Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.004
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
11 godina
protjeran
Re: Windows 10 - problemi
Imam info iz prve ruke: frend koji je godinama radio u njihovom centru u redmondu, bas na tim i slicnim stvarima. Doduse, vec par godina je on u cro, i dozvoljavam da se nesto u medjuvremenu promjenilo, no mala sansa.

Naravno da se neke komponente mogu promjeniti jer spadaju u onaj varijabilni dio id-a koji ms dozvoljava da nebude isti.
No tvoja tvrdnja da je id samo mbo nije tocna jer, ponavljam, id je otisak digitalni cjelokupnog hardvera u tom trenutku.

Ako zelis provjeriti, instaliraj hitmanpro ili kasperskog, pa nakon 31 dana zamjeni samo maticnu i vidjet ces da neces ponovno moci aktivirati trial hitmana ili kasperskog, sto znaci da id nije samo mbo.

Sad, naravno, od proizvodjaca aplikacije ili osa ovisi kojo dio ida moze biti drukciji tj koje komponente dozvalja da zamjenis a da ga jos uvjek smatraju istim strojem...

0 0 hvala 0
16 godina

- opet šaraš odgovorima :)

- jutros doručkovao s Billyjem i potvrdio mi sve ... (frend iz druge ruke nije relevantan)

- kakve veze ima kaspersky.. za primjer?

- ponovo, MS-Win aktivacija prolazi sve osim MBO. True-False? neovisno kako nazovemo ID, key i čudnovatu MSovu formulu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Ovako, ne radi mi start niti npr. ako mi je otvoren chrome ne mogu ga minimizat ako kliknem na ikonu njegovu u taskbaru, kad kliknem na start ne otvara se, probao sam sve, izguglo boga i isusa, ništa ne pomaže, je l' netko imao taj problem?

Pored toga mi se Chrome zna freezat, proradi tek nakon šta otvorim task manager koji se otvori nakon pola minute tek, a komp kakav je bi trebao biti savršen. Pomozite mi prije nego moždani dobijem, hvala.

Chaos is just somehow saying the very familiar fact that everything's complicated
15 godina
Gamer6669 kaže...

Ovako, ne radi mi start niti npr. ako mi je otvoren chrome ne mogu ga minimizat ako kliknem na ikonu njegovu u taskbaru, kad kliknem na start ne otvara se, probao sam sve, izguglo boga i isusa, ništa ne pomaže, je l' netko imao taj problem?

Pored toga mi se Chrome zna freezat, proradi tek nakon šta otvorim task manager koji se otvori nakon pola minute tek, a komp kakav je bi trebao biti savršen. Pomozite mi prije nego moždani dobijem, hvala.

Skeniraj MBAM-om. Koji build imaš? Kako si instalirao tu 10? Provjeri datoteke sustava SFC-om.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
10 godina
neaktivan
Pozz ljudi,
Nekad mi se komp s win 10 pro sam upali znaci nista ne diram ...većinom noću no zna i danju ...većina ce pomisliti da je do auto update uključen no nije nego se pali i kad je komp bez neta ...također mi nekad misa zna ostati svijetliti nakon isključivanja računala .model misa je cm octane...

0 0 hvala 0
16 godina
Gamer6669 kaže...

Meni je ovo pomoglo oko starta pa probaj

14 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
Gamer6669 kaže...

Skeniraj MBAM-om. Koji build imaš? Kako si instalirao tu 10? Provjeri datoteke sustava SFC-om.

To sa sfc-om mi nije jasno, treba mi neki image file jel da? Skenirao sam mb-om, full scan, ništa. 10 je instalirana preko 8.1 besplatan upgrade, dobro je prije radila, samo mi se chrome oduvijek freezao. 

Mislim da je ovo bila scena, chrome mi se freezao, ocistio sam komp od virusa mb-om, ništa, jos to usporavanje, onda sam ccleaner pokrenuo i mislim da je ocistio ili sta god napravio registryju, to navodno nije bilo pametno sam poslije saznao, mozda sam tako izgubio neke vazne entryje. 

10586.420 je build number

@dejo6 meni nije, piše could not fix

Chaos is just somehow saying the very familiar fact that everything's complicated
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 21:58 (Gamer6669).
15 godina
Gamer6669 kaže...
softwaremaniac kaže...
Gamer6669 kaže...

To sa sfc-om mi nije jasno, treba mi neki image file jel da? Skenirao sam mb-om, full scan, ništa. 10 je instalirana preko 8.1 besplatan upgrade, dobro je prije radila, samo mi se chrome oduvijek freezao. 

Mislim da je ovo bila scena, chrome mi se freezao, ocistio sam komp od virusa mb-om, ništa, jos to usporavanje, onda sam ccleaner pokrenuo i mislim da je ocistio ili sta god napravio registryju, to navodno nije bilo pametno sam poslije saznao, mozda sam tako izgubio neke vazne entryje. 

10586.420 je build number

@dejo6 meni nije, piše could not fix

Ne, otvori cmd kao admin i upiši sfc /scannow, potom pritisni enter i pričekaj 10-15 ili više minuta dok ne izbaci poruku.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
14 godina
neaktivan
Ma jesam, napravio sam to, pise da postoje fileovi koji se moraju popraviti, zatim sam otiso u safe mode to napraviti kao sam procitao negdje i tamo je pocelo popravljat te fajlove, ali mi je pisalo da source nije dobar pa sam nasao da u taj source moram postaviti image file neki koji popravi to
17 godina

Probaj sa ovom komandom:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Gamer6669 kaže...
Ma jesam, napravio sam to, pise da postoje fileovi koji se moraju popraviti, zatim sam otiso u safe mode to napraviti kao sam procitao negdje i tamo je pocelo popravljat te fajlove, ali mi je pisalo da source nije dobar pa sam nasao da u taj source moram postaviti image file neki koji popravi to

-traži te install medij (ili ISO). Oštećeno se mora zamijeniti ispravnim. Uzrok? (malware, slučajnost uz moguć problem hdd-ram... ili spešledišn by DAZ?).

btw, negdje, nešto ... = svašta. Tako se ne sređuje problem s PCjem. Yogurt verzija se lako kvari i teško popravlja čistom verzijom. CC i registry, insider i neobičan opis problema.. MS zna napraviti OS, naravno da ga zna i zaštititi pa i killswitchem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 10:22 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav, htio bih instalirati Windows 10 pošto ovaj mjesec ističe besplatna nadogradnja. Unatoč višestrukim pokušajima instalacija uvijek bude neuspješna, laptop se samo na određenom koraku ugasi i kada ga ja ponovno upali restore-a se Windows 8.1. Radi se o Leneovo E535 laptopu, dobio sam ga s Win 8, nadogradnja na 8.1 je prošla bez ikakvih problema. Probao sam upgrade i preko onog app-a koji mi sam nudi nadogradnju, probao sam skinuti i onaj njihov alat, no uvijek dobivam istu grešku, stavljam i slike. Malo sam googlao i dosta ljudi ima isti problem, nisam našao nikakav konkretan odgovor, ima li itko kakav savjet? Vjerujem da bi clean install prošao, ali imam neke podatke koji su mi bitni, a nemam nikakav vanjski hard na kojem bi napravio back-up.

http://imgur.com/a/kIitD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pokreni gatherosstate (install medij..) i krierani file spremi.. (ne na PC nego negdje što nećeš obrisati, stick..)

nakon tog možeš clean install i preskočiš aktivaciju, .. iskopiraš licencu, aktivirano.

-sve je više puta opisano, +google. (ako trebaš pojedine korake, sličice..)

-kod predinstaliranog je često neki driver-utils problem (smeće proizvođača)

-moguća i neka postavka OSa, BIOS, .. antivirus.

-s w8 laptopovi su imali key u BIOSu, ali to je povezano s UEFI-secboot-ahci.. i recoveryjem kojeg možda imaš na hddu. Taj key, ovisno o postavci također može w10 install koristiti (ali kao kod dobrog dijela w7-w8 korisnika, neke keyeve ne prihvaća installer..). Zato je najsigurnije imati iskopiranu licencu (kad već upgrade neće..).

nicky.sl kaže...
..

Skini iso. sliku windowsa deset s njihove stranice i od nje napravi botabilni usb pomoću Rufusa.

-čemu stalno spominjanje rufusa? MS ovi alati ne rade? - sve je na MSovim str.. klik-next.

+ nastavak...

u win, s disk managerom se može pripremiti particija resize-shrink.. ili već postoji dodatna (ne win-OS i ne boot particija).. sve se može iskopirati.

clean install je poželjniji umjesto nasljeđivanja 'smeća' i pokušavanja dali nakon nekog utilsa prolazi upgrade..

+ backup je uvijek poželjan, sve može poći krivo.

+ install medij je također poželjan i treba ga imati-sačuvati, za spašavanje + često je to brže od online upgradea (koji se može jednako napraviti online ili s medija) .. imaš izbor clean-upgrade i ne ovisiš o prekidu veze, .. dok sam download ovisi samo o odabranoj verziji npr 32+64 bitnoj i taj dio je zapravo jednako brz ako se odabere samo potrebna verzija installera.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 16:19 (ihush).
12 godina
danijel206 kaže...

Pozdrav, htio bih instalirati Windows 10 pošto ovaj mjesec ističe besplatna nadogradnja. Unatoč višestrukim pokušajima instalacija uvijek bude neuspješna, laptop se samo na određenom koraku ugasi i kada ga ja ponovno upali restore-a se Windows 8.1. Radi se o Leneovo E535 laptopu, dobio sam ga s Win 8, nadogradnja na 8.1 je prošla bez ikakvih problema. Probao sam upgrade i preko onog app-a koji mi sam nudi nadogradnju, probao sam skinuti i onaj njihov alat, no uvijek dobivam istu grešku, stavljam i slike. Malo sam googlao i dosta ljudi ima isti problem, nisam našao nikakav konkretan odgovor, ima li itko kakav savjet? Vjerujem da bi clean install prošao, ali imam neke podatke koji su mi bitni, a nemam nikakav vanjski hard na kojem bi napravio back-up.

http://imgur.com/a/kIitD

Probaj deinstalirat te aplikacije od lenova i antivirusni program jer oni znaju stvarat te probleme.

Skini iso. sliku windowsa deset s njihove stranice i od nje napravi botabilni usb pomoću Rufusa.

Ajme ljudi puka san ka kokica
9 godina
neaktivan
Imam problem na svom Dell laptopu.Dosao je sa Ubuntu sistemom koji je radio super ali mi ne treba bas ubuntu i predjem na windows 10 i sada mi ne reguju tipkice od F1 do F12 , dal neko zna u cemu je problem i kako da ga rijesim
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
root2k16 kaže...
Imam problem na svom Dell laptopu.Dosao je sa Ubuntu sistemom koji je radio super ali mi ne treba bas ubuntu i predjem na windows 10 i sada mi ne reguju tipkice od F1 do F12 , dal neko zna u cemu je problem i kako da ga rijesim

Imaš li tipku Fn? Ako imaš jesi li ju pokušao kombinirati s funkcijskim tipkama?

Stručnjak za odmaganje...
9 godina
neaktivan
Update sam bios tako da je sada sve oke
9 godina
neaktivan
9 godina
neaktivan
17 godina
Windows 10 - problemi

Imam dva stroja koja rade ko urica već 9 mjeseci.

Zadnja dva dana na oba stroja isti problem:

Fino klikneš šatdawn...na ekranu se sve odvija kako treba,gse se procesi...onda onaj finćukasti zeleni ekran sa točkastom kružnicom, ugasi se monitor i .....pc i dalje radi. Moram ga ubit sa držanjem power tipke.

Jel to ko spominjao?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
torrente kaže...

Imam dva stroja koja rade ko urica već 9 mjeseci.

Zadnja dva dana na oba stroja isti problem:

Fino klikneš šatdawn...na ekranu se sve odvija kako treba,gse se procesi...onda onaj finćukasti zeleni ekran sa točkastom kružnicom, ugasi se monitor i .....pc i dalje radi. Moram ga ubit sa držanjem power tipke.

Jel to ko spominjao?

Jesi li Insider ili vulgaris?

17 godina
mario.L_hr kaže...

Jesi li Insider ili vulgaris?

Nije insajder.   Jedan Win 8.1 nadograđen i jedna sedmica. Odmah nakon nadogradnje sve formatirano i podignut čisti Win10 sa njihovim ISO-downloadom.  Suludo da se to pojavilo sada odjednom na oba stroja...a nije bilo ažuriranja OS-a zadnjih dana. 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam Win 10 Pro verziju, događa mi se problem i na 32 bita i na 64 bita verziji. Kada upalim računalo, ostane na logo-u matične i ne mrda, onda ga moram resetirati da bi mi bootao kako treba. Kako da riješim to? Nisam ima taj problem na 7 i na 8.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Imas i identicne softvere na oba stroja ?

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Jesi li pogledao pod opcijama napajanja (Power Options)?

Također odi u Store i provjeri da li koju od aplikacija treba updetati. Mene je gnjavilo računalo neko vrijeme jer se trebao nadograditi Store a nije prolazila nadogradnja iz  prve.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Na istome mi je računalu, bio sam morao reinstall-at Winse, pa sam slučajno 32 bit instalirao, ali uvijek je sve isto na kompu

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 23:06 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - problemi

Samo obavijest (mozda nekome pomogne) da Nvidia 430 GT neradi na win10, jendostavno driver prodje ali windows10 (pro) stavi usklicnik u device manageru i to je to. Vidim i online i da hrpa laptop usera sa 430m i slicnim "m" modelima sto su isli u laptope neradi sa win10.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2016 23:21 (Lewis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

Evo našao problem...

Ja preko 6 godina koristim Emsisoft dvije licence i za mene je to amen u očenašu što se tiče antivirusa (i ne pratim tu scenu godinama). Ne sjećam se kad sam zadnji put posjetio njihov forum.

http://support.emsisoft.com/topic/24724-windows-10-not-shutting-down/

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 0:15 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
torrente kaže...

Evo našao problem...

Ja preko 6 godina koristim Emsisoft dvije licence i za mene je to amen u očenašu što se tiče antivirusa (i ne pratim tu scenu godinama). Ne sjećam se kad sam zadnji put posjetio njihov forum.

Što sad ovaj lik trabunja....jel problem CCleaner ili EMSI driver?

http://support.emsisoft.com/topic/24724-windows-10-not-shutting-down/

Jesi li isprobao bez Emisofta?

Ja sam lagano napustio komercijalni AV softver i koristim MS-ovo čedo i za sada je sve OK. Narvno uključen je i brain filter. Kad prtljam po nesigurnim vodama (ja, supruga ili klinac) u igri je Linux (Mint i Ubuntu).

17 godina
mario.L_hr kaže...

Jesi li isprobao bez Emisofta?

Ja sam lagano napustio komercijalni AV softver i koristim MS-ovo čedo i za sada je sve OK. Narvno uključen je i brain filter. Kad prtljam po nesigurnim vodama (ja, supruga ili klinac) u igri je Linux (Mint i Ubuntu).

Vidit ću hoće li tamo sad nahrupit još bijesne gomile...onda čekat update.

Da ti budem iskren...skroz si u pravu. Svakom od nas sa ovih tema dovoljno je i integrirani defender.  Prije dok sam gubio dane sa ekipom iz AV teme, upoznao sam i ovaj softverčić od radišne austrijske ekipe (11-13 uposlenih).  Odlično su uvijek kotirali na testovima i parirali Kasperskom i sl.   Tako da su mi kroz 6 g postali NAVIKA...i skupilo se bonusa,tako da imam sve za siću.

Al dobro je kolega poviše napisao...uljez je identičan softver na oba pc-a. Pozdrav tebi baltazare i svima iz teme.... Ne sumnjam da će @ihuš to obrazložit

Edit: do AV-a je.  Uninstall i sve radi. Sad treba čekat da to isprave.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 0:06 (torrente).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice