XP i Sedmica_dual boot

poruka: 27
|
čitano: 5.141
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XP i Sedmica_dual boot

Prije mjesec dana instalirao sam Windows 7 64 bita. Ostavio sam i particiju s Xp-om 32 bita.

I izgleda da sam dobro napravio.

No, počnimo s pozitivnim stvarima u Sedmici:

spajanje na internet prošlo bez ikakvih podešavanja, instalirala sve drivere (osim printera i TV kartice),

puno bolje izgleda, više igara i gadgeta (oduševio me šah i vremenska prognoza),

uključivanjem dx10 far cry 2 poletio 35% brže (na maksimalnim postavkama).

E sad, bojim se da problema ima više.

1) Windows Upgrade Advisor izrazio sumnju u postojanje drivera za printer i TV karticu.

Upravo sam našao neke drivere za printer (Canon LBP2900), ali nisam ih našao na stranicama

proizvođača, pa sam malo skeptičan (nisam ih još probao).

2) Abexo Registry Cleaner u svojoj punokrvnoj inačici održava XP u top formi, a Sedmicu je skršio

da sam ju nakon 2 dana reinstalirao :((

3) Alcohol mi nije radio, Daemon Tools na sreću radi.

4) Flash ne radi na Internet Exploreru 64 bita. Općenito, 64-bitnih aplikacija ima malo, a i za tih

malo je teško naći cr..k.

5) IE ne želi zapamtiti lozinku za Facebook.

6) Ati tray tools 3D renderer ne radi...

7) Sedmica i Crysis se ne vole. Evo rezultata na 1680x1050 rezi, sve na high:

XP default:         31.68 avg fps

XP 680/960 OC: 36.22 avg fps

7 default:         29.39 avg fps

7 680/960 OC: 33.47 avg fps  S tim, da neki djelovi trzaju na sedmici OC, više nego na XP default.

I sve to nakon mjesec dana isprobavanja. Da ne spominjem da na XP-u imam brdo toga što još

nisam ni isprobao na sedmici.

Potaknut ovime želim pokrenuti raspravu o tome ima li dual boot smisla, a usput možemo zajedničkim silama

rješavati probleme koje donosi Sedmica.

E8400, GA EP43-DS3L, 2x2GB Kingmax, XFX HD4830, LG W2242T

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XP i Sedmica_dual boot

po meni je sedmica odlican os,tako da nema potrebe za dual boot....  stvarno nema potrebe jer samo trosi dodatni prostor na disku,sa tim da sedmica ima xp mod tako da nece biti problema sa pokretanjem starijih aplikacija. plus mala potrosnja memorije oko 500 do 600 mb...izgled mi se svida,samo mi taskbar ljepse izgleda na visti.aero je stvarno vrh  i gadgeti su super..sa sedmicom nisam imao stvarno nikakvih problema...  kratka instalacija 25 min ,sama je nasla sve najnovije drivere,i instalirala ih,prepoznala sata drivere za vrijeme instalacije... svi programi su bili kompatibilni tako da sa tim nisam imao nikakvih problema.

i gameri ce polako poceti prelaziti na sedmicu zbog dx11,firme ce isto morat kad tad jer ce se polako poceti ukidati podrska za xp

xp-u je konacno vrijeme da ode u  mirovinu. zao mi je samo sto vista nije malo vise zazivjela medju korisnicima jer je takodjer odlican os iako mnogi ne misle tako...

a ovi problemi sa printerom su zbog proizvodaca..nazalost 64-bitne verzije imaju vise problema sa driverima, iako sve vise ljudi prelazi na njih... sve u svemu stanje se popravlja i proizvodaci pocinju izbacivati sve vise drivera za 64 -bitne sisteme.32 bitne verzije nemaju takvih problema jer su jos ipak najzastupljenije...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: XP i Sedmica_dual boot

Printer uspjesno instaliran.

No, zaboravio sam jos jedan vazan problem:

SystemRestore mi ne radi kako treba.

Tocke povrata se nakon nekog vremena jednostavno izbrisu.

Molim pomoc...

XP mode mi je prikazao neku generičku grafičku.

Nisam probao, ali mislim da performanse u xp modu

nisu kao performanse u xp-u.

Za nezahtjevne korisnike s najnovijim hardwarom Sedmica je zakon,

ne poričem. Ali za ozbiljan rad sa starijim hardwarom i softwarom

treba nadvladati dosta problema. Barem se meni tako čini.

17 godina
neaktivan
kremenko kaže...

Printer uspjesno instaliran.

No, zaboravio sam jos jedan vazan problem:

SystemRestore mi ne radi kako treba.

Tocke povrata se nakon nekog vremena jednostavno izbrisu.

Molim pomoc...

System Restore nece ni raditi posto on stavlja fileove u folder koji se zove System Volume Information pa XP stavi svoje fileove tamo i posteno pobrise  shadow copies  fileove. Delimicno resenje postoji a to je da iz XP-a sakrijes particiju na kojoj je instaliran WIN 7. Nedostatak ovoga je to sto neces moci pristupati particiji na kojoj je WIN 7 kada si u XP a kada si u WIN 7 mozes pristupati XP-u

How to Stop System Restore Points from being Deleted in Vista when Dual Booting with XP 

[edit]

Zar XP mode ti ne moze pomoci? Ili da probas staviti WMware Player (dobro barata sa USB-om) ili XP Mode

-Ništa ne znam, a đe da znam?- Ekrem Jevrić
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 0:08 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
kremenko kaže...

Prije mjesec dana instalirao sam Windows 7 64 bita. Ostavio sam i particiju s Xp-om 32 bita.

I izgleda da sam dobro napravio.

No, počnimo s pozitivnim stvarima u Sedmici:

spajanje na internet prošlo bez ikakvih podešavanja, instalirala sve drivere (osim printera i TV kartice),

puno bolje izgleda, više igara i gadgeta (oduševio me šah i vremenska prognoza),

uključivanjem dx10 far cry 2 poletio 35% brže (na maksimalnim postavkama).

E sad, bojim se da problema ima više.

1) Windows Upgrade Advisor izrazio sumnju u postojanje drivera za printer i TV karticu.

Upravo sam našao neke drivere za printer (Canon LBP2900), ali nisam ih našao na stranicama

2) Abexo Registry Cleaner u svojoj punokrvnoj inačici održava XP u top formi, a Sedmicu je skršio

4) Flash ne radi na Internet Exploreru 64 bita. Općenito, 64-bitnih aplikacija ima malo, a i za tih

7) Sedmica i Crysis se ne vole. Evo rezultata na 1680x1050 rezi, sve na high:

XP default:         31.68 avg fps

XP 680/960 OC: 36.22 avg fps

7 default:         29.39 avg fps

7 680/960 OC: 33.47 avg fps  S tim, da neki djelovi trzaju na sedmici OC, više nego na XP default.

I sve to nakon mjesec dana isprobavanja. Da ne spominjem da na XP-u imam brdo toga što još

Potaknut ovime želim pokrenuti raspravu o tome ima li dual boot smisla, a usput možemo zajedničkim silama

rješavati probleme koje donosi Sedmica.

Evo da i ja nesto kazem:

1. Pusti taj adviser. Drivera je sve vise i vise a ako tv kartica i ne radi kupis drugu ako ti je bas bitno. TV kartice su inace bolna tacka win 7.

2. Te registri cleanere zaboravi i uglavnom prave vise stete nego koristi. STa radis sa kompom da stalno cistis registry?

3. Radi i power iso, magic disk i masa drugog softwarea te namjene.

4. 64 bitnih aplikaija ima puno ali su to uglavnom profi aplikacije. Nem ani svrhe da imas x64 notepad i sl.

5. Ovo necu ni komentarisati ;)

6. ovo ne znam. Nikad pokrenuo a imam ati 4770

7. Cijeli 1,5 frame razlike ;)

XP mode je virtualni OS i ne mze imati performanse pravog niti kao xp mode niti u vmware niti bilo gdje drugo. Pogotovo u 3d aplikacijam. Zaboravii igranje u virtuelnim masinaman

17 godina
neaktivan

Resenja imas nekoliko i koliko vidim imas solidan hardware pa nostalgija prema XP-u ti ne "drzi". Evo nekoliko mogucih resenja a isto tako mojih predloga:

• Skini, "nabavi" ili nabavi Acronis True Image i instaliraj ga. Ako imas WD, Seagate ili Maxtora idi i pronadi ga tamo (Acronisa) obicno je to rebrandirani Acronis koji radi samo sa odredenom markom HDD-a.
  • Izradi sliku XP-a pomocu Acronisa i skloni je na drugu particiju. Od ovoga imas mnogo koristi a jedna od njih je da se vratis na XP (ne vidim razlog zasto) kada ti se ne svidi 7-ca.
  • Ta Acronisova slika koju imas mozes konvertirati u VMWare image pa mozes si vrteti omiljeni XP virtualno naporedno sa 7-om
  • Instaliraj XP mode na WIN 7. XP Mode sada moze raditi i ako imas hardware koji ne podrzava virtualizaciju. Malcice ce biti sporije ali ce ipak raditi....napokon...imas 4 GB RAM-a pa nece imati problema
  • Sa instaliranim Acronisom mozes mountati izradeni image XP-a i odatle izvlaciti podatke po potrebi i sve ovo dok se ne priviknes na WIN 7

A sada ovako imas:

1. Neiskoristeni hardware 

2.   Neiskoristeni RAM i HDD. 32-bit OS-evi (XP, Vista i WIN 7) ne vide vise od 3,5 GB RAM-a

P.S

Ono "brdo toga" sto ti nije ispitano ce raditi ili pomocu compatability modea ili (vec se ponavljam) preko XP Modea (:

15 godina
neaktivan
XP i Sedmica_dual boot

I ja sam primjetila nekakve cudne stvari sa 7-icom!

Naime stvarno je super-leti,ali mi brise pojedine programe!

Nprm. dva puta sam instalirala Magic ISO,bude par dana,pa nestane??

Isto to mi se desava i sa Everestom!

Rijec je o Win 7 ultimate 64 bit

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Godinu i pol imam Sedmicu i još mi se nije dogodilo (a nisam još za to čuo od ikoga ,ni vidio igdje po raznim forumima) da program jednostavno ''nestane''!!

To se može dogoditi samo ako radiš System Restore!!

I ne treba ti komercijalni MagicIso ,koji ustalom ,NE RADI kak treba na Sedmici ,nego stavi Virtual CloneDrive ,radi pouzdano ,bez ikakvih problema i freeware je.

kremenko kaže...

TV kartica - koja?? Dobro ,iskreno rečeno tv kartice su zasad najzapostavljenije kaj se tiče 64 bitnih drivera ,ali možda bi se dalo naći!

Canon driveri - KLIK

Za čišćenje OS-a i registra kod 99% ljudi Ccleaner je i više nego dovoljan i usput je freeware.

Previše raznih opcija (a koje najčešće nisu ni dobro objašnjene) kod raznih komercijalih ''Super Turbo'' čistača najčešće vodi do rušenja sistema i kaj onda?? Moraš sve iznova!!

Vidi moj odgovor Mandi!!

Probaj Firefox ,s njim dosad nisam imal nikakvih problema!!

Inače ,ima i jako dobrog freewara ,ne mora uvijek sve biti ''State of th Art'' komecijalni softver koji onda treba cra*k!!

Samo napiši kaj ti treba.

Davno sam odustal od njih i sto hiljada opcija ,jel jednostavno ,na Sedmici mi je čisto dovoljan i Catalyst i najnoviji driveri!!

Ali dobro ,ja i nisam neki geek i strastveni igrač ,pa mi to ni ne treba!! Namigiva

Očito je da si tek načel Sedmicu!

Inače ,postoje ovdje na forumu teme o Sedmici sa puno dobrih postova ,linkova i rješenja mnogih problema  - Dojmovi   - Problemi

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 0:25 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
  • Skini, "nabavi" ili nabavi Acronis True Image i instaliraj ga. Ako imas WD, Seagate ili Maxtora idi i pronadi ga tamo (Acronisa) obicno je to rebrandirani Acronis koji radi samo sa odredenom markom HDD-a.
  • Izradi sliku XP-a pomocu Acronisa i skloni je na drugu particiju. Od ovoga imas mnogo koristi a jedna od njih je da se vratis na XP (ne vidim razlog zasto) kada ti se ne svidi 7-ca.

Ovo se cini zgodno. Nisam bio upoznat s time. Da li se ta slika moze snimiti na DVD (odnosno vise njih)?

16 godina
neaktivan

TV kartica - koja?? Dobro ,iskreno rečeno tv kartice su zasad najzapostavljenije kaj se tiče 64 bitnih drivera ,ali možda bi se dalo naći!

Gigabyte GT-P8000

Za čišćenje OS-a i registra kod 99% ljudi Ccleaner je i više nego dovoljan i usput je freeware.
CCleaner mi je odličan za sve osim čišćenja registryja. Za registry sam nasao EnhanceMySe7en. Solidno...

Inače ,ima i jako dobrog freewara ,ne mora uvijek sve biti ''State of th Art'' komecijalni softver koji onda treba cra*k!!

Samo napiši kaj ti treba.

1) Besplatni FTP program (alternativa za FTP Explorer)

2) Besplatni program za crtanje (alternativa za PaintShopPro)

3) Besplatni program za prženje (alternativa za Nero)

4) Besplatni program za gledanje filmova (alternativa za PowerDVD)

Davno sam odustal od njih i sto hiljada opcija ,jel jednostavno ,na Sedmici mi je čisto dovoljan i Catalyst i najnoviji driveri!!
Ati tray tools treba samo za overclock...

16 godina
neaktivan
kremenko kaže...

Gigabyte GT-P8000

A ovo ovdje?? - KLIK

kremenko kaže...
CCleaner mi je odličan za sve osim čišćenja registryja. Za registry sam nasao EnhanceMySe7en. Solidno...

A ben ,ali to je već stvar osobnog ukusa i preferenci ...

kremenko kaže...

1) Besplatni FTP program (alternativa za FTP Explorer)

2) Besplatni program za crtanje (alternativa za PaintShopPro)

3) Besplatni program za prženje (alternativa za Nero)

4) Besplatni program za gledanje filmova (alternativa za PowerDVD)

1.  FileZilla
  2.  Paint.Net - sa svim pluginovima koje možeš skinuti ,skoro isto!
  3.  ImgBurn - isto stvar ukusa ,ali jako dobar
  4.  Media Player Classic Home Cinema - možda ne izgleda ''wow'' ,ali vrti sve živo bez problema.
  5. A s K-Lite Codec Packom ,možeš gledat sve to i u WMP-u ,ali dobro ,to je također stvar ukusa i osobnih preferenci.

kremenko kaže...
Ati tray tools treba samo za overclock...

Ne znam ,već sam rekel ,dosta mi je ATI OverDrive.

Ali svejedno ,probaj najnoviji - KLIK

Edit:

kremenko kaže...

Ovo se cini zgodno. Nisam bio upoznat s time. Da li se ta slika moze snimiti na DVD (odnosno vise njih)?

Da ,bez problema. Samo u postavkama umjesto hdd-a odaberi dvd za spremanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 12:47 (kizo2703).
16 godina
XP i Sedmica_dual boot

-tipičan primjer korisnika, koji prije nego provjeri na stranicama proizvođača podršku (driveri), počne kukati.

Ovo se odnosi i na mene, jer mi je do sad nedostatak Canonovih drivera radio probleme.. (tko bi se sjetio ponovo pogledati Sramim se), zato hvala na linku.

-pa onda da i ja malo pomognem.

već postoji tema s popisom besplatnog softwarea, treba je koristiti...

savjeti za pržilice, dobar izbor je CDBurnerXP, dok Alcohol i DT treba izbjegavati, kvalitetnija zamjena je MagicISO/PowerISO, dok za virtualni drive, može nero-VD ili preporuka, MagicDisk (free, izvojen od MagicISO), koji je sasvim dovoljan jer radi i kao konverter pa više nema potrebe za egzotičnim softwareom koji može snimiti neki image.

Za virtualne mašine (VM) moja preporuka pod windowsima, je VirtualPC2007 (MS), free, XPmode (isključili su hw ograničenje) je ista stvar, samo ograničen. Idući izbor (za korištenje na drugim OSevma), VMWare-player (free), VBox, ... ali uz par MSovih (free, zapravo  Russinovichevi..) alata su nepotrebni, -hint kome treba VHD, vrlo praktičan i može se direktno mountati u sedmici, svejedno kao običan disk ili VM, tako da može služiti kao backup.

-I da, VM nije za igranje, tako da dualboot može imati nekog smisla.

Ovisi previše o potrebama korisnika da bi postojalo neko pravilo, no 10tak GB neke particije nije problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-tipičan primjer korisnika, koji prije nego provjeri na stranicama proizvođača podršku (driveri), počne kukati.

Ovo se odnosi i na mene, jer mi je do sad nedostatak Canonovih drivera radio probleme.. (tko bi se sjetio ponovo pogledati Sramim se), zato hvala na linku.

-pa onda da i ja malo pomognem.

već postoji tema s popisom besplatnog softwarea, treba je koristiti...

savjeti za pržilice, dobar izbor je CDBurnerXP, dok Alcohol i DT treba izbjegavati, kvalitetnija zamjena je MagicISO/PowerISO, dok za virtualni drive, može nero-VD ili preporuka, MagicDisk (free, izvojen od MagicISO), koji je sasvim dovoljan jer radi i kao konverter pa više nema potrebe za egzotičnim softwareom koji može snimiti neki image.

Za virtualne mašine (VM) moja preporuka pod windowsima, je VirtualPC2007 (MS), free, XPmode (isključili su hw ograničenje) je ista stvar, samo ograničen. Idući izbor (za korištenje na drugim OSevma), VMWare-player (free), VBox, ... ali uz par MSovih (free, zapravo  Russinovichevi..) alata su nepotrebni, -hint kome treba VHD, vrlo praktičan i može se direktno mountati u sedmici, svejedno kao običan disk ili VM, tako da može služiti kao backup.

-I da, VM nije za igranje, tako da dualboot može imati nekog smisla.

Ovisi previše o potrebama korisnika da bi postojalo neko pravilo, no 10tak GB neke particije nije problem.

E da ,uvijek je dobro s vremena na vrijeme provjeriti!! Namigiva

Uopće sam zaboravil na temu ,tako da sam stavil prve freeware-e koji su mi pali na pamet!! Nevinašce

Nero VD ne radi na Sedmici (dobro ,ne znam za Nero 8 i 9 ,jel ih zbog previše bloatware-a nisam ni pokušal instalirati).

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 13:48 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Što se tiče TV kartice, moj propust, priznajem.

17 godina
neaktivan

Ma nisi puno fulao. DOduse jesi za taj tvoj model ali inace tv kartice su boljka win 7. Mozda i jedina sto se tice drivera.

15 godina
neaktivan
XP i Sedmica_dual boot

ako si već testirao xp 32-bit trebao si i windows 7 32-bit a ne 64-bit

vidim da se velika većina tvojih problema odražava na to da mnoge aplikacije nisu podržane na 64-bitnim windowsima

stoga ne znam šta se ovdje ima raspravljat

instaliraj win7 32-bit i onda usporedi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kremenko kaže...

Ooo da! I to kako. Nakon instaliranja Acronisa idi u Start--Acronis i odaberi Acronis Bootable Rescue Media Builder odnosni dobti ces bootabilni CD (ako se ne zeli podici Win.) isto tako mozes takav image snimati na DVD sa tim sto ce ti nakon potpunjenja jednog media biti potrazen da ubacis i drugi.

[Hint]

Slike (image) stavljaj na drugu particiju (odnosno, moras na drugu) ili na eksterni disk. Bootabilni CD moze pristupati mreznim diskovima i dakako eksternim USB Fire Wire Diskovima.

Savjet. Nemoj prckati po Acronisovim Try and Decide opcijom, mozes sj*bat stvari ako ne znas sta tocno radis. Izbjegavaj ovo u sirokom luku.

16 godina
neaktivan
patch123 kaže...

Pa Sedmica mi treba samo zbog tih 64bita. Ne bih ni razmisljao o njoj da nije 64-bitne inacice.

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
kremenko kaže...

Ooo da! I to kako. Nakon instaliranja Acronisa idi u Start--Acronis i odaberi Acronis Bootable Rescue Media Builder odnosni dobti ces bootabilni CD (ako se ne zeli podici Win.) isto tako mozes takav image snimati na DVD sa tim sto ce ti nakon potpunjenja jednog media biti potrazen da ubacis i drugi.

[Hint]

Slike (image) stavljaj na drugu particiju (odnosno, moras na drugu) ili na eksterni disk. Bootabilni CD moze pristupati mreznim diskovima i dakako eksternim USB Fire Wire Diskovima.

Savjet. Nemoj prckati po Acronisovim Try and Decide opcijom, mozes sj*bat stvari ako ne znas sta tocno radis. Izbjegavaj ovo u sirokom luku.

Ako sam dobro shvatio, mogu sliku XP-a snimiti na DVD, zatim obaviti čistu instalaciju Sedmice (bez XP-a) i zatim se ako baš poželim uz pomoć tih DVD-ova vratiti na XP.

Kako točno funkcionira to vraćanje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 19:13 (kremenko).
17 godina
neaktivan
kremenko kaže...
patch123 kaže...

Pa Sedmica mi treba samo zbog tih 64bita. Ne bih ni razmisljao o njoj da nije 64-bitne inacice.

Pa imas i XP 64bitnu.

16 godina
neaktivan
logic kaže...
kremenko kaže...
patch123 kaže...

Pa imas i XP 64bitnu.

Ja nemam.  A tu je i dx10/11. Ma prijeci cu ja na Sedmicu. Ali sam korisnik kojemu treba privikavanje. I onih 2,5 fps-ova :))

17 godina
neaktivan

Pa ako ti je to problem onda stavi xp 64 bitni. Ne vjerujem da ti je to problem nabaviti ;)

16 godina
neaktivan

Iskreno, ja sam od Sedmice i 64 bita očekivao boom u performansama.

Ovako dobivamo samo podršku za više memorije :((

17 godina
neaktivan

Kakav boom si ocekivao? Pa imas istu konfu i sa 32 i 64 bita. Nece ti igra raditi drasticno brzo niti ce ti ista raditi drasticno brze. U stvari hoce al u specificnim slucajevima ces ti to primijetiti.

16 godina
XP i Sedmica_dual boot

-to se zove marketing...

- btw, to koliko rama može koristiti OS ovisi o hw, pa tek onda o sw.

Važnije, onaj image XPa, ti je nepotreban. Ima smisla ako je kao backup tj da u slučaju problema možeš preskočiti instalaciju i podešavanje, ali u slučaju izmjene hw je već problem. dok ovdje imaš drugi OS, vračanjem XPa bi zeznuo sedmicu ili (vrlo moguće) XP nebi radio.

kremenko kaže...
ihush kaže...

Što se tiče TV kartice, moj propust, priznajem.

(Ovo se odnosi i na mene, ..) Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 20:42 (ihush).

0 0 hvala 1
17 godina
kremenko kaže...

Iskreno, ja sam od Sedmice i 64 bita očekivao boom u performansama.

Ovako dobivamo samo podršku za više memorije :((

Moraš imati 64-bitni software. Npr, 64-bitni verzije aplikacija kao što su Photoshop, 7-Zip ili Rybka (program za šah) će performansama bez problema nadmašiti svoju 32-bitnu braću (primeri nisu nasumični već iz iskustva). Takođe, 7 je brža u mutithreaded aplikacijama. Što se tiče Crysisa, on u XP-u radi u DX9, a u Visti i 7 se automatski aktivira DX10 i performanse su nešto niže, ali inače sam gledao poređenja (doduše sa high end hardwareom) i 7 se definitivno pokazuje kao bolja igračka platforma.

Za igre koje ne rade pod 7 uzmi VMLite. Instalira se zatvorenih očiju i koristi isti MS-ov XP image koji si već skinuo za "običan" XP Mode, ali ima opciju za uključivanje 3D akceleracije. Nije savršen, ali radi sasvim ok (ako te u igrama bude zezao miš, u meniju Machine izaberi Disable mouse integration).

16 godina
neaktivan

ali u slučaju izmjene hw je već problem. dok ovdje imaš drugi OS, vračanjem XPa bi zeznuo sedmicu ili (vrlo moguće) XP nebi radio.

Pod vraćanjem XP-a mislim na brisanje sedmice.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice