WIN 98 reset!
- poruka: 61
- |
- čitano: 12.445
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Tebi je slozeno da ti je cd-rom 1. boot device...
Nisi dobro snimio cd...
Pusti taj Dban uzmi wnidowse i prek njih sve izbrisi intaliraj ih...
neee, ta opcija boot u nerou je za nekaj drugega.
uđi u nero burning rom, izignoriraj početni ekran i odi gore na file => open => selektiraj iso file i to zaprži
ili odi u nero express i imaš dole burn image ili tak nekaj ne sjećam se
nisam sve čitao, ali čini mi se da nisi radio sa imidžima previše
pa to sam i pitao a nitko nije odg.
u nerou imam opciju da snimim kao boot, budem sada tako..
edit: slike:
-ne, nerova opcija se odnosi kad ti kreiraš bootabilan medij, ... -krivo!
-sve što treba je odabrati snimanje ISO imagea, bez ikakvih drugih biranja, uz preduvjet da je ISO ispravan (bootabilan).
-sve što treba je odabrati snimanje ISO imagea, bez ikakvih drugih biranja, uz preduvjet da je ISO ispravan (bootabilan).
a krivo će te skužit tak... ziher će odabrat opciju CD-ROM (ISO) i onda skopirati iso fajl na cd
ah, jednom mora naučiti..isprobati će dva tri cd-a pa će skužiti u čemu je kvaka. a ja cijelo vrijeme razmišljam da on ne zna podesiti boot device, pa da mu zbog toga neće pokrenuti taj cd..
... ili gura (mini) CD u floppy... :)
-no da, jednom će naučiti.
Za početnike proporučam CDBurnerXP, svi programi rade jednako (dobo) ali ovaj ima starni meni... - ISO i dalje nema greške.
btw, besplatan-legalan, preveden na (skoro) sve jezike itd.
Snimanje (ovisno o snimaču i mediju) postaviti na (naj)nižu brzinu (cca 4x).
-btw, na slici je CD-ROM, u PIOmode, možda nikad ne uspije instalacija. Treba vidjeti specifikacije, možda prebaciti CD na kabel s HDDom (i jumper), ali ta serija IBMa onda neće bootati CD, druga mogućnost staviti UDMA kabel na CD, ako sec.kanal podržava UDMA.
neee, ta opcija boot u nerou je za nekaj drugega.
uđi u nero burning rom, izignoriraj početni ekran i odi gore na file => open => selektiraj iso file i to zaprži
ili odi u nero express i imaš dole burn image ili tak nekaj ne sjećam se
nisam sve čitao, ali čini mi se da nisi radio sa imidžima previše
ma znam sa iso slikama al moguce da je kriva stranica s koje sam skinuo
s obzirom da imaš sedmicu, klikneš desni miš na tu iso datoteku i u tom padajućem izborniku imaš opciju burn image, prva po redu, i samo slijedi upute kako se prži, a ako si u neri, odi na opciju burn data, odaberi file i sprži ga iako već sto godina nisam pržio iso fajlove..
koji od ova dva na kraju?
makar mislim da opet nije nijedan od ova dva..
-točno, niti jedan... ugasi taj meni-cancel, idi na ''open'', promjeni filter na ISO .. dalje je autmatizirano -buurn.
s obzirom da imaš sedmicu, klikneš desni miš na tu iso datoteku i u tom padajućem izborniku imaš opciju burn image, prva po redu, i samo slijedi upute kako se prži, a ako si u neri, odi na opciju burn data, odaberi file i sprži ga iako već sto godina nisam pržio iso fajlove..
Hej robi ti si pobrkao nesto. Jel on przi iso image kao image (rvi tvoj savjet ili kao data (drugi tvoj savjet). Ako je kao iso onda u neri ide na recorder-burn image ;)
logic, čovjek treba spržiti iso file koji će se bootati s cd-a, gdje sam pogriješio?
koji od ova dva na kraju?
makar mislim da opet nije nijedan od ova dva..
-točno, niti jedan... ugasi taj meni-cancel, idi na ''open'', promjeni filter na ISO .. dalje je autmatizirano -buurn.
evo, da smanjim brzinu kao sto si ranije rekao??
tako je, brzinu stavi na četvorku.
Ako u neri nareze na onaj tvoj nacin dobice jedan file na cdu sa nastavkom iso i to nije bootabilno. Treba zatvoriti onaj prvi prozor i u padajucem meniju recorder izabrati recorder-burn image, pokazati na taj iso file i tek onda ce dobiti bootabilni cd ili sta je vec i to ako je taj iso uopste bootabilan.
tako je, brzinu stavi na četvorku.
nema cetvorke xD
najmanje je 16 bilo pa sam tako
Ako u neri nareze na onaj tvoj nacin dobice jedan file na cdu sa nastavkom iso i to nije bootabilno. Treba zatvoriti onaj prvi prozor i u padajucem meniju recorder izabrati recorder-burn image, pokazati na taj iso file i tek onda ce dobiti bootabilni cd ili sta je vec i to ako je taj iso uopste bootabilan.
kao što rekoh, nisam sto godina pržio iso fileove (nemam neku potrebu za tim)..ali siguran sam da si upravu, kao i uvijek
Oftopic: cijeli dan sam u premire pa sam se izgleda malo pogubio
Znas kako dusko dugousko kaze:"olabavi malo" ;)
probao sam sad tu iso sliku u daemon toolsu i nis se ne dogada, jel moguce da je iso sheban??
Znas kako dusko dugousko kaze:"olabavi malo" ;)
evo još pola sata pa idemo u export
probao sam sad tu iso sliku u daemon toolsu i nis se ne dogada, jel moguce da je iso sheban??
martine, pogledaj
turorijal, za snimanje.e hvala.sad samo preostaje jos probat na kompu, ak nis onda cu to obavit tokom instalacije windowsa..
najlakse instaliraj alcohol 120% on ti je najednostavniji ides na carobnjak snimanja pa odaberes putanju do tog iso imagea odaberes sto najmanju brzinu (jer se moze desit greska pa zbog brzog pisanja na cd da ne prekopira neki dio koda koji je vazan da bi cd bio bootabilan).... i onda odaberes burn i trebao bi bit bootabilan,ja sam sedmicu tako sprzio i bio je bootabilan cd. Ako ne bude onda je taj iso sje**
e hvala.sad samo preostaje jos probat na kompu, ak nis onda cu to obavit tokom instalacije windowsa..
ajde javi, baš me zanima kako će to funkcionirati.
najlakse instaliraj alcohol 120% on ti je najednostavniji ides na carobnjak snimanja pa odaberes putanju do tog iso imagea odaberes sto najmanju brzinu (jer se moze desit greska pa zbog brzog pisanja na cd da ne prekopira neki dio koda koji je vazan da bi cd bio bootabilan).... i onda odaberes burn i trebao bi bit bootabilan,ja sam sedmicu tako sprzio i bio je bootabilan cd. Ako ne bude onda je taj iso sje**
Zasto da insalira dodatni programa za nesto sto ima ugradjeno u same windose i sto je banalna operacija.
evo skinut cu taj xp, citao sam o sp3 editionu i izgleda da je baza drivera dovoljno velika i da cu ga moci instalirati na staru kanticu.
Ako je to neka modifikovana verzija nemoj skidati. Skini win xp sp3 untouched jer nemas pojma sta je, ko i sa kojom namjerom ubacio unutra. Da ne bude sutra ovdje uku majko puno virusa, blokira i sl.
- installCD-OSa mora biti prava verzija, razne 'special-ed.' preskoči, najpametnije original (to nema veze s: legalnim, key-om, aktivacijom).
- ako ti se da skidati i isprobavati, preporuka Ubuntu-liveCD, dobar je kao servisni CD za test i popravke, uz to je čist i legalan, a osnovne stvari može obaviti svaki OS.
Pošto 'stara kanta' vjerojatno nije PC za igre, to je upotrebljiva opcija. Jedini problem je dali će konketna verzija normalno raditi na starom PCu, jer linux je vrlo nestandardiziran... (nije naj novije-najbolje, probaj ver 9.04 desktop-x86 ili stariju..).
evo skinut cu taj xp, citao sam o sp3 editionu i izgleda da je baza drivera dovoljno velika i da cu ga moci instalirati na staru kanticu.
obriši link od tog torenta da ne bio dobio karton
Tjerajuci mak na konac taj link se nalazi i u tvom postu ;)