Planiram kupiti svoj prvi motor ;) polozio sam nedavno,i sad se mislim između par te njih,ktm,yamaha,i gillera runner 125,ako mi mozete reci koji je bolji,kvaltetniji ,ako imate neki od tih motora pa mi recite kakvi su vasi dojmovi
Hvala :)
Planiram kupiti svoj prvi motor ;) polozio sam nedavno,i sad se mislim između par te njih,ktm,yamaha,i gillera runner 125,ako mi mozete reci koji je bolji,kvaltetniji ,ako imate neki od tih motora pa mi recite kakvi su vasi dojmovi
Hvala :)
osobno bi isao na ktm-a, runnericu bi zadnju kupio... A ovo sto kolega kaze za dvotaktnu apriliu je istina, najbrza je daleko od ovih ostalih motora ALI trebas se i najvise brinut oko nje a i vise trosi, tak da ono ovi četverotaktni su puno bolji sto se tice one izreke: sjedi pali vozi....
jedino moze stvarat problem ovisno o kategoriji koju ima polozenu. jer za A1 moze voziti motore do 11kW, SX prelazi tu vrijednost! :)
ako se ima para, KTM definitivno! po meni najbolja 4-taktna 125-ica :)
prijatelj mi ima yamahicu. mislim motor izgleda fenomenalno, ono kad ga vidiš uživo izgleda 10x mocnije nego što zapravo je :)
naime svim tim 125-icama 4-taktnim fali snage, ona postiže brzinu jedva 125-130km/h...plus to, sportski je dizajn i zapravo ležiš na njoj, za duže vožnje počne bolit kičma i sve, dosta je neudobna...zvuk joj je banana, mislim na minimumu je jos ok, al kad das gasa, koda si upalio usisivač :D
po youtubeu ljudi stavljaju druge auspuhe onda mozes koliko toliko dobit dobar zvuk od nje...al opet, to nije zvuk sportive, i pomalo smjesno djeluje...(legnut se na motor koji jedva lovi 120 :))
što se tiče runnerice, to mi isto frend ima i to sam vozio. ugl. motor je odlican, odlican omjer cijene i performansi, naime, sa runericom koliko toliko držiš i yamahu, jer po snazi su isti, a puno ces ju manje platit...super ide..al jbg, skuter je :)
al ima dobru foru da se nabavi ista takva od 200kubika i prebaci se mašina na trup od 125-ice..prakticki onda imas propisan motor od 125 kubika kojeg smijes vozit sa A1, a u njemu 200kubika snage :)
i trece, KTM to nisam vozio i nema ni jedan frend jer je motor nadprosjecno skup...gledao sam puno recenzija i videa po youtubeu...mogu ti rec da lijepsi i bolji motor jos nisam vidio...naime, sve je jako dobro pogodjeno....enduro motor, zvuk mu pase, lijep kompjuterčić ima, bas je ono, motorcic je tip-top...kad mi pare nebi bile bitne defnitivno bim njega kupio, PRAVI IZBOR
i da te runnerice se dosta kradu tak da bi trebo imat neku garazicu il slicno (naravno to vrijedi za sve motore), i sto kolega kaze, te sportive su dosta neudobne a nije to ona prava sportiva da ubrzanjem i brzinom nadoknaduje neudobnost, to je par km/h u krajnoj brze od ktm-a...
Hvala na odgovorima :) meni yamaha izgleda odlicno,nije meni toliko stvar u brzini nego samo da lipo izgleda,meni je yamaha lipsa od ktm-a ali ktm je ktm,a kakav je to problem sa zvukom u yamahe nisam ga vozio pa neznam?
gle prijatelju, osobno da mi lova nije problem, i da mogu birat, KTM + neki malo bolji auspuh bi bio definitivan odabir...čitao sam i po forumima ljudi koji ga imaju...atraktivan je, malo troši, lijepo ide, ugodan a vozit, skuplja publiku gdje god bio..još ako si nabaviš auspuh neki, skines mu dB killer (možeš čut bez dB killera na video od 00:30 sekunde) onda je to savrsenstvo! :)
evo i video (aaaaa.. taj zvuuuuk )
uzmi ktm, naked je najbolji za skupljanje prvih, jako važnih kilometara. bježi od skutera, molim te, zato se to nit ne zove motor, nego skuter, not the same. Kao što su ti rekli, važna ti je kategorija, jako važna, jer npr, svi stari 2t 125cc motori su duplo jači od onog što smiješ voziti, a svi novi su jednako jaki, bar ovi legalni. bitno je da je 4t, da nemaš brige s održavanjem, samo tankaj, sjedi i vozi. Možda yamaha xt125 sm nije loš izbor, a jako lijepa