Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 790.859
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

To je ime rom packagea.

- instalira se iz recoverya

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Cromaki kaže...

To je ime rom packagea.

- instalira se iz recoverya

ok to je developer rom

ali zasto je jednom skidao i instalirao sa jednog linka pa onda opet isto sa drugog linka 

nekuzim

14 godina
neaktivan

nakon onih gluposti kaj su pisali cist sumnjam da ovdje ima kaj istine

10 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Pozz, 

Iam pitanje jedno u vezi kupnje uređaja. Vidim da je već par ljudi linkalo ovaj link na aliexpressu, i kolko sam shvatio prek dhl dostave ne plaćam nikakav porez ni carinu ni niš. Kinezi pošalju u eng, a onda ide nama tako da se ne plaća niš?

Znači dhl+32 white verzija 212$, to platim i mob mi dolazi doma bez ikakvih drugih troškova?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

yup i to u roku 10-ak dana cca

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Trenutno imam Xperiu Z1 (mint, stara 9, 10 mjeseci). E sad, 5" ekran mi je postao premali. Da li mi se isplati prelazak na Note 2? Čini mi se da je kvalitetan, ali opet da izrada nije na nivou Xperie, a drugi problem je što Sony štanca Z2, Z3 etc. da stigne prije svega Samsung pa su mu skršili vrijednost, a mob je zvijerka.

Nečkam se, što vi velite?

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Instalirao sam prvo jedan pa drugi, jer sam tako savjetovan od jednog vrhunskog poznavatelja Xiaomi-a...

Da li je bilo potrebe ili ne, nisam siguran...

Ali nije frka. Odradi se kroz 5 minuta jedno i drugo.

Prvo sam napravio update na ovaj DEV MIUI7, pa onda na ovaj EU DEV MIUI7... S obzirom da sam bio na MIUI6 Stable...

Evo, sve radi savrseno...

Fluidno i brzo... Kako ti i prilici Xiaomi-u...

P.S. Hermes je kodno ime za RedmiNote2, kao sto je za MI3 Cancro, a ako se ne varam za MI4 je Leo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

dali taj eu dev rom ima jezika ili samo eng i kineski?

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Dev ROM sa Xiaomi.eu sadrži gapps i multilanguage je.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

hvala, sada sve kristalno jasno

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Dev ROM sa Xiaomi.eu sadrži gapps i multilanguage je.

Tocno to... Zaboravih napomenuti da je multilanguage...

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pratim xiaomi "scenu" od samih pocetaka, pa da pomognem malo oko relativno zbunjujuceg izbora roma;

- xiaomi za sve modele izdaje dvije verzije roma - stable i developer. Stable je, jelte, stable, ne izlazi cesto nova verzija. Developer izlazi svaki tjedan, ima stalne nadogradnje i ispravke bugova, puno je "naprednija" od stable. Tu i tamo se nadje neki sitni bug za pojedini model, zato i nije stable, ali ako je nesto ozbiljnije, bude ispravljeno u petak. Primjerice, trenutna dev verzija miui 7 5.9.* nudi znacajno bolje trajanje baterije (varira od modela do modela) i responzivniji miui. Na mome note 4g trenutni dev rom nudi skoro 20% bolje trajane baterije i nekih 25% manje zauzece memorije samog roma naspram stable roma.

- oba roma se izdaju kao lokalni (kineski) i global. Global rom je namjenjen internacionalom trzistu, ali i dalje sadrzi podosta kineskih appova i bloatwarea, cesto treba posebno instalirati noviju verziju gappsa (ovisno od modela do modela).

- xiaomi.eu je najveca unofficial zajednica koja se bavi xiaomi romovima. Oni izdaju svoj international rom. Rom je baziran na developer global verziji, i izlazi svaki petak, odmah nakon sto izadje kineski global. Kakav je international rom? Radi se o obicnom developer romu, iz kojeg su prociscene sve kineske aplikacije i potencijalni bloatware, dodane najnovije verzije gappsa, podrske za vecinu jezika (ukljucujuci i hr), i rootan je. Mi account/sync uredno radi, i podrzava OTA update.

Koji rom izabrati? IMHO, nema nikakvog razloga da instalirate bilo sta osim xiaomi.eu international roma.

Kako ga instalirati? Sahttp://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/ skinite najnoviji rom (zip), sa linka Download Weekly. Interni naziv xiaomi.eu za note 2 je Hermes. Trenutno je aktualna verzija 5.9.2, dakle skinite file hermes_5.9.2_v7-5.0.zip.

Nakon sto skinete zip, boot u mirecovery, kompletni wipe data i cache, pa iz mirecoverya instalirati skinuti rom (odaberete gornji zip) i to je to. Nakon sto ga jednom instalirate,  svi buduci updejtovi (svaki petak obicno) idu OTA, nema vise potrebe za recovery ni skidanjem zipova.

10 0 hvala 10
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jel prvo punjenje baterije treba trajaat 12  sati, barem su mi tako govorili.? da znam kad mi dode

0 0 hvala 0
11 godina
Nikola_Cro kaže...

jel prvo punjenje baterije treba trajaat 12  sati, barem su mi tako govorili.? da znam kad mi dode

Pfff zvuci ko nebuloza. Meni dosel 58% pun, punjac je 2A, baterija je 3A, znaci na papiru treba 1.5h da se napuni, zaokruzimo na 2h jer kak prelazi 80% tak se povecava otpor pa sporije puni, uglavnom ne puni se linearno do 100% nego nakon 80 ili 90% uspori... Dok se napuni ce ti javiti da je puna i zamolit da otkacis s punjaca. Ali nikakvih 12h. 2-3h maaax.

13 godina
neaktivan

Navodno puni s 1.38A.

Total Chagring time from battery 0% to 100% is 2 hours 10 mins with stock power adapter and stock usb cable. detail table is here:

Time Battery
11:00PM-11:10PM 0%-10%
11:10PM-11:30PM 10%-25%
11:30PM-12:00PM 25%-52%
12:00PM-0:30AM 52%-78%
0:30AM-1:00AM 78%-96%
1:00AM-1:10AM 96%-100%

It can get 10% power in 10 mins charging, and 52% power in 1 hour. In 1.5 hours, it can get 78% power.and in reset times, it can get battery from 78% – 100%.

Evo izvor:
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/xiaomi-redmi-note-2-charging-analysis-t3187536/post62528740#post62528740

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 15:12 (papinijanus).
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

za one koje imaju uredaj, dal bi mogli skinuti airdroid i probati prebaciti nesto s pc na mobitel na sd karticu? da vidim jel samo do mog moba i sd kartice ili je to na svima tako

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ma ona ce se nakon 2  sata napunit ali kao 12hrs da baterija normalno radi dalje, baren su mi tako govorili prodavaci kad bi kupia mob...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
To je vrijedilo za stare baterije koje nisu bile litj ionske.. Ova kad se napuni to je to. Znam da jedino sony u svojim uputama navodi da prije prvog paljenja napunis do kraja i to to.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
9 godina
neaktivan

Pozz, interesira mee jel netko dobio mob sa tog linka, jer zbunjuje me slika sa benchmark testa na toj stranici gdje se pokazuje sistem storage: 1.5 gb pa cisto da provjerim da se ne radi o kakvoj fake verziji, pa ono sto niste pazili, mi smo sve objavili.

Na stranici to2c su u toj rubrici benchmark testa drugaciji brojevi.

Mozda je paranoja, ali ako netko ima suvislo objasnjenje, molim pomoc.

http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.1.CRwEL3&ws_ab_test=201407_3,201444_5,201409_4

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 17:37 (taxii).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

znaci kupujem mob s karticom od prijatelja, i jednom kad sam kupova adresa dostave i adresa koja je na karticii trebala je bit ista, jel mogu ja(kupujem na aliexx.) stavit neku drugu adresu ili mora bit ista ko na kartici?

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Zašto u ovom internacionalnom romu nema MI Remote aplikacije za upravljanje uređajima preko IR-a?

Probao sam skinuti dvije verzije aplikacije s neta, ali obje su na kineskom, a onaj stable MIUI 6 ROM je imao englesku verziju aplikacije.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Možeš stavit drugu adresu. Ja sam naručivao puno puta s jednom karticom na više adresa.

13 godina
neaktivan
Zanimljivo, ne spaja se na HT LTE, kad ga forsiram ostane bez signala, dok kolega na huawei g6 ima full 4G na istom mjestu. Hmmm
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Zanimljivo, ne spaja se na HT LTE, kad ga forsiram ostane bez signala, dok kolega na huawei g6 ima full 4G na istom mjestu. Hmmm

Mozda hvata na 800Mhz...

13 godina
neaktivan
Budem jos vidio kad odem u veci grad...
14 godina

Ja sam na BonBonu u Splitu i uredno vata 4G.

13 godina
neaktivan
Moguce da je na frekvenciji koju mob ne podrzava tu kod mene, neznam na kojim frekvencijama lte u hr radi sve. Ali probat cu u gradu 35 km od mene koji takoder ima lte pa cu znat.
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

daj zasto niko ne instalira neku zahtjevniju igruu i kaze kako mob to podnosi :)

0 0 hvala 0
10 godina
Vapor kaže...
mario1990 kaže...

Velis neoptimiziran rom. Sta mislis pod tim? Imao si nekih problema ili? I kako ti se cini zaslon, na suncu citljivost? Citao sam da je navodno zaslon zuckast to je istina ili neprimjetno? :)

Velim neoptimiziran jer piše tako, nisam ništa primjetio, nego jednostavno je univerzalni MIUI a ne MIUI namijenjen Note2.

Može se napisat selleru da nedira kutiju i dobit će se stable ROM na njemu. Seller na svoju ruku instalira internacionalni, ali flashat stable službeni je 5min posla doslovno.

Ekran na cool bojama nije nimalo žučkast, uspoređiva sam sa bijelim papirom i OK je. I na ovom mom ROMu šta sam flasha(službeni na miui.com) u changelogu su stavili fixed yellowish screen on some occasions.

Nisam ga baš ima prilike koristit pod suncem, al provjerim danas.

Pozz, znači ak kažem selleru da ne dira kutiju ni niš(kao sto sam procitao na aliexpressu ima opcija ta) dobit ću bolji rom na mobu? Taj koji si ti flasho na njega kad si dobio mob?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice