Allshare HD video zapinje

poruka: 11
|
čitano: 3.953
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Reproduciram HD video (u 21:9, tako da visina nije puna HD) preko Allsharea bežično s kompjutera na Samsung LED TV 6000 serije.

No, javlja se zastajkivanje i "učitavanje" videa. Na nekim filmovima samo jednom ili dvaput, a na nekim toliko često da je nemoguće gledati, svakih pet-šest sekundi. Primjećujem da ako pauziram video neko vrijeme, video neko duže vrijeme ide glatko i onda opet zapinje. To me podsjeća na omraženi buffering, koji je stvarno postao povijesni artefakt na današnjim brzinama interneta. Kućna bežična je na 100 Mb/s, tako da mislim da bufferinga ne bi smjelo biti, osim ako se ne javlja problem s transkodiranjem videa koji obavlja Allshare server, ali konfiguracija je dobra tako da ne bi ni to trebao biti problem...

Imate li kakvih ideja ili sličnih iskustava?

Unaprijed hvala.

Make it so!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Allshare HD video zapinje
Igy.voy kaže...

Reproduciram HD video (u 21:9, tako da visina nije puna HD) preko Allsharea bežično s kompjutera na Samsung LED TV 6000 serije.

No, javlja se zastajkivanje i "učitavanje" videa. Na nekim filmovima samo jednom ili dvaput, a na nekim toliko često da je nemoguće gledati, svakih pet-šest sekundi. Primjećujem da ako pauziram video neko vrijeme, video neko duže vrijeme ide glatko i onda opet zapinje. To me podsjeća na omraženi buffering, koji je stvarno postao povijesni artefakt na današnjim brzinama interneta. Kućna bežična je na 100 Mb/s, tako da mislim da bufferinga ne bi smjelo biti, osim ako se ne javlja problem s transkodiranjem videa koji obavlja Allshare server, ali konfiguracija je dobra tako da ne bi ni to trebao biti problem...

Imate li kakvih ideja ili sličnih iskustava?

Unaprijed hvala.

Ja sam slicne probleme imao sam PS3 Media serverom dok sam bio bezicno povezan. No cim sam kabel sproveo do PS3, 1080p sadrzaj mi bez ikakvog trzanja ide.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
16 godina
neaktivan

Zanimljivo je da je Allshare imao update, i sjetio sam se, sto ne restartati kompjuter, reko možda ipak treba bez obzira što nije tražio. Nakon restarta, video je zapinjao ali mnogo rjeđe i kraće, gotovo i da nije smetalo.

Tako da je problem rješen, ali ipak ostaje nejasno zašto >uopće< zapinje?.. Uskoro ću probati povezati TV žično na mrežu, pa vidjeti je li do mreže ili do Allsharea.

Make it so!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji tocno tv imas?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ue40d6530

Make it so!
16 godina

upravo tog mislim kupit. kako ti se sviđa tv? jel slika dobra? jesi isprobo 3d? jel znas kako funkcionira sat tuner u tv-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma TV je predobar. Mislim kad sam se upoznavao tek sa tom LED linijom, mislio sam da za takve pare nema sanse da se priblizim funkcijama iz vrha ponude (model 8000), a dobio sam sve funkcije, predobar dizajn (skoro kao i 8000 samo nije aluminijski već stakleni, tanak). Slika je odlična, i u 3D (Avatar :D a i konverzija 2D-3D je OK, nekad zna biti pravo uspješna). Sat tuner nisam probao jer nemam satelitsku, ali prema ostatku softvera trebalo bi to biti OK. I taj je Allshare inače dobar, samo eto, dogodilo se da sam danima tražio rješenje za neki "problem" a rješenje je već bilo u samom TVu a ja sve kontao "ma reko baš su se i tog sjetili", kad jesu {#}

Make it so!
16 godina

koje naocale koristis i kolko si ih platio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naočale dođu u paketu s TVom (tvornički), 2 komada, aktivne.

Make it so!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ma ja mislim kupit 32" pa su mi rekli da ne dolaze naocale s njim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjeruj da ne znam... naocale su aktivne, pa su vjerojatno skuplje, uostalom, imas temu u zadnjem Bugu, možda imaju i otprilike cijene, ne sjećam se... U BiH je par oko stotinjak KM... pomnoži s 3,7 {#}

Make it so!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice