Šta je umrla ova tema? Stjepanj si vidio uopće moj zadnji rezultat?
Evo video koji objašnjava novo bodovanje cpuz i kako amd procesori više neće imati prednost:
staviti na 3:20
Šta je umrla ova tema? Stjepanj si vidio uopće moj zadnji rezultat?
Evo video koji objašnjava novo bodovanje cpuz i kako amd procesori više neće imati prednost:
staviti na 3:20
Ma sve ok, samo vidim da nitko ne stavlja nove rezultate i ne komentira promjene.
Također inače staviš hvala kao potvrdu da je skor ok napisan, pa nisam siguran jel sam dobro napisao zadnji rezultat.
nemre se usporedivat kad cpuz je opet drukciji u bodovanju
svi bi trebali nanovo opet lol
I ako bih mogao zamoliti nekoga tko ima stock 7700k ako može odvrtiti bench ali na novoj verziji cpu-z (1.79), da vidim kako se sad odnosi bodovanje za intel i amd.
siick_bubble_gumm ako ti se slučajno da, hvala! :) ili možda Lucidius ako ti se da staviti na stock, hvala!
I ako bih mogao zamoliti nekoga tko ima stock 7700k ako može odvrtiti bench ali na novoj verziji cpu-z (1.79), da vidim kako se sad odnosi bodovanje za intel i amd.
siick_bubble_gumm ako ti se slučajno da, hvala! :) ili možda Lucidius ako ti se da staviti na stock, hvala!
nikakav problem ;)
Puno hvala!
Sutra ću to malo proanalizirati i napisati koje su razlike u praksi, i ima li amd još uvijek prednost ili se to izjednačilo.
Neshvaćam zašto stalno mjenjaju skalu rezultata kao da je to bitnom za nešto.
Dio objašnenja je u video koji sam stavio pred par postova, uglavnom htjeli su napraviti objektivniju skalu jer je do sada amd imao malu prednost.
Samnjili su skalu da se ne vidi da je AMD brži sa 1ghz manje
captainvuki - Intel Core i7 5930K - 4800 MHz - Single 531
captainvuki - Intel Core i7 5930K - 4800 MHz - Multi 4009
Dobar skor, ali možda da se dogovorimo da za ovaj bench ostanemo na verziji 1.78 da se bar koliko toliko mogu uspoređivati skorovi, šta kažešStjepanj ?
Dobar skor, ali možda da se dogovorimo da za ovaj bench ostanemo na verziji 1.78 da se bar koliko toliko mogu uspoređivati skorovi, šta kažešStjepanj ?
Stavicu rezultat sa ranijon verzijon.
captainvuki - Intel Core i7 5930K - 4800 MHz - Single 2168
captainvuki - Intel Core i7 5930K - 4800 MHz - Multi 13576
Trebalo bi stavit određenu verziju CPU-Z koju svi moraju koristit za benchmark i to je to.
ti odredi koju hoćeš, ti vodiš temu, preporučljivo neki ''okrugli'' br. ili možda ona prva verzija
1.78 je po meni dobra jer pokazuje i multi-ratio što je isto fora za vidjeti, iako se tek u novoj verziji to iskorištava kako treba, budem kasnije malo napisao o tome.
Ok, mala analiza nove i stare verzije. (1.78 i 1.79, bench version 15 i 17).
Usporediti ću na temelju rezultata ryzena 1500x na 4.0 ghz (2667 mem) i stock 7700k jer od njih imam rezultate u obje verzije.
U staroj verziji ryzen vodi u single scoru za 3.8 %, a u multi scoru za 5.5 %. No u novoj verziji se stvari mijenjaju, i 7700k vodi u single scoru za 10.8 %, a u multi za 6.9 %. Tako da je nova verzija svakako objektivnija, a primijenili su socring drastično vjerojatno iz dva razloga, prvo da se ne miješaju verzije, a drugo da puste veću skalu za nadolazeće jače procesore poput threadrippera i sl. Znači amd gubi otprilike 13 - 15 posto, gubi manje u multi scoru jer ima efikasniji HT odnosno SMT.
Kad smo kod multi thread ratio, nova verzija bolje iskorištava više niti, prije su amd i intel imali 4.52 odnosno 4.44, a sada 5.41 odnosno 5.22. (4c/8t procesori). Znači iskorištava dodatne niti skoro kao i cinebench (tamo sam imao 5.53 s ryzenom), max dobitak 35 %.
Nadam se da sam nekom pomogao i možda ovo pomogne u odlučivanju hoćemo li nastaviti bench sa novom ili starom verzijom, možda otvoriti novu temu za novu verziju da ne bude zabuna.
Ljudi zašto ne stavite rezultate po formi? Ovako tema nema smisla. I za novu verziju moramo vidjeti hoće li se raditi nova tema ( Stjepanj ), ovako se nema s čime uspoređivati, bolje ovdje stavljati sa starom verzijom.