Yamaha RX V620 pomoc oko spajanja

poruka: 9
|
čitano: 1.857
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Bok svima,

Evo posto nisam bas nesto poznat forumu i malo da se ukljucim, trebao bih savjet oko spajanja ovog AV receivera sa kompom.
Dakle neznam koji je najbolji nacin spajanja gore navedenog prijamnika za kucno kino. Slazem novi komp i hocu postic najbolji zvuk ako je to moguce.

Imam sljedece:

Yamaha RX V620
Vivax Vox HT400 zvucnici 5.1 veliki ( nisu best buy, kupio sam ih davno)
Asrock z77 pro3 maticna
MSI GTX560ti TF3 1GB

Trenutno na starom kompu mi je yamaha spojena direktno u maticnu sa 3.5 mm kabelom i to je katastrofa (asus socket 775) .

Zanima me kako dobit bolju kvalitetu zvuka kad gledam recimo filmove i kad slusam glazbu preko nekog playera?

Da li postoji bolji nacin spajanja? Uzeo bih i zvucnu ako mi treba, samo neznam koju. Svaki savjet je dobrodosao. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Yamaha RX V620 pomoc oko spajanja
po meni najbolje spojit optickim kabelon
ne treba ni zvucnu kupovat, integrirana je dosta
12 godina
neaktivan
Da ali neznam je li to jamci dobar zvuk. Negdje sam procitao da je dobro spojit prijamnik sa hdmi kabelom na graficku iako nisam siguran da li podrzavaju hdmi i reciever i graficka. Zvucnu bi uzeo damo radi yamahe ako mi je potrebna, ne radi slusalica ili gaminga i slicno tome.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Yamaha RX V620 pomoc oko spajanja
ups krivo sam gledao, izgleda da maticna ipak nema opticki izlaz

kvaliteta zvuka kod digitalnog spajanja ovisi ponajvise o dekoderu tj. receiveru

s hdmi-jem je uvijek neka zezancija, starije verzije prenose zvuk

mozda bi bilo najbolje npr asus xonar dg kartica
i spajanje optickim kabelom posto gaming nije u pitanju (za gaming bolja je ds radi surrounda)
13 godina

Pozdrav

Nova zvučna kartica bi ti zasigurno pridonjela kvaliteti zvuka, kakav zvuk sada imaš ? 

Nisam čuo te Vivax-e ali lijepo izgledaju i nisu prenapuhane specifikacije, al moraš znat da ne određuje kvalitetu zvuka samo izvor zvuka, ovisi i o pojačalu, zvučnicima i kolko tolko o kabelima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kabeli su bas za zvucnike, a zvuk je osrednji. Nema surounda, ni svih drugih mogucnosti koje yamaha moze pruzit. Na ova 2 velika zvucnika imam 4 utora za spojit zvucnike, medjutm meni je samo spojen na 2 jer kad spojim na sva 4 onda se yamaha ugasi neznam iz kojeg razloga. Neznam oko toga bas iako imam to vec duze vrijeme. Sad je spojeno direktno.u zvucnu ali na novoj konfi ce bit zvucna pa se mislim da i uzmem opticki kabel. Ako bude duljine koja meni treba, preko 5 m.

Maticna je asus p5kpl - EPU lga 775 koja je sad.na starom kompu. Spojena je na DTV/CBL izlaz sa 3.5 mm kabelom direktno na zvucnu. Ni raspored bas nije kako treba zvucnika, ali iskreno nezelim radi zvicnika izbacivat ormare iz boravka :D

Vidjet cemo kako ce to radit sa zvucnom i optickim kabelom ako ga nabavim po duljini koja mi treba.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav

Inače kada zvučnik ima 4 terminala iza, onda obično znači da ima opciju tzv- Bi-Wiring-a.

Imaš zvučnika koji imaju za svaki zvučnik posebno, tj spaja se na posebno pojačalo koje u sebi ima skretnice. Primjer ti je jedna Hi Fi linija od Technicsa.

Zašto tebi izbacuje kada spojiš sve terminale, neznam, trebao bi uslikat i pročitat kaj piše u uputama za stražnje terminale na zvučniku.

Jedino što mi pada na pamet je da impedancija pada ispod 4 Ohma pa da izbacuje zaštita na pojačalu makar se to nebi smjelo događati jer je uobičajno da se paralelno spoje ti terminali ako pojačalo nema mogućnost bi-wiring-a.

Uvijek, ako poželiš, možeš prijeći i na neke kvalitetnije zvučnike ili pojačalo, pa možda čak i na stereo sustav.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 13:04 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskreno, to vec imam vise od godinu dana i vise i nezelim bacat novce. Ovaj PC sto imam u opisu jos nije sastavljen fale neke sitnice. Skup sport, pogotovo kad ides s jacim komponentama. A o pojacalima, zvucnicima da ne pricam. Iako nije lose imat, i ovo mi je super. Samo da bude dobar zvuk na novom kompu s zvucnom. Vidim da se bolje razumijes u te stvari od mene pa pogledaj na netu malo specifikacije ako mozes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nisam uspio nać user manual za njih

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice