Napravio sam jedan projekt (aplikaciju) koja koristi access i sve bez problema radi lokalno u lan-u, ali sada bi neki od korisnika toj bazi htjeli pristupati i od kuće. Da li je VPN jedini način za pristup access bazi preko interneta (trebam konkretno connection string)? Nećkam se sve to prebaciti i na sql server ali mi i tu stvara probleme jer neće se spojiti izvana... Čaš firewall, čaš security.. za poludit.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a da probaš prebaciti aplikaciju u web aplikaciju da se vrti na serveru?
DB klijent koji radi s bazom je previše složen. Mnoštvo formi, mogućnosti itd.. Vremenski mi se ne isplati. Najjednostavnije mi je pronaći način da se direktno spojim na sam mdb ili da idem preko sql servera... Ali, možda ima i bolje rješenje pa zato i pitam.
Što bi dobio da možeš pristupiti bazi preko interneta, samo pregled baze?
Pretpostavljam da bi htio i mjenjati podatke, što znači da bi zapravo korisnici trebali pristupati tvom klijentu, kojim bi onda kasapio bazu.
Mislim (nisam ekspert) da su konekcije (odbc) vezane uz client-server okruženje, pa mislim da bez nekog servera neće proći.
Moj savjet bi ti bio sa koristiš SQL Server.
Njemu možeš pristupiti s Interneta, a imati klijent instaliran lokalno na svakoj mašini.
Moj savjet bi ti bio sa koristiš SQL Server.
Njemu možeš pristupiti s Interneta, a imati klijent instaliran lokalno na svakoj mašini.
Bilo bi poželjno da se podaci mogu čitati i mijenjati. Za čitanje mi je najmanji problem jer ako treba u DB klijent ugradim i FTP klijent koji će pri pokretanju aplikacije uvijek sa servera downloadati "frišku" bazu. Ali, pošto je riječ o više-klijentskom okruženju ne mogu samo tako uploadati natrag izmjene na server.
Moram još malo detaljnije pregledati VPN, a malo sam gledao pa mi se čini da se možda nešto može i preko ODBC-a, ili ako ništa drugo sql server.
Cek ako ti se baza nalazi npr na www.mojsajt.com/baza/mojabaza.mdb sta ne mozes stavit to u conn string?
Nisam probao tako, ali izgleda da ću uspjeti preko VPN-a. Samo da još forwardam port na routeru i to je to...
svakako i da stavljas MS SQL ili mySQL ili nesto slicno, morao bi forwardat port... ako se kacis na neko racunalo koje je povezano preko adsl-a i slicno...