Ako ste na ovom formumu onda sigurno imate često puta posla sa slabije informatički pismenim osobama koje traže vašu pomoć oko raznih stvari na računalu. Moje je pitanje, postoji li zanimljiva aplikacija ili skriptni jezik koji bi mi omogućio da neke kacije na računalu neznalice automatiziram.
Npr. napraviti skriptu koja skine par fajlova sa Interneta, i raspakira skinute stvari na njegov disk. Eventualno u procesu pogleda da li ima odgovarajući dearhiver i o tome ga obavijesti.
Ideja je ne raditi riješenja u Visual Studiju... mogućnosti koje mi padaju na pamet trenutno su ili korištenje jscripta, možda čak i NSIS (Nullsoft Scriptable Install System)...
Imate još koju ideju?
Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta fali MSovom batchu (http://en.wikipedia.org/wiki/Batch_file)? A ako stvarno trebaš nešto jače, možeš u biti bilo koji programski jezik. Napraviš što želiš u C-u, postaš source i upute kako da to netko kompajlira. Ili mu pošalješ direktno exe (iako ja prvi to nebi otvorio XD). Ili Python - samo neka instalira Python kod sebe (obična instalacija), ti napraviš skriptu u Pyhtonu i to je to.