Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 667.320
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Mitch kaže...

Ja trebam jedan program s kojim mogu Hardcodat titlove na mkv u HD-u

-koji je smisao (potreba) za tako nečim? Ako misliš za gledanje na DVDu, onda ima još jedan sitan problem....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
Mitch kaže...

Ja trebam jedan program s kojim mogu Hardcodat titlove na mkv u HD-u

-koji je smisao (potreba) za tako nečim? Ako misliš za gledanje na DVDu, onda ima još jedan sitan problem....

Problem je u tome što nemam media player, a tv mi ima usb no ne čita external titlove

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)
16 godina

-onda (sigurno) ne čita ni mkv ili mpg4... vjerojatno samo divx.

16 godina
ihush kaže...

-onda (sigurno) ne čita ni mkv ili mpg4... vjerojatno samo divx.

ma čita sve, osim externih titlova :(

Upravo sam pogledo full hd u2 koncert

16 godina

-neobično... provjeri dali je titl u pravom formatu (podržanom) kao txt, sub, srt.. i (obavezno) identičan naziv kao film.

Za divxe ima convertToDivx ali .. radije provjeri ovo s titlom i možda treba noviji firmware, ako proradi to je daleko bolje nego konvert.

edit: .. i ''full HD'' ne znači da podržava neki konkretni codec, odnosi se na rezoluciju, može biti i npr mpeg2 ili divx. Provjeri u specifikacijama (jer konvertiranje nije praktično)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 18:20 (ihush).
16 godina
neaktivan

Ne trebaš ti hardcode titlove na fileu, to bi značilo ponovo kodiranje videa gdje bi titlovi bili dio slike. To traje..

Ti uvali subtitle u postojeći mkv kontejner s mkvtoolnixom.

17 godina
neaktivan

Evo prijedloga. Stavis film i titlove u nekoliko formata. Recimo txt, srt, i sub. Naravno isti naziv filma i titla. Ako ne procita niti jedan onda si poprilicno siguran da ti tv ne cita titlove.

:)
16 godina
ihush kaže...

-neobično... provjeri dali je titl u pravom formatu (podržanom) kao txt, sub, srt.. i (obavezno) identičan naziv kao film.

Za divxe ima convertToDivx ali .. radije provjeri ovo s titlom i možda treba noviji firmware, ako proradi to je daleko bolje nego konvert.

edit: .. i ''full HD'' ne znači da podržava neki konkretni codec, odnosi se na rezoluciju, može biti i npr mpeg2 ili divx. Provjeri u specifikacijama (jer konvertiranje nije praktično)

LOL Mpeg 4 AVC, pa znam o čemu pričam više nego ti, jako se dobro kužim u video obradu i coding, ali tražim ovo

BED - ni tako ih neće čitati :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 18:38 (Mitch).
15 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Ljudi može li mi netko dat link od Premiere Pro CS4 treba mi stvarno!!! Nigdje nemogu nać, sve su CS5!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim na trialnu verziju!!! (zaboravio sam napisat)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroIvo kaže...

Ljudi može li mi netko dat link od Premiere Pro CS4 treba mi stvarno!!! Nigdje nemogu nać, sve su CS5!!!

Evo ti.

LINK

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 22:20 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan

nevalja link, vodi do adobove stranice i jedino mozes skinit CS5....dajte pravi link

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroIvo kaže...

nevalja link, vodi do adobove stranice i jedino mozes skinit CS5....dajte pravi link

Sorry,nisam mislio da ce odvest te na adobe stranicu neg da su uploadali na svoj server.

Evo ti novi link,i radi ti 100% jer sam sada probao i skida se s njihovog servera i ne redirect-a da adobe

LINK

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Nakon nekoliko tjedana isprobavanja i pretrage raznih foruma za nekim dobrim alatom za obradu video sadržaja obraćam se ovdje vama jer više ne znam što bih.

Trebam program koji mi može editirati vide-e a da se exportaju u što kvalitetnijem formatu. Zapravo snimam video preko fraps programa i dobijem .avi file koji želim jednostavno obraditi (staviti naslove i dodati neku muziku).

Koje sam programe probao?
Adobe Premiere Pro CS5 - ne mogu pokrenuti jer nemam 64bit procesor
Adobe Premiere Pro CS4 - kad instaliram i patcham hosts file aplikacija mi se ne pokreće jer se u registryju nasadila varijabla od prije da je prošlo testno razdoblje od 30 dana (ne mogu je naći da je izbrišem)
Adobe Premiere elements 8 - prilikom eksporta mora sniziti kvalitetu videa, te je isti nakon toga negledljiv, odnosno mutan
Cyberlink PowerDirector 7 - čim dodam video na timeline kaže da ne podržava taj format te mora smanjiti kvalitetu, opet na negledljivu
Corel Video Studio Pro X2 - ne želi dodati filmiće jer ne podržava taj format

Eto, nakon ovoga ja više ne znam koji alat da koristim! Molim vas pomozite i savjetujte me. Hvala!

http://micromanagements.blogspot.com/

0 0 hvala 0
16 godina
Creative kaže...

Pozdrav svima,

Nakon nekoliko tjedana isprobavanja i pretrage raznih foruma za nekim dobrim alatom za obradu video sadržaja obraćam se ovdje vama jer više ne znam što bih.

Trebam program koji mi može editirati vide-e a da se exportaju u što kvalitetnijem formatu. Zapravo snimam video preko fraps programa i dobijem .avi file koji želim jednostavno obraditi (staviti naslove i dodati neku muziku).

Koje sam programe probao?
Adobe Premiere Pro CS5 - ne mogu pokrenuti jer nemam 64bit procesor
Adobe Premiere Pro CS4 - kad instaliram i patcham hosts file aplikacija mi se ne pokreće jer se u registryju nasadila varijabla od prije da je prošlo testno razdoblje od 30 dana (ne mogu je naći da je izbrišem)
Adobe Premiere elements 8 - prilikom eksporta mora sniziti kvalitetu videa, te je isti nakon toga negledljiv, odnosno mutan
Cyberlink PowerDirector 7 - čim dodam video na timeline kaže da ne podržava taj format te mora smanjiti kvalitetu, opet na negledljivu
Corel Video Studio Pro X2 - ne želi dodati filmiće jer ne podržava taj format

Eto, nakon ovoga ja više ne znam koji alat da koristim! Molim vas pomozite i savjetujte me. Hvala!

Sony Vegas,s njim vec dugo radim iz .avi ==> nesto trece

17 godina
neaktivan

Zaboravih Vegas! I njega sam isprobao. On sve napravi kako treba samo što dok exporta (i to traje duuugo na best quality) smanji se kvaliteta drastično... Ne vide se slova čitat...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne vjerujem da niti jedan od spomenutih alata smanjuje kvalitetu videa, već je riječ o izabranom kodeku i postavkama exporta..

17 godina
neaktivan

Evo na kraju krajeva sam instalirao Pinnacle Studio 14 i sad mi sve radi normalno {#}

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Sto kazete na moj prvi video!

http://www.gametracker.com/server_info/78.159.102.142:11000/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Perkan777 kaže...

Odlican intro,video je sam po sebi odlican,ima manjak efekata.Koliko sam vidio imas intro,onaj slow efekt prije nego sto taj auto eksplodira i onaj kraj koji je po meni katastrofa(bez uvrede,ali izmedu intro-a i kraja je razlika velika tako da ako vec radis kraj onda napravi prema primjeru intro-a.

S kojim si programom radio?

16 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...
Perkan777 kaže...

Odlican intro,video je sam po sebi odlican,ima manjak efekata.Koliko sam vidio imas intro,onaj slow efekt prije nego sto taj auto eksplodira i onaj kraj koji je po meni katastrofa(bez uvrede,ali izmedu intro-a i kraja je razlika velika tako da ako vec radis kraj onda napravi prema primjeru intro-a.

S kojim si programom radio?

Vegas Pro 9.0

Nakon sto mi je dosadilo uredjiavti (oko 1 h) sam na kraju samo sliku ubacio xD

http://www.gametracker.com/server_info/78.159.102.142:11000/
14 godina
neaktivan
RE: Upoznavanje sa MKVMerge
Mitch kaže...

MKVMerge je najbolji program za muxanje MKV-a.

DOWNLOAD

Nema podršku za mijenjanje audio/video kodeka, ali zato radi "kontenjere".

Slika programa :  

Danas ću vam pomoć kako splitati film u MKV u 2 ili više dijela.

To će vam pomoći ako imate FAT32 disk na kojeg nemožete prebaciti file veći od 4 gb.

1. Korak - Dodavanje datoteka

Kliknemo na add i označimo datoteke koje želimo dodati.

2. Korak - Izrada "kontenjera"

Pod "Tracks, chapters and tags" stavimo kvačicu na ono što će biti u "kontenjeru".

Ako smo dodali titl, onda kliknimo na na njega pod "Tracks, chapters and tags"

Zatim kliknemo na Format Specific Options i pod chartset odaberemo : WINDOWS-1250

Sada imamo hrvatski chartset.

3. Korak - Split

Kliknemo na "Global" kao što je na slici :

Zatim stavimo kvačicu na Enable Splitting...

Onda odaberemo nakon čega će se podjeliti :

a)- Nakon određene veličine -

Tu upišemo nakon koje veličine će se podjeliti npr. ako želimo nakon 3 gb onda upišemo 3G, ako želimo nakon

700 mb onda upišemo 700M

Znači za megabajte upišemo veličinu pa znak M

- za gigabajte veličinu G

b)- Nakon određenog vremena -

Tu upišemo nakon koje minute, sekunde ili sata će se file podjeliti.

Npr. Želimo nakon jednog sata, 30 minuta i 30 sekundi.

Onda ćemo napisati ovako :

01:30:30, znači HH:MM:SS (sati:minute:sekunde)

To je to !

Dolje odaberemo gdje ćemo ga spremiti, i onda kliknemo Start Muxing.

Ako imate pitanja recite Namigiva

Bok!

A ima pitanja!

Imam nekoliko filmova u mkv. formatu full HD rezolucije (1920x816).Veličine od 5,5 do 7,7 GB.E,sad..imam MKVMerge ,i volio bih smanjiti veličinu filmova promjenom rezolucije.Vidim da ta opcija postoji u kartici Format specific options.Kada u kućice unesem veličine npr.1250x530 i pokrenem muxing, opet na kraju dobijem film iste veličine.Vjerojatno negdje griješim ,ili ta opcija ne radi.Ako se to može napraviti ,molim pomoć! {#}

16 godina
neaktivan
RE: Upoznavanje sa MKVMerge
stjepan.v3 kaže...
A ima pitanja!

Imam nekoliko filmova u mkv. formatu full HD rezolucije (1920x816).Veličine od 5,5 do 7,7 GB.E,sad..imam MKVMerge ,i volio bih smanjiti veličinu filmova promjenom rezolucije.Vidim da ta opcija postoji u kartici Format specific options.Kada u kućice unesem veličine npr.1250x530 i pokrenem muxing, opet na kraju dobijem film iste veličine.Vjerojatno negdje griješim ,ili ta opcija ne radi.Ako se to može napraviti ,molim pomoć! {#}

Mkvtoolnix je muxer a ne koder. Opcija Display width je vezana uz aspect ratio, odnosno nema veze s promjenom rezlolucije, već s prikazom video materijala. Drugim rječima ne možeš to napraviti tim programom.

14 godina
neaktivan

Oprostite ako je pitanje zalutalo na neadekvatnoj temi, ali molim pomoć.

Imam problema sa pokretanjem camere na MSN-u. Nemoguće je pokrenuti pojedinačno moju ili od sagovornika, uvijek se pokrene Video Call.

Ovo se desilo kada sam reinstalirala Beta verziju MSN-a i vratila na prijašnju.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zanima me zašto nitko početnicima u video obradi ne preporučuje trakaXPC? mislim da je to skroz solidan alat za obradu videa...potpuno je free, a moze se kasnije i kupiti licenca pa bude još bolji program...nitko ga ne preporučuje, pa ću ja, evo samo da vam kažem da je to dobar alat :) . Ovo je web stranica, a za download, idite ovdje!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Evo moj novi video.
Sto kazete!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da li adobe premiere pro CS5 ide na 32-bitnim windowsima...........na njihovoj stranici prilikom downloada ponudjeno je izabrati jezik i koji OS...ali na svaki jezik je windows 64bit...... ja imam 32 bitni windows.......pa me interesuje da li ce ovo ici i na mom windowsu???evo link  http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=premiere_pro

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 18:31 (El_Nino_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

NEEE! Adobe Premiere Pro CS5/After Effects CS5 podržavaju samo 64 bitne Windowse! Znači, ili instaliraj 64 bitne Windowse (ako imaš 64 bitni procesor, naravno), ili skini Premiere Pro CS4 verziju, sasvim dobra verzija, ali nju nećeš naći na Adobovim stranicama, nego trebaš dobro Googlat da bi našao (mislim da u nekom postu ima link od Premera pro cs4)

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Converting WTV files

Snimio sam prije neki dan sa windows media centrom jedan koncert sa HTV i sad bi ga htio prebacit na DVD.

Snimak je u .wtv formatu, pa me interesira sa kojim program bi ga trebao konvertirat?

THX {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Converting WTV files

eee s tim sam se ja izmučio, našao sam jedna programčić, ali ne mogu ga pronaći na niti jednom w*rezu ili tore*tu... zove se wtv to avi (www.dvr-ms.com/wtv-avi.htm) ali je trial i može samo 20ak minuta konvertirati... probaj ovaj još pa javi LINK

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 11:35 (eterna luchar).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice