Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 670.375
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Endimion kaže...
mbaksa kaže...
  • Bed je govorio o titlovima u MKV datoteci i ispravno je rekao da im se ne može promijeniti veličina (barem kad su u pitanju SRT ili rasterski titlovi)

To su mi nepoznate stvari i meni nebitne.

@bed je jasno naglasio da na vanjskom playeru ne mogu dobiti s tim programom veće titlove.

Mislim da si ga krivo shvatio.

Endimion kaže...

mbaksa kaže...
  • Ti, kad si konvertirao datoteku pomoću Freemake Video Convertera NISI promijenio veličinu titlova u MKV datoteci, nego je Freemake VC obrisao titlove iz datoteke (dakle, uklonio je taj stream) i zalijepio je titlove na sliku - dakle, takvi titlovi više ne egzistiraju zasebno, oni su dio slike.

Znam da ih je zalijepio i da više nisu zasebni, nisam toliki tukac, ali, zašto ih je povećao ne znaš ni ti !

Komentar (i identično pitanje koje si malo dalje postavio) ti je u najmanju ruku glup. Ono, ko da zidu govorim. TEKSTUALNI TITLOVI (barem što se tiče većine formata, uključujući SRT) NEMAJU DEFINIRANU VELIČINU! Stoga je pitanje zašto je FVC povećao titlove glupo i bezpredmetno - nije ih povećao, nego jednostavno koristi font te i te veličine za (vanjske) titlove. Razumiješ? Za titlove koji su kao stream u MKV datoteci koristi i dalje sitni font - valjda je autor programa zaboravio na to.

To što su tebi titlovi ispali veći nego kad si konvertirao Format Factoryjem je sasvim druga stvar. Ili što su veći nego što ti ih DVD player reproducira. Neki drugi DVD player možda po defaultu ima veća slova ili se može podešavati velična slova. Jesi provjerio ima li noviji firmare?

14 godina
protjeran
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Jesam, odmah sam skinuo najnoviji firmware.

Možda su mi komentari glupi ali vaši su neizmjerno bahati i arogantni  te ne želite priznati dio svoje pogreške u komunikaciji.

Možete se sad pokušavat izvući no činjenica jest da ste obojica govorili da NE MOGU dobiti veće titlove i "temeljito" ste mi to objasnili zašto ?

Konačno ste si uzeli malo vremena i skontali da program ipak povećava titlove (to ne ovisi o mom blu ray playeru-ovisi, ako ćemo nastavit filozofirat o tome kako svaki player pokazuje drugačiju veličinu).

Zalijepite bilo koji MKV s FVC i otvorite ga u Windows Media Playeru i vidjet ćete da će svaki titl svakog filma biti iste veličine, istog formata što znači da program ipak ima neki algoritam kojim poveća titl i to uvijek na istu dimenziju.

Istina jest da većina tih DVD-a i Media playera daje drugačiju veličinu i da bi konvertiranjem dobili nešto drugačiju veličinu, no test s WMP (koji je za naš test neutralan softverski player) pokazuje da FVC "pravi" ili zalijepi ili armira uvijek istu veličinu subtitla.

Evo dao sam si malo vremena i pročitao te naučio sve o tom MKV containeru (jaka stvar, 3 sata učenja).

Treba mi 1 mil. dolara. Ima li tko da mi ih pokloni ?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Endimion kaže...

Možda su mi komentari glupi ali vaši su neizmjerno bahati i arogantni  te ne želite priznati dio svoje pogreške u komunikaciji.

Možete se sad pokušavat izvući no činjenica jest da ste obojica govorili da NE MOGU dobiti veće titlove i "temeljito" ste mi to objasnili zašto ?

Ne izmišljaj, ja to nisam nigdje rekao. A u bedovim porukama koje sam citirao također ne piše ništa takvog. Jedine pogreške u komunikaciji si ti radio i još uvijek radiš - namjerno ne želiš razumjeti što ti se govori.

Endimion kaže...
Konačno ste si uzeli malo vremena i skontali da program ipak povećava titlove (to ne ovisi o mom blu ray playeru-ovisi, ako ćemo nastavit filozofirat o tome kako svaki player pokazuje drugačiju veličinu).

Ponovno - ko da zidu govorim - povećava u odnosu na što? SRT titlovi NEMAJU definiranu veličinu fonta! Da tvoj DVD player ima veće fontove, jel bi i onda govorio da Freemake VC povećava titlove? Ili bi onda isto tako decidirano tvrdio da Freemake VC smanjuje fontove? Jesi li konačno shvatio o čemu govorim?

Ili, recimo gledaš film u KM Playeru, s tim istim SRT titlovima, povećaš si font na veličinu 50, potom rekodiraš film pomoću Freemake VC - što ćeš tada reći? Da FVC smanjuje titlove s 50 na 24 točke?

Endimion kaže...
Zalijepite bilo koji MKV s FVC i otvorite ga u Windows Media Playeru i vidjet ćete da će svaki titl svakog filma biti iste veličine, istog formata što znači da program ipak ima neki algoritam kojim poveća titl i to uvijek na istu dimenziju.

Tako je, veličina je uvijek ista, dimenzija je uvijek ista, i to zato što FVC za ispis teksta iz SRT titlova na sliku uvijek koristi isti font iste veličine. O kakvim pobogu ti tu "algoritmima kojim se povećava titl" pričaš?!

Jesi ti ikad otvorio SRT datoteku s Notepadom? Nisi? Otvori. Potom si u Notepadu promijeni font, stavi veličinu 50. Hoćeš li sad tvrditi da Notepad poveća titlove na 50 točaka? Nećeš? Zašto ne? Kad Notepadom spremiš datoteku i rekodiraš video FVC-om, FVC će smanjiti titlove na svoju standardnu, uvijek istu veličinu, zar ne?

Endimion kaže...
Istina jest da većina tih DVD-a i Media playera daje drugačiju veličinu i da bi konvertiranjem dobili nešto drugačiju veličinu, no test s WMP (koji je za naš test neutralan softverski player) pokazuje da FVC "pravi" ili zalijepi ili armira uvijek istu veličinu subtitla.

Mislim, ono, helou! Dobro jutro! Razumiješ da su titlovi ništa drugo doli običan tekst s vremenskim oznakama?

15 godina

Oh, brother{#}

Kaj vi još uvijek o onim titlovima {#}

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 2:06 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba mi jedan program koji ima mogučnost spajanje više dijelova nekoga filma spojit u jedan zajednički file...Da li postoji uopće takava program?..

blacky

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
blackchoco kaže...

Treba mi jedan program koji ima mogučnost spajanje više dijelova nekoga filma spojit u jedan zajednički file...Da li postoji uopće takava program?..

Cijelo vrijeme ovdje pričamo o Freemake Video Converteru... Pa eto... {#} U gornjem desnom kutu glavnog prozora programa imaš klizač Join files.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 0:14 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
blackchoco kaže...

Cijelo vrijeme ovdje pričamo o Freemake Video Converteru... Pa eto... {#} U gornjem desnom kutu glavnog prozora programa imaš klizač Join files.

Moja isprika...:/

blacky
16 godina

Ovako, zanima me pomocu kojeg programa je najbolje smanjiti velicinu avi file-a by FRAPS (snimano sa sledecim settingsima u frapsu: full size 60FPS + zvuk)....... prije sam isto snimao ali nisu to bile neke velicine file-ova tako da se brzo uploadalo (mislim "brzo" za nas), sada imam file-ove i po 3-10 GB i zelio bih to uploadati.

1. Koji progam da koristim jer imam vise file-ova po 2-3 GB, znaci mora biti jedan video.... jos me zanima, kako napaviti slow/fast-motion na video-u?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 2:01 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
lovac82 kaže...

Ovako, zanima me pomocu kojeg programa je najbolje smanjiti velicinu avi file-a by FRAPS (snimano sa sledecim settingsima u frapsu: full size 60FPS + zvuk)....... prije sam isto snimao ali nisu to bile neke velicine file-ova tako da se brzo uploadalo (mislim "brzo" za nas), sada imam file-ove i po 3-10 GB i zelio bih to uploadati.

Zar nisi vidio nekliko zadnjih poruka u temi? Mislim, postvavljaš pitanje na koje je iznad odgovoreno. Pitanje veličine je pitanje bitratea - niži birate, manja veličina datoteke. Iznad 4 Mbit/s ne bi trebao ići za upload na YouTube (ovisi o rezoluciji, za nižu rezoluciju može ti biti dovoljan i niži bitrate).

lovac82 kaže...
jos me zanima, kako napaviti slow/fast-motion na video-u?

Za bilo kakve egzibicije ili piši skriptu u AviSynthu (stvari poput slow/fast motiona nije teško postići) ili koristi neki normalan NLE (Vegas, Premiere).

16 godina

Priv put vidim ovu temu tako da sam samo postavio pitanje, hvala, pogledati cu....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

DVDVideoSoft Free Studio 5

Definitivno najbolji besplatni set alata (Nešto kao NERO ali free) za Rip/Burn/Upload/Download/Convert/Audio/Video/Picture itd,itd...koji sam ikada vidio i sve to zapakirano u jedno lijepo sučelje {#}

Čak ima i Video/Audio Dub za jednostavan i Lossless video/audio editing, ima čak i ScreenRecorder, ma nema kaj nema!!!

Ova "Katica za sve" je "must have" za svaki komp!!!

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Moze li mi netko objasniti razliku između klite codeca i cccp codeca?

Koji je bolji i zasto?

Hvala!

TrustNo1

0 0 hvala 0
13 godina

Meni bi trebao software u kojem mogu ubacit nekoliko mpg datoteka (snimane s dvb-t uređaja na usb prenosivu memoriju), zatim trebao bih ukloniti par djelova koji mi nisu potrebni i  na kraju bi to sve htio spojit u jednu datoteku tipa avi ili mp4 tako da video codec bude npr. xvid ili h264 a audio mp3 ili aac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
myfiles4you kaže...

Meni bi trebao software u kojem mogu ubacit nekoliko mpg datoteka (snimane s dvb-t uređaja na usb prenosivu memoriju), zatim trebao bih ukloniti par djelova koji mi nisu potrebni i  na kraju bi to sve htio spojit u jednu datoteku tipa avi ili mp4 tako da video codec bude npr. xvid ili h264 a audio mp3 ili aac.

Evo...LINK 

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
neaktivan
Imam pitanje vezano uz digitalizaciju HI8 video kazeta.

Obzirom na poveću arhivu Hi8 kazeta snimanih kroz desetak godina nabavio sam digital 8 video kameru. Čitanje Hi8 kazeta i prebacivanje na računalo firewireom radi OK.

Problem je u tome što se datum i vrijeme snimanja koje se na HI8 kameri uredno prikazuju na D8 ne vide, a nema ih ni u AVI snimci na računalu.

Postoji li neki način da se prebaci i datum sa Hi8 kako bi se omogućilo automatsko rezanje kadrova i promjena imena datoteke prema datumu i vremenu snimanja?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mene zanima s kojim programmom je najjednostavnije staviti svoj logo u kut filma, kao što HRT ima u kutu HRT1 ili nova slovo n i sl.

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

herc hi8, nešto ovakvo?

bedsoft.net
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 22:31 (bed).
15 godina
Diplomirani pješak kaže...

Mene zanima s kojim programmom je najjednostavnije staviti svoj logo u kut filma, kao što HRT ima u kutu HRT1 ili nova slovo n i sl.

Pogledaj moj LINK gore!!!

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
odjavljen

ako netko treba slucajno plugin za dither i deband najbolja stvar je flash3kyuu_deband

zato sto radi jako jako dobar posao, ne unistava detalje i dosta je brz! 

avisynth skripta je jednostavna 

LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\ffms2.dll")

ffvideosource("C:\Z\1.mkv")

flash3kyuu_deband(precision_mode=3,y=32, cb=32, cr=32, mt=true, dithery=64, ditherc=64, output_mode=2, output_depth=16)

napomena : mora se koristit ffvideosource koji stavlja colorspace YV12 ,a on nemoze rezat neparne linije gore dolje pa se onda to ovak koristi 

ffvideosource("C:\1.mkv", colorspace = "YUY2")

Crop(0, 21, -0, -21)

ConvertToYV12()

flash3kyuu_deband(precision_mode=3,y=32, cb=32, cr=32, mt=true, dithery=64, ditherc=64, output_mode=2, output_depth=16)

Video koji izađe iz ove skripte bit ce 16bitni pa se onda prebacuje u 8 ili 10 bitni sa x264 ,a ona bi trebala ovak nekak izgledat (naravno zna se koje opcije birate sami)

"C:\avs2yuv.exe" -raw "C:\1.avs" -o - | "C:\x264_10.exe" - --demuxer raw --fps 24000/1001 --input-depth 16 --crf 18 --input-res 1920x1038 --aq-strength 1.4 --ref=4 --bframes=4 --level 4.1 --colorprim "bt709" --transfer "bt709" --colormatrix "bt709" --no-dct-decimate --deblock -1:-1 --sar 1:1 --psy-rd 0.62:0.20 --keyint 240 --min-keyint 24 --partitions all --me=umh --b-adapt=2 --weightp=2 --no-weightb --rc-lookahead 200 --qcomp=0.72 --merange=32 --no-fast-pskip --subme=10 --direct=spatial --output "C:\2.mkv"

Znaci potreban vam je  avs2yuv.exe i ovaj x264.exe jer vec u sebi ima SAPikachu's avs 16bit hack

Nadam se da ce to nekome bit od pomoci

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 3:13 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Pogledaj moj LINK gore!!!

jbt ja skinuo program s tvojeg najgornjeg linka i imao je 60 mb sporo ko majka se skidalo jedva skinuo onda pol sata tražim funkciju za taj logo već sam mislio da sam čorav i onda sam skužio da nije taj link... .{#}

ali sad radi..

13 godina
odjavljen

jel zna netko dobre postavke za grain ? (ona skripta iznad naravno nije za to )

--tune-grain mi je nije bas nesto ,a htio bi da ovo izgleda kak spada 

http://slikice.info/images/00007moio.png

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jbt ja skinuo program s tvojeg najgornjeg linka i imao je 60 mb sporo ko majka se skidalo jedva skinuo onda pol sata tražim funkciju za taj logo već sam mislio da sam čorav i onda sam skužio da nije taj link... .{#}

ali sad radi..

Kaj ti briješ o 60MB!?!

Instalacijska aplikacija ti je teška 8.7MB i skine se za najviše 10sek!!!

Ne kužim,kaj nisi skužio  "...da nije taj link"???

EDIT: skontao sam šta si napravio...išao si skidat "DVDVideosoft Free Studio" umjesto "LINK" na koji sam te uputio od "iWisoft Video Convertera,  BED{#}

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 0:39 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

ako netko treba slucajno plugin za dither i deband najbolja stvar je flash3kyuu_deband

LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\mt_masktools-25.dll")

flash3kyuu_deband(y=32, cb=32, cr=32, mt=true, dithery=64, ditherc=64, output_mode=2, output_depth=16)

napomena : mora se koristit ffvideosource koji stavlja colorspace YV12 ,a on nemoze rezat neparne linije gore dolje pa se onda to ovak koristi 

Video koji izađe iz ove skripte bit ce 16bitni pa se onda prebacuje u 8 ili 10 bitni sa x264 ,a ona bi trebala ovak nekak izgledat (naravno zna se koje opcije birate sami)

Kako bi tek radilo da si i pozvao taj filter kojeg koristiš, ono; loadplugin("path\flash3kyuu_deband.dll")..

Masktools, ffvideosource stavlja colorspace YV12, ne može rezati neparne linije? 16 bitni video (oooo..) se prebacuje u 8 ili 10 bita? Daj me malo prosvijetli..

bedsoft.net
13 godina
odjavljen
bed kaže...
Arnold Layne kaže...

LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins\mt_masktools-25.dll")

flash3kyuu_deband(y=32, cb=32, cr=32, mt=true, dithery=64, ditherc=64, output_mode=2, output_depth=16)

Kako bi tek radilo da si i pozvao taj filter kojeg koristiš, ono; loadplugin("path\flash3kyuu_deband.dll")..

Masktools, ffvideosource stavlja colorspace YV12, ne može rezati neparne linije? 16 bitni video (oooo..) se prebacuje u 8 ili 10 bita? Daj me malo prosvijetli..

Nema potrebe radi i bez pozivanja ,ali ako te veseli moze 

ako je colorspace YV12 ne mozes radit neparan crop zato moras koristit YUY2 

da 16bitni video izgleda lijepo zar ne ? 

mislim output_depth=16 valjda sluzi necem :?

8 bita ili 10 bita je tvoj odabir ovisi o tome koji x264 uzmes

10bitni na x264.nl imaju bug 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 1:06 (Arnold Layne).
13 godina
neaktivan

Mora biti nešto jednostavnije.

Za to trebaju dvije kamere, dva puta čitati traku, i daje samo tekstualni subtitle bez automatskog rezanja i preimenovanja datoteke.

16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

8 bita ili 10 bita je tvoj odabir ovisi o tome koji x264 uzmes 10bitni na x264.nl imaju bug 

Hajde.. Na koju foru ne moraš pozivati plugin??!? Koristiš naredbu od čega?

Zašto bi morao raditi neparan crop i zašto bi colorspace morao biti YV12? Time više što kao poslije mijenjaš colorspace. I što će ti pobogu masktools u cijeloj priči, plugin loadaš i ne radiš išta s njime, a onaj koji si trebao, ne loadaš.

Koliko vidim u uputstvu, trebao bi koristiti precision_mode 1-3 za output_depth=16, a ako ga ne specificiraš, default je 0. Tada output_depth=16 nije 'valid'. Isto tako output mode '2' pri precision_mode=0 nije 'valid';

When precision_mode = 0 / 4 / 5, output_mode are set to respective value and
can't be changed.

Sve u svemu, nešto si ti tu zbrljavio..

bedsoft.net
13 godina
odjavljen
bed kaže...
Arnold Layne kaže...

8 bita ili 10 bita je tvoj odabir ovisi o tome koji x264 uzmes 10bitni na x264.nl imaju bug 

Hajde.. Na koju foru ne moraš pozivati plugin??!? Koristiš naredbu od čega?

Zašto bi morao raditi neparan crop i zašto bi colorspace morao biti YV12? Time više što kao poslije mijenjaš colorspace. I što će ti pobogu masktools u cijeloj priči, plugin loadaš i ne radiš išta s njime, a onaj koji si trebao, ne loadaš.

Koliko vidim u uputstvu, trebao bi koristiti precision_mode 1-3 za output_depth=16, a ako ga ne specificiraš, default je 0. Tada output_depth=16 nije 'valid'. Isto tako output mode '2' pri precision_mode=0 nije 'valid';

When precision_mode = 0 / 4 / 5, output_mode are set to respective value and
can't be changed.

Sve u svemu, nešto si ti tu zbrljavio..

Pa zar ne vidis da ne moram ?

Zato jer moram radit takav crop 

Film mi ima rezoluciju kada se pravilno cropa 1920x1038 znaci 21 gore i 21 dolje se mora cropat 

kao sto mozes vidjet - http://i.imgur.com/7iUhy.jpg 20 je premalo ,a 22 je previse

ako nebude YV12 x264 ce ga sam prebacit na YV12 ,a to bas i nije dobro jer se onda svakava cuda događaju 

uglavnom YV12 mora bit prije flash3kyuu_deband komande ,a ne poslije

da zaboravio sam to napisat za precision_mode i masktools mi je ostao od prije zaboravio obrisat  
moje isprike 

editiro sam gore post i to bi trebalo bit to ili te jos muci nepozivanje plugina :D

(bas ga namerjno necu jer kao sto sam vec par puta napisao da radi i bez njega ,a i dokazao sam

isto tak za gradfun2db nije potrebno pozivat plugin)

x264 pretvara u YV12 x264 pretvara u YV12
nakon njegovog pretvaranja nastaje ovakav nakon njegovog pretvaranja nastaje ovakav
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 3:23 (Arnold Layne).
14 godina
neaktivan

A s čim se može još staviti kao na televiziji dok netko govori da mu s donje strane iskoči prozor s imenom?

I još nešt, s blenderom radim neku 3D animaciju od 30 sekudni to sad ide frame po frame dok ju pretvara u AVI i već sad ima 1,80 GB, a animacija od 30 sekundi, već se pretvara 18 sati, jel to sve u redu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Pa zar ne vidis da ne moram ?

Zato jer moram radit takav crop 

Film mi ima rezoluciju kada se pravilno cropa 1920x1038 znaci 21 gore i 21 dolje se mora cropat 

kao sto mozes vidjet - http://i.imgur.com/7iUhy.jpg 20 je premalo ,a 22 je previse

ako nebude YV12 x264 ce ga sam prebacit na YV12 ,a to bas i nije dobro jer se onda svakava cuda događaju 

uglavnom YV12 mora bit prije flash3kyuu_deband komande ,a ne poslije

da zaboravio sam to napisat za precision_mode i masktools mi je ostao od prije zaboravio obrisat  
moje isprike 

editiro sam gore post i to bi trebalo bit to ili te jos muci nepozivanje plugina :D

(bas ga namerjno necu jer kao sto sam vec par puta napisao da radi i bez njega ,a i dokazao sam

isto tak za gradfun2db nije potrebno pozivat plugin)

Hm, otkuda uopće početi? Gle, bilo bi dobro ako već nešto pokušaš objasniti, da to činiš na način da te netko tko nije u toj problematici i shvati. Međutim za to treba shvaćati meritum stvari, što ovdje, kladio bi se nije slučaj..

Naravno da moraš pozivati sve pluginove čije naredbe koristiš, inače ćeš dobiti ovo:

Jedina varijanta kada to ne trebaš, je u slučaju kada je dotični plugin u 'plugin' folderu avisyntha. Dakle, ne trebaš dokazivati ništa, već shvatiti princip rada i ev. to prenijeti drugima. Zapravo dokazuješ moj ukupni stav koji sam već izrekao.

Koja je razlika između YUV2 i YV12? I čemu to koristi? Ja znam, samo tebe pitam.. Enivej, tebi izlaz iz te skripte nije YV12, već neka 16bitna informacija (što nije 16 bit color video, ali predugo za objašnjavanje), pa zato i moraš koristiti 'specijalnu verziju' x264 koja će razumjeti taj input. Drugim riječima tebi ulaz u x264 neće niti biti YV12, što će opet reći da je to posve nepotrebno, a pogotovo nakon flash3kyuu_deband ukoliko očekuješ 16bitnu informaciju na izlazu.

to ti je izlaz iz skripte, a ne YV12 to ti je izlaz iz skripte, a ne YV12

Koliko ja vidim ako ne specificiraš precision_mode, on je po defaultu 0, što za sobom povlači ostatak priče. Naravno da ti je masktools ostao iz prošle priče, samo ti je trebalo 3 posta da shvatiš da mu tu nije mjesto. Sve u svemu, zaključak mi je isti. A taj je da ti je primjer polovično točan, s više netočnih informacija, a bez objašnjenja za laike o čemu se tu uopće radi. Nemoj krivo shvatiti, ok je predstaviti nešto, ali bi to trebalo biti točno i s objašnjenjem što se i kako radi. Onome tko nešto zna to nije potrebno, a onom tko ne zna neće iz ovog primjera shvatiti ništa. A valjda objašnjavaš onima koji ne znaju.. Trebao si i objasniti što je uopće poanta tog postupka, što je y, cb, cr, itd.. I ako već tebi treba neparan broj linija cropa, objasniti da to tebi treba, a ne da je pravilo.

Gdje si ispravio pozivanje plugina? Btw, ne treba ti audio filma? Nijemi film?

bedsoft.net
13 godina
odjavljen
bed kaže...

Onaj tko nije u problematici to nece niti trebat . Kada bi tim putem isao trebao bi napravit generalni avisynth tutorial ,ali to prepustam tebi jer shvacas meritum stvari,

a ja sam isao po logici da ces pluginove stavljat u plugins folder (neznam zasto bi bili negdje drugdje)

I trebas gledat slike koje ti saljem i citat.(jer taj izlaz iz slike sam ti i ja slikao) . Tak tebi treba 3 posta da skuzis da ipak trebas stavit YV12 jer to ipak je zavrsni colorspace (zapravo ipak nisi skuzio)

ako stavimo na ffvideosource da je colorspace YUY2 ,x264 ce napisat da prebacuje YUY2 u YV12 (znaci da je YUY2 bio colorspace i to si mogo vidjet na jednoj od slika) i onda unisti sliku (primjer toga isto imas iznad)

Zato se stavlja na kraj ConverttoYV12() i onda je sve uredu 

Napisao sam ,ako nekome treba neparan broj linija i za to sam stavio komandu posebno, znaci da ,ako to nekome netreba da nemora koristit

Ispravio sam u prvom postu kojeg sam napisao u ovoj temi. 

Di si pak zvuk sad naso ? Kakve on veze ima sa pluginom ? Zasto bi DTS-HD MA isao enkodirat sa avisynth/x264 

ili cak bilo koji drugi zvuk ? Za to jako dobro sluzi eac3to sa sonic decoderom .

i neznam zasto si tak bahato nasrnuo na mene (valjda zato kaj sam "novi" clan )

nisam ti se valjda vec sada nesto zamjerio ,ali dobro barem znas avisynth i voljan si pisat o njemu {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 21:18 (Arnold Layne).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice