Na strani XP-a

poruka: 36
|
čitano: 5.551
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Na strani XP-a

Ovako.Imam notebook Toshiba P200D 11L uz koji dolazi Windows Vista Home Premium.Imam već oko

6-7 mjeseci,i jedanput sam reinstalirao Vistu,s tim da mi se nikako ni dalje ne sviđa,uz sva podešvanja,tweakove itd....

Vista je normalno kupljena,i dobio sam CD,normalno..Ali ja bih htio staviti XP na laptop jer mislim da ću dobiti

veće brzine i performanse..Moje pitanje je trebam li ostaviti Vistu ili staviti XP? I još,jel bi mi XP radio brže?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Na strani XP-a
ScorpioN60 kaže...

Ovako.Imam notebook Toshiba P200D 11L uz koji dolazi Windows Vista Home Premium.Imam već oko

6-7 mjeseci,i jedanput sam reinstalirao Vistu,s tim da mi se nikako ni dalje ne sviđa,uz sva podešvanja,tweakove itd....

Vista je normalno kupljena,i dobio sam CD,normalno..Ali ja bih htio staviti XP na laptop jer mislim da ću dobiti

veće brzine i performanse..Moje pitanje je trebam li ostaviti Vistu ili staviti XP? I još,jel bi mi XP radio brže?

XP bi sigurno radio brže od Viste,jer troši manje hardverskih resursa.Ako bi htio staviti XP,onda ga slobodno stavi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 21:16 (Izzy).
16 godina
protjeran

Hvala na pomoći ;)

Netko misli drugačije?

16 godina
neaktivan

XP ce ti biti brzi jer Vista sama bo sebi zahtjeva jaču konfiguraciju od XP-a.Da li zadržati Vistu ili ne, pa to ti najbolje znaš, malo je glupo da ti ja ili bilo ko drugi,govori sta ces imati na svom kompjuteru ili ne,a mozes staviti i pored Viste i XP pa napraviti dual boot...pa vidis da li ces dobiti na performansama sa XP-om toliko koliko ti mislis da hoces...

He who dares, wins
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

takoder preferiram xp, mozda zbog navike, no, isprobao oboje i vratio se na xp...jednostavno...pouzdaniji mi je.

Made in: Neverland ﺖﺐﮨﺾﻃﮜ
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Hvala,ma i ja sam na strani XP-a..samo je XP ilegalan jer sam ga skinuo preko torrenta a Vista je baš kupljena uz laptop,pa....

16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

instaliraj XP...brzi je "sto" puta!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ScorpioN60 kaže...

Jesi li siguran da ćeš pronači sve potrebne drivere za XP, jer samo instalirati XP nije dovoljno.
I po meni je glupo umjestom kupljenog OS-a instalirati piratsku verziju.
16 godina
Na strani XP-a

XP troši manje resursa, a Vista je stabilnija.

Ja bi ostao na visti kad već imaš orginal, potraži malo po netu koji su nepotrebni procesi za vistu, isključi ih i trošit će ti manje resursa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Službeni driveri za taj model ne postoje u verziji za XP.

A hoće li biti brži sa XP-om, možeš znati samo ako probaš. Na tvom mjestu, ja bih eventualno probao, čisto da vidim.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

3 0 hvala 0
17 godina
Na strani XP-a

Kao i obično kad su računari u pitanju, ako radi, ne popravljaj!

Vista zna da bude malo troma u interakciji sa korisnikom, ako te to muči, možeš da zameniš (samo prvo proveri ima li svih drivera za tvoj laptop; ako ih nisi dobio uz sam laptop, pogledaj na Toshibinoj stranici; ako slučajno neki drajver ne nađeš ni tamo, potraži na stranici proizvođača konkretne komponente).

U suprotnom, nema razloga da menjaš, same aplikacije na Visti ne rade ništa sporije nego na XP-u (u proseku, ipak su različiti OS-evi u pitanju; nešto će raditi merljivo, ali ne osetno sporije, ponešto možda čak i malo brže).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma ovdje se takve razlike u brzini (male) itekako osjete...pa laptop ima 2,0GHz i 2GB RAM-a

nije bas pretjerano za Vistu ..

17 godina
neaktivan
ScorpioN60 kaže...

Moje pitanje je trebam li ostaviti Vistu ili staviti XP? I još,jel bi mi XP radio brže?

Ostavi vistu,i skini putem update-a service pack2.
17 godina
Na strani XP-a

I ja bih ostavio Vistu. Najviše zbog nepostojanja službenih drivera za XP. Uostalom, i Vista je odličan OS, pogotovo sad nakon izlaska SP2.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Ja bih ti preporučio Windows 7 RC! Sigurno će biti brži od viste na toj konfi, a imaš ga do 3. mj. 2010 godine. U međuvremenu će izaći i puna verzija sedmice, pa razmisli. XP bi bio isto dobar i brz, ali već sada mu windows 7 mrsi konce!

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Ja bih ti preporučio Windows 7 RC! Sigurno će biti brži od viste na toj konfi, a imaš ga do 3. mj. 2010 godine. U međuvremenu će izaći i puna verzija sedmice, pa razmisli. XP bi bio isto dobar i brz, ali već sada mu windows 7 mrsi konce!

jel brzi XP ili Win7?
zasto su smajlici zuti? Hmm...
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...
Bellatrix kaže...

jel brzi XP ili Win7?
 pa sad xp je brzi al ne puno ja sam sad na win 7 i bolje mi je s njime radit i puno manje gamadi skupim sa istim antivirusom kojeg sam koristio na xp zbog boljeg firewalla
amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
Bellatrix kaže...

jel brzi XP ili Win7?
 tu negdje su, ali WIN 7 je napredniji po skoro svemu.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
Bellatrix kaže...

jel brzi XP ili Win7?
 Prebanalno je reći bilo što. Najbolje je reći, tu su negdje. Ali win 7 je stabilniji i puno uglađeniji OS od XP-a. Puno bolje će baratati baterijom na lapu od XP-a. Ma ima tu stvari koje prevagnjivaju na stranu sedmice!
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Uz danasnje laptope koji skoro svaki ima 2 giga rama i dual core procesor savjet da se stavi xp je besmislen jer covjek ima original Vistu koju je dobio sa laptopom a mogu se javit problemi ako se instalira xp za koji Toshiba (za neke modele) uopce nema drivere.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 22:53 (F1-IVO).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Takodjer Vista, naravno, mislim da XP na tom laptopu ne bi bas bio (puno) brzi. I suludo je savjetovat covjeka da stavi OS star 7 g. i to piratsku verziju umjesto odlicne Viste SP2 i to originalne. Lako nadogradis laptop na 4 Gb ako vidis da mu treba RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Meni se isto čini da ti od XP-a nema ništa jer nemogu pronaći XP drivere za taj model.

KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...

Meni se isto čini da ti od XP-a nema ništa jer nemogu pronaći XP drivere za taj model.

KLIK

Toshiba već odavno ne nudi drivere za XP za svoje novije laptope tako da nema potrebe previše mudrovati. Ili ostajanje na Visti (što je po meni najpametnije) ili Windows 7. Izbor je na vlasniku! 
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 23:03 (cro_blue).
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

@cro blue... samo jedno pitanje! Dali je stariji ovaj model P200D ili A305 S6825?

Toshiba je za pojedine laptope, bilo novije bilo starije izbacila drivere za XP i Vistu koji se i sada mogu skinuti sa službene stranice. Ali ne za sve modele, dakle samo za pojedine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bellatrix kaže...

@cro blue... samo jedno pitanje! Dali je stariji ovaj model P200D ili A305 S6825?

Toshiba je za pojedine laptope, bilo novije bilo starije izbacila drivere za XP i Vistu koji se i sada mogu skinuti sa službene stranice. Ali ne za sve modele, dakle samo za pojedine.

Vjeruj mi da nemam pojma koji je stariji. Znam da sam do sada za pet različitih modela tražio drivere za XP... I nije bilo. Zaključio sam da ne daju ni za kakve.

Međutim, očito da jesu za pojedine! Namigiva 
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Da za pojedine modele postoje.... a za neke ih uopće nema....

Ja imam ovaj A305 i tražio sam za XP i uspješno sam ih pronašao...

No ima on opciju Vista ili Sedmica. Ali ja dajem glas za sedmicu! Kasnije dođe finalna verzija ubaci nju i miran!Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Poslušaj imenjaka škorpiona Smijeh i ostavi Vistu. Nećeš primjetiti neku uočljivu razliku u performansama ako se vratiš na XP posebno zato jer imaš dovoljno brz procesor i dovoljno RAM-a za Vistu. Čak štoviše, ako igraš ikakve igre bolje će ti raditi na Visti. Osobno sam testirao i provjerio, bio sam čak otvorio temu o tome.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Preporučujem ili Vistu ili Windows 7! Nemoj XP nikako stavljati.... jer još ti nije ni originalan!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Idem skinut Windows 7-icu,pošto nemam šta izgubit,lako vratim Vistu..

Kolko traje instalacija?

16 godina
neaktivan
Na strani XP-a

Instalacija traje kao i Vistina. Ali zašto stavljati nedovršen proizvod

umjesto originalne Viste? Piratluk nam je preduboko usađen u mozak...

Arch user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice