Kako na Xp-u sortirati All Programs rubriku u Start meniju po abecednom redu?
Znam da moze kada se prebaci u Classic Start Meni da se sortira, ali mene zanima
za default izgled Start menija kako se sortira.
Kako na Xp-u sortirati All Programs rubriku u Start meniju po abecednom redu?
Znam da moze kada se prebaci u Classic Start Meni da se sortira, ali mene zanima
za default izgled Start menija kako se sortira.
All Programs>desni klik>Sort by name
Desni klik na neki program u All programs meniju i odaberi Sort by name.
EDIT: kasnim...
OK...hvala svima. Moze Lock.
Probaj ovako:
Control panel-User accounts-Change the way user log on or off-klikni na Use welcome screen-Apply i to bi trebalo bit to.
Nisam siguran (na Sedmici sam trenutno...), ali možda i Classic izgled starta ima veze sa ovim...
Da ga isključiš Desni na taskbar>Properties>Start menu>Makni kvačicu sa Use Classic start menu...
Nisam siguran (na Sedmici sam trenutno...), ali možda i Classic izgled starta ima veze sa ovim...
Da ga isključiš Desni na taskbar>Properties>Start menu>Makni kvačicu sa Use Classic start menu...
nece tako....
Ne radi ti zato što imaš profil na Faceu 
Probaj ovo:
Network connections-desni klik na Local area connection-Properties-makni kvacicu sa Netware client ili tako nesto slicno.
Imam banalni problem u Izbornik Start - All Programs u XP Pro. Naime, nakupio sam mnoštvo instaliranih programa i sad kad uđem u:
Svi programi neke od njih ne vidim jer su mi ispod ruba trake zad. tj. ekrana. Dakle, kako "dignuti" prozor "svi programi" ili ga smanjiti na manji tekst ili ....uglavnom da vidim sve što u nj. piše? Help! Molim lijepo!
Ima li koga za savjet?
Trebao bi imati male strelice na vrhu i dnu liste programa - kada postaviš kursor na gornji ili donji rub lista bi se trebala skrolati gore, tj. dolje.
Ako ti se to ne sviđa, možeš otići na postavke taskbara - desni klik na taskbar > kartica 'Start menu' > klikni gumb 'Customize...' > kartica 'Advanced > u listi 'Start menu items' odskrolaš se do dna i na vrhu bi trebao vidjeti opciju 'Scroll programs'. Ovdje ti je vjerojatno kvačica trenutno. Ako makneš kvačicu, lista programa će ti se ponavljati u nekoliko stupaca.
Ili desni klik na start > open all users i dobiješ foldere, pa kreiraš npr. igre, programi, itd. pa postojeće porazbacaš po tim folderima..
Trebao bi imati male strelice na vrhu i dnu liste programa - kada postaviš kursor na gornji ili donji rub lista bi se trebala skrolati gore, tj. dolje.
Ako ti se to ne sviđa, možeš otići na postavke taskbara - desni klik na taskbar > kartica 'Start menu' > klikni gumb 'Customize...' > kartica 'Advanced > u listi 'Start menu items' odskrolaš se do dna i na vrhu bi trebao vidjeti opciju 'Scroll programs'. Ovdje ti je vjerojatno kvačica trenutno. Ako makneš kvačicu, lista programa će ti se ponavljati u nekoliko stupaca.
jel zna neko ili jel postoji neki program s kojim bi zamijenio obican win xp start menu button s onim od viste??
jel zna neko ili jel postoji neki program s kojim bi zamijenio obican win xp start menu button s onim od viste??
Samo za gumb neznam ali mozda ti ovo pomogne ovo ce cijelu XP temu stavit u vista temu.
i jel mogu poslije uninstal to ako mi slusajno bude trebalo??
Mislim da mozes ali nisam siguran ali ako zelis bit sigurniji preporucam ti ovaj nacin tako sam ja mijenjao teme prije:
UxTheme Multi Patcher 7.1 instaliraj i restartaj PC.
Zatim skini ovu temu Windows Vista Theme For XP i stavi je u C:\Windows\Resoucres.
Desni Klik na desktop Propertis/Apperance i tu promijenis temu u vista i gotov si.
EDIT:Ako bi napravio system resotre prije instaliranja transformaion packa mogo bi vratit na vrijeme prije instaliranja.Ali svakao ga napavi u oba slucaja.
Ako volišnešto malo drugačije
Mislim da mozes ali nisam siguran ali ako zelis bit sigurniji preporucam ti ovaj nacin tako sam ja mijenjao teme prije:
UxTheme Multi Patcher 7.1 instaliraj i restartaj PC.
Zatim skini ovu temu Windows Vista Theme For XP i stavi je u C:\Windows\Resoucres.
Desni Klik na desktop Propertis/Apperance i tu promijenis temu u vista i gotov si.
EDIT:Ako bi napravio system resotre prije instaliranja transformaion packa mogo bi vratit na vrijeme prije instaliranja.Ali svakao ga napavi u oba slucaja.
ovo prvo sam instaliro al kad hocu extraktat ovo 2. pojavi mi se nesto sto trazi neku šifru?
Lozinka ti je=Ferrum
dobro to sam skuzio al sta tocno da extraktam.. jel treba i one dvije slike... jel treba sta instaliravat ili samo extraktat u resource.... kad odem na resource ima jos jeedna mapa themes
dobro to sam skuzio al sta tocno da extraktam.. jel treba i one dvije slike... jel treba sta instaliravat ili samo extraktat u resource.... kad odem na resource ima jos jeedna mapa themes
Netreba te slike udi u tu mapu themes i tamo extractaj Fileov-e iz Eren Vista 1.0.
Samo za gumb neznam ali mozda ti ovo pomogne ovo ce cijelu XP temu stavit u vista temu.
Ima ViOrb
evo to sam napravio al ne sliči baš na vistu :).... sad jel je problem u tome sto ja to neznam ili mi komp to ne podržava neznam?
Uđi ponovno u taj UXTheme Patcher i klikni Restore,Restartaj komp,postavi ponovno zadanu temu i evo ti ovaj patcher.Ovo je isto kao UXTheme Patcher ali se zove UX Tender(bolje je :) ).Isto to odes Patch,restartas komp skines neku temu sa http://customize.org/xpthemes.Ako se predomislis i zelis vratit stari uxtheme.dll Samo kliknes Restore ;)