Web Server

poruka: 3
|
čitano: 7.958
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Web Server

Pozdrav,malo sam maštao o otvaranju stranice s audio i video stremom/tipa chatroulette, e tu dolazi problem za problemom,u kojem jeziku pisat stranicu i dali kupovat servere ili je moguce pokrenut preko pc-a,jedan pc baza podataka a drugi data storage i dali uzet paket neta od 14-20 Mbit/s download, 384-768 kbit/s upload ili je dosta onaj srednji ili cak standard da nebi doslo do zagusivanja stranice/servera.

ps:ako da,kolko bi jak pc morao bit?

woodkid
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Web Server

dali imat itko ili nema niko?

woodkid
16 godina
neaktivan
Web Server

za početak... razmisli malo bolje što se događa kada posjetiš stranicu tko vrši download, a tko vrši upload. Tvoj "PC - server" bi trebao vršiti upload podataka na druga računala koja će ih streamati/downloadati na sebe.

Dakle u startu ti treba za ovo što ti želiš barem 10-20Mbit/s optički link jer ti je upload bitan, a ne download.

Druga stvar je što ako planiraš imati iole bilokakvu posjećenost na site disk bi ti bio usko grlo i umro bi jer su diskovi na kompovima spori. ne možeš ih uspoređivati s SCSI 10k diskovima koja su još podešena u RAID polje, a ako uzmeš npr SSD disk on bi ti mogao brzo umrijeti ukoliko će imati jako puno pisanja po njemu.

Nadalje računala trebaju imati redundantno napajanje jer što ako ti crkne napajanje?

Trebala bi ti i statička IP adresa, netko tko će ti znati posložiti web server da radi optimalno i slične sitnice tipa domene i ostalog što mi trenutno ne pada na pamet

Ako se želiš igrati nečim jačim preporučam ti za početak nekakav VPS (npr 2CPU core-a i 2GB RAM-a bi bilo dostatno).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice