WIN 98 reset! zaključana tema

poruka: 61
|
čitano: 12.445
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: WIN 98 reset!

pa to sam i pitao a nitko nije odg. Mršti se

u nerou imam opciju da snimim kao boot, budem sada tako..

edit: slike:

... ...
mbd kojem jos neznam ime mbd kojem jos neznam ime
pc 300 pc 300
modemcic modemcic
konfa konfa
malo veci image mbd-a malo veci image mbd-a
cd-rom,hdd,floppy (odozgo - dolje) cd-rom,hdd,floppy (odozgo - dolje)
PSN ID: martin_ZG
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 17:16 (martinzg).
15 godina
odjavljen
WIN 98 reset!

Tebi je slozeno da ti je cd-rom 1. boot device...

Nisi dobro snimio cd...

Pusti taj Dban uzmi wnidowse i prek njih sve izbrisi intaliraj ih...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neee, ta opcija boot u nerou je za nekaj drugega.

uđi u nero burning rom, izignoriraj početni ekran i odi gore na file => open => selektiraj iso file i to zaprži

ili odi u nero express i imaš dole burn image ili tak nekaj ne sjećam se

nisam sve čitao, ali čini mi se da nisi radio sa imidžima previše

16 godina
martinzg kaže...

pa to sam i pitao a nitko nije odg. Mršti se

u nerou imam opciju da snimim kao boot, budem sada tako..

edit: slike:

-ne, nerova opcija se odnosi kad ti kreiraš bootabilan medij, ... -krivo!

-sve što treba je odabrati snimanje ISO imagea, bez ikakvih drugih biranja, uz preduvjet da je ISO ispravan (bootabilan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-sve što treba je odabrati snimanje ISO imagea, bez ikakvih drugih biranja, uz preduvjet da je ISO ispravan (bootabilan).

a krivo će te skužit tak... ziher će odabrat opciju CD-ROM (ISO) i onda skopirati iso fajl na cd

16 godina
neaktivan

ah, jednom mora naučiti..isprobati će dva tri cd-a pa će skužiti u čemu je kvaka. a ja cijelo vrijeme razmišljam da on ne zna podesiti boot device, pa da mu zbog toga neće pokrenuti taj cd..

16 godina
WIN 98 reset!

... ili gura (mini) CD u floppy... :)

-no da, jednom će naučiti.

Za početnike proporučam CDBurnerXP, svi programi rade jednako (dobo) ali ovaj ima starni meni... - ISO i dalje nema greške.

btw, besplatan-legalan, preveden na (skoro) sve jezike itd.

Snimanje (ovisno o snimaču i mediju) postaviti na (naj)nižu brzinu (cca 4x).

-btw, na slici je CD-ROM, u PIOmode, možda nikad ne uspije instalacija. Treba vidjeti specifikacije, možda prebaciti CD na kabel s HDDom (i jumper), ali ta serija IBMa onda neće bootati CD, druga mogućnost staviti UDMA kabel na CD, ako sec.kanal podržava UDMA.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 17:40 (ihush).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
majkell kaže...

neee, ta opcija boot u nerou je za nekaj drugega.

uđi u nero burning rom, izignoriraj početni ekran i odi gore na file => open => selektiraj iso file i to zaprži

ili odi u nero express i imaš dole burn image ili tak nekaj ne sjećam se

nisam sve čitao, ali čini mi se da nisi radio sa imidžima previše

ma znam sa iso slikama al moguce da je kriva stranica s koje sam skinuo

15 godina
neaktivan
WIN 98 reset!

koji od ova dva na kraju?

makar mislim da opet nije nijedan od ova dva..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

s obzirom da imaš sedmicu, klikneš desni miš na tu iso datoteku i u tom padajućem izborniku imaš opciju burn image, prva po redu, i samo slijedi upute kako se prži, a ako si u neri, odi na opciju burn data, odaberi file i sprži ga  Cool  iako već sto godina nisam pržio iso fajlove..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:08 (robisierra92).
16 godina
martinzg kaže...

-točno, niti jedan... ugasi taj meni-cancel, idi na ''open'', promjeni filter na ISO .. dalje je autmatizirano -buurn.

17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

s obzirom da imaš sedmicu, klikneš desni miš na tu iso datoteku i u tom padajućem izborniku imaš opciju burn image, prva po redu, i samo slijedi upute kako se prži, a ako si u neri, odi na opciju burn data, odaberi file i sprži ga Cool  iako već sto godina nisam pržio iso fajlove..

Hej robi ti si pobrkao nesto. Jel on przi iso image kao image (rvi tvoj savjet ili kao data (drugi tvoj savjet). Ako je kao iso onda u neri ide na recorder-burn image ;)

16 godina
neaktivan

logic, čovjek treba spržiti iso file koji će se bootati s cd-a, gdje sam pogriješio?

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
martinzg kaže...

-točno, niti jedan... ugasi taj meni-cancel, idi na ''open'', promjeni filter na ISO .. dalje je autmatizirano -buurn.

evo, da smanjim brzinu kao sto si ranije rekao??

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:14 (martinzg).
16 godina
neaktivan

tako je, brzinu stavi na četvorku.

17 godina
neaktivan

Ako u neri nareze na onaj tvoj nacin dobice jedan file na cdu sa nastavkom iso i to nije bootabilno. Treba zatvoriti onaj prvi prozor i u padajucem meniju recorder izabrati recorder-burn image, pokazati na taj iso file i tek onda ce dobiti bootabilni cd ili sta je vec i to ako je taj iso uopste bootabilan.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

tako je, brzinu stavi na četvorku.

nema cetvorke xD

najmanje je 16 bilo pa sam tako

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ako u neri nareze na onaj tvoj nacin dobice jedan file na cdu sa nastavkom iso i to nije bootabilno. Treba zatvoriti onaj prvi prozor i u padajucem meniju recorder izabrati recorder-burn image, pokazati na taj iso file i tek onda ce dobiti bootabilni cd ili sta je vec i to ako je taj iso uopste bootabilan.

kao što rekoh, nisam sto godina pržio iso fileove (nemam neku potrebu za tim)..ali siguran sam da si upravu, kao i uvijek   Smijeh

Oftopic: cijeli dan sam u premire pa sam se izgleda malo pogubio  Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:18 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Znas kako dusko dugousko kaze:"olabavi malo" ;)

15 godina
neaktivan
WIN 98 reset!

probao sam sad tu iso sliku u daemon toolsu i nis se ne dogada, jel moguce da je iso sheban??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Znas kako dusko dugousko kaze:"olabavi malo" ;)

evo još pola sata pa idemo u export   Osmijeh

martinzg kaže...

probao sam sad tu iso sliku u daemon toolsu i nis se ne dogada, jel moguce da je iso sheban??

martine, pogledaj

turorijal, za snimanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:22 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
WIN 98 reset!

e hvala.sad samo preostaje jos probat na kompu, ak nis onda cu to obavit tokom instalacije windowsa..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WIN 98 reset!

najlakse instaliraj alcohol 120% on ti je najednostavniji ides na carobnjak snimanja pa odaberes putanju do tog iso imagea odaberes sto najmanju brzinu (jer se moze desit greska pa zbog brzog pisanja na cd da ne prekopira neki dio koda koji je vazan da bi cd bio bootabilan)....  i onda odaberes burn i trebao bi bit bootabilan,ja sam sedmicu tako sprzio i bio je bootabilan cd. Ako ne bude onda je taj iso sje**

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:38 (robx).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
martinzg kaže...

e hvala.sad samo preostaje jos probat na kompu, ak nis onda cu to obavit tokom instalacije windowsa..

ajde javi, baš me zanima kako će to funkcionirati.

17 godina
neaktivan
robx kaže...

najlakse instaliraj alcohol 120% on ti je najednostavniji ides na carobnjak snimanja pa odaberes putanju do tog iso imagea odaberes sto najmanju brzinu (jer se moze desit greska pa zbog brzog pisanja na cd da ne prekopira neki dio koda koji je vazan da bi cd bio bootabilan)....  i onda odaberes burn i trebao bi bit bootabilan,ja sam sedmicu tako sprzio i bio je bootabilan cd. Ako ne bude onda je taj iso sje**

Zasto da insalira dodatni programa za nesto sto ima ugradjeno u same windose i sto je banalna operacija.

15 godina
neaktivan
WIN 98 reset!

evo skinut cu taj xp, citao sam o sp3 editionu i izgleda da je baza drivera dovoljno velika i da cu ga moci instalirati na staru kanticu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 18:21 (martinzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je to neka modifikovana verzija nemoj skidati. Skini win xp sp3 untouched jer nemas pojma sta je, ko i sa kojom namjerom ubacio unutra. Da ne bude sutra ovdje uku majko puno virusa, blokira i sl.

16 godina

- installCD-OSa mora biti prava verzija, razne 'special-ed.' preskoči, najpametnije original (to nema veze s: legalnim, key-om, aktivacijom).

- ako ti se da skidati i isprobavati, preporuka Ubuntu-liveCD, dobar je kao servisni CD za test i popravke, uz to je čist i legalan, a osnovne stvari može obaviti svaki OS.

Pošto 'stara kanta' vjerojatno nije PC za igre, to je upotrebljiva opcija. Jedini problem je dali će konketna verzija normalno raditi na starom PCu, jer linux je vrlo nestandardiziran... (nije naj novije-najbolje, probaj ver 9.04 desktop-x86 ili stariju..).

16 godina
neaktivan
martinzg kaže...

evo skinut cu taj xp, citao sam o sp3 editionu i izgleda da je baza drivera dovoljno velika i da cu ga moci instalirati na staru kanticu.

obriši link od tog torenta da ne bio dobio karton  Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 19:18 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Tjerajuci mak na konac taj link se nalazi i u tvom postu ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice