VB6 i Access

poruka: 6
|
čitano: 3.459
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
VB6 i Access
pitanje

Već danima piljim u monitor i pokušavam naći rješenje za problem

potrebno mi je da iz baze u Accesssu koja sadrži 4 polja: id broj, ime i prezime, datum rođenja, i slika (bazu mi nije problem napraviti pošto je skroz jednostavna)

dakle kada u vb 6 programčiću ukucam id broj da mi se prikažu ostali podaci za taj broj to jeste kada ne postoji taj broj da se ispiše ne postoji (sama forma mi i nije toliki problem)

problem je što ni nakon beskonačnog iščitavanja knjiga za neznalice i još kojekakvih tutorijala i biblija ja nisam ništa pametniji kako da riješim problem ado konekcije (valjda se to rješava pomoću ado) i kad nađem nešto što mi lići na rješenje konačna poruka koju dobijem od VB je otprilike error debug i opet u krug

tako da bih molio ako neko može da mi riješi ovaj problem bio bih beskonačno zahvalan i vodim ga na čevape kafu i kolače kad bude dolazio do tuzle

ako imate nešto takvo pliz na mail

unaprijed zahvalan

što jednostavnije to bolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VB6 i Access

Ne koristim više vb6, pa ti ovo pišem napamet i po sjećanju, ali

ako koristiš ADODB recordset za pristup podacima, onda imaš opciju find koja pretražuje recordset prema zadanom kriteriju (npr. podatak iz tvog textbox-a) i pozicionira se tamo ako ga nađe, odnosno mislim da je BOF ili EOF ako ne nađe rezultat.

Najbolji način za pokretanje pretraživanja ti je mislim još uvijek keydown event textbox-a i staviš uvjet provjere da je tipka enter i ubaci svoj kod za pretraživanje.

Eto nadam se da će ti makar dati ideju, kako dalje.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan
VB6 i Access
autorov komentar

Eh sad sam upao u drugi problem nekako sam napravio i bazu i vb aplikaciju ali kada pokušam da je pokrenem javlja mi da ne postoji zadnje polje iz baze koju sam napravio i to mi isto radi i sa nekoliko primjera(koji bi kao sigurno trebali raditi) koje sam skinuo sa neta jednostavno mi kaže ne postoji

da li je u pitanju problem sa kompatibilnosti vb6 i access-a xp ili nešto drugo

0 0 hvala 0
17 godina

Potrazi primjere na ovoj stranici: http://planetsourcecode.com/

17 godina
neaktivan

Ako se referenciraš (šetaš) po podacima koristeći BOF i EOF, onda moraš ignorirati te zapise, jer inače dobiješ grešku.

Matematičkim rječnikom rečeno, to ti je skup oblika <BOF,EOF> (BOF i EOF  nisu uključeni u skup iliti recordset)

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
16 godina
neaktivan
VB6 i Access
autorov komentar

iako se čini glupim mislim da mi je problem u vb6 (upravo dobavljam drugu verziju) jer milion nekih primjera koje sam poskidao sa neta ponajviše sa vbcity mi ne rade kao ni neki koje sam jednostavno prepisao iz knjiga (pa nakon malog testiranja ispada da nešto ne valja kod mene ili access ili vb) hvala na pomoći i uloženom trudu (mislim da sam već davno riješio problem a da to možda nisam ni znao)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice