Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 647.186
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Bilo bi ljepo vidit na toj ploči 2x I7 980EX i 7 5970 4gb.

ako neznate zašto sam tako zaheban eto zašto BOSANAC SAM!
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Software za video obradu - pitanja&odgovori
robisierra92 kaže...
Zodiac kaže...

Bok.

Bavi li se itko ovdje ozbiljnije color korekcijom, i ako da, koje softvere koristi?

ovisi što smatraš pod ozbiljnije se baviti - ako te zanima dobar software pogledaj ovdje http://www.redgiantsoftware.com/

Po ozbiljnije smatram da je netko svoj rad komercijalizirao ili barem malo čitao o teoriji boja itd.

Zanimao me praktički output, usporedba prije-poslije itd. Mislim, visim na sajtovima koji jesu specijalizirani za takve stvari itd., ali vidim da ovdje ima ljudi koji se dulje bave poslom pa sigurno i oni tu i tamo dodaju malo plave boje na nebo, naglase orange-teal kontrast i slično. Znatiželja, jel. :]

15 godina
neaktivan
Zodiac kaže...

Po ozbiljnije smatram da je netko svoj rad komercijalizirao ili barem malo čitao o teoriji boja itd.

Zanimao me praktički output, usporedba prije-poslije itd. Mislim, visim na sajtovima koji jesu specijalizirani za takve stvari itd., ali vidim da ovdje ima ljudi koji se dulje bave poslom pa sigurno i oni tu i tamo dodaju malo plave boje na nebo, naglase orange-teal kontrast i slično. Znatiželja, jel. :]

ovisno o videu ponekad radim nekakav color corection, za videe koji jesu "komercijalni" odnosno snimljeni "za nekoga", sve ovisi o videu, potrebama i željama. po meni red giant software ima hrpu kvalitetnih alata, pa si pogledaj to malo.

14 godina
neaktivan

Da, 2,3,4 procesora maticne, imas i serverske ali i maticne napravljena za artiste u afteru,3ds maxu, vue itd koji zahtjevaju 12+giga rama i visejezgrene procesore.

Ja sam razmisljao ako bi ikako kad dodem do novaca mogao kupiti pa ubaciti nesto tipa 2 x athlon x6 ili jace uz mnogo rama ali vidim da domaci ducani nemaju te maticne , nazalost.

GAMER
15 godina
neaktivan
crocro23 kaže...

Da, 2,3,4 procesora maticne, imas i serverske ali i maticne napravljena za artiste u afteru,3ds maxu, vue itd koji zahtjevaju 12+giga rama i visejezgrene procesore.

Ja sam razmisljao ako bi ikako kad dodem do novaca mogao kupiti pa ubaciti nesto tipa 2 x athlon x6 ili jace uz mnogo rama ali vidim da domaci ducani nemaju te maticne , nazalost.

evo neki link http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraProizvod=3115&sifraKategorija=408 ali to je sve skupa puno love..morao bi se baviti nekim jako isplativim stvarima da se isplati kupovina takvog nečega. velika većina onih koje ja poznajem i bave se montažom rade na quad procesorima i 4-6 gb rama. rijetko će tko doći u priliku da slaže neki hd materijal koji traje sat-dva i duže.

15 godina

Molim hardwerase da se premjeste u hardware sekciju. HVALA!!!!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Huh, vidim da se razgovaralo o svačemu, pa da samo dam neko svoje mišljenje :)

ŠTo se tiče montaže, najčešće montiram u Adobe Premiere Pro-u. Trenutno je najbolja najnovija verzija zbog nevjerojatno playback enginea. Mislim da se od programa za montažu može očekivati da ima što jednostavnije i bolje three-point editing alate, a to imaju manje više svi... Osim toga, što bolja integracija sa drugim alatima i eto savršenog programa za MONTAŽU. Naglašavam za montažu jer specijalni efekti koje može raditi After Effects na kraju krajeva i nisu posao montažera, nego drugih umjetnika vizualnih efekata (iako se slučajno može raditi o istoj osobi).

After Effects je sjajan program. Može baratati video moćnije nego Premiere (što dokazuje činjenica da je neke pluginove nemoguće napraviti u Premiere varijanti, a postoje u AE). U njemu je izuzetno teško raditi osnovnu montažu. Recimo... Potrebno je definirati dužinu timelinea, teško je baratati trajanjima clipova, jedna traka jedan clip itd. To je skoro nemoguće. Jako je dobra opcija koja je nekad postojala, a ne znam može li se sad: otvaranje premiere pro sekvence u after effectsu. Znam da danas postoji linkanje, ali sam prije mogao doslovno sve clipove dobit izrezane iz premierea u AE. Na taj način sam radio Magic Bullet-ove fadeove, kolor korekcije isl. 

Možda je najbolji upravo taj put. Iz Premierea u AE, pa u neki software za ton. Meni osobno, najbolji je Nuendo.

A čime se vi ostali bavite? Profesionalni video, film ili hobi? :) Ja sam ove godine upisao montažu na Akademiji, ali nikad do sad nisam radio s Avidom koji je inače industrijski standard. Baš me zanima kakva će to biti tranzicija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo nekih mojih zapažanja i nekih pitanja u svezi toga.Radeći kratke uradke za jutub,a radio sam ih uglavnom u WMM,jer sa drugima nisam bio siguran što i kako,a poslije ovih tutorijala neznam koji da odaberem.Postavljam pitanje za eksperte u svojim programima,naime radeći sa WMM uvidio sam da se to sve polako odvija i ponekad brejka ako je više kraćih uradaka koje treba složiti u jedan.Da li je to zbog malo rama,slabog proca ili je možda do grafe?Da li postoje minimalne potrebe konfiguracije PCa za normalanu obradu nekog videa?Može li se to ubrzati?

Namjeravam preći na neki drugi program,ali bih volio biti još upućeniji da nepočnem sa nečim što bi moglo isto završiti kao i sa WMM.

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
General Zed kaže...

Evo nekih mojih zapažanja i nekih pitanja u svezi toga.Radeći kratke uradke za jutub,a radio sam ih uglavnom u WMM,jer sa drugima nisam bio siguran što i kako,a poslije ovih tutorijala neznam koji da odaberem.Postavljam pitanje za eksperte u svojim programima,naime radeći sa WMM uvidio sam da se to sve polako odvija i ponekad brejka ako je više kraćih uradaka koje treba složiti u jedan.Da li je to zbog malo rama,slabog proca ili je možda do grafe?Da li postoje minimalne potrebe konfiguracije PCa za normalanu obradu nekog videa?Može li se to ubrzati?

Namjeravam preći na neki drugi program,ali bih volio biti još upućeniji da nepočnem sa nečim što bi moglo isto završiti kao i sa WMM.

Da te pitam,sta je WMM? Dali ti brejka dok renderira ili?

16 godina
neaktivan

windows movie maker

:)
15 godina

Mislim da sam i ja slicnih problema imao,ali nisam isto znao zasto.Zasto nebi presao na neki drugi program? WMM nije bas nesto,tek tolko da se nesto napravit neki basic video(barem dok sam radio na xpu prije par godina).Also,za renderiranje videa ti je odlican taj tvoj dualac na 3.4,a da imas quad sigurno bi dobar boost dobio u renderiranju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

po meni sony vegas najbolji to 9.0

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma,slažem se ja sa vama da su drugi prorami sigurno bolji od WMM,al mene zanimaju još sitnice oko stvari na koja sam postavio pitanja.Da li igraju ulogu-važnu-proc ili rami ili grafa?Da li postoje neke minimalne potrebe za rad?Da li bi radilo brže sa više rama,recimo?Ili možda jačom grafom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

General Zed kaže...

Ma,slažem se ja sa vama da su drugi prorami sigurno bolji od WMM,al mene zanimaju još sitnice oko stvari na koja sam postavio pitanja.Da li igraju ulogu-važnu-proc ili rami ili grafa?Da li postoje neke minimalne potrebe za rad?Da li bi radilo brže sa više rama,recimo?Ili možda jačom grafom?

Fake_Alert kaže...

Mislim da sam i ja slicnih problema imao,ali nisam isto znao zasto.Zasto nebi presao na neki drugi program? WMM nije bas nesto,tek tolko da se nesto napravit neki basic video(barem dok sam radio na xpu prije par godina).Also,za renderiranje videa ti je odlican taj tvoj dualac na 3.4,a da imas quad sigurno bi dobar boost dobio u renderiranju.Mislim da RAM-mi nemaju tolikog utjecaja kao procesor,ali neki programi neiskoristavaju cijeli quad kao Sony Vegas 7.0 nego oko 80% njega pri renderiranju(cak mislim da su u 9.0 pro rijesili to).

15 godina
neaktivan

Na moja pitanja nema odgovora?

Nije valjda da nitko više ne obrađuje videe za osobne potrebe.Mislio sam da će se naći puno više programa na ponudi.Pogotovo obrada filmova iz DVDRipa i HD ili čak BRRipa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Nije valjda da nitko više ne obrađuje videe za osobne potrebe.Mislio sam da će se naći puno više programa na ponudi.Pogotovo obrada filmova iz DVDRipa i HD ili čak BRRipa...

na koja pitanja generale? nisam u toku..

14 godina
neaktivan

super je u video obradi koristit jos i rhino ili 3ds max ako recimo koristite after effects i imate puno explozija mozete dodat neke modele zgrada ,auti itd naprimjer ili tak nes slicno... al recimo ako ste se vec izvjezbali na aeu pa ak zelite bit jos vise advanced Cool...a mogu posluzit i za fora efekte

Trazim curu kojoj ime ne zavrsava na .JPG

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoji li koji program kojim mogu jednostavno ubaciti .srt titlove u sam AVI?

Znaći,  da titlovi budu  hardkodirani u  samom videu....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Formatfactory

15 godina
neaktivan
General Zed kaže...

robisierra92 kaže...
General Zed kaže...

na koja pitanja generale? nisam u toku..

Evo podebljano.Ne stignem prelistat sve kad cijeli dan sam na šljaki,a dođem navečer kasno doma.Pitao sam za neke osnove koje su možda bitne,a nadao sam se da će biti puno više programa navedeno-koji se koriste,što za obradu videa iz raznih Ripova,što za obradu samostalnih video uradaka...

15 godina
neaktivan

Evo ljudi da se i ja pohvalim počeo sam raditi u after effects-u :D tako da sam naučio osnovne effekte i izrezat ljude (neznam pravilan naziv :P) e sada nemam zeleno platno pa bih zamolio ako netko zna gdje mogu skinuti snimke (jednostavne) na zelenom platnu da se mogu još malo igrati s time :D

tnx :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Evo ljudi da se i ja pohvalim počeo sam raditi u after effects-u :D tako da sam naučio osnovne effekte i izrezat ljude (neznam pravilan naziv :P) e sada nemam zeleno platno pa bih zamolio ako netko zna gdje mogu skinuti snimke (jednostavne) na zelenom platnu da se mogu još malo igrati s time :D

tnx :D

u sony vegasu mozes i bez zelenog platna,,,mozes recimo ispred svog zida ak imas jednobojni se snimit...al neznam jel se moze i u after effectsu isto...al sad ne razumijem sta zelis... ti bi izrezo ljude pa stavio na snimku ili bi koristio zeleno platno?

15 godina
neaktivan

ma jednostavne snimke drugih ljudi na zelenom platnu... a to platno ja maknem u after effects-u... i onda mi je pozadina prozirna te mogu staviti bilo šta drugo ako me kužiš... na vegas se s adobea ne mislim prebacivat ;)

0 0 hvala 0
16 godina
poz! jel itko radi u ediusu? ako može na pp se javiti ili na irc, da ne zatrpavam temu...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

Pitaj ovdje. Autor teme ju i jeste otvorio da se prica o softwareu za video obradu. O ediusu nismo pricali do sada.

16 godina
ajde de ;)
uglavnom imam problema s odabirom profila u ediusu... nikak da skontam koji je za što... nedavno sam snimao s nekom malom kamerom koja kao ima 1080i i izbacuje .mts formate, to sam sredio ali me zanima koje da postavke odaberem za projekt koji želim raditi s tim snimcima?
14 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

ma jednostavne snimke drugih ljudi na zelenom platnu... a to platno ja maknem u after effects-u... i onda mi je pozadina prozirna te mogu staviti bilo šta drugo ako me kužiš... na vegas se s adobea ne mislim prebacivat ;)

kuzim ...mislis na chroma key

15 godina
neaktivan

ako je to keylight 1.2 onda da xD mislim da meni u effectsu piše keylight 1.2 ;)

inače jel znaš di ima takvih videa :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne koristim edius ali generalni ti vrijedi da postavke stavis onakve kakvim zelis gotov projekat. Sta zelis da napravis sa tim snimcima. Nemoj se uvrijeiti a to vrijedi i za ostale ali za video obradu treba malo i teorijskog znanja. Nije to samo upaliti profi program i praviti filmove za youtube. Mora se znati sta je codec, sta je kontejner, sta je bitrate, razlikovati pal i ntsc i sl stvari. Ajd reci sta zelis napraviti pa cu ti reci sta trebas staviti. 

16 godina

Dakle koje mi je najbolje namjestiti opcije za rad s ovim videom? 

video video
edius1 edius1
edius2 edius2
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice