Sql knjige

poruka: 9
|
čitano: 13.155
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sql knjige

možete li mi preporučiti par dobrih knjiga za učenje sql-a, gdje ima dosta dobrih primjera? Triggeri me zezaju i kompleksnije select naredbe... Viče

malo sam gledao na w3schools.com ali tamo nema baš triggera...

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sql knjige
Pero Dinamit kaže...

možete li mi preporučiti par dobrih knjiga za učenje sql-a, gdje ima dosta dobrih primjera? Triggeri me zezaju i kompleksnije select naredbe... Viče

malo sam gledao na w3schools.com ali tamo nema baš triggera...

Imam ovu doma(samo jedno izdanje prije) i čisto sam zadovoljan. Imaš nutra sve što treba za osnove, a i naprednije stvari. Isto tako su obrađena tri jezika (plsql, transact sql i još jedan koji se ne mogu sjetiti), ali sve su to nijanse jedne te iste stvari...
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
17 godina
neaktivan
Sql knjige
i-VTEC

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sql knjige

Gornje dvije preporuke imaju male mane - jedna je "za 21 dan", znači ne dotiče se tih detalja koji zanimaju Peru Dinamita, a druga je više posvećena Oracle 11g, što bi moglo poslužiti, ali je pretjeranog sadržaja za Peru.

Preporučam ovu i ovu.

Najprije pretraži Algoritam, Sveznadar, Mikroknjigu i Superknjižaru za neku hrvatsku verziju SQL knjiga (srpsku, bosansku), a onda engleske.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 12:19 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
Sql knjige

Stavio si ista dva linka, ali nema veze... Inače u toj knjizi koju sam ja preporučio imaš dosta primjera za triggere i za napredne selectove (ima i prošireni dio knjiga), a i gledao sam da bude na hrvatskom(moja je na srpskom, ali isto sr..nje, drugo pakovanje). Ako može i engleski, onda bi preporučao ove : knjiga knjiga knjiga. Iako niti ova gore predložena nije loša...

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Stavio si ista dva linka, ali nema veze...

Ispravio sam, hvala.

dado2202 kaže...

Inače u toj knjizi koju sam ja preporučio imaš dosta primjera za triggere i za napredne selectove (ima i prošireni dio knjiga), a i gledao sam da bude na hrvatskom(moja je na srpskom, ali isto sr..nje, drugo pakovanje).

Ipak tvoja nije loša, skeptičan sam prema "21 dan..." Osmijeh ali sam malo bacio pogled. OK.

Na srpskima sam ja učio programirati, imali su nekada bolji izbor nego ovi naši. Sjećam se "Bukvar programiranja" Osmijeh

Valjda Pero nema predrasuda prema ekavici, pa će mu to biti blagoslov kad vidi kakav dobar materijal imaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 12:35 (Faerdhur).
17 godina
Faerdhur kaže...

Ispravio sam, hvala

E da dobar je i taj nutshell, zaboravio na njega. Znam da kad nešto pokušavam naučiti, onda se nabombam s knjigama, pa zaboravim što sam sve čitao Smijeh. Tako je i bilo s sql-om.

No šta god da odabere, mislim da smo mu dali dosta izbora... Nek si prvo skine od nekud digitalnu verziju, pa onda ako mu se sviđa neka kupi knjigu. Tako ja radim (volim črćkati i označavati stvari po knjizi dok ju čitam, tako da mi digitalne baš i nisu drage Belji se)
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
(volim črćkati i označavati stvari po knjizi dok ju čitam, tako da mi digitalne baš i nisu drage Belji se)

I ja ipak preporučam najprije papirno izdanje. Ulaganje u knjige mi nikad nije bilo bacanje love. Učenje, podcrtavanje i vježbanje iz papirne knjige, a onda referenciranje u svezi određenih problema je najbolje iz PDFa ili CHMa koji su ti uvijek pri ruci u nekom folderu.

17 godina
Sql knjige

hvala svima na preporukama, budem pregledao u Algoritmu i tako... i nema Pero toliko problema sa srpskim jezikom iako preferiram hrvatski Namigiva

tnx!

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice