Detalji na slici

poruka: 11
|
čitano: 2.849
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Detalji na slici

Pozz forumaši.Na jednoj slici izvjesna osoba potpisuje  dokument a ja bih ako je moguće nekim programom za win 7 ili Linux da taj dokument izoštrim  tako da se vidi DATUM potpisivanja jer mi je to vrlo bitno.Uvećanjem slike ne dobivam ništa.Da li je to izvodljivo?Hvala unaprijed....

0 0 hvala 0
17 godina
Detalji na slici

Eh pa ako sharpen efekt ne pomaže, onda ništa. Paint.NET, sharpen filter, pa probaj sam.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Detalji na slici

Probaj nazvat CSI znas da ti oni imaju onaj super program koji sa nadzorne kamere od 5 mpx  zoomiraju tablice od auta na 200 metara ;)
Zezam se naravno.

Probaj izostrit programima za obradu podataka, drugo nista nemozes, prelazak preko pixela nije dovoljan ocito.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Re: Detalji na slici

Ako zumiranjem ne vidiš, onda ništa od toga.

Nema tog alata koji će izvući podatke sa slike koji jednostavno ne postoje.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Probaj nazvat CSI znas da ti oni imaju onaj super program koji sa nadzorne kamere od 5 mpx  zoomiraju tablice od auta na 200 metara ;)

{#}

slika

16 godina
neaktivan

Daj nabaci tu sliku..

16 godina
neaktivan

Narajcao si me i imam ideju kako istaknuti slabo vidljive detalje sa slike ili mutni dio slike donekle izoštriti. Napravio sam programčić na brzinu da si potvrdim teoriju i funkcionira. Ali napravio sam jednostavnu varijantu preko luminance-a i ima 256 levela/mogućnosti, tj. nije baš 'osjetljiv'. Kada bi radio u rgb skali bilo bi 16,7 mil mogućnosti, pa bi i rezultat bio bolji. Osnova je područje razlike, tj ako hoćeš istaknuti neki dio, bolje da 'kropaš' taj dio slike umjesto da koristiš cijelu sliku. Ali ima teorije izvući više nego što to možeš grafičkim alatima, ali naravno ne baš kao csi. Evo zip datoteke, unutra je jedna slikica koju možeš pokušati prikazati grafičkim programima i filterima, pa probaj priloženim Luminance.exe programom. Win platforma, koristiti na vlastitu odgovornost, bla, bla..

17 godina
Detalji na slici

No, evo ti rezultat, samo sa Zoner Photo Studio Free.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim, nisi shvatio smisao. Program ima samo 8-bit/256 mogućnosti, pa je i bitmapa takva da ju ipak možeš nekim grafičkim alatom prikazati. Kada je razlika informacije manja od 1/256, program to neće prikazati, a vjerujem niti grafički alati. Prepravio sam malo taj dio da radi u 24 bita, ali mi se ne da i prikaz prepravljati i gubiti vrijeme, pa je on ostao 8 bita (2 puta klikni false color). Bitmapa sada sadrži informacije manje razlike, nego zadnji puta, pa se možeš poigrati sa svojim grafičkim alatom..

17 godina
moderator
bed kaže...

Vidim, nisi shvatio smisao. Program ima samo 8-bit/256 mogućnosti, pa je i bitmapa takva da ju ipak možeš nekim grafičkim alatom prikazati. Kada je razlika informacije manja od 1/256, program to neće prikazati, a vjerujem niti grafički alati. Prepravio sam malo taj dio da radi u 24 bita, ali mi se ne da i prikaz prepravljati i gubiti vrijeme, pa je on ostao 8 bita (2 puta klikni false color). Bitmapa sada sadrži informacije manje razlike, nego zadnji puta, pa se možeš poigrati sa svojim grafičkim alatom..

Bez problema ide u Gimpu uz korištenje alata Levels (spominješ očevo ime uzalud! {#}), a ide i s krivuljama, samo što je s njima malo teže.

Nisam baš skužio što si sa svim tim želio reći. Poanta u razrješavanju tvojih primjera je u ekstremnom kontrastu. Zapravo se to može riješiti i tako da brighness smanjiš na minimum, a kontrast na maksimum. S takvim generičkim slikama to ide, ali nekako mi se čini da u prirodi rijetko dolaze baš tako uniformirane granice između dva stanja pa da bi se samo tako moglo dobiti detalje.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Nisam baš skužio što si sa svim tim želio reći. Poanta u razrješavanju tvojih primjera je u ekstremnom kontrastu.

Bilo je par post-ova iza, ali se forum nešto zbrčknuo, pa ih više nema..

Uglavnom, nije tako dobra ideja kao što je na prvu izgledalo, ali nije niti sasvim za odbaciti. Ideja je upravo suprotna nego što si ti postavio, a tako rade i klasični grafički alati. Apliciraš filter homogeno na sve piksle bitmape, pa uspiješ dobiti dovoljno veliku razliku između njih da budu neki detalji uočljivi. Ja sam postavio stvar obrnuto, na način da pročitam informacije svakog piksela bitmape, odredim min i max informacija, a to je samo dio rgb skale. I zatim prikazujem taj manji raspon informacija većim brojem mogućnosti, pa je razlika između tih informacija veća - detalji su istaknuti. Da mi se da gubiti vrijeme na to, napravio bi i prikaz rezultata u rgb skali, pa bi tada imao još veću 'uočljivost' detalja jer bi za različite, slične početne tonove imao prikaz različitih boja. To je poanta. Drugačiji postupak kojime nedvojbeno istakneš detalje (pokušaj ovu bitmapu spremiti kao jpg i vidjeti ćeš posljedice kompresije), dok to grafičkim alatima nije slučaj, a i moraš se igrati više puta i ne znači da ćeš pogoditi pravi način.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice