XP i USB Help!

poruka: 10
|
čitano: 2.438
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XP i USB Help!
pitanje

Ovako imam USB od 8 Gb i na računalu mi je XP. Kako da USB prebacim sa FAT32 na NTFS. Na visti sam mogao jednostavno ici desni klik na USB, format i ponudi mi sve sta hocu. Na XP-u ne mogu ponudi samo FAT32 zna li netko kako da stavim NTFS na XP-u?

0 0 hvala 0
17 godina
XP i USB Help!

Nemam rješenje za tvoj problem, ali mislim da ti je za flash memoriju bolji FAT on NTFS-a.

Na Visti i Sedmici je uveden exFAT datotečni sustav za flash memorije, koji ima niz prednosti u odnosu na FAT32, a jedna od njih je da podržava datoteke veće od 2GB.

Da bi mogao koristiti exFAT na XP-u moraš instalirati ovo:

Update for Windows XP (KB955704) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 10:58 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP i USB Help!
autorov komentar

Ok hvala ...bar nesto, ali treba mi NTFS da mogu stavljati datoteke i filove veličine 7GB-a znaci u cijelosti.

0 0 hvala 0
16 godina
XP i USB Help!

http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

uzmi ovo (nema veze što je HP, ja sam svoj MP3 player SmartBox-ov formatiro' i sad ide ultra brzo)

1. skini taj program

2. formatiraj na NTFS

3. formatiraj na NTFS s Windowsovim formatom (normalni, samo desni klik->format)

4. piči!!!

(stick bi trebao navodno ić' 4× brže)

nadam se da sam riješio tvoj problem Namigiva

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP i USB Help!
autorov komentar

Uf to neki Overclocking....nisam baš za to al ajd probat cu ako nemam drugog izlaza.

0 0 hvala 0
17 godina
XP i USB Help!

Možeš na exFAT spremati datoteke te veličine.

ExFAT teoretski podržava datoteke veličine do 16EB ili oko 16.000.000.000.000GB   (nadam se da sam stavio točan broj nula u gigabajtima).

Jedini problem je što na Windowsima XP mora biti instalirana zakrpa da bi mogli koristiti stikove formatirane u exFAT-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 10:57 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: XP i USB Help!
Mateo2307 kaže...

Uf to neki Overclocking....nisam baš za to al ajd probat cu ako nemam drugog izlaza.

nije ti to overclocking... to je HP ov tool

evo... Cool
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
XP i USB Help!

Pošto je u pitanju USBflash, onda izbor 'egzotičnih' formata kao exFAT nije dobar, jer lako ga instaliraš na svoj komp ali cilj ti je pročitati na drugom, ne? ...

Da bi windowsi dozvolili formatiranje u NTFS samo u opcijama (disk properties) isključi '.. for quck remove' i normalno formatiraj... (ima tema i o tome)

dodatak: HPov alat je OK. može i za bootabilne USB

C64/TurboModul
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 11:11 (ihush).

0 0 hvala 0
17 godina
XP i USB Help!
prihvaćeno rješenje

Ma evo ti OVO , to ti je jednostavno i mislim da radi 100%, barem kod mene.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: XP i USB Help!
autorov komentar

Ma to te ja pitam hvala puno!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice