Prva instalacija

poruka: 7
|
čitano: 3.896
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Prva instalacija

Pozz svima :D

imam par pitanja za eksperte :P znaci sutra mi dolazi konfiguracija (thx vepar :P)

Matična ploča sAM3 Asrock M3A770DE
Napajanje 400W Forton
Kućište Gigabyte GZ-KX1
Grafička kartica Palit GTS450/1GB
HDD SATA II 500 GB SAMSUNG SpinPoint F3
RAM DDR3 4GB KINGMAX 1333MHz
SONY Optiarc AD-7260S 24x SATA black
CPU Desktop Athlon II X3 445 (3.1GHz, 1.5MB, 95W)

sutra cu prvi put instaliravat windowse pa me zanima jel moze sta poc po zlu? sta bi trebo znat i neke preporuke,za sad sam procito ovaj
i sve mi se zasad cini jednostavno :D,jedino me muci ovo sa x64 i x84 i koji bi trebao staviti? i sta je s driverima? to nakon instalacije ubacim dvd ili? unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Prva instalacija
Astelot kaže...

imam par pitanja za eksperte :P znaci sutra mi dolazi konfiguracija (thx vepar :P)

Napajanje 400W Forton
Kućište Gigabyte GZ-KX1

sutra cu prvi put instaliravat windowse pa me zanima jel moze sta poc po zlu? sta bi trebo znat i neke preporuke,za sad sam procito ovaj  
i sve mi se zasad cini jednostavno :D,jedino me muci ovo sa x64 i x84 i koji bi trebao staviti? i sta je s driverima? to nakon instalacije ubacim dvd ili? unaprijed hvala

Na tu konfu mozes staviti x64 koji si OS planiro stavljati?

uvijek nesto moze poci po zlu al nebi trebalo imas tu na forumu tutorial kako se instaliraju windowsi pa pogledaj malo ako nisi prije. 

Windows 7 uglavnom instalira sve drivere sam, dok sa xp-om moras rucno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 22:05 (mario1990).
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
Astelot kaže...

Napajanje 400W Forton
Kućište Gigabyte GZ-KX1

Na tu konfu mozes staviti x64 koji si OS planiro stavljati?

uvijek nesto moze poci po zlu al nebi trebalo imas tu na forumu tutorial kako se instaliraju windowsi pa pogledaj malo ako nisi prije. 

Windows 7 uglavnom instalira sve drivere sam, dok sa xp-om moras rucno.

mislio sam x84 jer sam cuo da na 64bitnom nerade neke stvari (pa i moj league of legends <3 :D) i jel to instalira sam drivere iako nije orginalna verzija?

15 godina
neaktivan

mislio sam x84 jer sam cuo da na 64bitnom nerade neke stvari (pa i moj league of legends <3 :D) i jel to instalira sam drivere iako nije orginalna verzija?

instalira, moja preporuka da drzis update ukljucen od windowsa samo nemoj instalirati update oznake KB971033 ako ga instaliras otkrice ti da nisu windowsi legalni.

17 godina
Prva instalacija

Windows Update treba bit ovak postavljen nakon instalacije tak je najbolje, ko na fotki dole znaci kad odeš na Windows Update u Control Panel onda lijevo klikneš na Change Settings i tamo postaviš ovak te potvrdiš sa Ok i gotovo.{#}

Windows Defender trebaš obavezno iskljucit nakon instalacije Windows 7, a kak to ide vidi se na videu dole uglavnom postavi mu servis na Disabled i gotovo nema ga više. Inace pod Updates ce ti bit uvjek obicno i ovo, "Windows Malicious Software Removal Tool" to je Windows Defender nadogradnja i to ti normalno ne treba uopce pa uvjek makneš kvacicu s tog kad misliš nekaj instalirat. Kad kliknes na neki Updates u popisu, onda desno imas kratki opis o cemu se radi tak da znas kaj instaliras pa ak nekaj ne koristiš ko Internet Explorer recimo onda to niti ne instaliraš kaj drugo.{#}

Svaki put kad nekaj oceš instalirat kroz Windows Update, moras maknut kvacicu sa onog kaj ne misliš instalirat ko onaj nesretni vec spomenuti KB971033 a kvacice staviš samo na ono kaj mislis instalirat. Jer automatski su kvacice uvjek postavljene na Important Updates, tj svi koji su dostupni za skinut budu se automatski i instalirali pa to imaj u vidu. Uglavnom možes sve instalirat pod Important, osim onog kaj sam spomenul da ne treba i onda nece bit problema. {#}

Još jedna vrlo bitna sitnica kad se instalira novi Windows Live Mesenger 2011, kroz Windows Live Essentials bilo kroz Windows Updates ili s interneta instalacija nakon kaj se to instalira automatski ce upalit Windows Update bez pitanja i postavit ga na Automatic Updates znaci skida i instalira kak oce.{#} Normalno onda ce instalirat sve pod Important a to ne zelimo nikak, ak se uzme u obzir kaj sam prije gore spomenul za određene Updates koji nam ne trebaju ili su nepoželjni. Za kraj kad se instaliraju Windows Updates tj kad ih izaberes i krenes instalirat, najbolje je iskljucit Antivirus i ugasit Torrente recimo i tak to pa nek odradi u miru i skine pa instalira kaj treba.{#}

http://tinypic.com/m/b823qo/2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
......

Svaki put kad nekaj oceš instalirat kroz Windows Update, moras maknut kvacicu sa onog kaj ne misliš instalirat ko onaj nesretni vec spomenuti KB971033 a kvacice staviš samo na ono kaj mislis instalirat. 

Mala digresija : bilo koji update uvijek možeš sakriti i više se neće pojavljivati u updateima!!!

To je najbolje napraviti i sa svim jezicima koji ti ne trebaju! (Naravno ,ako instaliraš Ultimate verziju)

Problem je samo u tome kaj će to trebat ponoviti kad instaliraš SP1 ,kad izađe! (provjereno sa SP1 RC verzijom)

KB971033 više nije relevantan ,jel je (trenutno??) maknuta Genuine provjera Windowsa! 

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 0:33 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Mala digresija : bilo koji update uvijek možeš sakriti i više se neće pojavljivati u updateima!!!

To je najbolje napraviti i sa svim jezicima koji ti ne trebaju! (Naravno ,ako instaliraš Ultimate verziju)

Problem je samo u tome kaj će to trebat ponoviti kad instaliraš SP1 ,kad izađe! (provjereno sa SP1 RC verzijom)

KB971033 više nije relevantan ,jel je (trenutno??) maknuta Genuine provjera Windowsa! 

Na to sakrivanje ili Hide Update sam skroz zaboravil fuckaj ga, no zato si ti to nadoštukal i spomenul pa nema frke fuckaj ga.{#}{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice