XP bug

poruka: 5
|
čitano: 1.213
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win XP bug

Proba sam već po newsima al nije bilo odgovora pa ću probat i odi. Možda se od ovoliko besposličara nađe neko ko zna odgovor... :)
Imam XP Pro SP 2. U zadnjih po godine mi se nekoliko puta dogodilo da kad mi se dižu Windblowsi (nakon normalnog shutdowna) komp se resetira i onda Windowsi kad se ponovno dignu (prije welcome screena) počnu checkati file system na disku, i onda svaki put zaključe da je sve u redu i dignu se normalno. Ostali programi kažu da je disk i file system u redu, napajanje nije u pitanju jer se checkanje ne događa ako hardverski resetiram pri dizanju, dakle zašto Windblowsi gnjave ?

Face... girls have a face ? Where is that located ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 12:01 (Enkidu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP bug

po mom iskustvu, gotovo je ziher da nije hardverski problem. kolko dugo imaš instalirane windoze? i kolko si komada software-a u međuvremenu instalirao i deinstalirao (uključujući igre), a pogotovo software-a koji vrše tweaking windoza? jel imaš kakav dodatni ide kontroler, i swap postavljen na hard-u spojenom prek njega, plus malo problematičnije diver-e za taj kontroler? vrlo mi je poznata situacija, možda sam je čak i iskusio, ali da me kokneš ne mogu se sjetit kako sam je riješio (najvjerojatnije reinstalacijom windoza, pogotovo neke druge verzije od one koju imaš). kad su xp-i isprva izašli, bila je neka verzija u piratskom optjecaju koja je redovito javljala grešku prilikom instalacije; ta ista verzija je (provjereno, desilo se dvojici mojih poznanika) izravno dovela do pojave bad sectora na HDD-u (ne pitajte kako, jedina stvar koju nisam mogao isključiti kao uzrok i koja se podudarala kod obojice je bila ista verzija windoza xp)... znam da zvuči malo glupo krivit OS za bad sectore, al sve je moguće, pogotovo kod MS-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Win XP bug
Enkidu kaže...

Proba sam već po newsima al nije bilo odgovora pa ću probat i odi. Možda se od ovoliko besposličara nađe neko ko zna odgovor... :)
Imam XP Pro SP 2. U zadnjih po godine mi se nekoliko puta dogodilo da kad mi se dižu Windblowsi (nakon normalnog shutdowna) komp se resetira i onda Windowsi kad se ponovno dignu (prije welcome screena) počnu checkati file system na disku, i onda svaki put zaključe da je sve u redu i dignu se normalno. Ostali programi kažu da je disk i file system u redu, napajanje nije u pitanju jer se checkanje ne događa ako hardverski resetiram pri dizanju, dakle zašto Windblowsi gnjave ?

Ja znam,ali sam toliko besposlen da mi se neda pisati.

15 godina
neaktivan
XP bug

Imam problemos... kada kliknem na Start ikonu, u vecini slucajeva ,zaledi prozor start menu - ja, i to samo on, ostale icone na desk top u su aktivne, klikom bilo gdje s strane, prozor se zatvori,i onda nekoliko puta tako,kako bi mogao pristupiti npr. programs ...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Win XP bug
Enkidu kaže...

stavi won xp, sp2 cd u racunalo i pokreni kod boot-a sa CD-a. onda odaberi da radis sa recovery console, te kada dobijes konzolu ukucaj fixboot

nakon toga restart racunala. meni je pomoglo na nekoliko racunala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice