Matroska video (.mkv)?

poruka: 34
|
čitano: 14.592
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
.mkv?

Ako prebacim .mkv (matroska video) u DVD format da li cu izgubiti kvalitetu slike i zvuka???

I da li DVD player moze pokreniti .mkv? (mislim da ne moze ali eto pitam) Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

ukoliko misliš na HD naslove koji danas masovno dolaze u mkv formatu.. odgovor je DA, izgubit ćeš na kvaliteti video, ali ne zvuka

a što se tiće "stand alone" playera koji čita mkv.. ja ne znam da takav postoji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

E onda nista od konvertiranja ipak te HD ripove skidam zbog kvalitete.Smijeh

I mislio sam da ne moze, samo provjeravam da mozda negdje ne postoji takvo cudo od playera.

Slika od tih ripova bude odlicna a max. velicina filea je 2.2GB. ODLICNO...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?
Webmaster Filozofskog fakulteta u Rijeci www.ffri.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Matroska video (.mkv)?

mozes pomocu nekog konvertera prebacit video u format i codec koji odredeni dvd player pusta bez problema, bez znacajnog gubitka u kvaliteti slike i zvuka i uz priblizno jednaku ili manju velicinu filea nakon konverzije. jedini problem je to sto bi konverzija mogla jako dugo trajat, tak da bi bilo najbolje da imas quad core procesor ili neki jaci dual core da sto brze bude gotovo

17 godina
neaktivan
RE: .mkv?

Izgleda da moze

a ako do sad nisi nasao nesto evo i ja sam naletio na isti problem pa da ga podjelim sa vama

Pronasao sam ovaj program i cini mi se da je jako dobar bez velikog gubitka kvalitete video zapisa

Ovdje je glavna stranica na kojoj mozete procitati o cemu se radi

http://www.avsmedia.com/VideoTools/index.aspx

Nadam se da ti je bilo od pomoci

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 18:48 (Tux Slave).
17 godina
neaktivan

Pa ko prvi njegova djevojka :D tako barem kazu :D

ali ima i par besplatnih programa koji su isto tako dobri (svakom loncu pokopac)

Probajte sa FAVC, DVDflick

Obratite paznju da za FAVC morate imati Avisynth v2.57 i .NET framework Verziju2 instaliranu

Imate i ConvertXtoDVD ali nije besplatan nego se mora "kupiti" :D ali i to se nadje na rapidshare ;)

Sretno

PS: javite kako je bilo

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2008 12:08 (CORBIE).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

probaj sa total video converter

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

ovako...instalirao sam 64 bitnu vistu ultimate... i iam probleme sa gledanjem filmova/serija u mkv-u. slika ide, al dosta usporeno a zvuk je skroz screwed...isprobao sam brojne codece al pošto se baš i ne kužim u stvar (još) zamolio bi za savjet

0 0 hvala 0
17 godina

Na 64 bitnoj Visti možeš koristiti i 64 i 32 bitne playere. I sam Windows Media Player dolazi u dvije inačice. U 64 bitnu Vistu su stavili i 32 bitnu inačicu WMP zbog toga što 32 bitni kodeci ne rade na 64 bitnom WMP-u, a puno su bolje podržani i rasprostranjeni od 64 bitnih. Za 32 bitni WMP na 64 bitnoj Visti možeš koristiti iste kodeke kao i na 32 bitnoj Visti ili na XP-u, dok za 64 bitni Windows Media Player i Windows Media Center moraš instalirati 64 bitne kodeke ako želiš gledati filmove preko njih. Ja koristim ove 64 bitne kodeke VistaCodecs x64Components i   sve mi radi ok, uključujući i mkv datoteke.

Ono što zbunjuje većinu ljudi je kad instaliraju ono za što misle da je mkv kodek, opet im ne radi video kako treba. To je zato što Matroska (mkv) nije kodek, nego multimedija container, slično kao što su to avi, mp4 ili asf. Kada imaš neki avi video on može biti kodiran s raznim kodecima (DivX, Xvid ili neki treći).   Slična stvar je i s mkv datotekama.

16 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

a koja bi bila minimalna konfiguracija da se gledaju hd filmići na visti?

ja sam ih na xp-u bez problema vrtio a iam filing da s ovom konfom na visti neće baš ić

imam amd 3700+, 2gb ram i hd sapphire 2600XT:(

0 0 hvala 0
17 godina
Matroska video (.mkv)?

Možeš skinuti s Microsoftovih stranica testne filmove u HD rezoluciji, pa isprobati kako ti rade na računalu:

WMV HD Content Showcase 

WMV HD Content (Optimum Configuration to play 1080p video with 5.1 surround sound)
Windows XP
Windows Media Player 10
DirectX 9.0
1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent);
  3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent)
512 MB of RAM
128 MB video card
1920 x 1440 screen resolution
24-bit 96 kHz multichannel sound card
5.1 surround sound speaker system

For 1920x1080 (1080p) video at 24 frames per second:
QuickTime 7 for Windows:
3.0 Ghz Intel Pentium D (dual-core) or faster processor
At least 1GB of RAM
64MB or greater video card
Windows XP Service Pack 2 or Vista

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 20:46 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
Matroska video (.mkv)?

Možete li mi preporučiti neki program za konverziju mkv u avi. To mi je potrebno zbog usklađivanja podnaslova, jer subtitle workshop ne može otvoriti mkv. Nije mi bitna kvaliteta samo da je što brže konverzija završena.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
avs video convetret, SUPER,Total Video converter
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
neaktivan
Igor kaže...

Možete li mi preporučiti neki program za konverziju mkv u avi. To mi je potrebno zbog usklađivanja podnaslova, jer subtitle workshop ne može otvoriti mkv. Nije mi bitna kvaliteta samo da je što brže konverzija završena.

AutoMKV
16 godina
neaktivan
Dino89 kaže...

Ako prebacim .mkv (matroska video) u DVD format da li cu izgubiti kvalitetu slike i zvuka???

I da li DVD player moze pokreniti .mkv? (mislim da ne moze ali eto pitam) Smijeh

dvd playeri ne mogu pokrenit mkv, ali ako ti nije problem potrošit 1-2k kuna moreš razmislit o wdtv ili popcorn hour, za više informacija pretraži forum

Igor kaže...

subtitle workshop može otvorit mkv, samo tribaš instalirat neki mkv splitter
17 godina
mariik kaže...
Dino89 kaže...

dvd playeri ne mogu pokrenit mkv, ali ako ti nije problem potrošit 1-2k kuna moreš razmislit o wdtv ili popcorn hour, za više informacija pretraži forum

Igor kaže...

Može? A što točno trebam instalirati?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Matroska video (.mkv)?

Za konvertiranje mozes koristiti i novi Microsoft Expression Encoder 2. On moze konvertirati u WMV, pa podesis neki visoki bitrate da se zadrzi sto vise na kvaliteti. Za citanje koristi ffdshow filtere, pa bi trebalo raditi i sa MKVom.

Druga opcija je VirtualDub, koji ima dosta opcija za konvertiranje, npr. da se audio ne prekonvertira, nego samo iskopira stream.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

Kao player idealan je samo PC.

Potrebno je:

1. neko desktop kućište, original za HTPC su vrlo skupa pa može proći i jeftinije. U mene je Frontier Opera, dobro izgleda a košta smiješnih 350kn.

2. pasivno hlađena novija grafička kartica, nije bitno koja, samo da ima dio za HD dekodiranje (nVidia serije 8 i 9, svi AMD sa HD u imenu; AMD (ATI) je ipak bolji za oviu namjenu), ja koristim HD2400XT. HD3650 može se naći za 350kn.

3. bilo koji dvojezgreni procesor, ja sam kupio AMD Athlon X2 7750 BE (650kn) kojem sam smanjio takt i sada radi sa pasivnim heat-pipe hlađenjem.

4. 1GB RAM je dovoljno(70kn), ja imam 2

5. Veličina diska: što više to bolje, ali ako nećete čuvati filmove na HDD može i bilo koji stari, brzina nije bitna, svaki je dovoljno brz za reprodukciju. Novi od 160GB je 300kn.

6. DVD pržilica (170kn)

7. TV kartica sa daljinskim (po mogućnosti media-centar kompatibilnim) -300kn

8. Matična ploća, poptuno svejedno za ovakvo računalo, ima ih od dobrih proizvođača sa npr. nvidia 520 čipsetom za 300kn.

I za nekih 2500kn imate najbolji mogući player, otvara sve formate, a po potrebi možete se i poigrati na TV. Ja igram najviše PES2009, na LCD-u od 1m poseban doživljaj.

Počeli su se pojavljivati samostojeći DVD playeri sposobni čitati mkv za 3000-3500kn, a ne mogu HTPC-u ni vodu držati.

C2D 3,3/ 8GB/ 4870/ 2*500GB+raptor64/vista 64
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
.mkv mozes citat pomocu Media Player Classic-a!!
Convertiranjem ces kao sto je receno izgubit valitetu videa! Najbolje izbjegavaj .mkv kod skidanja i nemas problema! Ili ga gledaj u MP Classic!
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
16 godina
neaktivan
Igor kaže...
mariik kaže...
Dino89 kaže...

Igor kaže...

Može? A što točno trebam instalirati?
  npr. ovo: http://www.free-codecs.com/download/Haali_Matroska_Splitter.htm 
16 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

imam jedan problem sa mkv video filesom ali sa tonom,naime imam LCD TV koji preko USB-a podržava mkv video files ali ne i AC3 zvučni zapis koji je na tom mkv video filesu,dakle ono što mi treba je samo to da u taj video files umjesto tog AC3 zvučnog zapisa ubacim MP3 zvučni zapis,i još nešto ne znam zašto ali na TV-u mi kada gledam film u mkv.filesu slika mi se na momente počne sama od sebe ubrzavati pa stane i tako zašto ne znam,inače sam čitao BUG iz prošlog broja(204)o mkv.video formatu i nešto sam probao ali ne baš uspješno pa ako može mi neko objasniti koji je dakle najbolji free program za stavljanje zvučnog zapisa u MP3 format u već postojeću mkv video dadoteku

0 0 hvala 0
16 godina
Matroska video (.mkv)?

Na kompjuteru gledam 720p mkv pomoću coreAVC codeca unatoč slabom procesoru (barton 2500+) i grafičkoj (radeon 9600xt 128 mb) pa me zanima ima li kakav codec kojim bi mogao gledati i 1080p jer mi malo šteka? Dok nisam stavio coreAVC codec u bs player ista stvar mi je bila i sa 720p.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
steeleye kaže...

Na kompjuteru gledam 720p mkv pomoću coreAVC codeca unatoč slabom procesoru (barton 2500+) i grafičkoj (radeon 9600xt 128 mb) pa me zanima ima li kakav codec kojim bi mogao gledati i 1080p jer mi malo šteka? Dok nisam stavio coreAVC codec u bs player ista stvar mi je bila i sa 720p.

Mislim da nećeš naći brži codec od coreAVC. Morat će nabaviti jači proc. Neka me netko ispravi ako griješim.

17 godina

potpisujem.....ili nabavit bolju grafičku .......

www.apriliabase.com
16 godina
Matroska video (.mkv)?

ok, namjeravam obnoviti procesor, matičnu, ram i grafiku ali tek kad otplatim plasmu koju sam upravo kupio... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matroska video (.mkv)?

Ovako, planiram nabavit full hd philipsov tv serije 5 i zanima me koji od hd formata sam televizor podržava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne razumijem što točno misliš.....provjeri si na stranici od proizvođača koje su mogućnosti tv-a.....

a za ostalo ti je isto...filmove gledaš preko playera e sad jedino ako misliš na br player onda ti je opet isto

ako je tv full hd.......ali ipak pojasni malo pitanje....

www.apriliabase.com
15 godina
steeleye kaže...

Probaj skinuti KMplayer. I meni je sve blokiralo, dok nisam probao sa njim ,a isto mi je konfiguracija jako slaba (proc.intel pentium4-1.80 Ghz, graf. ati radeon 9550-128mb.

15 godina
neaktivan

znam da postoji mogućnost spajanja usba direktno u tv, pa me zanima ako sam televizor može pokrenuti mkv video a ako to nije moguće, je li moguće usb spojiti na dvd player?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice