Kako povecati rezoluciju videa

poruka: 11
|
čitano: 19.608
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imamo puno kratkih video filmova sa rezolucijom 320×240 i 640×480. To su sve filmici mog malog sincica i sada bih zelio da napravim film od tih malih videa pa me interesuje kako podici rezoluciju sa 320×240 na 640×480 ili obje na neku trecu a da se ne izgubi na kvaliteti? Sa kojim se software-om to moze uraditi. Inace cu film raditi u Pinnacle Studio 14

Hvala

http://www.eldarpiric.com.ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako povecati rezoluciju videa
pa kod exporta bi trebao izabrati koju želiš rezu, naravno imaš veću rezu-manju kvalitetu, ali i veću rezu i veću kvalitetu, malo se poigraj s jednim klipom dok ne dobiješ rezultat koji želiš i onda cijeli video exportaj tako... nadam se da ti je pomoglo bar malo :P
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan

Ma ja sam te filmice snimao pet godina sa razlicitim fotoaparatima i zato imam mjesavinu rezolucija. Sa kojim programom da probam ovu 320×240 da povecam a da se puno ne izgubi na rezoluciji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema povećanja rezolucije bez gubitka kvalitete, jedino u csi-u. Možeš povećati video koliko god želiš, a povećani video će imati iste one informacije kao i prije povećanja s grubim prijelazima između - 'kvadratićima'. Do neke mjere to još i ide, ali je bitna i kvaliteta početnog materijala. Elem, resizeri su bilinear, bicubic, lanczos, lanczos3, nearest neighbor, itd. Ovisno koji koristiš i koje postavke, takav će biti i rezultat. Koji Pinnacle koristi i možeš li utjecati na to, nemam pojima. Da se avisynth-om čuda napraviti, svakom resizeru možeš mjenjati postavke kao i koristiti filtere, ali ako si početnik (pretpostavljam) - preskoči. Na tvojem mjestu (da sam početnik :o)), ja bih povećao filmiće 320x240 na 640x480 koliko su ti ovi ostali. Možeš najjednostavnije virtualdubom > resize > probaj koji ti resizer najviše paše u neki losles kodek. I onda kasapi u programu kojem hoćeš s ovim 640x480. Rezultat neka ti je 640x480, ako ćeš na dvd ostavi takvog s crnim obrubom.

Evo ti par primjera 320x240 klipa povećanog na 640x480; samo povećani (npr AP), bicubic, lanczos.

17 godina
neaktivan

Probat cu prebacit u 640×480 pa da vidim kako izgleda. Ako bude lose onda cu ostaviti origigi rezoluciju pa kako bude.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bed kaže...

Nema povećanja rezolucije bez gubitka kvalitete, jedino u csi-u.  ...

{#}

- dodatno svako rekodiranje mora bar malo 'pokvariti' kvalitetu. Ako se već mora, onda je idealno (već predloženo) 1:2 i sl.

Mada ima nekih pluginova još iz starog premiera 6-6.5 ... koji su služili tomu, tj. interpolacijom (kao i mpeg) računajući susjedne pixele iz susjednih kadrova, dobijao se vrlo dobar smooting, tj odokativno 90% se rješavala nazubljenost tako povećanih pixelića. (kao i normalan smoot filter na fotki, samo je to računao iz određenog broja susjednih kadrova..)

-problem je što se time nebavim, pa nema šanse sjetiti se ili pronaći konkretan filter (možda hardware-Martoxica...).

I to je bilo rješenje za silu, izuzetno procesorski zahtijevno... rezultat ispod današnjeg amaterski napravljenog divxa.

Drugi način, dovoljno dobar i vremenski isplatljiviji, je pustiti na dobrom playeru (hw ili soft.) koji će dati pristojnu sliku s originala i napraviti capture na miniDV ili kroz konverter pa iz tog materijala dalje radit DVD..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

ja ne shvatam sta treba uraditi da se poveca rezolucija videa a i ako neko zna kako napraviti dvd meni molim za pomoc

14 godina
neaktivan

izvini ali bil mi mogao objasniti kako povecati rezoluciju ja to ne kontam   i ako znas kako napraviti dvd meni molim za pomoc

17 godina

pa da bi povecao rezoluciju moras imat neki program za to naravno,isto tako za dvd meni mozes cak i Nero programe koristit za to,makar imas i mnogo drugih.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koji program bi bio dobar za to 

17 godina

eo ovaj isto moze posluzit svrsi http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/ posto je besplatan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice