Access i pisma

poruka: 12
|
čitano: 2.330
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Access i pisma

Imam u accesu napravljen sustav za printanje racuna... E sad ja bi te racune trebao dostavljati poštom kupcima...

Dali postoji neka akcija da se postavi da se može iz accesa printati koverte ili neka opcija da se napravi word template koji access automatski ispuni pa da se onda to isprinta???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Access i pisma

Da kreiraš report?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Access i pisma

Pa može se preko Mail merge-a u wordu. Samo se ta baza poveže s Wordom. Ako sam dobro shvatio pitanje.

17 godina
neaktivan
foi kaže...

Pa može se preko Mail merge-a u wordu. Samo se ta baza poveže s Wordom. Ako sam dobro shvatio pitanje.

Da.... Ali onda je potrebno izlaziti iz accessa i ulaziti u Word i pokretati akciju...

A ja želim postaviti gumb u word koji bi automatski kreirao i otvorio wordov dokument....

16 godina

-nemoraš nigdje izlaziti, samo je pitanje gdje ti je praktičnije ili elegantnije za izvesti. ''Button'' je isti.

malo je nejasan smisao ''gumb u word koji bi...'' vjerojatno misliš na makro, koji povežeš buttonom na toolbaru ili meniju.

Ako si u accessu, nema potrebe 'izlaziti' u word. Reports...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Da sorry nezgodno sam se izrazio...

e sad me nazina.... imam ovakvu situaciju....

Nalazim se u pogledu forme u kojem su mi otvoreni uneseni podatci....

Sad kako da napravim akciju da mi napravi report samo od tog record-a?

16 godina

-report je uvijek isti (obrazac), samo u filter ili query (ili sql...) uneseš kriterij, u ovom slučaju npr where ID= ili bilo koji kriterij, tj. onaj kriterij koji ti je na formi prikazao željeni podatak. Može biti i obično 'šetanje' po bazi (recordsima), pa onda uzmeš to kao kriterij.

-dakle where (nešto) = ... i ispisat će se samo taj (jer nema drugog koji bi ispunio kriterij).

-u slučaju kad trebaš više podataka, unutar stringa, raspone datuma i sl. može se koristiti like operator.

17 godina
neaktivan

Ok.... to mi je jasno...

Ali zanima me dali je moguce da ja u vec postojecoj formi napravim gumb na ciji klik bi se napravio report samo sa tim podatcima?

Uspio sam napraviti nešta slično tome... ali mi se ispisuju svi podatci a ne samo onaj koji mi treba...

15 godina
neaktivan

U macro builderu dolje pod Where Condition treba povezati id_nešto na izvještaju sa id_nešto koje je trenutno prikazan na toj odgovarajućoj formi. (npr. [id_racun]=Forms![Racun]![ID_racun])

16 godina

Uvijek korsiti printpreview.

-zato jer nisi prosljedio kriterij reportu, query koji neće zahvatiti samo podatke nego i izvući željeni (sortirati itd..)

-može biti u obliku dodatnog unosa (npr kad korisnika pitaš za period od-do..) ili upravo ovakav slučaj, kad forma pošalje kriterij.

link 1. i linkl 2. Razlika za link2. što tebi u ovom slučaju netreba unos, nego forma treba poslati taj kriterij. OK?

17 godina
neaktivan
Access i pisma

Hvala decki... Ovako vidim da sve funkcionira... Jos samo da to uspijem prenjeti u program...

Ako budem imao jos pitanja postaviti cu ovdje Smijeh

Puno vam hvala na ovome

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Access i pisma

Mogu i ja jedno početničko pitanje? U Accessu rijetko radim.

Imam listu nekih alata, i na svakom od tih alata s vremenom bude dorada. Kako napraviti formu, koja sadrži podatke o alatu, ali u kojoj mogu unijeti više dorada? Ne samo jednu...

Probao sam nešto preko sub-formi, ali nije išlo... Uvijek mogu samo jednu doradu unijeti kroz formu.

Oprostite na OT, hvala.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice