Windows 7 boot bez DVD-a?

poruka: 9
|
čitano: 3.388
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Instalirao sam Windowse 7 na računalo na kojem sa mveć imao XP-e. Nakon istalacije sam resetirao računalo i prilikom boota pojavio se izbornik na kojem mogu izabrati da pokrenem Win7 ili XP(zančni sve noramlno).

Kasnije sam izvadio Win7 DVD i izbornika nema. te se podižu samo XP-i. Stavim natrag DVD od 7-ice, resetiram i ponovo mogu birati. Probao sam neke stvari rješti sa Easy BCD programom ali nije uspjelo, čak sam sam išao izmjeniti ručno boot datoteku, ali sam dobio izbrnik na kojem imam Win7 ali kad ga odaberm pojavi se greška...

Da li postoji način da rješim taj problem tj. da imam normalan izbornik za bootanje bez toga da stavljam DVD od Win7 u računalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 boot bez DVD-a?

Čekaj ,normalno si instaliral ,sve je na istom hdd-u na dvije particije? I nemaš boot menija ,osim kad je dvd u pogonu?

Ajde stavi sad dvd ,startaj sa njega i idi na Repair.

Evo ovdje tutorijal : KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan

Ajd iskopiraj sadrzaj boot.ini ovdje

17 godina
neaktivan

Probati ću reparirom kad stignem, pa vam javim, neznam kako da nađem boot.ini u sedmici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako si ju onda rucno mijenjao ako ju ne mozes naci?

17 godina
neaktivan

Mjenjao sam je , ali od XP-a.

17 godina
neaktivan

Pa jedan je boot.ini ;)

17 godina
neaktivan

Zanimljivo..., nalalazio se na disku na kojem su XP-instalirani i unjemu nije bilo spomena o sedmici, odkuda onda onaj koji pokreće izbornik na kojem imam isedmicu kad ubacim DVD i kako da uredim boot.ini ili više njih (ako ih uopće može biti više)?

16 godina
neaktivan

Pusti boot.ini ,za Sedmicu ti treba njezin bootloader!! Boot.ini je samo za XP i ranije OS-ove.

Potraži file bootmgr i folder Boot. Pošto na PC-u može biti samo jedna boot particija ,a kod tebe bi to trebala biti ona na kojoj je XP ,potraži ih tamo.

Jesi li pogledal tutorijal na linku koji sam stavil - sve ti tamo piše!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 11:24 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice