XP Start Menu

poruka: 34
|
čitano: 8.078
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
XP Start Menu
pitanje

Kako na Xp-u sortirati  All Programs rubriku u Start meniju po abecednom redu?

Znam da moze kada se prebaci u Classic Start Meni da se sortira, ali mene zanima

za default izgled Start menija kako se sortira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Start Menu
prihvaćeno rješenje

All Programs>desni klik>Sort by name

amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Start Menu
prihvaćeno rješenje

Desni klik na neki program u All programs meniju i odaberi Sort by name.

EDIT: kasnim...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 16:26 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XP Start Menu
autorov komentar

OK...hvala svima. Moze Lock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: XP Start Menu

znali tko kako da vratim na normalni izbor.....kada ocu da gasim komp,resetujem....ovako mi je slicno i kada palim  komp...

17 godina
neaktivan
XP Start Menu

Probaj ovako:

Control panel-User accounts-Change the way user log on or off-klikni na Use welcome screen-Apply i to bi trebalo bit to.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Start Menu

Nisam siguran (na Sedmici sam trenutno...), ali možda i Classic izgled starta ima veze sa ovim...

Da ga isključiš Desni na taskbar>Properties>Start menu>Makni kvačicu sa Use Classic start menu...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Nisam siguran (na Sedmici sam trenutno...), ali možda i Classic izgled starta ima veze sa ovim...

Da ga isključiš Desni na taskbar>Properties>Start menu>Makni kvačicu sa Use Classic start menu...

nikako nemoze imati veze mozda samo po izgledu....najčešće ti je to kad si limited...a ne administrator...bar kod mene
16 godina
neaktivan

nece tako....

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 14:28 (dogman).
17 godina
neaktivan
dogman kaže...

nece tako....

Jesi probao po mom?
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
neaktivan
XP Start Menu

Ne radi ti zato što imaš profil na Faceu Belji se

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Start Menu

Probaj ovo:

Network connections-desni klik na Local area connection-Properties-makni kvacicu sa Netware client ili tako nesto slicno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP Start Menu

Imam banalni problem u Izbornik Start - All Programs  u XP Pro. Naime, nakupio sam mnoštvo instaliranih programa i sad kad uđem u:

Svi programi neke od njih ne vidim jer su mi ispod ruba trake zad. tj. ekrana. Dakle, kako "dignuti" prozor "svi programi" ili ga smanjiti na manji tekst ili ....uglavnom da vidim sve što u nj. piše? Help! Molim lijepo!

poletarac u duši i još sasvim zelen
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 17:00 (žeto).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP Start Menu

Ima li koga za savjet?

0 0 hvala 0
17 godina

Trebao bi imati male strelice na vrhu i dnu liste programa - kada postaviš kursor na gornji ili donji rub lista bi se trebala skrolati gore, tj. dolje.

Ako ti se to ne sviđa, možeš otići na postavke taskbara - desni klik na taskbar > kartica 'Start menu' > klikni gumb 'Customize...' > kartica 'Advanced > u listi 'Start menu items' odskrolaš se do dna i na vrhu bi trebao vidjeti opciju 'Scroll programs'. Ovdje ti je vjerojatno kvačica trenutno. Ako makneš kvačicu, lista programa će ti se ponavljati u nekoliko stupaca.

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

Ili desni klik na start > open all users i dobiješ foldere, pa kreiraš npr. igre, programi, itd. pa postojeće porazbacaš po tim folderima..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Ili desni klik na start > open all users i dobiješ foldere, pa kreiraš npr. igre, programi, itd. pa postojeće porazbacaš po tim folderima..

pa to je i najbolje riješenje. evo kako sam ja rasporedio
Bubamara na steroidima.
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Trebao bi imati male strelice na vrhu i dnu liste programa - kada postaviš kursor na gornji ili donji rub lista bi se trebala skrolati gore, tj. dolje.

Ako ti se to ne sviđa, možeš otići na postavke taskbara - desni klik na taskbar > kartica 'Start menu' > klikni gumb 'Customize...' > kartica 'Advanced > u listi 'Start menu items' odskrolaš se do dna i na vrhu bi trebao vidjeti opciju 'Scroll programs'. Ovdje ti je vjerojatno kvačica trenutno. Ako makneš kvačicu, lista programa će ti se ponavljati u nekoliko stupaca.

To je to!Male strelice na vrhu imao nisam, a sad ih složio i riješio stvar.Hvala na savjetu,Veliki Brate, a i svima koji se trudiše!
15 godina
XP Start Menu

jel zna neko ili jel postoji neki program s kojim bi zamijenio obican win xp start menu button s onim od viste??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: XP Start Menu
maxy0 kaže...

jel zna neko ili jel postoji neki program s kojim bi zamijenio obican win xp start menu button s onim od viste??

Samo za gumb neznam ali mozda ti ovo pomogne ovo ce cijelu XP temu stavit u vista temu.

vista-transformation-pack

15 godina
XP Start Menu

i jel mogu poslije uninstal to ako mi slusajno bude trebalo??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Mislim da mozes ali  nisam siguran ali ako zelis bit sigurniji preporucam ti ovaj nacin tako sam ja mijenjao teme prije:

UxTheme Multi Patcher 7.1  instaliraj i restartaj PC.

Zatim skini ovu temu Windows Vista Theme For XP i stavi je u C:\Windows\Resoucres.

Desni Klik na desktop Propertis/Apperance i tu promijenis temu u vista i gotov si.{#}

EDIT:Ako bi napravio system resotre prije instaliranja transformaion packa mogo bi vratit na vrijeme prije instaliranja.Ali svakao ga napavi u oba slucaja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 10:37 (Encheltis).
17 godina
neaktivan
XP Start Menu
Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Encheltis kaže...
maxy0 kaže...

Mislim da mozes ali  nisam siguran ali ako zelis bit sigurniji preporucam ti ovaj nacin tako sam ja mijenjao teme prije:

UxTheme Multi Patcher 7.1  instaliraj i restartaj PC.

Zatim skini ovu temu Windows Vista Theme For XP i stavi je u C:\Windows\Resoucres.

Desni Klik na desktop Propertis/Apperance i tu promijenis temu u vista i gotov si.{#}

EDIT:Ako bi napravio system resotre prije instaliranja transformaion packa mogo bi vratit na vrijeme prije instaliranja.Ali svakao ga napavi u oba slucaja.

ovo prvo sam instaliro al kad hocu extraktat ovo 2. pojavi mi se nesto sto trazi neku šifru?

15 godina
neaktivan
XP Start Menu

Lozinka ti je=Ferrum

0 0 hvala 0
15 godina
XP Start Menu

dobro to sam skuzio al sta tocno da extraktam.. jel treba i one dvije slike... jel treba sta instaliravat ili samo extraktat u resource.... kad odem na resource ima jos jeedna mapa themes

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

dobro to sam skuzio al sta tocno da extraktam.. jel treba i one dvije slike... jel treba sta instaliravat ili samo extraktat u resource.... kad odem na resource ima jos jeedna mapa themes

Netreba te slike udi u tu mapu themes i tamo extractaj Fileov-e iz Eren Vista 1.0.

15 godina
XP Start Menu

evo to sam napravio al ne sliči baš na vistu :).... sad jel je problem u tome sto ja to neznam ili mi komp to ne podržava neznam?

nije vista nije vista
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Encheltis kaže...
maxy0 kaže...

Samo za gumb neznam ali mozda ti ovo pomogne ovo ce cijelu XP temu stavit u vista temu.

vista-transformation-pack

Ima ViOrb

15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

evo to sam napravio al ne sliči baš na vistu :).... sad jel je problem u tome sto ja to neznam ili mi komp to ne podržava neznam?

Uđi ponovno u taj UXTheme Patcher i klikni Restore,Restartaj komp,postavi ponovno zadanu temu i evo ti ovaj patcher.Ovo je isto kao UXTheme Patcher ali se zove UX Tender(bolje je :) ).Isto to odes Patch,restartas komp skines neku temu sa http://customize.org/xpthemes.Ako se predomislis i zelis vratit stari uxtheme.dll Samo kliknes Restore ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice