Windows vista dual boot problem

poruka: 11
|
čitano: 2.952
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows

Evo ovako,imam na kompu dual boot viste i xp-a i sve je super radilo do danas.Dok sam surfao netom na visti,komp mi se zablokirao i pojavio se BSOD(niš strašno ni prvi ni zadnjiBelji se)al se nakon restarta bios resetirao na matičnoj(ni to mi nije problem veliki).Ali kad sam sistem krenuo paliti nije mi došlo do opcije za birat koji sustav da dignem(windows vista ili earlier version of windows)nego mi autmatski diže xp.Molim vas da li neko zna što bi trebalo napravit da mi se vrati taj boot menu(po mogučnosti kroz korake,jer sa tim baš nisam puno upoznat)jer htio bi se vratit na vistu jer xp mi više služi kao neki backup ako vista zataji evo što je i pomoglo jer neznam kako bi sad bio ovdje i pitao za pomoć(mogao bi preko moba al malo blesavo xD)Uglavnom,ak neko zna nek pomogne forumašu u nevoljiNevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows

Ovako ,imaš temu ovdje na forumu kako se radi dual boot ,a ovdje je slična tema ,samo ima i slikovnih tutorijala ,patu možeš naći kak se popravlja Vistin boot manager.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina

Pa ovjde samo piše da se treba isntalirat drugi os...meni su već instalirani i sve mi je tako već bilo i sad je odjednom(nakon bsoda)nestalo.Mene zanima kako to vratit nazad da mogu opet na vistu jer se xp sam diže bez ikakvog boot menija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows vista dual boot problem

Evo ,tu je slikovni tutorijal popravka Vistinog boot loadera sa Vistinim DVD-om (nadam se da ga imaš).

Inače ,jedan savjet - skini EasyBCD odavde i s njim onda možeš napravit to isto ,bez upotrebe DVD-a i dodatnog kompliciranja!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 20:01 (kizo2703).
16 godina

već sam malo prije nešto kemijao sa tim easybcd i on meni ne nalazi niti jednu vrijednost u kompu ni xp ni vistu...Plač još ću malo pročitat te drugo što si stavio nadam se da će mi pomoć jer mi hitno treba vista

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

već sam malo prije nešto kemijao sa tim easybcd i on meni ne nalazi niti jednu vrijednost u kompu ni xp ni vistu...Plač još ću malo pročitat te drugo što si stavio nadam se da će mi pomoć jer mi hitno treba vista

Daj malo prouči EasyBCD - imaš opcije za instalaciju bootloadera!! Nemam ga sad instaliranog ,pa ti evo link na njegovu stranicu gdi imaš i screenshotove i help fileove.

Edit : evo ,gledaj sliku - otvori EasyBCD ,idi na Manage Bootloader i tu sad napravi po redu kako ti je napisano na slici!!

Kad tu završiš ,možeš ići u Change Settings ,tu preimenovati sistem koji hoćeš ,postaviti vrijeme za pauzu itd.

Jel ovo sad dobro?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 21:15 (kizo2703).
16 godina

ma da probao sam snjim al niš mi nije pomoglo,nemože pronać ni jedan os instaliran ni xp ni vistu,a i kad stavim ne može spremit postavke,također ni repair i ostale stvari ne pomažu.Pred malo prije sam kontaktirao frenda koji se dosta kuži pa mi je rekao da je moguć da je hard disk ima bad sectore pa malo to checkiram sad...a možda je i vista se za***ala pa više neće da se paliNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Je sve napravio kako to piše i po nekoliko puta i nije pomoglo.Probao sam i preko vistino cd-a sa repariom,isto nije pomoglo.Nakon konzultacije sa prijateljima došli smo do zaključka da nema druge nego reinstall OS-a...niš sad ću bit na xp-u do sedmiceNeodlučan Al hvala na uloženom trudu i pomoćiNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da ne otvaram temu...

Do jučer sam imao dualboot xp 32-bit sp3 i vistu 32-bit sp2, znači kada bih upalio comp pokazalo bi mi opciju biranja "earlier version of windows" i "windows vista", tako sam jučer downloadao vistu 64-bitnu i formatirao sam particijiu gdje xp bio i tamo stavio vistu 64-bitnu. Sve radi no problem je što nemam izbornika kod boot-a u koje ću windowse ući.

Pod advaced sistem settings ->startup and recovery -> settings -> je stavljeno "time to display list of OS" na 30sec, a u biosu da boota sa harddiska.

Uglavnom nekako mi se otvorio izbornik kod boota kada pritišćem space ili strelice (neznam ni sam šta sam pritiskao), i ima samo jedna opcija , a to je više ni manje "windows vista" i druge opcije nema.

Dali je to zato što su isti OS-evi na jednom HDD-u ili nešto drugo? Budem vjerovatno uskoro kupio još jednog 6400aaks ili neki od terabajta(prostora mi ponestalo otkako sam dobio flat) pa neću imat problema s tim vjerovatno, no volio bih da mi ovo proradi!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Moje je misljenje da si prilikom formata porticije XP-a pobrisao boot datoteku u kojoj su pobrojane sve instalacije Windowsa. Nova instalacija je postavila svoju datoteku,

da je isla instalacija preko postojece boot datoteke, ona bi bila updateana s novom instalacijaom i sve bi bilo OK.

Ubaci DVD od Viste i odi na repair izbornik, mislim da tamo imaju neke opcije vezane uz boot.

17 godina
Kristyans kaže...
Hyperion kaže...

Moje je misljenje da si prilikom formata porticije XP-a pobrisao boot datoteku u kojoj su pobrojane sve instalacije Windowsa. Nova instalacija je postavila svoju datoteku,

da je isla instalacija preko postojece boot datoteke, ona bi bila updateana s novom instalacijaom i sve bi bilo OK.

Ubaci DVD od Viste i odi na repair izbornik, mislim da tamo imaju neke opcije vezane uz boot.

Da čim sam stisnuo na repair ispisao mi je u prozorčiću da je problem otkriven i da samo trebam restartat comp. Sada mogu birat, sve radi.

Punoooo hvala, nebih se sjetio tog repair-a jer ga nisam nikad koristio...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice