Adobe After Effects tutoriali
- poruka: 386
- |
- čitano: 148.084
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Zanima me da li postoji neki alat sa kojim bi rederiranje u Afreima mogao podjeliti na računala u mreži da se prije zrenda?
Čuo sam za Xredner ali dalje nisam ništa istraživao
Odlično majstore to sam tražio, hvala puno
Evo ga... novo pitanje ???
Imam dva videa!! E, sada - htjeo bih da iz prvog iskoristim jedan objekat koji je pokretan ( npr. crtani film u kojem je Miki Maus ) - a drugom videu su djeca koja se igraju
Postoji li mogucnost da se taj tzv. Miki Maus koji igra - ubaci u video sa djecom te da to bude jedan video ??? Mozda nisam dobro objasnio ali mislim da ces skontati u cemu je poenta ??? Pozzzzzz
oces da kad jedan zavrsi,drugi video pocne,ili oces da se vide na zaslonu dva videa istodobno?
Iz onog videa u kojem je npr. Miki Maus... se moze vidjeti samo "on" ( u stvari on mi i treba iz tog videa i nista vise ) .. kao i svi njegovi pokreti ...
mislim da zeli izrezati miki mausa i montirati ga na drugi video
mislim da zeli izrezati miki mausa i montirati ga na drugi video
Upravo tako ...
nadam se da ti je kolega seg pomogo :)
Upravo sam pregledao video i vrsim njegow download :).. Svakako da cu pokusati uraditi ono sto sam zamislio i nadam se da ce moci Neznam samo dali je izvodljivo u videu obzirom da je ovdje postavljena slika kao pozadina - ali nevidim razlog da nece ... Hvala najljepse...
Dobro bi bilo da slijedeci tutorial ide na ovaj fazon ... Javljam se cim nesto uradim
Nemogu da nadem ovu opciju Roto Brush Tool? Koristim CS - 4 ... Vjerovatno je to u paketu CS -5
Nemogu da nadem ovu opciju Roto Brush Tool? Koristim CS - 4 ... Vjerovatno je to u paketu CS -5
nažalost to je samo za paket cs5 :/
Btw,novi tutorijal:Keying i Track Mat
Part1
Part2
Isto tako,mislim da mozes preko Pen toola iskoristit ono sto zelis.Prvo pogledaj tutorijal ovaj sto sam stavio,uglavnom treba ti prvi dio ja mislim.Znaci mozes napravit masku onoga sto zelis od miki mausa i izrenderat i stavit na drugi video.Ako slucajno neskuzis s pen tollom,mislim da cu ti napravit onda zaseban tutorial za tebe :)
delete
Samo da napomenem,da nisam u mogucnosti odma u komadu sve partove stavit odjednom posto sam u frci s faksom i nogometom,pa nadam se da imate razumijevanja.Uglavnom danas ili sljedeceg dana ce bit gotovi drugi dio
Novi nastavak: 3D funckije :DDDDDD
Na kraju sam zezno 2sec posto su mi izrezane al nista nesmeta ugl :P
Part:2
Part:3
Neznam zasto,ali trenutno mi youtube samo omogucuje 720p a ne i 1080p,pa ce se nadam s vremenom to korigirat :))
Druze, hvala ti mnogo... Zao mi je sto nemogu isprobati onu opciju iz CS5 - problem hardverske vrste.. ali idemo dalje dok to ne sredim .. Pratim sve.., i vec sam poceo samostalno neke stvari raditi .. naravno bez tebe nista nebi znao .. Jos jednom Hvala
Druze, hvala ti mnogo... Zao mi je sto nemogu isprobati onu opciju iz CS5 - problem hardverske vrste.. ali idemo dalje dok to ne sredim .. Pratim sve.., i vec sam poceo samostalno neke stvari raditi .. naravno bez tebe nista nebi znao .. Jos jednom Hvala
zato kolege sluze.Danas ujutro cu napraviti ostatak tutoriala za 3d funkcije i to je to sto se tice ja mislim osnova koristenja adobe after effectsa :)
Jako dobro druze... .. Upravo sam naisao na neke video efekte koji se daju iskoristiti i to sa ove stranice http://www.detonationfilms.com/Stock_Directory.html pa predlazem da ako mozes malo nam objasnis funkcije ubacivanja ovih effekata kao i eventualno neku stranicu sa koje se mogu downloadirati efekti kao sto su efrekat metka koju nemogu da nadem, itd.. Mislim da ces skontati o cemu govorim
Malo po malo i dobro ovo ide ..... Hvala druze
imam problem s novom kupljenom kamerom pa cim nju fixam,izdat cu novi tutorial,da nebi mislili da sam odusto :P
Druze, preduhitrio si me i odgovorio na moje pitanje, mislio sam da si ostavio djecu i odao se kafani .. Ova tema mora biti uvijek u vrhu foruma... Pozzz
Da li je tko radio sa 3d objektima unutar aftera, naime treba mi kocka leda kao 3d objekt koji bi importao u aftere te ju tamo rotirao i radio animaciju.
Da li je to moguće i kako tj. koji program format mogu importirati u aftere?
Ima li kakav plugin za kreiranje jednostavnih 3d objekata unutar aftera, kao npr. kocka leda koja nije savršena neko su neki dijelovi izbošeni udubljeni, zaobljeni rubovi itd.?
Hvala
mozes u 3ds max napravit pa to exportas kao .png slike i ubacis u after effects
Nešto malo radio s max-om i AE preko RLA. Uglavnom nije varijanta da objekt rotiraš i renderiraš u AE, već obratno objekt renderiraš u max-u, pa u AE povlačiš podatke o kameri, objektima, objekt ID, Z depth, teksture, ...Kad sam svojedobno to trebao, stakao sam dojam da su Blender i Cinema bolje podržani od max-a.
Baci oko ovdje. Navodno 3d invigorator plugin ima neke pametne mogućnosti - nisam probao.
Da li ima li koji export da ga ubacim kao 3d objekt.
ovako ako ga izbacim u png moram ga namjestit u jednom položaju tj. trebo bi traceac kameru i 100 čuda.
Novi sam ovome pa ništa neznam