Ovako da li bi novi Win frcero na konfi sa jednijezgenim procom 3.2. grafuljom od gigu, i 2 gige rama?I jos pitanje koliko instalacija novog vina nosi tj koliko zauzima novi windows?
Radilo bi, 32-bitna verzija sasvim pristojno.
- Za HDD se preporuča particija od bar 20-25GB.
- RAM-a će ti uzeti kojih 50-100MB više od WinXP, ali opet oko 100MB manje nego Vista sa istim programima dignutim.
Uglavnom, Win7 (sa isključenim Aero) dobro radi i na Netbookovima, pa samo naprijed.
Ako želiš probati još možeš nabaviti službeni RC i ključeve za njega, te testirati Win7 do 1.3.2010.
Slažem se s TomoR-om.
ovako iskreno brine me memorija jer imam disk od 80 giga, da li bi to bilo zadovoljavajuce za sad ili da pricekam da kupim neki veci HDD?
ovako iskreno brine me memorija jer imam disk od 80 giga, da li bi to bilo zadovoljavajuce za sad ili da pricekam da kupim neki veci HDD?
Iskreno ne vidim zbog cega bih morao kupiti novi HDD u slucaju da zelis instalirati WIN 7. Ako imas particiju sa min. 16Gb slobodnog prostora tada nema zapreke da ne instaliras Windowse 7.
Misljenja sam da ce Windowsi raditi bez ikakvog problema na tzvojoj konfiguraciji.
Sto se tice "Minimum hardware requirements for Windows 7":
Ja sam danas instalirao Windows 7 na particiju od 37.8GB,sami Windowsi su zauzeli nekih 8GB.Za sada sve radi kak spada :)
Znaci frceralo bi to dobro.Sto se tice grafike i rama i proca to sve imam brinuo me jedino taj HDD.A imam jos pitanja, aplikacije i igre i driveri.Za drivere sam cuo nece bit nikavih problema bar mi kod frenda nikakvih nije bilo cim je uspostavio konekciju sa netom odmah je dobio sve drivere upodatovane do danasnjeg dana.A sto se tice igrica i aplikacija dal ima razlike tj dal treba nesto posebno za 7 micu ili mogu standardni programi i igrice.Jer imam Anviru legalizovanu do 2011 godine pa me brine njena funkcijonalnost.
Ja sam danas po prvi puta stavio Sedmicu i sada još proučavam ali prije nego što sam išao stavljat skinio sam si najnovije drivere za matičnu i grafičku.
Kad sam napravio internet(što me je iznenadilo da nije bilo problema) skinio sam još nekoliko osnovnih programa,naravno sve najnovije verzije,za sada imam NOD 32 4,Office 2007,Winamp 5,Power DVD 9,Everest i Mozzilu 3.5.3...
Za sada sam super zadovoljan ali treba još vidjeti...
EDIT;Isključio sam si disk sa WIN XP i stavio WIN 7 na drugi disk, tako da ako se što desi samo vratim XP.
Sve znaci fura, trebalo bi i kod mene, kako ti je prosla instalacija?Jel dugo traje ili je kao inace mada sumnjam da je kao i XP ali eto vidjet cu, u glavnom nadam se najboljem.Hajde nek ti nebude mrsko pa mi javi rezultate kakav je, slikaj koju sliku itd...
Ja imam dual-boot WinXP i Win7, ali sad sam samo u Win7! Sve što sam do sada probao mi radi
Što se tiče Avire, koristim besplatnu 32-bitnu verziju na 64-bitnim Windozama i sve radi bez problema.
Nabavljam Ultimate izvedbu, cuo sam da je Profesional dosta bolja ali mislim da mi takva ne treba.
Nabavljam Ultimate izvedbu, cuo sam da je Profesional dosta bolja ali mislim da mi takva ne treba.
Windows 7 Ultimate je upravo to "najjaca/najbolja"-ultimativna verzija Windowsa!
Windows 7 Ultimate je upravo to "najjaca/najbolja"-ultimativna verzija Windowsa!
Ultimate verzija ima sve funkcionalnosti, a velik dio njih "normalnom" kućnom korisniku neće nikad zatrebati. Home premium verzija je sasvim dovoljna i ima sve elemente koji ti trebaju u kućnom radu.
Vidi usporedbu.
koristio sam dosta različitih operativnih sustav, Vista mi se nikako nije sviđala ali sada ovaj njen nasljednik je moram priznati dobar. Koristim win7 od prije predstavljanja beta verzije i moja preporuka za one koji su neodlučni o prelasku je svakako da pređu. Mislim da sada xp može konačno u zasluženu mirovinu
Windows 7 da ili ne? moje mišljenje je DA
Epa ebi ga nisam dobro upucen.Uglavnom malo mi se tesko odvojiti od XP, jako sam dugo na njemu tako da nisam navikao mjenjat OS ove cesto.U svakom slucju ovaj put sam zaista odlucio uraditi promjenu.Ako netko ima nekih jos informacija o Win 7 radu na njemu itd, nekim problemima i ako nije problem da da kaze kako ih je rijesio ako je uopce bilo problema.
moze link za RC
Epa ebi ga nisam dobro upucen.Uglavnom malo mi se tesko odvojiti od XP, jako sam dugo na njemu tako da nisam navikao mjenjat OS ove cesto.U svakom slucju ovaj put sam zaista odlucio uraditi promjenu.Ako netko ima nekih jos informacija o Win 7 radu na njemu itd, nekim problemima i ako nije problem da da kaze kako ih je rijesio ako je uopce bilo problema.
bilo je problema što se tiće igrica ali to se rješi prebacivanjem exe-a na XP...svako malo ti dolaze update pa se stvari pomalo peglaju kako treba. JA drugih problema nisam imao ...a to ako ti nema karti ili calculatora to su sitnice.
bilo je problema što se tiće igrica ali to se rješi prebacivanjem exe-a na XP...svako malo ti dolaze update pa se stvari pomalo peglaju kako treba
Meni je od tih silnih igrica najbitnije, da mi radi COD 4 tu i tamo, NFS malo i mozda jos poneka zestoka strategija, najvise dvije.Nisam neki ljubitelj igrica jer ako mi je do igrica odem u igraonu uplatim PS3 i zabavljam se kolko mi treba.
Mali edit:Svi koji su mi pomogli dobili su prstic na gore i HVALA, jer ja nisam skrt po tom pitanju i cijenim ljude koji zele pomoc.
bilo je problema što se tiće igrica ali to se rješi prebacivanjem exe-a na XP...svako malo ti dolaze update pa se stvari pomalo peglaju kako treba
Meni je od tih silnih igrica najbitnije, da mi radi COD 4 tu i tamo, NFS malo i mozda jos poneka zestoka strategija, najvise dvije.Nisam neki ljubitelj igrica jer ako mi je do igrica odem u igraonu uplatim PS3 i zabavljam se kolko mi treba.
COD 4,5 i NFS undercover i C&C red alert 3 sam igrao na win 7. bez problema
Nemas briga, slobodno instaliraj, ima da ide ko po masnoj dasci ;)1
Evo, moja 64-bitna Windoza 7 sa temp fileovima i patchevima zauzima 11GB + 3GB Hybernation File + 4GB Pagefile - s još nekoliko programa instaliranih je to onda oko 20GB.
EDIT:
Potvrđujem da rade COD 4, Trackmania, Two Worlds, NFS Shift, Half Life 2 Orange Box...
To sam do sad probao.
Nisam probao na Visti, ali u usporedbi s WinXP je OK, na nekim stvarima mi se čak čini da se grafički doživljaj popravio (iako je igra samo DirectX9).
Legao Windows 7:DD
Sve je extra niti stopa niti imam kakavih problema sem jednog a to je velicina ikona.Ikone izgledaju kao na rezoluciji 800x600 iako sam promjenio rezoluciju na 1024x768.Ogromne su :D eh ima neki fol da se to rijesi?
Osim tog sve ostalo je mrakk:D covjece spica izgled pravo:D
Držiš tipku Ctrl i vrtiš kotačićem na mišu natrag. Ili naprijed. Ili desni klik na desktop - view - small icons
Oki:D sminka:D
dali mi moze netko rec koji je postupak dobiti win 7 preko studentskog?
nisam student ali mi treba za jednu frendicu
hvala
dali mi moze netko rec koji je postupak dobiti win 7 preko studentskog?
nisam student ali mi treba za jednu frendicu
hvala
za sada to ne možeš za win 7 jer je još u beti i možeš je besplatno downlodat...
Nije u niikakvoj beti i već je prije više od mjesec dana izašla RTM verzija i to je finalna koja će se naći 22.10 u trgovinama.