BUG.HR HWBOT OC Team izdvojena tema

poruka: 276
|
čitano: 116.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
BUG.HR HWBOT OC Team

Pretpostavljam da je još uvijek preporučen ovaj BIOS?

http://www.techpowerup.com/vgabios/58225/Asus.HD5850.1024.090925.html

Vidio sam da ima i neki iz 2010-e, ali nisam siguran je'l bi taj bio OK (tj. ne znam da li je ASUS izdao neku nereferentnu karticu u međuvremenu).

Također, to bih stavio samo pod uvjetom da znam da ima veće šanse za RAM OCing (koji je i sad relativno pristojan na 1200 sa defaultnim naponom); tj. nadam se da taj BIOS ima višu voltažu ili relaxane timinge za RAM.

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 16:08 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

i5 750 air sesion

evo sinoc sam odradio jednu kratku sesiju sa i5 750 na hladnom zraku (citaj balkoniranje :)), cca 0 stupnjeva, pali su neki rekordi na zracnom hladjenju na hwbotu{#}

testni sistem:

i5 750

Gigabyte P55 UD3R

Super Talent Project X 2x2 GB

Noctua NH-D 14 stock cooleri

Corsair VX550

CPU-z validacija

i5 750 @ 5.001,85MHz13,8 bodova - 4 score na zraku na hwbotu

SuperPi 1m

i5 750 @ 4,896MHz - DDR3 1632MHz 6-6-6-18

score 8.469sec - 17,8 bodova - 2 score na zraku na hwbotu

SuperPi 32m

i5 750 @ 4,800MHz - DDR3 1600MHz 6-6-6-18

score 7m49.406sec - 8,5 bodova - 1 score na zraku na hwbotu

PiFast

score 17.84sec - 7,8 bodova - 1 score na zraku na hwbotu

moglo se to jos malo popraviti ali smrza sam se na balkonu, pa tako nisam izvrtija ni wprime, koji cu valjda danas uspit brrrr{#}{#}

Procesor me odusevio kako poteze i samom cinjenicom da se tijekom testa samo jednom smrznuo sistem, tako da jos nije na limitu. Inace imao sam malih problema sa Biosom i easytuneom na Giga ploci. Prvo sam imao problem kako otkljucati x24 mnozitelj jer ode ide ona poslovica pisem x20 (u biosu) a pamtim x24 (u cpu-z u win) {#}, te easytune je mozda lagan (easy) kad radi, ali program nije htio nikako da proradi te je stalno bacao neku gresku, te me doveo do ludila......{#}

Eto nije lose za Giga nooba {#} - hvali gigu drz se ASUSA :))))

Google is your friend
Moj PC  
7 0 hvala 4
15 godina
BUG.HR HWBOT OC Team
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
RE: BUG.HR HWBOT OC Team

Nisam zadovoljan sa rezultatom u spi 1m, ovi moji win su dobri za 32m ali za 1m mi se cini da slabo daju.... veceras tu mora pasti na drugom sistemu 1.mjesto i na CPU-z validaciji.....treba cini mi se 5020Mhz.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

Hehe pa to je ipak Intelov 32nm proizvodni procesor kao i i7 980X, tako da ne treba uopšte čuditi, štoviše ovo bi trebalo lakše potezati veče brzine od 980X.

A šta će tek raditi Sandy Bridge za oznakom K????

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...

Hehe pa to je ipak Intelov 32nm proizvodni procesor kao i i7 980X, tako da ne treba uopšte čuditi, štoviše ovo bi trebalo lakše potezati veče brzine od 980X.

A šta će tek raditi Sandy Bridge za oznakom K????

Ići preko 5 GHz sa 1V?

http://img146.imageshack.us/img146/7761/sb5n.jpg

16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team
Ako se ispostavi da je ovo istina jedan je moj sigurno.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

dobro nece sad bas ici na 5GHz na 1 volt ali vidio sam 5.1 na 1.5V na zraku.......

micromane trebas pricekat 2011 socket jer 980x je jos uvjek bog i batina za 1156.......

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Jurky kaže...

i5 750 air sesion

evo sinoc sam odradio jednu kratku sesiju sa i5 750 na hladnom zraku (citaj balkoniranje :)), cca 0 stupnjeva, pali su neki rekordi na zracnom hladjenju na hwbotu{#}

testni sistem:

i5 750

Gigabyte P55 UD3R

Super Talent Project X 2x2 GB

Corsair VX550

CPU-z validacija

i5 750 @ 5.001,85MHz13,8 bodova - 4 score na zraku na hwbotu

SuperPi 1m

score 8.469sec - 17,8 bodova - 2 score na zraku na hwbotu

SuperPi 32m

PiFast

moglo se to jos malo popraviti ali smrza sam se na balkonu, pa tako nisam izvrtija ni wprime, koji cu valjda danas uspit brrrr{#}{#}

Procesor me odusevio kako poteze i samom cinjenicom da se tijekom testa samo jednom smrznuo sistem, tako da jos nije na limitu. Inace imao sam malih problema sa Biosom i easytuneom na Giga ploci. Prvo sam imao problem kako otkljucati x24 mnozitelj jer ode ide ona poslovica pisem x20 (u biosu) a pamtim x24 (u cpu-z u win) {#}, te easytune je mozda lagan (easy) kad radi, ali program nije htio nikako da proradi te je stalno bacao neku gresku, te me doveo do ludila......{#}

Eto nije lose za Giga nooba {#} - hvali gigu drz se ASUSA :))))

pa probaj kad ce biti najhladnije tj  na vecer bit ce bolje(citaj hladnije)

xDDD
16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

za sandy bridge ja još nisam siguran dal će izać proc za 6 jezgri tak da je x58 još uvijek high end sa 980x procesorom, nadalje 2011 paltforma dolazi tek za 4-5 godina gdje će biti i 4 kanalna memorija, a sad da će on izać prije neće sigurno jer jendostavno im se ne ispalti jer se x58 chipset još uvijek jako dobro prodaje

@tomoR: ono s voltažom je naravno bug :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 17:54 (DomagojX).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
danfa123 kaže...

pa probaj kad ce biti najhladnije tj  na vecer bit ce bolje(citaj hladnije)

netreba evo popodne sam odradio sve i zauzeo sva prva mjesta na zraku sa i5 750

uskoro opsirnije

Google is your friend
16 godina
neaktivan
DomagojX kaže...

za sandy bridge ja još nisam siguran dal će izać proc za 6 jezgri tak da je x58 još uvijek high end sa 980x procesorom, nadalje 2011 paltforma dolazi tek za 4-5 godina gdje će biti i 4 kanalna memorija, a sad da će on izać prije neće sigurno jer jendostavno im se ne ispalti jer se x58 chipset još uvijek jako dobro prodaje

@tomoR: ono s voltažom je naravno bug :)

Misliš Mjeseci?

Koliko znam na BUG-u je bila vijest da Intel planira u prvom kvartalu sljedeče godine izbacit Sandy Bridge, a u četvrtom kvartalu platvormu LGA2011 sa četverokanalnim Memory kontrolerom i Uobičajenim OC preko BCLK-a.

Isto tako vidio sam na HWbot vjestima da ovi novi Sandy Bridge sa oznakom K ima jedan veliki problem, naime ovisno o Batchu ima Limit na množitelju koji ne dozvoljava više frekvencije, tako ima dosta njih koji nemogu potegnuti preko 4.7Ghz(bez obzira na hlađenje), a ima i sretnika koji mogu preko 5.2Ghz

I'll be back
16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

mislio sam godine kako sam i napisao, ne mjesece, živi bili pa vidjeli :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

Da si barem upravu.{#}

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DomagojX kaže...

mislio sam godine kako sam i napisao, ne mjesece, živi bili pa vidjeli :)

Krivo. Novi socket izlazi sredinom slijedeće godine i zamijenit će sadašnji highend (1366).

16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

Pa isto sam ja pročitao u BUG vjestima. Zato mi je čudno kako sad četri godine, a posebice zato šta je to Intel

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

..........................................

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 18:04 (DomagojX).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

evo zavrsio sam sa testiranjem i5 750 na zraku, i sad mogu rec da sam zadovoljan,...... ostvarena su sad sva prva mjesta na zraku osim CPu-z validacije koja je ostala na 4.mjestu, bez easytunea jednostavno se nije moglo vise od 5.001GHz

testni sistem:

i5 750

Gigabyte P55 UD3R

Super Talent Project X 2000 cl7 2x2 GB

Corsair VX550

SuperPi 1m

i5 750 @ 4,906MHz - DDR3 1636MHz 6-6-6-18

score 8,438sec - 18,4 bodova - 1 score na zraku na hwbotu

Wprime 32m

i5 750 @ 4.715MHz - DDR3 1796MHz 6-7-6-20

score 6,437sec - 9,8 bodova - 1 score na zraku na hwbotu

Wprime 1024m

i5 750 @ 4.620MHz - DDR3 1760MHz 6-7-6-20

score 209,624sec - 5,6 bodova - 1 score na zraku na hwbotu

i rezultati od nekidan

PiFast

SuperPi 32m

CPU-z validacija

i5 750 @ 5.001,85MHz 13,8 bodova - 4 score na zraku na hwbotu

ukupno 63,9 bodova

eto prema prilozenom se vidi da ne treba imat neki skupi HW i tekuci dusik za dobit bodove na HW-botu, samo treba imat malo volje i nesto znanja i rezultati ce doci sami od sebe........

Zato tko ima zelje i volje nek se pridruzi BUG.HR timu, a za pomoc se uvjek moze obratiti kako da poboljsa svoje rezultate.....

Google is your friend
Moj PC  
7 0 hvala 2
16 godina
BUG.HR HWBOT OC Team

Jurky, krasno si to odradio.

Gdje i za koliko si nabavio Noctuu DH-14?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomoR kaže...

javi se mikiju ili cele303, cijena ti je oko 590kn mislim.....

Google is your friend
17 godina
Jurky kaže...
TomoR kaže...

javi se mikiju ili cele303, cijena ti je oko 590kn mislim.....

Ja sam pokusao, ali me bas i ne ide (nisam se registrirao, samo sam odvrtio da vidim di sam) Hladenje mi nije toliki problem koliki je ploca i proc. Proc je starija verzija (uvijek mjesam koja je koja, mislim da je C0) a ploca je katastrofa, jedna od najgorih za 1366 procesore...

A graficku trenutno nemam, (prijateljova 3850) vidit cu sta bude, mozda gtx 570 ili 6850cf

15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Ja sam pokusao, ali me bas i ne ide (nisam se registrirao, samo sam odvrtio da vidim di sam) Hladenje mi nije toliki problem koliki je ploca i proc. Proc je starija verzija (uvijek mjesam koja je koja, mislim da je C0) a ploca je katastrofa, jedna od najgorih za 1366 procesore...

A graficku trenutno nemam, (prijateljova 3850) vidit cu sta bude, mozda gtx 570 ili 6850cf

ufff, ako je C0 jako tesko ces ista postic s njim...... ploca kako tako i moze proci ali proc tesko.....znaci CPU-testove mozes zaboravit.

3d markovi su isto ovisni puno o frekvenciji procesora tako da se i tu neces proslavit.

Jedino sto nije ovisno o CPU a boduje se, je trenutno Heaven benchmark ali za njega ti treba DX11 kartica, i tu Nvidija prasi sve pred sobom.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
DomagojX kaže...

a evo, moram vam reč da imate krive informacije, tj BUGje dao krive informacije

Ne, ti imaš krive informacije.

Intel je najavio novi socket za slijedeću godinu i to je opće poznata stvar.

17 godina
Jurky kaže...
ShadoW kaže...

ufff, ako je C0 jako tesko ces ista postic s njim...... ploca kako tako i moze proci ali proc tesko.....znaci CPU-testove mozes zaboravit.

3d markovi su isto ovisni puno o frekvenciji procesora tako da se i tu neces proslavit.

Jedino sto nije ovisno o CPU a boduje se, je trenutno Heaven benchmark ali za njega ti treba DX11 kartica, i tu Nvidija prasi sve pred sobom.....

Ako vam sta pomaze mogu odvrit na 4.20GHz (nije stabilan ali za super pi izdrzi, na 4.0 je mislim stabilan, nisam se previse igrao, budem preko praznika sad) super pi. Vrijeme bude nesto manje od 9.7, inace nisam neki super sto se OC tice (procitao sam ove sitcky teme i to) pa da pitam, na koji omjer moram pazit? QPI i jos nesto ako se ne varam i koliki taj omjer mora bit? I da, ako se ne varam, mjenjajuci volatazu memorije mjenjam volatzu procesora? Ako da, onda bi ga mogao jos malo dignit jer mi je memorija na 1.58 ako se ne varam a maks je 1.64 (inace 1.65 ali moja ploca moze 1.64 i onda na 1.66 sto je lose za proc ako se ne varam)

Sto se graficke tice, ako uspijem nabavit (mislim da ce na kraju bit gtx 570, mlad sam i nisam jos bio na nvidiji, osim mobilnih pa da probam {#}) to znam bar kak clockat, nekoliko onih za pomicat u MSI afterburneru nije neko znanje {#}.

Hvala na pomoci!

15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Ako vam sta pomaze mogu odvrit na 4.20GHz (nije stabilan ali za super pi izdrzi, na 4.0 je mislim stabilan, nisam se previse igrao, budem preko praznika sad) super pi. Vrijeme bude nesto manje od 9.7, inace nisam neki super sto se OC tice (procitao sam ove sitcky teme i to) pa da pitam, na koji omjer moram pazit? QPI i jos nesto ako se ne varam i koliki taj omjer mora bit? I da, ako se ne varam, mjenjajuci volatazu memorije mjenjam volatzu procesora? Ako da, onda bi ga mogao jos malo dignit jer mi je memorija na 1.58 ako se ne varam a maks je 1.64 (inace 1.65 ali moja ploca moze 1.64 i onda na 1.66 sto je lose za proc ako se ne varam)

Sto se graficke tice, ako uspijem nabavit (mislim da ce na kraju bit gtx 570, mlad sam i nisam jos bio na nvidiji, osim mobilnih pa da probam {#}) to znam bar kak clockat, nekoliko onih za pomicat u MSI afterburneru nije neko znanje {#}.

Hvala na pomoci!

Ovako, za cpu bencheve da bi dobio ista na i7 920 trebas ga dici bar na 4.6.....

a ako se hoces igrat sa overclockom, moras pripazit da ti razlika vvt voltaze i dram voltaze nebude veca od 0.5V.... dram voltazu mozes dizat preko 1.65 ali tada moras pripazit na ovu razliku od 0.5V, mada nemas potrebe dizat preko 1.66V......

Google is your friend
15 godina
neaktivan
BUG.HR HWBOT OC Team

Evo samo da obavjestim da je BUG.HR hwbot team, usao u TOP 100 najboljih svjetskih timova na hwbot-u, te se trenutno nalazi na 98 mjestu, dok u HR okvirima zauzima 1.mjesto.

Eto nasa mala zajednica koja je se osnovala prije 6mj, polako ali sigurno grabi prema vrhu. {#}

Cestitke svim clanovima, uz zelju da dogodine udjemo bar u TOP 50. {#}

Google is your friend
Moj PC  
6 0 hvala 3
15 godina
BUG.HR HWBOT OC Team

Također jos nam malo fali do 1000 bodova

Cestitke svima...{#}

Moj PC  
3 0 hvala 3
16 godina
protjeran
BUG.HR HWBOT OC Team

sory na glupo pitanje ali kako oni znaju dali ja klokam sa stock coolerom ili air cooling

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
koko kaže...

sory na glupo pitanje ali kako oni znaju dali ja klokam sa stock coolerom ili air cooling

to nitko nezna ali sve jedno neces dobit nista vise bodova ako stavis bilo koju drugu vrstu hladjenja., biti ces samo na listama mozda bolji, ali ako je bas ocito recimo da si clockao pod LN2 a prijavio pod stock, ako te neko prijavi morat ces promijeniti unos.

Google is your friend
16 godina
BUG.HR HWBOT OC Team

Oću poslat rezultat od Heaven 2.1 i onda dobijem ovu poruku pratio sam upute kak treba! Zna li tko u čemo je problem?

ButcherCRO @ Cod2, Cod4, Cod MW2, Battlefield BC2 and COD:BO!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice