možete li mi preporučiti par dobrih knjiga za učenje sql-a, gdje ima dosta dobrih primjera? Triggeri me zezaju i kompleksnije select naredbe...
malo sam gledao na w3schools.com ali tamo nema baš triggera...
možete li mi preporučiti par dobrih knjiga za učenje sql-a, gdje ima dosta dobrih primjera? Triggeri me zezaju i kompleksnije select naredbe...
Gornje dvije preporuke imaju male mane - jedna je "za 21 dan", znači ne dotiče se tih detalja koji zanimaju Peru Dinamita, a druga je više posvećena Oracle 11g, što bi moglo poslužiti, ali je pretjeranog sadržaja za Peru.
Najprije pretraži Algoritam, Sveznadar, Mikroknjigu i Superknjižaru za neku hrvatsku verziju SQL knjiga (srpsku, bosansku), a onda engleske.
Stavio si ista dva linka, ali nema veze... Inače u toj knjizi koju sam ja preporučio imaš dosta primjera za triggere i za napredne selectove (ima i prošireni dio knjiga), a i gledao sam da bude na hrvatskom(moja je na srpskom, ali isto sr..nje, drugo pakovanje). Ako može i engleski, onda bi preporučao ove : knjiga knjiga knjiga. Iako niti ova gore predložena nije loša...
Stavio si ista dva linka, ali nema veze...
Inače u toj knjizi koju sam ja preporučio imaš dosta primjera za triggere i za napredne selectove (ima i prošireni dio knjiga), a i gledao sam da bude na hrvatskom(moja je na srpskom, ali isto sr..nje, drugo pakovanje).
hvala svima na preporukama, budem pregledao u Algoritmu i tako... i nema Pero toliko problema sa srpskim jezikom iako preferiram hrvatski
tnx!