WINDOWS-instalacija PROBLEMI

poruka: 9
|
čitano: 1.825
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok! Upravo instaliram windows xp na komp i setup mi cijelo vrijeme javlja neke drivere(sys,dll,ttf...) koje ne može kopirat.Na ekranu pise mi da ih mogu preskocit, ali da ne garantira da ce radit xp super. Promjenio sam nekoliko instalacijskih cd-a i stalno isti problem-prije na istom kompu i sa istim cd-ima se to nije javljalo. Molim pomagajte.

I još nešto, pokusao sam instalirat WINDOWS 7,ali mi ne boota instalacijski DVD. Da li trebam prvo xp instalirat,ili? pomagajteBogataš

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: WINDOWS-instalacija PROBLEMI
Dr. House1 kaže...

Bok! Upravo instaliram windows xp na komp i setup mi cijelo vrijeme javlja neke drivere(sys,dll,ttf...) koje ne može kopirat.Na ekranu pise mi da ih mogu preskocit, ali da ne garantira da ce radit xp super. Promjenio sam nekoliko instalacijskih cd-a i stalno isti problem-prije na istom kompu i sa istim cd-ima se to nije javljalo. Molim pomagajte.

I još nešto, pokusao sam instalirat WINDOWS 7,ali mi ne boota instalacijski DVD. Da li trebam prvo xp instalirat,ili? pomagajteBogataš

hmm kad sam jednom znancu stavljao xp i davno sebi ono ponekad mi nije moglo instalirati zato jer je nije mogao učitati neke djelove librayeva sa cd-a pa sam mogel preskociti ili prekinuti instalciju. Greska je bila u tome sto se cd s vremenom izgrebao, jesi li siguran da to nije kod tebe slucaj. Mozda nisi dobro sprzio, obicno pomaze ako sprzis manjom brzinom. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
16 godina

-loša snimka ili uređaj. To što se prije nije javljao taj problem.. -normalno, sve se kvari, ako je prije radilo sad više nemora.

Instalacijski medij treba snimatinanižim brzinama. Slipstremanje treba raditi od originalne instalacije (što manje modifikacija)

-Također simptomi problema s RAMom ili pregrijavanje CPUa...ako je OCan spusti clock.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

edit

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 22:49 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ti WinXP CD ne radi i javlja grešku kod kopiranja, najvjerojatnije je medij oštećen.

Što se tiče Win7 DVD medija, samo u bios-u podesiš da Primary boot device bude onaj dvd čitač koji koristiš, pohraniš i ponovno pokreneš računalo kao što će ti upute nalagati. I mora ti raditi.

U slučaju da ti ne radi, može biti da se leća čitača zamazala. Najpametnije ti je ovo napraviti : Isključi čitač, rastavi ga, uzmi štapić za uho, natopi ga medicinskim alkoholom (100%tni) i lagano počisti leću time.

Ništa komplicirano...

SilvioS, MSP Lead
15 godina
neaktivan

HMM... instalirao sam xp i sedmicu. I sad, prvi dan radi super.

Drugi dan vracaju se stari problemi-padovi sistema i pojavljivanje lijepog plavog ekrana. Ja vjerujem da mi se pregrijava CPU jer mi je ventilator zbilja bučan, ali  isto tako sam primjetio da mi na onom gadgetu za cpu ram memorija(1gb ram) cijelo vrijeme oko 90% pa mozda ni to nije ok. 1.Ram cu mjenjat-nadograđivat sigurno 2.dali kupit novi procesor(sadasnji pentium d945) ili samo promjenit hlađenje?? mišljenje plizz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dva puta sam ga sprzio pa radi.hvala

16 godina

@Dr...

-taj CPU je jako vruć, spusti clock s 200 na 166 ili 133.. (pokušaj i voltažu, malo), aktiviraj opcije u BIOSu CIE i sl., to bi trebalo spustiti temp. unutar prihvatljivih granica. Ako se više nebi pojavljivali BSoDovi, bio bi siguran za rješenje...

-drugi CPU (ovisno dali MBO podržava, provjeri) ili bolji cooler. Kad zbrojiš cijenu jeftinije je novi CPU(box), pa čak i MBO nego samo cooler ;-)

btw. wolfdale i noviji, su dvostruko hladniji, s gigaherzom manje ga svejedno operu u perfomansama, ... samo ako MBO može.

-1GB je 'minimum' za sedmicu, ona uzme cca 900MB, što samo po sebi nije važno, ali vjerojatno mora prečesto vračati za aplikacije, swapa itd.. -puno lakše je s 2GB, ali nije obavezno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Za početak pogledaj ispod ventilatora CPUa da li ima prašine. Ako je prozračnost slaba, vrtit će se na višim okretajima i zato će više bučati...

SilvioS, MSP Lead
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice