Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.315.308
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
Imam jedan problem pa se nadam da bi ovdje mogao naci rjesenje. Kupio sam novi komp free dos bez optickog citaca. Instalirao sam windows 7 ultimate preko usb-a, upalio ga i sve ok,nego bi sada trebao instalirati drivere za maticnu,grafu itd. Problem je u tome sto nemam citac pa bi htio instalirati drivere sa usb-a, a ne cita mi usb jer moram instalirati drivere :D. Ima neko kakvo rjesenje?
Odnesi na servis, plati,počeši s razlogom i uživaj.
Pozdrav,
Imam jedan problem pa se nadam da bi ovdje mogao naci rjesenje. Kupio sam novi komp free dos bez optickog citaca. Instalirao sam windows 7 ultimate preko usb-a, upalio ga i sve ok,nego bi sada trebao instalirati drivere za maticnu,grafu itd. Problem je u tome sto nemam citac pa bi htio instalirati drivere sa usb-a, a ne cita mi usb jer moram instalirati drivere :D. Ima neko kakvo rjesenje?
Kupi DVD pržu i ugradi u komp.
USB 2.0 (crni) MORA radit i bez drivera (ako utikavaš u plavi USB utor normalno je da ne radi jer je 3.0 a za njega još nema generičkih drivera integriranih u winse) ili kako je kolega reka goni u servis.
Hvala sve odlicni savjeti, inace uspio sam rjesitit tako sto sam digao ubuntu bez instalacije koji mi je ocitao usb, iskopirao drivere na hard i onda sve instalirao i sljaka sve, nece trebat na servis
Pozdrav ekipa, novi ovdje, imam jedan problem pa mi preporučeno da tu pitam.
Znači ovako: imao sam Chrome za browser,međutim rušio mi flash player konstantno i instaliram Operu prije koji mjesec i sad je i ona počela s istim problemom,ruši se kad imam više tabova otvorenih, neki playeri uopće ne rade na njoj itd.
Sad moje pitanje je,da li je to do browsera i ako je, koji onda da instaliram da mi normalno komp funkcionira? Ili je do windowsa? Trenutno sam na sedmici,ali ako je do nje,prebacim se na desetku bez beda,samo da me ovo više ne muči.
Isprike ako ima negdje tema za ovakve probleme,ali ovako mi je bilo najednostavnije pitat.
Unaprijed hvala.
Probao sam updejtat drivere od grafičke kako je netko predložio ali nije pomoglo.
Prebacio se na mozillu, bolje je ali nije idealno, ona se zna zblesirat sama od sebe, neovisno koliko imam tabova otvoreno.
Help?
Evo komp mi već radi preko 24sata i vrti check for updates ali ništa se ne događa. Šta je ovo, prije mi je za 10 minuta nalazilo update koji se trebaju skinuti.
Evo komp mi već radi preko 24sata i vrti check for updates ali ništa se ne događa. Šta je ovo, prije mi je za 10 minuta nalazilo update koji se trebaju skinuti.
U zadnje vrime to zna tražit i preko 7-8 sati ali 24 je zbilja previše i neznam šta bi reka osim da je to najvjerojatnije još jedan sistem da se ljudi potiraju na desetku di update traje, ništa ne traje.
Odmah nakon šta ste instalirali Windows 7 skinite i instalirajte ovu zakrpu i restartajte računalo. Nakon toga ponovno kliknite da traži updateove.
.. da/ne.
nije nakon installa w7, nego w7+sp1 .. + od jeseni je u requirementsu za upgrade offer i ie11.. + pripaziti na verzije 32-64 bit + language..
-MS ne daje info (logično) i vjerojatno postoji još poneki checkpoint ili se može pojaviti.. tako da ovo može pomoći ali može se i promijeniti (a to MS opet neće glasno reći).
Nema baš nekog pravila, odnosno ne upali uvijek isti recept.
Ima slučajeva gdje pomogne direktna instalacija KB-ova vezanih za Update client (KB3050265, KB3065987) ili cijelog IE 11, ali nekad ni to.
Dobra alternativa je WSUS Offline, iako ponekad i njega treba par puta pogurati :) ali je bar sve skupa kraće.
- .. upravo o tome (raznim updateovima koji su preduvijet) sam pokušavao prije koji mjesec.. ali ispalo je obična svađa bez razumijevanja.
- poneki OEM install može imati uz SP1 i ostale dodatne updateove.. i takva instalacija može biti trenutno upgradeana.. ali može se pojaviti neki novi KB kao novi preduvijet..
MS štiti svoje interese, ne dijeli baš šakom i kapom..
Pozz, jel mi može netko objasnit ove OEM Windows keyeve, kakvi su to keyevi jel se isplati uzet key za 7 pa upgrejdat na 10?
Pozz, jel mi može netko objasnit ove OEM Windows keyeve, kakvi su to keyevi jel se isplati uzet key za 7 pa upgrejdat na 10?
OEM key se veže uz hardver i ne može se prenositi na drugo računalo. Jel se isplati kupit key od win7 radi nadogradnje na 10 ovisi o cijeni jednog i drugog.
Imam jedno pitanje naime imam laptop Samsung rv709,i cd za instaliranje drivera koji sam dobio uz laptop..
Ja sam taj cd koristio kada sam instalirao windows 7-32bit,zanima me mogu li ja taj cd koristit za drivere i na windows-u 7 64bit...
Naziv toga cd-a je System Software Media Samsung rv709-DOS i dobijen je uz laptop..
Lp. i hvala na odgovoru :D
Imam jedno pitanje naime imam laptop Samsung rv709,i cd za instaliranje drivera koji sam dobio uz laptop..
Ja sam taj cd koristio kada sam instalirao windows 7-32bit,zanima me mogu li ja taj cd koristit za drivere i na windows-u 7 64bit...
Naziv toga cd-a je System Software Media Samsung rv709-DOS i dobijen je uz laptop..
Lp. i hvala na odgovoru :D
Možeš
-možda (ovisi što je gore proizvođač ugurao..) :)
I što sada mogu li ili ne mogu??
I što sada mogu li ili ne mogu??
Probaj, to ti je najsigurnije
A mogu li ja kako provjeriti može li na 64bit ?
A mogu li ja kako provjeriti može li na 64bit ?
Otvori cd i vidi po mapama ima li 64 bitnih drivera
https://drp.su/drivers/notebooks/?v=Samsung&m=RV409%2FRV509%2FRV709&id=29872&l=en
Ok hvala i još jedno pitanje ovaj link što sam dao jeli on dobar za skidanje drivera zato jer za skinut ima samo 2,2 mb a to mi se čini nekako malo..
Ako neznaš što radiš DRP oliti Driver Pack Solution će ti instalirat gomilu blotwarea oliti toolbarova i ostalih sranja.
Nađi drivere na stranici proizvođača to ti je najpametnije.
Imam problem sa internet konekcijom na win 7 ruter povezan al nema neta
Svaka pomoc dobro dosla 😜
probaj troubleshoot pa možda automatski popravi,sve je povezano dobro fizički?
provjeri u device manageru jel ima kakva greška i updejtaj(drivere) ili slično kaj već treba Control panel---System---Device Manager
Imam problem sa internet konekcijom na win 7 ruter povezan al nema neta
Svaka pomoc dobro dosla 😜
a ubio si se opisujući problem... npr jel internet radio ikad, jel žica na mjestu.. i tako sitnice, pa do tog ako je nova instalacija imaš li mrežni driver (instaliran)...
do ono gdijela da se sve kvari, a nakon grmljavine je uobičajeno ovakvo pitanje..
Pokušaj skinut odnedavno dostupni Cumulative Update za Windows 7 (praktično Service Pack 2) koji sadrži sve zakrpe izdate od izlaska SP1 pa sve do aprila (travnja) mjeseca ove godine. Možeš ga preuzeti s ovog linka, no imaj na umu da link moraš otvorit u Internet Exploreru.
Nakon instalacije ove nadogradnje pokušaj pokrenut Windows Update, trebalo bi raditi.
Čekaj, dugo čekaj. To mi je zadnji put trajalo skoro 12 sati.