5 pod OC u gamingu vidimo kako je na kraju situacija i da od toga mewtenja nema ništa, a to je ono sta na kraju dana i zanima ljude za sta je i5 debelo isplativiji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 17:29 (Kec na desetku).
16 mjeseci
Boris grozni kaže...

Ma pusti na stranu sve ovdje je tema rezultat! s cim to hladis? 1.34v i 100w je nista za ohladiti!

Tako je, rezultat je bit, nagađanja nisu potrebna. Trenutno to hladi AIO Arctic Frezzer 2 360mm.

Kec na desetku kaže...

Ništa niti si dokazao niti pokazao, ne znam zašto i dalje spamaš po temi, imaš neki cpu za pokazat rezultat? Nemaš? Onda je sve jasno.

Stavio sam to što sam stavio, sukladno temi radi se o cpu-z, kako je tebi relevantan taj rezultat koji ovdje predstavljaš tako je onda relevantan i "cpu-z stress test".

Opet ti sa testiranjima iz recenzija, naporan si. Jesi ti testirao? Jesi? Daj nam slike i rezultate. Nisi? Odjavi se.

Ništa nema od moje tvrdnje od metenja u igrama da, ima da je r5 bolji, a od tvoje tvrdnje da i5 mete R5 nigdje ni blizu na vidiku, bravo za tebe.

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 18:50 (Matan223).
13 godina
CPU-Z Benchmark 2. dio

12400f 5120mhz Single: 820 multi: 6339

Edit:Sada zamisli da ga dignem jos za 100-200mhz.

Wiz3m4n  evo nesto za tebe :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 22:34 (MGloc).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 mjeseci
MGloc kaže...

12400f 5120mhz Single: 820 multi: 6339

Edit:Sada zamisli da ga dignem jos za 100-200mhz.

Wiz3m4n  evo nesto za tebe :)

Fino fino, samo što bez Aide64 i FPU stress testa od 1H se to ništa ne računa.

Digni ga na 5.3 Ghz i 1.3+V, upali Aidu64 FPU test i nek ide život.

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 23:31 (Matan223).
13 godina
CPU-Z Benchmark 2. dio

Ostali od ryzena samo dugmici.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 mjeseci
MGloc kaže...

To je to, sve ili ništa, bravo.

E sad čekamo Aidu64 Fpu Stress Test. I nećemo cjepidlačit, ne treba 1h, 15 min će biti dosta uz HwInfo temperature i prikaz V-corea.

P.S. Pripazi da od tog Intela nebi ostalo samo iskrivljeno I.

HrDsHL
13 godina

Evo Aida 64stres test 10min na 5000mhz 1.25v 87w tdp i laganih 60C a ne silovanje na 5.5ghz 1.35v, preko 100w tdp i skoro 90c i jos dobijes isti rezultat kao ja.

edit: ajd ovo odvrti ako ti se da na 5500mhz na ryzenu. https://opendata.blender.org/ , da malo zbencamo vidis da su svi za k..

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2024 0:08 (MGloc).
3 godine
suspendiran
MGloc kaže...

Isao bi taj 12400 i na 5500 s 1.5v bez problema

13 godina

Pa da ali da bi odvrtio 3min bencha nema potrebe.

3 godine
suspendiran
MGloc kaže...

Pa da ali da bi odvrtio 3min bencha nema potrebe.

Naravno da ima, daj odvrti ako ide nek ostane zapisano zakaj ne, tamo za 5-10g kad se sjetis bit ce ti drago jer ces vjerovatno s tim prestati!

5 mjeseci
protjeran
MGloc kaže...

A sta se tu ima rec osim da kristalna kugla opet radi neumoljivo 

Nije se znao pokrit po ušima dok je bilo vrijeme kada si mu na laganih 5Ghz za dnevnu upotrebu pokazao tko je gazda pa je eto sada dobio malo po svojoj recepturi kada se stisne pedala i ostao u oblaku dima. Sada se butthurta pa traži stress testove a i sma je priznao unaprijed sta se od pocetka znalo d anjegovo ni nije stabilno za dnevnu upotrebu, klasika 

16 mjeseci
MGloc kaže...

Dakle ovo je kao i mojih 5.5 Ghz irelevantno i nije moguće ostvariti, i to možeš izvrtit samo za taj "bezvezni cpu-z test" i to je to.

MGloc kaže...

Evo Aida 64stres test 10min na 5000mhz 1.25v 87w tdp i laganih 60C a ne silovanje na 5.5ghz 1.35v, preko 100w tdp i skoro 90c i jos dobijes isti rezultat kao ja.

edit: ajd ovo odvrti ako ti se da na 5500mhz na ryzenu. https://opendata.blender.org/ , da malo zbencamo vidis da su svi za k..

To je totalno druga stvar i nije ni blizu isto kao 1.35V i 5.3Ghz jer bi stvarno na 1.35V od tog Intela ostalo samo I.

Druga stvar, tvoj i5 od 65W tdp-a je ipak lakše hladiti i držati pod kontrolom nego moj R5 od 105W tdp. No poanta je da kod mene R5 sa sličnim naponom ~1.23V ide na cca 5.2 Ghz uz temperature u Aidi FPU testu oko 90 stupnjeva budući da onda moram hladiti cca 125+W. Dakle sve zavisi od primjerka do primjerka i napona, što bi značilo da ti na 5.3 Ghz ispod 1.34V ne možeš, a sa tim naponom to ne možeš ohladiti kao ni ja više od 5.4 Ghz i 1.34V. 

Ja ne silujem 5.5 Ghz jer nema potrebe niti svrhe, mislim da do ovog cpu-z bench testa nisam niti isprobao 5.5 Ghz. 

A blender mi se nit skida nit vrti, nemam gdje ostavit rezultate, imamo tu na Bug-u ostale bench programe pa možemo nešto od toga, nije problem.

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2024 2:01 (Matan223).
15 godina
Matan223 kaže...

A blender mi se nit skida nit vrti, nemam gdje ostavit rezultate, imamo tu na Bug-u ostale bench programe pa možemo nešto od toga, nije problem.

Ima se gdje ostavit rezultate:

https://forum.bug.hr/forum/topic/benchmark/blender-benchmark/262031.aspx?page=0&jumpto=6776970&sort=asc&view=flat

Tigar Krezumica
2 godine
neaktivan
Matan223 kaže...

Ništa niti si dokazao niti pokazao, ne znam zašto i dalje spamaš po temi, imaš neki cpu za pokazat rezultat? Nemaš? Onda je sve jasno.

Stavio sam to što sam stavio, sukladno temi radi se o cpu-z, kako je tebi relevantan taj rezultat koji ovdje predstavljaš tako je onda relevantan i "cpu-z stress test".

Opet ti sa testiranjima iz recenzija, naporan si. Jesi ti testirao? Jesi? Daj nam slike i rezultate. Nisi? Odjavi se.

Ništa nema od moje tvrdnje od metenja u igrama da, ima da je r5 bolji, a od tvoje tvrdnje da i5 mete R5 nigdje ni blizu na vidiku, bravo za tebe.

I ovdje se zakuhalo, nije teško pogoditi tko je krivac . Postavlja se sasvim legitimno pitanje: kako to da najveći hardverski guru, doktor, stručnjak, prognozer, savjetnik za konfiguracije itd., još nijednom nije podijelio informaciju o svojoj konfiguraciji, bilo u tekstualnom formatu, bilo u obliku slike? Dosta neobično za hardverskog entuzijasta. Skoro bih pomislio da nešto skriva, možda se srami svoje konfiguracije? Pa kakav je to onda hardverski stručnjak?  Ili pak ne smije podijeliti jer bi ga povezali s prethodnim accountima? Hmm, ajde da i ja bacim jednu prognozu: čim se riješi trenutne konfiguracije i tragova kojima bi ga se moglo povezati, pretpostavljam do kraja godine kada izađe Arrow Lake, ili pak u prvoj polovici iduće godine kada izlazi 9000X3D, tada će objavljivati slike svoje konfiguracije uzduž i poprijeko (s trenutnim ili novim accountom). Arhivirajte ovaj komentar. 

5 mjeseci
protjeran
CPU-Z Benchmark 2. dio

Najveci hardverski guru je vec objasnio svoje stajalište i sta sada ima i radi, bolje prati pa neces morati offtopičarit i spamat redovno!

I da naravno kada složim imat ces priliku diviti se konfi i rezultatima sa svog mobitela ili laptopa za školu, nebudi nestrpljiv 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2024 16:18 (Kec na desetku).

0 0 hvala 0
15 godina
Trilogija kaže...

I ovdje se zakuhalo, nije teško pogoditi tko je krivac . Postavlja se sasvim legitimno pitanje: kako to da najveći hardverski guru, doktor, stručnjak, prognozer, savjetnik za konfiguracije itd., još nijednom nije podijelio informaciju o svojoj konfiguraciji, bilo u tekstualnom formatu, bilo u obliku slike? 

Mda, rugala se sova sjenici da velike oOči imade. Nismo ni od tebe vidjeli ni čuli info o tvojoj konfi, ni na HW temama a bome ni na bench sekciji. Tako da...

Tigar Krezumica
14 godina
Samo potvrda za 8600k koji je nedostižan jel tako 😂😂😂😂
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
11 godina
CPU-Z Benchmark 2. dio

razor1988 -  i5 12600KF @3.70 GHz - Single : 789.9

razor1988 -  i5 12600KF @3.70 GHz - Multi : 7030.5

Da li je ovo dobar rezultat ili to može bolje ali bez OC-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Mozes se igrat s njim u Intel XTU da ga optimiziras ako nisi, posto imas Z plocu mozes ga i klokat.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice